Evlendirme programlarına baktığınızda bütün bayanlar da iyi bir işi olsun evi olsun gibi taleplerde bulunuyorlar.. Yani evlilik programları, sizler için ilişkilerin kıstası olmamalı... Görücü usulü evlilik ve evlendirme programları sözkonusu olduğunda böyle oluyor...
Ben eşimle 5 yıllık bir ilişki sonrasında severek evlendim... Tanıtığımızda yükseklisans yapıyor ve aynı zamanda da çalışıyordum... Daha sonra bir dönem işsiz kaldım, iş aramamda bana yardımcı oldu hep, sonra kendim bir iş buldum ve gene çalıştım, tek sorun ettiği çalışma yerimdi çünkü sapa biryerdeydi ve çıkış saatlerim uzuyordu.. O dönem konuştuk, dedim çalışmamı istemiyormusun? Kesinlikle dedi... Ona göre (ki bu benim ona birkez daha aşık olmama sebepoldu) Bir kadın eğer okumuşsa bu emeğini ziyan etmemeli, bir kadın kocasının karısı olmak, çocuklarının annesi olmak dışında da bir kimliğe sahip olmalı, çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilmeli, çalışarak kişiliğini olgunlaştırır hayata karşı daha güçlü durur, daha iyi bir eş, daha bilinçli bir anne, daha kültürlü bir insan olur... Dünyadan haberdar olur, sosyal bir çevresi olur, maddi gücü olur... Bir kadın mutlaka çalışmalı, parasal anlamda ihtiyacı olmasa bile manevi olarak onu güçlü kılacağı için çalışmalı demişti....
1,5 yıllık evliyiz, çok yoğun tempoda yurtdışı seyahatleri olan bir işte çalışıyordum, evde de işde de bana elinden gelen yardımı yaptı... Yeri geldi yemek yaptı, yeri geldi o süpürge süpürürken ben toz aldım. Bir kere bile üff demedi... Bu bir kişilik meselesi...
Tabii bahsedilen sadece kadının maaşından faydalanmaksa o adamdan uzak durulmalı o ayrı...