• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin attığı ilk tokadı unutabilen var mı ?

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
Buraya yazan yaşayan ve aşmış olanlar olursa sevinirim aylar geçmesine rağmen neden aynı acıyı aklıma geldikçe yaşıyorum ve kalbimde gitmeyen bir sızı var.Bir anlık bir sinir krizi ve sonunda olanlar vs vs eşimle iyiyiz. Ama ben aşamıyorum hani cam kırılır yapıştırırsın ama eskisi gibi olmaz ya benim ki de o hesap. Sanki başındaki masum duygularım gitmiş yerine yarı duygusu olan bir ben kalmışım gibi.Bu olaya dek çok severdim tabiri caizse aşıktım.Ama şimdi sanki yerini sevgi aldı.Kimseye derdimi anlatıp bu yükü aşamıyorum.
NOT: Fütursuzca yargılayacak olanlar yazmasın!!!

Buraya yazan yaşayan ve aşmış olanlar olursa sevinirim aylar geçmesine rağmen neden aynı acıyı aklıma geldikçe yaşıyorum ve kalbimde gitmeyen bir sızı var.Bir anlık bir sinir krizi ve sonunda olanlar vs vs eşimle iyiyiz. Ama ben aşamıyorum hani cam kırılır yapıştırırsın ama eskisi gibi olmaz ya benim ki de o hesap. Sanki başındaki masum duygularım gitmiş yerine yarı duygusu olan bir ben kalmışım gibi.Bu olaya dek çok severdim tabiri caizse aşıktım.Ama şimdi sanki yerini sevgi aldı.Kimseye derdimi anlatıp bu yükü aşamıyorum.
İkincisi olamayacak şey ilk olmaz, tek olur. Bir kere olan da defalarca olmaya devam eder. Sen yediğim ilk tokat diyerek gelecek diğer tokatladı zaten olaganlastirmissin.

Ben Ünv te hazırlıktaydım babam eşimle olan ilişkimi öğrenmişti bir paZar sabahı bana tokat attı . Öyle canım yanmıştı ki sana anlatamam şuan eşimle evliyiz babam eşimi çok seviyo . Ve ben pazar günlerinden nefret ediyorum o tokat yüzünden . Zor unutmak çok zor eşin biliyo mu hala unutamadığını

P poliyana
Belki kızacaksınız bana ama.. Erkeklerin bu tavırlarına müsade eden, yaptıklarina boyun eğen yine kadınlar değil mi? Allah'ın hiçbir kulu diğer kuluna şiddet uygulayamaz, canını yakamaz. Kimse müsade etmedikçe.. Yazık ki aileler böyle erkek yetiştiriyor. Erkek şiddeti uygulayarak kendini güçlü sanıyor.. Oysaki bu sadece acizlik.. Acıyı yediğiniz tokat için siz yaşamamalısınız. Kadınına el kaldıran erkek yaşamalı, hem de her seferinde yüzünüze baktığında..

O tokattan kaç zaman sonra ve ne şekilde barıştınız eşinle? Kaç yıllık evlisiniz ve kaç yaşındasınız bu arada?

Ben tokadı unutamam da o sürünürken unutur mu bilmiyorum.
Kesilen etlerinin izleri geçer mi onu da bilmiyorum,
Şiddete teşvik asla değil ama ya onun yaptığı?
Bende durum bu
Allah kimseye yaşatmasın.

Unutulmaz bence. Agır söylenen söz bile unutulmuyorken. Eşin unutmuşmu acaba
Ben cok pişman oldum yaptım ama unutamıyorum ne eşşek herifmişim diyomu. Sen neden bunun altında aziliyosunki. Onun terbiyesizligi..

Ben de babamdan çok dayak yedim, uzun süre unutamadım aradan 10 sene geçmiş hala bir suçum yoktu ki diye düşünüyorum. Özellikle bir sebep arıyor insan neden diye, özellikle çocukluk gençlik dönemlerim öfke, nefret, hakaret, korku bu duygularla geçti, şuan eşimle mutluyum ama onunla da çok ciddi tartışmalarımız oldu. Şiddet illaki tokatla değil, bir laf eder mesela karşındaki saatlerce ağlarsın, tokattan daha ağır gelebilir. Ben şiddeti affetmem diyen insanlar olabilir, ama annesinden babasından şiddet görmeyen insan da azdır herhalde. Şiddetten kastım bir tokat veya bir hakaret gibi şeyler, çok daha ağır şeyler yaşayan insanlar vardır ve affetmemek de haklılardır. Ama unutmak zor olsa da kimse annem tokat attı artık bitti, babam bana hakaret etti bir daha asla görüşmem diyemiyor. Türkiye'de yaşıyoruz annesinden babasından şiddet gören insan da şiddete eğilimli oluyor haliyle. Bazen anne babaların açtığı yarayı da eş sarıyor, öfke dolu insan değişebiliyor, bazen de tam tersi o eş de bu döngünün içine giriyor.

Gerçekten pişman olduysa, hareketlerine artık dikkat ediyorsa, siz de aklınıza gelse de zamanla unutursunuz, gençlik hatası olarak düşünürsünüz, ya bir daha olursa diye de kendinizi üzmeyin, olursa onun çözümüne o zaman bakarsınız. Siz olmaması için elinizden geldiğince eşinize konuşarak anlaşmanın önemini vurgulayacaksınız. Benim eşim de ben de babamızdan hem fiziksel hem psikolojik şiddet görmüş insanlarız, düşünün içimizdeki öfkeyi, kini :) Ama evladımız var ve inanın sesimiz yükselse hemen susturuyorum eşimi, önceden uzatır dururduk, baktık anlaşamıyoruz en güzeli susmak kendi içine çekilmek, daha sonra sakince konuşulup halledilecek meseleyi, saçma sapan yerlere getirmeye gerek yok. Bunu öğrenene kadar yıllar geçiyor ama hayat bir okul zaten, her an yeni şeyler öğrenerek yaşıyoruz. İnşallah bu mezvuları aşarsınız ve bir daha da yaşanmaz böyle birşey.

O zaman o tokattan sonra bu işi noktalayacaktınız. Bu tokatla başlar, arta atta devam eder. Sinir vs değil, bir kez cesaret eden, her zaman edecektir. Ve siz affederek zaten ikincilerin yolunu acmissiniz. Füturlu ancak böyle diyebildim.

Maalesef son olmuyo en son dayagimi 5 gun once yedim hep duzelicek diye sabr ettim. Daha kotu oluyolar daha cok cesaretleniyolar diken ustunde yasamaya basliyosun. Hayatini sonlandirmayi dusundurecek noktaya getiriyo . Asla unutamiyosun. Babamdanda cok siddet gordum kocamdanda erkek egemenligi hiv kaybolmadi hayatimda

Kocaniz coktan unuttu ve size baktikca pismanlik yasamiyorsa unutmayin zaten.
Ama bu tip olaylari affediyorsaniz unutacaksiniz yok unutamam diyorsaniz hic affetmeyin boyle evlilik yurumez cunku.
Bu arada basliktan hic hoslanmadim.

Back
X