• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir erkek eşine çalış veya çalışma diyemez..bence hakkı yok buna.
sonuçta eğitimliyiz üniversite okuduk zor bölümleri bitirdik.
kendi hayatımız hakkında söz sahibi olmalıyız.
evlendim işi bırakmak zorunda kaldım ama eşimin çalışma demesi yüzünden değil asla..
eşimin işi gereği geziyoruz.tayinli bir işim yoktu özelde çalışıyordum bırakmak zorundaydım
ilk yıl nasıl iyi geldi ohhh rahatlamışım.
ömrümde ilk defa kendime zaman ayırıyordum
hele çalışırken nefes bile alamadığımı hissederdim
o kadar yorulmuşum ki evde durmak hiç zor gelmemişti bana
internette sörf,spor,saçıma yüzüme bakımlar maskelr..süslenip süslüneip oturuyordum
2. yıl hamile kaldım hadi oda doğuma hazırlık verelriyle geçti bi şekilde.
hamilelik doğum sonrası ile ilgili kitaplar okuudm videolar izledim.nette okudum bilgi sahibi oldum
el emeği bişey yaptım falan o yılda bitti
bebek 6 aylık oldu ben bişeyler yapmalıydım,nereye saracağımı şaşırdım artık
bir sürü takı malzemesi alıp 2 hafta kafamı kaldırmadan takılar yaptım
onlarca küpeler,yüzükler,kolyeler,her renk her model....
baktım nereye kadar takı yapıcam bıraktım biraz dikiş bilgim vardı
kalıp çıkar kes dik elbise pantalon,etek ceket gömlek vs vs...
bu arada 2 günde bir romanda bitiriyorum
sonra kpss çalışmaya başladım ama çocukla çok kopuk kopuk ve zor oldu
gurbet elde,kimsem yok bırakacğaımbiri yok...olmadı..
e bari 2. yi yapayım dedim hamile kaldım hemen.ama bu yıl hayatımın ennnnn boş yılını yaşıyorum.bunalıma girdim
konuşacak komşum yok hadi çıkalım diyecek arkadaş yok,var ama haftada bir görüşülüyor anca
kendimden nefret eder hale geldim yemin ederim.
bu ruh halinde olunca çocuğada bir faydam dokunmuyor.
tam herşeyi kaptığı zaman gönül istiyor bütün gün etkinlik yap onunla.
ama hem yalnızlık,hem boşluk iyice kötüyüm
tekrar dikiş dikmek istiyorum ama nereme dikcem koca göbeğimemi.hamileliğim engel oluyor..bir an önce doum gelse günler hızla geçse biraz maraton bir hayat yaşasam yorulsam istiyorum...
kış gelince annemle beraber olacağım inşallah ve kpss ye hazırlanacağım..acilen iş hayatına atılmam
lazım.kendimden geçtim iyice.

eşimmi??? o asla beni yönlendirmez.
canın nasıl istiyorsa nasıl mutlu olacaksan öyle yap diyor
seni çalışmak mutlu edecekse çalış,yok ben iş hayatına gelemem yorulurum dersen çalışma keyfin bilir diyor.demesi gerektiği gibi yani

Üniversite diplomasını boşuna mı aldım, boşuna mı okudum diye hayıflanıyoruz da (bazen bende hayıflanırım), ama o diploma sırf çalışmak için alınan bir belge değil öyle görmemek lazım. Çocuğunuz olduğunda daha iyi idrak ediyorsunuz. İleride annem cahil kalmış diye düşünmeyecektir en azından, küçümseyemeyecektir. Tabi diploma her şey değil, evde oturuyorum nasıl olsa çalışamıyorum diye totoşunu yaymayacaksın. Kendini geliştireceksin, bol bol kitap okuyacaksın, gündemi takip edeceksin. Hayat ne yöne gidiyor, Tr nereye gidiyor diye kafayı çamaşırdan bulaşıktan kaldırmak lazım. Kocan çocukların hatta başkaları, kendini evine adamış, gözünü dünyaya kapamış diye düşünmemeli.

bir erkek eşine çalış veya çalışma diyemez..bence hakkı yok buna.
sonuçta eğitimliyiz üniversite okuduk zor bölümleri bitirdik.
kendi hayatımız hakkında söz sahibi olmalıyız.
evlendim işi bırakmak zorunda kaldım ama eşimin çalışma demesi yüzünden değil asla..
eşimin işi gereği geziyoruz.tayinli bir işim yoktu özelde çalışıyordum bırakmak zorundaydım
ilk yıl nasıl iyi geldi ohhh rahatlamışım.
ömrümde ilk defa kendime zaman ayırıyordum
hele çalışırken nefes bile alamadığımı hissederdim
o kadar yorulmuşum ki evde durmak hiç zor gelmemişti bana
internette sörf,spor,saçıma yüzüme bakımlar maskelr..süslenip süslüneip oturuyordum
2. yıl hamile kaldım hadi oda doğuma hazırlık verelriyle geçti bi şekilde.
hamilelik doğum sonrası ile ilgili kitaplar okuudm videolar izledim.nette okudum bilgi sahibi oldum
el emeği bişey yaptım falan o yılda bitti
bebek 6 aylık oldu ben bişeyler yapmalıydım,nereye saracağımı şaşırdım artık
bir sürü takı malzemesi alıp 2 hafta kafamı kaldırmadan takılar yaptım
onlarca küpeler,yüzükler,kolyeler,her renk her model....
baktım nereye kadar takı yapıcam bıraktım biraz dikiş bilgim vardı
kalıp çıkar kes dik elbise pantalon,etek ceket gömlek vs vs...
bu arada 2 günde bir romanda bitiriyorum
sonra kpss çalışmaya başladım ama çocukla çok kopuk kopuk ve zor oldu
gurbet elde,kimsem yok bırakacğaımbiri yok...olmadı..
e bari 2. yi yapayım dedim hamile kaldım hemen.ama bu yıl hayatımın ennnnn boş yılını yaşıyorum.bunalıma girdim
konuşacak komşum yok hadi çıkalım diyecek arkadaş yok,var ama haftada bir görüşülüyor anca
kendimden nefret eder hale geldim yemin ederim.
bu ruh halinde olunca çocuğada bir faydam dokunmuyor.
tam herşeyi kaptığı zaman gönül istiyor bütün gün etkinlik yap onunla.
ama hem yalnızlık,hem boşluk iyice kötüyüm
tekrar dikiş dikmek istiyorum ama nereme dikcem koca göbeğimemi.hamileliğim engel oluyor..bir an önce doum gelse günler hızla geçse biraz maraton bir hayat yaşasam yorulsam istiyorum...
kış gelince annemle beraber olacağım inşallah ve kpss ye hazırlanacağım..acilen iş hayatına atılmam
lazım.kendimden geçtim iyice.

eşimmi??? o asla beni yönlendirmez.
canın nasıl istiyorsa nasıl mutlu olacaksan öyle yap diyor
seni çalışmak mutlu edecekse çalış,yok ben iş hayatına gelemem yorulurum dersen çalışma keyfin bilir diyor.demesi gerektiği gibi yani

Faal bir insansan benzer şeyler yaşıyorsun. Bende sen gibiyim, boş duramam hiç. Ama tek farkımız ben2. çocuk durumunu rafa kaldırdım, çalışma hayatı için zemin hazırlamaya çalışıyorum, 2 kere Kpss ye girdim, çocukla doğru düzgün çalışamadım, şimdi kursa gidiyorum, arkadaş da edindim, o kadar yoğun geçiyor ki günler bir kaç saatlik kursla bu hale geliyorsam, tam gün çalışırsam nasıl olacak diye düşünmeden edemiyorum.

Calismayan insanlar kendisini kurnaz sanip evde otururlar ama zamanla bir hastalikta veya baska birseydede baskasina yani aileden illaki birilerine yük olurlar sonrada yardim beklerler.
Bir tane benimde basimda var. Calismayi sevmez simdi hastayim diye evde, zarari bana oluyor.
Aciyorsun yardim ediyorsun, ama dislerimi gicirdatarak yardim ediyorum.
Ayni cekirge ve karinca misali. Calis kardesim sende calis kimseye yük olmayin ama.
Yani illaki evde oturan kadin veya erkek, illaki birilerine zarari olur.
Ben cok korkarim calismayan insandan hatta uzak kalmaya calisirim, cünkü bilirimki illaki bana dokunacak zarari olacaktir.

Kadin Calismali, en basta kendisi icin.
ben calismadigim zaman kafayi siyiriyorum.
17 yasimdan beri sürekli calisiyorum, yillik izinlerde eger seyahat etmiyorda evdeysem
depresyona giriyorum
yaramiyor bana.

ama esim bana dayatsa illa caliscan dese inadina calisasim gelmez herhalde.
herkes kriterlerine göre biriyle evlenmeli,
ev kadin isteyen ev kiziyla
calismasini isteyen calismayi seven biriyle.

erkeklerin bu istedigini garipsememek lazim, bazilari icin bu bir kriter demek ki.
tamamen kisisel bi tercih

ben anlayamıyorum bizi dört dörtlük bakan eşlerimiz işimiz olduğu halde tercihimize bırakan eşlerimiz yorulmayalım diye ev hanımı olduğumuz halde kadın tutmamızı isteyen eşlerimiz gayet eğitimliyiz çalışmamayı şeçtik önemli olan eğitimli olmak değilmi illa çalışıp paramı kazanalım neden çalışmaynlar küçümseniyor biz sanki kimse çalışmasın diyoruz biz çalışanlara sonsuz saygı duyarken onlar bizi küçümsüyor hakları yok kişisel tercihimiz her zman iş bulunur bundan eminim çalışmak istersen iş bulursun kimse kimseyi küçümsemesin bugün istiyim bir sürü iş var ama çoğu arkadaş kendi çalşıyor diye her kadın çalışsın istiyor çok şaçma geliyor sizene kime yük oluyorsalar olsunlar soru bumu soru eşinizin çalışmanızı istemesi gerçekten çok şaçma bir konuyu tartışıp duruyoruz konu çok başka herkes istediği gibi yaşar..

ben anlayamıyorum bizi dört dörtlük bakan eşlerimiz işimiz olduğu halde tercihimize bırakan eşlerimiz yorulmayalım diye ev hanımı olduğumuz halde kadın tutmamızı isteyen eşlerimiz gayet eğitimliyiz çalışmamayı şeçtik önemli olan eğitimli olmak değilmi illa çalışıp paramı kazanalım neden çalışmaynlar küçümseniyor biz sanki kimse çalışmasın diyoruz biz çalışanlara sonsuz saygı duyarken onlar bizi küçümsüyor hakları yok kişisel tercihimiz her zman iş bulunur bundan eminim çalışmak istersen iş bulursun kimse kimseyi küçümsemesin bugün istiyim bir sürü iş var ama çoğu arkadaş kendi çalşıyor diye her kadın çalışsın istiyor çok şaçma geliyor sizene kime yük oluyorsalar olsunlar soru bumu soru eşinizin çalışmanızı istemesi gerçekten çok şaçma bir konuyu tartışıp duruyoruz konu çok başka herkes istediği gibi yaşar..

çok doğru söylüyorsun..burda yorum yapan bir çok arkadaş kendi çalışıyor diye çalışmayan bayanları 2. sınıf insan gibi görüp küçümsemeye aşağılamaya çalışıyor..çok ayıp ve kimsenin hayatına karışmaya hakları yok

Son düzenleme:
Erkeklerin 'illa ki çalışna bir eş olsun' isteğini nasıl karşılarsınız?Sizce hanımından para beklemesi,yani bunu çok ciddi bir istek olarak öne sürmesi hoş mudur?mirmirmirmir

Sonuçta evet bayann çalışması hoş bir şey ama hem ev hem iş idare etmek kolay değil,hadi diyelim ki onu da halletmek sorun değil, ama herşeyden önce o kadını evinin hanımı olarak görmesi,en azından 'ister çalış ister çalışma,sen nasıl rahat edersen' diye düşünmesi daha güzel değil midir..?
yerimseniben

Şu var ki,normalde erkektir evin maddi geçimini sağlamak zorunda olan.(he ,ciddi manada maddi sıkıntı yaşanıyordur,kadın da katkı sağlamak zorunda kalır o başka..):sm_confused:

Ben evlenirken, eşime "ben çalışıyorum, işim gücüm iyi, evde oturmam" dedim. O da, "ben zaten çalışan eş isterim" dedi. Önce bu bana normal gelmişti.. Ama daha nişanlıyken, "senin paran benim param yok, ikimizinki ortak" dedi, huylanmaya başladım, benden para istemesi itici, maaşın bir miktarını veriyorum ama bu bile beni rahatsız etmeye başladı, çünkü vermeyince istiyor, bunu sevmiyorum... :50:
Birde tutturmuş illa ki çalışacaksın :53: , "ya hamile kalırsam, işe gidemeyecek durumda olursam" dedim, "gidenler nasıl gidiyor, sen de gideceksin" demez mi ? :53: çok itici geliyor, inanamazsınız...
bekarken ahkam kesiyoruz "ben illa çalışırım" diyoruz ama, mecbur tutulunca (herşeyde olduğu gibi) bu da hiç güzel gelmiyor insana... :20:

Ben evlenirken, eşime "ben çalışıyorum, işim gücüm iyi, evde oturmam" dedim. O da, "ben zaten çalışan eş isterim" dedi. Önce bu bana normal gelmişti.. Ama daha nişanlıyken, "senin paran benim param yok, ikimizinki ortak" dedi, huylanmaya başladım, benden para istemesi itici, maaşın bir miktarını veriyorum ama bu bile beni rahatsız etmeye başladı, çünkü vermeyince istiyor, bunu sevmiyorum... :50:
Birde tutturmuş illa ki çalışacaksın :53: , "ya hamile kalırsam, işe gidemeyecek durumda olursam" dedim, "gidenler nasıl gidiyor, sen de gideceksin" demez mi ? :53: çok itici geliyor, inanamazsınız...
bekarken ahkam kesiyoruz "ben illa çalışırım" diyoruz ama, mecbur tutulunca (herşeyde olduğu gibi) bu da hiç güzel gelmiyor insana... :20:

çok çirkin bir davranış yaaa..

arkadaşımın eşide öyle..kuruşunun hesabını soruyormuş..mesela işten gelirken markete uğruyorum laızm olan şeyler alıyorum sonra netten hesabıma bakıyor bu 50 lira nereye gitti diyormuş.
artık o kadar sıkıldım bıktım ki hiç bişeyden zevk almıyorum diyor.2 senedir tanışıyoruz üstünden yeni bişey görmedim.alışveriş artık zevk vermiyor dedi.bekarken ne güzeldi alır alır giyerdim şimdi almak içimden bile gelmiyor diyor:63::63::63:

çok çirkin bir davranış yaaa..

arkadaşımın eşide öyle..kuruşunun hesabını soruyormuş..mesela işten gelirken markete uğruyorum laızm olan şeyler alıyorum sonra netten hesabıma bakıyor bu 50 lira nereye gitti diyormuş.
artık o kadar sıkıldım bıktım ki hiç bişeyden zevk almıyorum diyor.2 senedir tanışıyoruz üstünden yeni bişey görmedim.alışveriş artık zevk vermiyor dedi.bekarken ne güzeldi alır alır giyerdim şimdi almak içimden bile gelmiyor diyor:63::63::63:
evet, sanki satın alınmış gibi hissediyor insan kendini, paran pulun herşeyin ipotek altında gibi :14:
benimki daha başlangıç, biliyorum... şimdilik harcamalarıma fazla karışmıyor, birşey diyecek oldu izin vermedim, ben çalışıyorum, bu kadarcık harcama özgürlüğüm olsun dedim, (ki ayda en fazla 200 tl civarı harcarım kendim için, kredi kartı da kullanmam mesela )
Ablam 25 yıllık evli ve eşinden çok kazanıyor (bu da erkekler için ayrı bir kompleks konusu)
Yıllardır ablamın harcamalarına hep kızdı, ablam ne yaptıysa baş edemedi, en son maaş kartını eşine verdi :37: eniştem alıyor maaşı ve ek kredi kartından ablam kendine harcıyor...
Kadınlar ne kadar kariyer sahibi, güçlü olursa erkek o kadar kompleks yapıyor ve nasıl hıncını alacağını bilemiyor, evdeki lider, güç sahibi olma isteği herşeyi yaptırıyor... :19:

bazı erkekleri anlayamıyorum birçok arkadaşım ve ben çalışmıyoruz eşlerimiz kendinden önce bizi düşünüyorlar hatta eşim özelden emekliliğimi başlattı üstüme birşeyler yapmaya çalışıyor ne demek maaşımı alacak eşim asla çalışıp yorulmıycaksın dior çalışsam maaşımı bana verirdi zaten maaşımı kulllanmaya kalksa kızarım..

Arkadaşlar, kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama evlilikte senin paran benim param olmaz, iki kişi çalışıyorsa ortak yapılır harcamalar, yok sen şu kadar harcadın, ben bu kadar harcadım, benim paramı kocam harcadı... kusura bakmayın ama bunlar çok yakışıksız geliyor bana. Hayat müşterek anlayışıyla yetiştirildik biz, gün gelir kocam çalışmaz ben ona bakarım, gün gelir ben çalışmam kocam bana bakar. Bunların hesabının evlilikte yapılıyor olmasını doğru bulmuyorum. Bizde hiç sen 3 alıyosun ben 5 alıyorum davası olmadı, aylık şu kadar toplam gelirimiz var dedik ve onun üzerinden yaptık bütçemizi, Allaha şükür 6 senede evimizi de arabalarımızı da aldık. Sonuçta ben herşeyden önce kendime eşime ve gelecekte doğacak çocuklarıma daha iyi bir hayat, sağlam bir gelecek sağlamak için çalışıyorum, hiç bir zaman kocam benim paramı yiyor diye düşünmedim, o da benim için düşünmemiştir. Benim nasıl ki onun parasını kendi param gibi harcamaya hakkım varsa onun da benim paramı harcamaya hakkı var, aynı ev içinde senin benim ayrımı olur mu?

eşim değil ama eşimin ailesi üzerime çok baskı kurdular calısmam için hatta daha doğmamıs cocugum gözlerıne battı''masraf oldu gözlerinde , öyle kırıp gucendırdıler ki benı bunun tarıfı yok :43::43:
eşim bana bırakmış durumda (zaten suan okuyorum nasıl calısabılırımkı) seneye kpssye gırecegım ama .

ne eşim için ne ailesi için kendım için çalışmka istiyorum.. kazandıgım parayıda oylece esımın avucuna bırakacak kadar şeyy degilim herhaldee... ama calıstıgım halde herseyı eşimede yuklemem sonucta..bişiler ortak olur odemeler vs.. sonrasında verelini gezi turları :10::7: gezip tozmayı seven biriyim öyle kazandıgım parayı yıyemıceksem çalışmanın ne anlamı kaldı :19::23:

Senin eşin parayı seven biri demek ki, bu şekilde şart koşması bence de çok çirkin, parasını mezara götüren mi varmış, ne bu hırs bu ne celal...

Konu yine saptı kadın çalışmalı mı çalışmamalı mıya çevrildi, ama senin durumun bundan daha farklı, para hırsına kapılan bir eş var önünde, kadın kendi için çalışmalı, ekonomik özgürlüğü olmalıyı aşmış.

Eşinin parası yetmeyebilir sende destek olursun ama bu şekilde dayatmalar çok yakışıksız. Hayat müşterek ama ben hiç kadın gibi ortalıkta dört dönüp çocuk bakan evi temizleyen adam görmedim. Genelde para müsaitse yardımcı tutulur, değilse kadının hem evde hem işde hoşafı çıkar. Burada çalışıyorum eşim bana yardımcı olmuyor diye çok topik görüyoruz çevremizde de çok örneği var. Demek ki neymiş, hayat söylendiği gibi müşterek değilmiş, kadın erkek hiçde öyle eşit falan değilmiş.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama evlilikte senin paran benim param olmaz, iki kişi çalışıyorsa ortak yapılır harcamalar, yok sen şu kadar harcadın, ben bu kadar harcadım, benim paramı kocam harcadı... kusura bakmayın ama bunlar çok yakışıksız geliyor bana. Hayat müşterek anlayışıyla yetiştirildik biz, gün gelir kocam çalışmaz ben ona bakarım, gün gelir ben çalışmam kocam bana bakar. Bunların hesabının evlilikte yapılıyor olmasını doğru bulmuyorum. Bizde hiç sen 3 alıyosun ben 5 alıyorum davası olmadı, aylık şu kadar toplam gelirimiz var dedik ve onun üzerinden yaptık bütçemizi, Allaha şükür 6 senede evimizi de arabalarımızı da aldık. Sonuçta ben herşeyden önce kendime eşime ve gelecekte doğacak çocuklarıma daha iyi bir hayat, sağlam bir gelecek sağlamak için çalışıyorum, hiç bir zaman kocam benim paramı yiyor diye düşünmedim, o da benim için düşünmemiştir. Benim nasıl ki onun parasını kendi param gibi harcamaya hakkım varsa onun da benim paramı harcamaya hakkı var, aynı ev içinde senin benim ayrımı olur mu?

Arkadaş ne diyor, siz ne anlıyorsunuz....

Ortada kocasına verdiği paranın hesabını yapan bir eş yok, karısının parasında tamamen söz hakkı olmak isteyen, sürekli eşinin harcamalarına karışan, her koşulda hamile olsa bile çalışmayı dayatan bir eş var, bilmem farkedebildiniz mi? :68:

Son düzenleme:

Size çok üzüldüm, eşinize ise diyecek kelime bulamıyorum:20:. Allh ıslah etsin, akıl fikir versin. Ne demek illa çalışacan, hele hamileyken bile. Hadi sizi boşver diyelim de adam çocuğunu da mı düşünmüyor, ya siz çalışırken bebeğe birşey olsa. Allah Allah bu kadar mı paraya muhtaç yani. Ne diyeyim bence taviz vermeyin, yavaş yavaş onu bu halinden vazgeçirmeye çalışın, eğik durmayın, kadın isterse herşeyi yapar Allh'ın iznyle

Arkadaş ne diyor, siz ne anlıyorsunuz....

Ortada kocasına verdiği paranın hesabını yapan bir eş yok, karısının parasında tamamen söz hakkı olmak isteyen, sürekli eşinin harcamalarına karışan, her koşulda hamile olsa bile çalışmayı dayatan bir eş var, bilmem farkedebildiniz mi? :68:

Anlamadığım izlenimine nereden kapıldınız ki şimdi? Aksine siz benim yazdıklarımdan anlamadınız galiba evlilikte kişilerin birbirinin parasına göz dikmesini garipsediğimi, kadın için de erkek için de paranın bu kadar hesabının yapılmasını tuhaf buluyorum o kadar, sonuçta bir eve ayda atıyorum 1000 tl giriyodur, bunu kimin kazandığı ne farkeder ki? ortak harcanır, nerelere harcanacağına da ortak karar verilir diye düşüyorum (tek başına erkek ya da kadının evin tüm giderlerine karar vermesini yanlış buluyorum) bir erkeğin karısının elinden tüm maaşını alıp sonra da harçlık vermesi hatta hesap sorması çok çirkin geldi bana, aynısını kadının yapması ya da kazancının tamamını sadece kendi ihtiyaçlarına harcaması, senin paran-benim param ayrımı yapması da hoş değil bence (burda bikaç arkadaşın da yorumu vardı, benim paramı harcasa hoşlanmam gibi) tabi bu benim fikrim, katılırsınız katılmazsınız.

erkeklerin calisan es istemesi cok normal bence (ki her bireyin kadin/erkek demeden calismasi gerek. kendi ayaklari uzerinde duramayan insan birey degildir cunku baskasina bagimlidir).
neden kadinlarin uzerine hep ev hanimi sifati yuklenir zaten...
biz de insan degil miyiz? erkek olmadigimiz icin calismamamiz mi gerekiyor? :27:
evet kadinin uzerinde bir de ev isleri var, isle beraber zor oluyor diyeceksiniz...
iste burada is yine kadinda bitiyor, alicak kocasini karsisina hem is hem evle ilgilenemiyorum sen de yardim edeceksin kole degilim ben diyecek restini cekecek ve esinin ev islerine yardimiyla rahat rahat calisacak...
niye hem evi hem isi kadinlar idare ediyor? buna zorunlu muyuz? erkekler kendi ellerini kullanamiyorlar mi yemek temizlik vs. icin?
erkeklerin isine gelirse kadinlardan daha guzel yemek temizlik yaparlar.
onlarin bu tur isler yapmak islerine gelmedigi icin kadinlarin uzerine yikmaya calisiyorlar ''kadin gorevi'' diyerek.
kadinlar kendilerini kole gibi ezdiriyorlar...:19:
hem evde hem iste calisan kadinlar gozlerini acmali...yaptiklari resmen kolelik...
hayir bir de saclarini supurge etmeleri ise yarasa neyse diyecegim...ama kadinlarin toplumumuzdaki yeri malum...

ben kadinim calismak zorunda degilim, aileye bakmak erkegin gorevi gibi dusuncelere tamamen karsiyim.
bu tembellikten baska bir sey degil bana gore. kadinlar rahati seviyor, o yuzden bu tur bahaneler ariyorlar kendilerine...
ev, cocuk cok zaman aliyor olabilir ama cocugu olmayip da calismayan ya da cocuguyla dogru duzgun ilgilenmeyip ordan oraya gezmelere giden ama calismayan kadinlarin rahatlik icin calismadiklarini dusunuyorum. erkek hep calisir, kadin ise istedigi zaman calisir mantigini da iste burda devreye sokuyorlar :)

Son düzenleme:
Anlamadığım izlenimine nereden kapıldınız ki şimdi? Aksine siz benim yazdıklarımdan anlamadınız galiba evlilikte kişilerin birbirinin parasına göz dikmesini garipsediğimi, kadın için de erkek için de paranın bu kadar hesabının yapılmasını tuhaf buluyorum o kadar, sonuçta bir eve ayda atıyorum 1000 tl giriyodur, bunu kimin kazandığı ne farkeder ki? ortak harcanır, nerelere harcanacağına da ortak karar verilir diye düşüyorum (tek başına erkek ya da kadının evin tüm giderlerine karar vermesini yanlış buluyorum) bir erkeğin karısının elinden tüm maaşını alıp sonra da harçlık vermesi hatta hesap sorması çok çirkin geldi bana, aynısını kadının yapması ya da kazancının tamamını sadece kendi ihtiyaçlarına harcaması, senin paran-benim param ayrımı yapması da hoş değil bence (burda bikaç arkadaşın da yorumu vardı, benim paramı harcasa hoşlanmam gibi) tabi bu benim fikrim, katılırsınız katılmazsınız.

Hımm pardon sadece konuyu açanın yazdıklarına göre yorum yaptınız sandım :44:

kimsenin zorlamasi ile calismam ki esimde benim yuksek lisansima ragmen sen bilirsin kendi cocuguna kendin bak der zavallim hep orda burda buyumus kayinvalidem calismis oldugu icin hep okullarda anneannede bakilmis canimesim o yuzden sen evde otur benimle bebek olunca onunla ilgilen der ama benim yapima zit evde oturmak ama yinede esimin zorlamadigini bilmek ii cunku calis dese inadina oturuum :) herkes kendi iradesi ile dusunsunki hayat musterek.. adamin sana bakmak gibi bi zorunluluoo yok.!!!

Back
X