Eşinin ailesiyle mi, ayrı mı ?

Ayrı mı ? Bir arada mı ?

• Aynı apartmanda yaşamak sorun çıkartmaz

OY: 6 9,0%
  • Kira'da yaşamak ama ayrı olmak daha iyi

OY: 61 91,0%

• Ankete Katılan
    67

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Arkadaşlar, küçük ve kısa bir anket yapmak istiyorum.

Eşinizin ailesi ile Aynı apartmanda, ayrı dairelerde mi yaşamak iyi ?

Yoksa kiraya çıkıp,ayrı bir yerde, kendi dairenize mi ?

Sizce hangisi ?

Son düzenleme:
Kesinlikle kira da olsa ayrı yaşamak derim ben..
En azından benim eşimin ailesi için bu geçerli çünkü onlarla bir arada yaşamak gerçekten çok zor..
Allah yakın ya da birlikte yaşayanlara kolaylık versin,her iki tarafa da..

bence aynı apartmanda oturmayı bırak ayrı ülkelerde yaşamak daha iyi :)
arkadaş ağzımdan almış sanki sanırım evlenmek üzeresin bana öyle geldi :) ALLAH tüm evleneceklere kolaylık versin...

eşimin ailesinin binasında yer vardı ama ben istemedim. biraz daha uzaktan farklı mahalleden diare tuttuk. kirada oturuyoruz. kayınvalidemle aram çok iyidir. hergün telefonlaşırız haftada bir gün mutlaka bendedir yemekte ben çağırırım. ama aynı binada oturmak istemedim böylesi çok daha güzel ne misafir geldi gel der. nede temizlik yapılacak şu bu ikimizde birbirimizi üzmeyiz. böyle herşey güzel işte.

ayrı bina ayrı semt mahalle her zaman daha iyidir. ama geçinmeye gönlü yoksa her iki tarafın ayrı mahalle değil ayrı şehirde ülkede olsan anlaşamazsın.

valla benim eşimin de evi var kayınvalidemlerle aynı binada gerçi kayınvalidem orayı depo veatölye olarak kullanıyordu ama zarla zorla da olsa boşalttırdım eşime kirayı zor ödüyoruz ileride ters bişi olursa taşınırız dediğimde ben ailemle aynı apartmanda oturmam evlenmeden önce de o yüzden teklif etmedim dedi

adam kendi biliyor neler olabileceğini bir erkek bile farkındaysa bunun kadınların daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum

Tabi ki ayrı. Valla süper insanlarda olsalar da ayrı oturmakta fayda var.
Hatta dedikleri gibi ayrı ülkelerde :)

ben sözleşmeli eşim kadrolu öğretmen ve ben eşimin memleketinde görev yapıyorum şu an
eşim karabükte çalışıyor
eş durumundan tayin yaptırmaya çalışıyoruz ve ben gitmeye çalışıyorum
ama çıkmıyor maalesef
herkes o gelsin diyor asssllaaaaa diyorum:olmaz:
ayrılık çok zor ama buraya gelse çok huzursuz olucaz
kesinlikle mantıklı bir karar değil:umursamaz:
ilk zamanlar acemilikle biraz yakın davrandım ama kaynanaların maşallahı var mesafeyi hissettirmezsen herşeyi çok rahat ifade ediyorlar
dönüp bakıyorum da kızlar inanın onlara en yakın davandığım dönemler en çok laf işittiğim üzüldüğüm ve incindiğim dönemlerdi
şimdi ciddi bi mesafe koydum araya eskisi gibi ne içlerine giriyorum ne de işlerine güçlerine bakıyorum...laf söz de bitti tabi
böyle olsun istemezdim ama öğrendim ki herkesin anladığı dilden konuşmak gerekiyormuş..

ben sözleşmeli eşim kadrolu öğretmen ve ben eşimin memleketinde görev yapıyorum şu an
eşim karabükte çalışıyor
eş durumundan tayin yaptırmaya çalışıyoruz ve ben gitmeye çalışıyorum
ama çıkmıyor maalesef
herkes o gelsin diyor asssllaaaaa diyorum:olmaz:
ayrılık çok zor ama buraya gelse çok huzursuz olucaz
kesinlikle mantıklı bir karar değil:umursamaz:
ilk zamanlar acemilikle biraz yakın davrandım ama kaynanaların maşallahı var mesafeyi hissettirmezsen herşeyi çok rahat ifade ediyorlar
dönüp bakıyorum da kızlar inanın onlara en yakın davandığım dönemler en çok laf işittiğim üzüldüğüm ve incindiğim dönemlerdi
şimdi ciddi bi mesafe koydum araya eskisi gibi ne içlerine giriyorum ne de işlerine güçlerine bakıyorum...laf söz de bitti tabi
böyle olsun istemezdim ama öğrendim ki herkesin anladığı dilden konuşmak gerekiyormuş..

Üzülüyorum böyle arkadaşlarımı gördükçe...bilmiyorumkismile
Bu aileler neden böyleler madem bukadar huzursuzluk vericeksiniz..
Neden evlenip yuva kurmasını istersiniz ki..
İnsan evladının huzurlu ve mutlu yaşamasını nasıl istemez ..:sinifsinif:
Madem aile yaşantında bukadar sorun yaşatıyor senin için..
Ne olursa olsun kesinlikle ailesinin yanında kalma derim canım...
Umarım hep mutlu olursun...boshayallersmile

aynı apartmanda hata aynı dairede diyen olurmu çok merak ettim

canım merakını gidereyim ben aynı apartmanlarda oturmaya hatta aynı dairede yaşamaya ewet diyenlerdenimopuyorumnanaktan
çünkü ben kayınvalidemin evine gelin gittim sağolsun sevgili validem herzaman kendi kızıymışım gibi davrandı eğer kişi karşılıklı anlaşılabileceğine inanıyorsa kabul etmeli kendisiyle birlikte bir sene yaşadık dedeler vefat edince adanadan ev alma şansları oldu ve adanaya taşındılar biz eşimin işi nedeniyle izmirde kaldık birlikte yaşadığımız dönemler keyifli ve çok güzeldi sohbet edebiliyorduk anlaşabiliyorduk halada öyle sürekli telefonla görüşürüz sık sık o izmire gelir ben adanaya giderimopuyorumnanaktan

ewet canım inan ayrılık bana da çok dokunuyor ama duygularımın esiri olmadan en mantıklı kararı vermeye çalışıyorum...
inşallah hepimiz mutlu oluruz canım çok sağol güzel dileğin için

herşey para değil
emin ol kiradan tasarruf yapacağız dediğiniz parayı bir bakmışsın yeme içme v.s. masraflarına harcamaya başlamışsın aynı binada yaşanır mı? ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sonuçta sen gelinsindir gittiğin geldiğin,gelenin,gidenin,yediğin içtiğin,giydiğin,aldığın herşeyinin takipte olması güzel birşey mi? üstelik bir yere gidecek olsanız teklif beklerler,her misafir geldiğinde davet beklerler,direkt birşey demezler belki ama umarlar,bu bile seni huzursuz etmeye yeter
anne-kız tartışırsa pek sorun değildir ama kayınvalide-gelin tartışırsa sorundur ki muhakkak tartışılır,herkes bazen tartışabilir.uzak olun,tatlı olun derim ben

Back
X