• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Senin eşin parayı seven biri demek ki, bu şekilde şart koşması bence de çok çirkin, parasını mezara götüren mi varmış, ne bu hırs bu ne celal...

Konu yine saptı kadın çalışmalı mı çalışmamalı mıya çevrildi, ama senin durumun bundan daha farklı, para hırsına kapılan bir eş var önünde, kadın kendi için çalışmalı, ekonomik özgürlüğü olmalıyı aşmış.

Eşinin parası yetmeyebilir sende destek olursun ama bu şekilde dayatmalar çok yakışıksız. Hayat müşterek ama ben hiç kadın gibi ortalıkta dört dönüp çocuk bakan evi temizleyen adam görmedim. Genelde para müsaitse yardımcı tutulur, değilse kadının hem evde hem işde hoşafı çıkar. Burada çalışıyorum eşim bana yardımcı olmuyor diye çok topik görüyoruz çevremizde de çok örneği var. Demek ki neymiş, hayat söylendiği gibi müşterek değilmiş, kadın erkek hiçde öyle eşit falan değilmiş.
beni anladığınız için teşekkür ederim...

Arkadaşlar, ben çok sıkıntılar çektim, bu ikinci evliliğim. İlk eşim hiç çalışmıyordu, yıllarca çalışıp evi geçindirdim, hem eziyet çektim hem onun bütün ihtiyaçlarını karşıladım... neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum maalesef...
şimdi ise eşim çalışıyor çok şükür, işi de iyi, ama kendimize ait bir evimiz yok, çalışmam şart yani...
ben de çalışmadan yapamam zaten, evde oturamam sanırım.. eşim çalışıp bana baksın demiyorum ki ben...
ama insan bir şeye mecbur tutulunca yapmak istemiyor işte...:50:

Ya hanımlar evde oturmaktan bu kadar korkmayın :1: Sıkıntıdan patlama ölme günleri ilk bir kaç ay, sonra hayat daha da güzelleşiyor. Sabah istersen erken kalkar spora gidersin, istersen geç kalkar brunch yaparsın :82: Özgürlüğün tadını aldıktan sonra da sabahın erken saatindeki trafik ,monitörün karşısında gün ışından uzak içinde yaşanan kübik, saçma sapan yöneticiler ve ay ben şunu aldım bunu ettim muhabbetlerinin sığlığı, bi daha hiçbirini göze alamazsınız :66: Bu konularda denk geliyorum da, sanki boş duramamak, evde oturamamak meziyetmiş gibi gösteriliyor biraz da."ayy yok ben evde yapamam" fiks cümledir.Aksine bence bu bi antimeziyettir.İnsanlar kendilerinden o kadar uzaklaşmışlar ki, ne bi hobileri kalmış, ne etrafla ilgilenip onların ihtiyaclarını görüp yardım etme dürtüsü kalmış, ne de kendileriyle başbaşa kalma cesaretleri.Varsa yoksa iş, mesai... Kurulu saat gibi olmak kolaydır.Birisi insanı kurar, o da tüm günü ona göre yaşar bitirir..Zor olanı kişisel motivasyon, o birrrsürü vakti nasıl geçireceğini akıl edebilmek, düzenleyebilmek, program yapabilmek.. Haa ben çok yapabiliyor muyum ? Hayır. Ama yapabilmeyi istiyorum çünkü o şimdi başedemediğimiz "evde boş oturma" emeklilik dönemlerimizde yine gelip bizi bulacak.Ben gençken kendimi oyalamayı öğrenmek istiyorum.

Sözün özü, Eğitimli ol, çalışma gücün olsun, ama çalışıp çalışmama tercih senin olsun. Kızıma öğütleyeceğim şey bu olacak benim.Anansına bakıp kızını alsınlar sonra da :64:

"Eşim elbette ki çalışacak, onu geçindirememek korkusundan değil standardlarımdan taviz veremem. " Mesai arkadaşlarımızla yaptığımız sohbette erkek arkadaşların kullandıkları ortak cümle.

Zamane erkekleri rahatlarını bozmak istemiyorlar.
Geçim derdi çok da önemli değil anlaşılan.

Belki bu başlığın üzerinden çok zaman geçmiş ama tesadüfen rastladım işte, ve iki kelime yazmadan edemedim. En yakın arkadaşımın başından geçen bir evlilik hikayesi iyi bir örnek olabilir belki; arkadaşım canım ciğerim başka bir şehirde görev icabı yaşayan biriyle tanıştı, evlenecekleri zaman adam "işini bırak benim yaşadığım şehre gel, ben sana bakarım rahat yaşarız" demiş. Arkadaşım da buna inandı ve gitti. Aslında hepimiz inandık fakat bir süre sonra evlendiği kişi kazancı iyi olmasına rağmen bu hayattan bunaldı, eve para bırakmamaya vs başladı. sonra arkadaşıma sen de çalış o kadar yıl boşuna mı okudun vs. demeye başladı. arakadaşım iş aradı ancak o küçük şehirde pek birşey bulamadı. Derken adam kendi ailesinin de bulunduğu bir büyük şehre taşınalım sen çalış ben evde oturayım vs demeye başladı, arkadaşım gönülsüz de olsa kocasını sevdiği için bunu da kabul etti ancak sonradan gerçek ortaya çıktı ki adam eve vereceği paraları sevgililerine uçak biletleri alırmış, paraları başkalarına harcarmış, tabi boşandılar. Arkadaşım ailesinin yanına geri döndü ve tekrar çalışmaya başladı, şimdi iş hayatına adapte olmaya çalışıyor ama aradan geçen onca yıl onu çok zorluyor.

Eğer elinde hiç mesleği olmayan biri olsaydı belki çaresizliğine oturup ağlardı, ama elinde mesleği varken herşeyi bırakması, sonradan başlamasını belki daha zor kıldı çünkü kendine uygun bir iş bulamadı vasıflarının daha altındakilere razı olmak zorunda kaldı.

Ben bu örneği gözümün önünde görünce anladım ki hayatta ailenize güvenin ama kocam dediğiniz adam sizi çokta sevse en nihayetinde "el" dir güven olmaz. Bugün sana bakarım diyen adam yarın olmadık işler yapabilir, tabi herkesin karakteri farklı. Kesin böyle olacak diye birşey yok ama olursa da insandan çok şeyler alıp götürüyor. Ben de yakın bir zamanda evlenicem inşallah, ama çalışmayı bırakmayı düşünmüyorum hiç.

Oncellikle, benim icin kadin-erkek "esit" degildir, kim ne derse desin.
Rabbim kadin ve erkege farkli ozellikler verdi. Bu ozellikler bir degildir ama tamamlanir.
Herkesin gorevi farklidir ve onlar yerine getirilince, o iliskide duzen ve denge olusuyor.
Sevdigimin, cok dogru buldugum bir sozu vardir: "Evin diregi erkek, diregin ayagi kadindir."

Konuya gelirsek, kadin ister calisir ister calismaz, hic kimse zorlayamaz.
Aldigi parayi ister kendisi icin harcar ister ailesi icin, hic kimse karisamaz.

Evlenmeden, bu konu mutlaka konusulmali. Eger calismak istemiyorsa, istedigi hayat standarti olmaya bilir, yorganini ayagina gore uzatmasini bilecek. Bu bir gercek.

Benim evliligimde kadin erkek esitiz.
Tabiki bu bir belirli kültüre ve egitime bakiyor. Hayat müsterekdir ve asil burada mutlulugu bulabilirsin. Yani paylasmakla hayatin mutlulugunu yasarsin.
Her kadin bir erkegin yaptigini yapabilir, her erkekde bir kadinin. Burada nesi zor onu anlayamadim?
Kadin pilotlarimiz var, rallye süren kadinlarimiz bile var, kosucu dünya sampiyonu kadinlarimiz var, bakan kadinlarimiz var ( keske biraz daha cok olsa ), yani erkegin yapabildigi herseyi kadinlarda yapabiliyor...
Bir erkekde evde cöpü disariya götürebilir, yemek yapabilir, yeri geldiginde her isdede haberdar ve bilgili olmali...

Dogrusu tüm yük benim üzerimde olsaydi ben evliligimde mutlu olamazdim.
Calismayi ben cefa cekmek olarak degilde, daha cok özgürlük alanim olarak görüyorum, calisan demir paslanmaz derler, aynen öyle....sacma sapan kadin toplantilarina misafirligine gidecegime,sacma sapan diziler veya kadin programlari seyfedecegime, sacma sapan internette dolasacagima, calisir parami kazanir, statümü yükselitirim...
Evin isi nedirki? Cokmu zor bu zamanda? Herseyi makinalar yapiyor zaten?
Yemek yapmakmi zor? Yapmayin Allah askina, ev isi icin, yemek yapmak icin bütün zaman evde bos bos oturulurmu?
Ben bunlari hep calisitigim dönemler yaptim ve yapiyorumda istesem temizlikci tutarim ama kendi isimi kendim yapmayi cok seviyorum bana zindelik veriyor, yasama sevinci veriyor....<üstelik hafta sonlari misafirim eksik olmaz veya biz gideriz.
B kadarda kaderci ve pasif olmayin....Bu zamanda her iki tarafda calismak mecburiyettinde, yoksa tek maasla bir yere varilmaz.

kadın çalışmalı, ama kendi istediği için.....
mutlaka çalışmalı diyen bi koca bana çok itici ve pasif geliyo..

Tabiki bu bir belirli kültüre ve egitime bakiyor. Hayat müsterekdir ve asil burada mutlulugu bulabilirsin. Yani paylasmakla hayatin mutlulugunu yasarsin.
Her kadin bir erkegin yaptigini yapabilir, her erkekde bir kadinin. Burada nesi zor onu anlayamadim?
Kadin pilotlarimiz var, rallye süren kadinlarimiz bile var, kosucu dünya sampiyonu kadinlarimiz var, bakan kadinlarimiz var ( keske biraz daha cok olsa ), yani erkegin yapabildigi herseyi kadinlarda yapabiliyor...
Bir erkekde evde cöpü disariya götürebilir, yemek yapabilir, yeri geldiginde her isdede haberdar ve bilgili olmali...

Calismayi ben cefa cekmek olarak degilde, daha cok özgürlük alanim olarak görüyorum, calisan demir paslanmaz derler, aynen öyle....sacma sapan kadin toplantilarina misafirligine gidecegime,sacma sapan diziler veya kadin programlari seyfedecegime, sacma sapan internette dolasacagima, calisir parami kazanir, statümü yükselitirim...
Yemek yapmakmi zor? Yapmayin Allah askina, ev isi icin, yemek yapmak icin bütün zaman evde bos bos oturulurmu?
Ben bunlari hep calisitigim dönemler yaptim ve yapiyorumda istesem temizlikci tutarim ama kendi isimi kendim yapmayi cok seviyorum bana zindelik veriyor, yasama sevinci veriyor....<üstelik hafta sonlari misafirim eksik olmaz veya biz gideriz.
B kadarda kaderci ve pasif olmayin....Bu zamanda her iki tarafda calismak mecburiyettinde, yoksa tek maasla bir yere varilmaz.

çalışmayan hanımları yerden yere vurmuşsun resmen... :)
bencede kadınlar çalışmalı, bi meslek sahibi olmalı... buna bi itirazım yok..
ama,
hani hayat müşterek diosunuz ya, oraya katılmıyorum ben işte...
çalışıp para kazanmaya gelince hayat müşterek...
hangimizin eşi, çocuklarımızın bakımıyla bizim kadar ilgileniyo..
ya da akşama ne yemek yapıyım diye soruyo veya camları neyle silcem diye danışıyo bize..
evlilikde kadın çalışıyo dahi olsa, her zaman evin işleri, çocukların bakımı kadının üstünde daha fazla...
ayrıca kadın ve erkek toplumumuzda eşit değil... hiç de olmadı... adamın çöpü dökmesiyle, kadının çalışmasıyla bu gerçek değişmiyo malesef...
şiddet gören kadın, tacize uğrayan kadın, sokakta "şittt yavrum" nidalarına maruz kalan kadın, aldatılan kadın,elinin hamuruyla erkek işine bulaşma diyerek geri plana itilen kadın...
keşke böyle olmasa...
kadın çalışmalı, yarın bir gün, çocuklarım ve ben ortada kalırız, kim bakar bize boşanırsam diye, kocasının her türlü pisliğine katlanmak zorunda kalmamak için, pişman olmamak için, ayakları üzerinde durmalı...
eşitliği ve hayatın müşterek olduğunu düşünen ve çalışan bi bayan da, sıraya koymalı evin işini, yemeği...
bakalım eşiniz o zamanda tabi hayatım hayat müşterek, yarın köfte mi istersin, patates mi diye soracak mı?
veya bu hafta sıra bende, ütülenecek neyin varsa getir cnm diyecek mi?
hiç sanmıyorum...

Son düzenleme:

Her kadin bir erkegin yaptigini yapamaz, her erkekte bir kadinin yaptigini yapamaz.
Misal,
Abilerimiz, kardeslerimiz insaatta tuglalarla ugrasirken, kadinlar ayni seyi yapabilirmi? Hayir.
Yeni dogan bebege, kadinin baktigi kadar erkek bakabilirmi? Erkek, anne sutu verebilirmi? Hayir.

Ayrica, evine ve cocuklarina daha cok odaklanmak neden pasiflik olarak goruluyor merak ediyorum.
Ev hanimligi sadece dizilere, kadin programlarina bakmak ve misafirlikten ibaret degildir.
Cogunun sosyal aktiveleri vardir: Spor, resim, dekorasyon, kuran kursu... vs

Ev hanimi ile calisan kadinin farklari sunlardir:
Calisan kadin, evine daha az zaman ayirir ama ay sonunda maas alir.
Ev hanimi, evine daha cok zaman ayirir ama ay sonunda maas almaz.

Asil sacma olan nedir biliyormusunuz? Kapitalist/ liberalist sistem, insanlara "kadin-erkek esittir" kavramini yutturmaya calismasidir.

kızlar, ben önceden '' ay nasıl söylerler bunu ya'' diyordum, ama evlenince gördüm ki kazın ayağı öyle değil.
gerçekten çok çok çok iyi bir maaş olmadığı sürece tek maaşla bu ülkede geçinmek çok zor.
bu yüzden eşimle beraber çalışmak durumundayız.
ağız tadı olunca o evde huzur oluyor, ağız tadı da borçlar ödenemediği noktada kaçıyor.

Ben kendim için çalışmayı çok seviyorum:KK71:
En azından kimseye muhtaç olmuyosun
Yada emekli olabilirsin istediğini alabilirsin eve destek olabilirsin
Evde durduğumda daralıyorum
En Büyük KKEn Büyük KK

Kadınlar önce kendileri için çalışmalılar bence. Sonuçta hayat ne getirir bilemeyiz ki.
Belki boşanmak zorunda kalırız, belki eşimizi kaybederiz. (Allah korusun tabiki de) Kimbilir başımıza ne geleceğini. Emekli olmak, Boşuna okumamış olmak için çalışmalıyız. Ben Maddiyat ve kızıma daha iyi bir gelecek sunabilmek için çalışmak istiyorum. Eşim çalışmamı istemiyordu şimdi sen bilirsin diyor. Bence erkeklerin kadınlara karışması da hoş değil.

Şimdiki erkeklerde karım evde oturdum yemek yapsın evinin kadını olsun diye düşünmüyorlar artık :) kaç tane bekar erkek arkadaşım varsa hepsi çalışan kadın istiyor maddiyattan değil kendini köreltmesin diye deselerde işin aslı ben tek başıma evi geçindiremem diyememeleridir erkekliklerine yediremiyorlar çünkü:)

Bir kadın önce kendi için sonra eşinin sırtındaki yuku biraz azaltmak için çalışmalı. Hayat şartları malum tek maaşla gecinmek çok zor artık. Hem hayat müşterek. Erkekte evde karısına biraz yardimci olursa kadının da sırtındaki yük biraz azalır.

Benim sevgilim var, şu anda çalışıyoruz ikimiz de ,
kendisi
çalışmamı ister evlenince de.
Neden olarak da şunu gösterir;

"Ben işten yorgun gelicem. Akşam sen sabahtan beri beni beklemiş olcan. Ben yorgun gelcem. Yemek yicez. Ee işte neler oldu, günün nasıl geçti anlat dicen anlatcam ama iş hayatını bilmediğin için anlamıcaksın belki şüphelerin olucak . Ve ben yorgun olucam evde zaman geçirmek isticem belki, sen işe gitmediğin için hadi dışarı çıkalım diceksin. bu konuda çatışcaz. İş hayatının zorluklarını, başımıza neler gelebileceğini bilemiceksin. Ama çalışırsan İş hayatında kendine güvenin daha fazla olucak ve insanlara karşı, iletişimin güçlenecek, der. Yarın öbür gün çocuk istediğimizde beraber karar verebilicez der.
kesinlikle haklı ve ben de bu şekilde düşünüyorum :)

Ne derseniz deyin Hayat müşterek.....

Ve bence kadın, bu devirde erkeğin eline bakmamalı. Hem ekonomik hem iletişim özgürlüğü ve güçlülüğü olmalı.

Ekonomik duruma göre değişir. Eğer bi yük varsa birlikte yüklenilmeli. Bu illa maddi olarak değil, manevi olarak da kıymetli.

Öncelikle kadınla erkek eşit değil, ayrıyız bizler. Kadın bir anne adayı, kadın duygusal ve hassas. Ve inkar edilse dahi bazı incelikler kadına ait. Hormonlarımız falan ayrı yani, hak ve hukuk olarak demiyorum.

Ama ben "kadının ekonomik özgürlüğü olcek arkadaş" kafasında biri hiç olmadım, olamam da. Çünkü öyle tiplere bakıyorum, eşiyle sürekli bi zıtlaşma halinde bildiğin savaş açmış adama. Çalışıp da anlaşamayan çiftler de var çalışmadan anlaşamayanlar da... Öncelik çalışmak ve para kazanmak değil, yaşam kalitesidir. Nedir bu?

Mesela çocuk yapıp bakıcıya verirsin, evine kadın gelir işe gitmek için kendine kıyafetler alman gerekir derken maaşın erir gider. Neden çalıştın, ekonomik özgürlüğün nasıl peki? Geriye giden gençliğin kalır ve büyütemediğin çocuk temizleyemediğin ev eşine kalmayan enerjin kalır. Haa çalışarak mutlu olan kadınlar var, öyle mutluysa çalışacak o kadın engellemek aynı şekilde hoş değil. Tercihler ve yargılar tek bi çizgiye sığmıyor görüldüğü üzre, bu tercih kişiye bırakılmalı.

Bi erkeğe hiç yakışmıyor "kadın çalışcak" demesi, çok iğreti duruyor ve güvenilmez. Aynı şekilde kimse garanti değil, eşim bi şekilde işten çıkarılsa ya da çalışamasa nolcak sevmeyecek miyim?

Bunu erkek kadına bırakmalı yani, çalış ya da çalışma demesi hoş değil. Ona göre evlenmeli bir de, çalışan kadın istiyorum diye ararsa çalışanını da bulur mevlasını da zaten.

Back
X