• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşine yardım eden erkek okadarda ütopik kalmiyor aslında
belkide sen öylelerinlen karşılaşmamısındır şimdiye kadar
kadın zaten eşi istiyor diye değil öncelikle kendisi için çalışmalı
kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli
ama banada eşinden çalışmasını isteyen erkek hiç anormal, itici vs. gelmiyor
normal görüyorum
hayat zor tek maaşlan biyere kadar
evlilikler malesef masalardaki gibi değil
aşk, sevgi karın doyurmuyor
geçim sıkıntısı başlayınca tüm güzellikler unutuluyor
bunlarıda yaşamamak için bir bayanda eşine destek olmalı elinden geldiği kadar
bi erkek evine mutlaka bakmak zorunda ama neden sadece erkeğin omuzlarına binsin bu yük herşey ortaksa güzel, bence.

hayır hayatım aksine benim sevdiceğim son derece yardımcıdır...
yorum yaparken kendimi baza almadım ben
tek maaş, geçim derdi (hele ki bu zamanda) elbette zor
kadın da çalışmalı evet eşinin yükünü hafifletmeli, sosyal sorumluluğu olmalı kendine ve cevresine
ama bunu kendisi istemeli bizzat hür iradesiyle, psikolojik baskıya maruz kalmadan...
kocası değil...hihoyyyt

benim kuzenim 37 yaşında bekar, otelde çalışıyor iyi bir maaşı ve mevkisi var.
bu zamana kadar kısmet olmadı evlenmedi.
ama evleneceği kadının mutlaka çalışmasını isteyen bir erkek..
sebebi eve getireceği para-pul falan değil, zaten buna ihtiyacı da yok.

tek düşüncesi;
"hayatın insana ne göstereceği belli olmaz, yarın öbür gün bir evlilik sonlanırsa kadın evlenmeden önceki gibi kendi ayakları üzerinde durup hayatını devam ettirebilmeli..
maddi açıdan kocasına mahkum olmamalı..
çekip gidecek gücü kendinde bulabilmesi için de mesleği olmalı..
ben zaten onun getireceği para da değilim, isterse hayvan barınağında ya da çocuk esirgemede ücretsiz hayır işi yapsın; ama yaptığı işi yarın öbür gün paraya çevirebilsin..
evle ilgili tüm sorumluluğu ben sonuna kadar paylaşacağım; gerekirse hergün yardımcı kadın alacağım..
isterse aldığı maaşı kendi hesabında kendi birikimi için harcasın, ben tüm masraflarını zaten karşılayacağım..
ama benim hayat görüşüme göre kadın mutlaka çalışmalı.."

diye düşünüyor kendisi..
ve ben bu görüşe katılıyorum, bana mantıklı geliyor..
he benim veleneceğim insan bu görüşte olsa ben evlenirmiydim? hayır..
çünkü metazori ile bir iş yapmaktan hiç hazetmem..

Erkek kadına hem resmen hemde dinen bakmak zorundadır.
Karısınında çocuklarınında geçimini sağlamak zorundadır.
Bu bence erkeği banka olarak gömekten çok farklı.
Herkesin hayatta belli bir sorumluluğu var.
Kadının elinde mesleği olsun, ister çalışsın ister çalışmasın..
Zaten kadın erkek eşit midir orası her zaman tartışmalı bir konu.
Ama çalışan kadın arıyorum, kesinlikle çalışacaksın demek saçma.
Erkek işi yoksa iş arar, kendini evde oturarak eksik hisseder, ama kadın için aynı şey geçerli değil.

Son düzenleme:
tabiki çalışan bayan isteyebilir ama illede direterek, kendi menfaati için, bencillikle, tamamen art niyetinden 'yok abicim ben çalışıcam o yicek öyle kanun yok çalışan kadınla evlenicem ben ' dese düşünceniz ne olur? bana bu tür davranış itici gelir...
bide iyi niyetiyle 'sen bilirsin ister calıs ister calısma ama calışsan daha rahat gecinebilriz' düşüncesi vardır...
bazı erkekler malesef cok bencil...

Ben erkeğin bana böyle demesinden hoşlanmam hatta itici gelir..
şahsen ben de sırf adı çalıştı olsun diye çalışmayı düşünmem bu halimden memnunum
karşımdaki insan da bu şekilde düşünüyor eğer okuduğun mesleği yapacaksan sesim çıkmaz ama sırf çalışmak için kasiyerlik tezgahtarlık vs (yalnıs anlasılmasın kötü anlamda demiyorum ) bu tarz işleri yapmam yapmamıda istemesin hiçbir erkek ve çok şükür sevgilimde bu şekilde düşünüyor ben çalışır evi geçindiririm boşuna yorulmana gerek yok okudugun bölüm mantıklı ise iş konusunda olabilir diyor ama benden sonra eve girmesini istemem eşimin diye de eklemekte :delphin:

benim kuzenim 37 yaşında bekar, otelde çalışıyor iyi bir maaşı ve mevkisi var.
bu zamana kadar kısmet olmadı evlenmedi.
ama evleneceği kadının mutlaka çalışmasını isteyen bir erkek..
sebebi eve getireceği para-pul falan değil, zaten buna ihtiyacı da yok.

tek düşüncesi;
"hayatın insana ne göstereceği belli olmaz, yarın öbür gün bir evlilik sonlanırsa kadın evlenmeden önceki gibi kendi ayakları üzerinde durup hayatını devam ettirebilmeli..
maddi açıdan kocasına mahkum olmamalı..
çekip gidecek gücü kendinde bulabilmesi için de mesleği olmalı..
ben zaten onun getireceği para da değilim, isterse hayvan barınağında ya da çocuk esirgemede ücretsiz hayır işi yapsın; ama yaptığı işi yarın öbür gün paraya çevirebilsin..
evle ilgili tüm sorumluluğu ben sonuna kadar paylaşacağım; gerekirse hergün yardımcı kadın alacağım..
isterse aldığı maaşı kendi hesabında kendi birikimi için harcasın, ben tüm masraflarını zaten karşılayacağım..
ama benim hayat görüşüme göre kadın mutlaka çalışmalı.."

diye düşünüyor kendisi..
ve ben bu görüşe katılıyorum, bana mantıklı geliyor..
he benim veleneceğim insan bu görüşte olsa ben evlenirmiydim? hayır..
çünkü metazori ile bir iş yapmaktan hiç hazetmem..

ya işte öneli olan bu
yani; kadının çalışmasına erkeğin hangi açıdan baktığı...
adam hayatındaki kadının çalışmasını isteyebilir
hangi sebeplerle; kendi ayakları üstünde durabilsin, benden para isterken eziklik yaşamasın, bireysel anlamda sosyal statüsü olsun, kendine güveni olsun vb.

ama egoist yaklaşımlarla tamamen kendini düşünerek analarına "çalışan kız" baktıran erkeklere gıcığım ben...

daha hiç görmeden tanımadan kriter belirleyip ille de çalişsin ogretmen olsun hemşire olsun mantığı basit geliyor bana

ayrıca şu da var....belirli bi kariyere ulaşmış kadınların kocasının çalışmalarını istemesi gayet normal..çünkü karısının mevkisi kocasının gururunu okşar...
ama bazıları sadece para getirmesi için karısının çalışmasını ister...
bu da hiç hoş değil...

Kadın erkeğe hem resmen hemde dinen bakmak zorundadır.
Karısınında çocuklarınında geçimini sağlamak zorundadır.
Bu bence erkeği banka olarak gömekten çok farklı.
Herkesin hayatta belli bir sorumluluğu var.
Kadının elinde mesleği olsun, ister çalışsın ister çalışmasın..
Zaten kadın erkek eşit midir orası her zaman tartışmalı bir konu.
Ama çalışan kadın arıyorum, kesinlikle çalışacaksın demek saçma.
Erkek işi yoksa iş arar, kendini evde oturarak eksik hisseder, ama kadın için aynı şey geçerli değil.
nehircim Erkek kadına olmalıydı sanırsam....Şeniz

ha bu arada erkek kadın eşit midir ? HAYIR :delphin:
biri diğerinden alçak yada yüksek midir? Hayır :delphin:
ikisininde ayrı ayrı yerlerde konularda üstünlükleri vardır hepsi bu :delphin:

ya işte öneli olan bu
hangi sebeplerle; kendi ayakları üstünde durabilsin, benden para isterken eziklik yaşamasın, bireysel anlamda sosyal statüsü olsun, kendine güveni olsun vb.

ama egoist yaklaşımlarla tamamen kendini düşünerek analarına "çalışan kız" baktıran erkeklere gıcığım ben...

daha hiç görmeden tanımadan kriter belirleyip ille de çalişsin ogretmen olsun hemşire olsun mantığı basit geliyor bana

o düşünceden tabi ki de bende nefret ederim.
sonuçta o kadın çalışmalı değil; kadın bana bakmalı, ben ona sırtımı yaslamalıyım, ben evde 2,80 yatmalıyım o önce köle gibi işte sonra da evde çalışmalı mantıKSIZLIğı..

bu düşünceSİZlikteki erkeklerle evlenen kadınlar zaten daha sonra burada bir dedim var'da karşımıza çıkıyorlar maalesef..
eşim çalışmıyor, iş aramıyor, çok sorumsuz diye..

ha bu arada erkek kadın eşit midir ? HAYIR :delphin:
biri diğerinden alçak yada yüksek midir? Hayır :delphin:
ikisininde ayrı ayrı yerlerde konularda üstünlükleri vardır hepsi bu :delphin:

kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur...
evlilik hiyerarşik bir zemin üzerinde kurulmaz...
:CüvCüv:

bu ülkede hala erkek yaparsa "elinin kiridir"
kadın yaparsa bilmem nedir mantığı hüküm süürüyosa kadın ve erkeğin eşit olduğu kocaman bi yalandır elfişim...
entelektüel yalan hemi de :delphin:

çok açık ve net söluorumm.. en nefret ettiğim erkek tipleridir...hiç doğru bulmuorum... kadının kendine bırakmalı bencede..

biz de kurulu yievru...
benim kocem reistir evimizde...
ben çalışır maaşımı eline sayarım...o da bana harçlık verir...
bana baktığını hissetsin diye maaşımı ona veririm...
hee eğer bir gün işten çıkarsa da kapının önüne koyarım...
neden..çünkü bana baksın diye evlend,im ben onunla...hayata onun sayesinde tutunuyorum...

ya işte öneli olan bu

anlamadığım birşey var...
kadının çalışmasına neden erkeğin hangi acıdan baktığı önemli...
önemli olan kadının çalışma hayatında kendine nasıl baktığı...kendini nerede gördüğü...
omuz omuza olmaksa yürek yüreğe yaşamaksa ben o eve kocamla beraber yorgun argın girmeliyim...
ve benimde kocam asla bana bakmak durumunda değil... asla..
ve akıllı bir kadının anasına "çalışan kız" baktıran erkekle zaten işi olmamalı...
herşeyden evvel evleneceği kızı annesine seçtiren erkekle işi olmamalı..
:ecrin_bebek:

iiiide bahsi geçen erkek ben evde yatayım karım çalısın o yüzden çalışan kadın arıyorum ya da ben o kadının parasına muhtacım diyen erkek değilki...bence bahsi geçen erkek türü benim evleneceğim kişi çalışan biri olmalı diyen erkek..bundan 25 sene önce benim babam da bu şekilde düşünmüş ve çalışan bir bayanla evlenmiş.babam hiçbir zaman annemin ne kadar maaş aldığını bilmedi.annem babamdan sonra girdi eve her akşam çünkü babam serbest meslek annem ise özel sektörde çalışıyordu.ama bunlar hiçbir zaman sorun olmadı bizim evimizde.babamıın işleri kötü gitti babam evi geçindirdi annem okul masraflarımı karşıladı fenamı oldu..yani bir erkeğin eşinin çalışmasını istemesi acizlik değil.burda bahsi geçen erkek tipi metazori yoluyla karısını çalıştırmaya kalkan erkek tipi değil..ha bu arada annem evdede çalışmaya devam etti yani ev hanımlarının yaptığı tüm işleri yaptı hiçbir zamanda yardımcı kadın tutmadı ki çok ağır koşullarda çalışıyordu annem...

Zaman değişti, eskiden karım evde otursun çocuklarımıza baksın diye düşünen erkekler, hayatın ağır yükü karşısında eşlerinin de çalışmasını istiyor..

Hal böyle olunca kadına en uygun meslek gibi görünen (belki öyle belki değil) öğretmen, hemşire vs.. gibi meslek sahibi olan kadınlar, görücü usulü evlenecek erkeklerin tercih listesinde ilk sırayı alıyor..(hem işi hem evi götürebilsin zorlanmasın mantığı)

Yani ağır hayat şartlarından erkekler de böyle düşünüyor, yoksa maddi durumu iyi olan bir erkeğin, illa çalışacaksın diye saçma sapan bir mantıkta olacağını sanmam..ister çalış ister çalışma sen bilirsin der öyle bir durumda da..

bu ülkede hala erkek yaparsa "elinin kiridir"
kadın yaparsa bilmem nedir mantığı hüküm süürüyosa kadın ve erkeğin eşit olduğu kocaman bi yalandır elfişim...
entelektüel yalan hemi de :delphin:

elfiş kadın der ki;
herkes kendi yalanını ve gerçeğini yaşar...
bu ülke, bu düzen pek ilgilendirmez beni...
ben beni bilirim, beni söylerim...hihoyyyt..

valla hayatın her alanındaki tezatlık burda da ayyuka çıkıyor...
hayır şöyle bi yorumlara baktım da tekrar kaydirigubbakcemile3
nerde ülen bu Bir Derdim Var'da şeytanı bırakıp kocasını taşlayan hatunlar :delphin:

ne hümanist gacılarız meaşallah...
yoksa mazoşist mi demeliydim??? -tatlicadiarzu-

şaka bi yana benim bu konu hakkındaki fikrim budur hihoyyyt
ben istersem çalışırım
hayatımdaki erkek bana baskı yapamaz çalış yada çalışma diye
keyfimin kahyası benim, o bu şu değil :delphin:

Back
X