- Konu Sahibi melikex
Sanırım hala burada çoğu arkadaşımız, ev işi, yemek, çocuk bakımı gibi konuları kendi asli görevleri sanıyor ve iş hayatının buna engel olacağını düşünüyorlar. Çocuk doğurmak için doğum izni ve süt izni var, yani çalışmak doğuma engel değil, iş arkadaşlarımın çoğu birer anne ve mükemmel çocuklar yetiştiriyorlar. Ev işleri ve yemek de sizin yapmak zorunda olduğunuz işler değil, ben son 2 yıldır eşimden önce eve geldiğim için yemek hazırlıyorum, öncesinde o benden önce geliyordu ve yemeği hazırlayıp ortalığı toparlıyordu, haftada bir yardımcımız gelip temizlik yapar onun dışında en az iki günde bir süpürge açılır ve ben 6 yıla yaklaşan evliliğimde bir kez bile süpürge açmadım, eşim de hiç bir zaman bunu yüksünmedi çünkü yemek ve ev işleri benim olduğu kadar onun da görevi, evi tek başıma mı kirletiyorum ki tek başıma temizleyeyim 
İş hayatında kendini paralamaktan korkan arkadaşlarımın ev işleriyle kendilerini nasıl paraladıklarını görüyorum...
2007 de eşim 6 ay askere gitti sonrasında da 6 ay işsiz kaldı, bu süreçte en ufak maddi sorunumuz olmadı, kimsenin yardımına muhtaç olmadık, yine gezdik tozduk tatilimizi yaptık, acaba çalışmayan ve ciddi bir birikimi olmayan kadınların eşleri 1 yıl çalışamasa ne yapacaklar?
Kimseye zorla çalışın, evde oturmayın demiyorum, ama bir eğitimci olarak dileğim, lütfen kızlarınızı okutun, meslek sahibi olsunlar, çalışıp çalışmamaya kendileri karar versinler, okuyamasa da meslek sahibi olsun kızlarımız, bayanın çalışmasına karşıyım diyip ev kızları yetiştirmeyin, yarın kimin ne olacağı belli olmaz...

İş hayatında kendini paralamaktan korkan arkadaşlarımın ev işleriyle kendilerini nasıl paraladıklarını görüyorum...
2007 de eşim 6 ay askere gitti sonrasında da 6 ay işsiz kaldı, bu süreçte en ufak maddi sorunumuz olmadı, kimsenin yardımına muhtaç olmadık, yine gezdik tozduk tatilimizi yaptık, acaba çalışmayan ve ciddi bir birikimi olmayan kadınların eşleri 1 yıl çalışamasa ne yapacaklar?
Kimseye zorla çalışın, evde oturmayın demiyorum, ama bir eğitimci olarak dileğim, lütfen kızlarınızı okutun, meslek sahibi olsunlar, çalışıp çalışmamaya kendileri karar versinler, okuyamasa da meslek sahibi olsun kızlarımız, bayanın çalışmasına karşıyım diyip ev kızları yetiştirmeyin, yarın kimin ne olacağı belli olmaz...