• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayat müşterek çok doğru söylemişsiniz.Çalışmayan kadın da o hayatta emek veriyor,iş paylaşımı bir nevi.Erkek para kazanırken o da ev işlerini hallediyor.,,,,Peki çalışan kadınların kocaları neden ev işlerinde müşterek olmuyorlar?Eee o zaman da hayat müşterek çünkü.Kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa ne mutlu ona;ancak kendini ezdirip hem evde her işi yapıp hem işte çalışıyorsa burada bir durup düşünürüm ben.

böyle konulardada herkesin bilinç altı dökülmüş oluyo baya ilginç valla..

eşimin altında ezilmiyorum..saygı duyuyo bana eşim filan...

eşim bana çalıştığım için saygı duyacaksa eğer bu saygısı bi iş arkadaşına gösterdiği saygıyı aşmaz..

ben iş arkadaşı değilim eşiyim..

tabi herkesin evliliği kendine normal geliyo..

ben çok iyi bi bölümden mezun oldum ve kimsenin eline geçmiyecek iş teklifleriyle karşılaştım..

ama hiç birini cazip görmedim..çocuğumu ben yetiştirmek istedim..

işte eşim bana bunun için saygı duyar el üstünde değil baş üstünde tutar beni..

çalışmayan arkadaşlarda zannetmeyinki evde çekirdek çıtlıyo..

türkiyede önde gelen sosyal projelere katıldım..bu saygı uyandırır..ama para kazanıyorum diye saygı istemem..

yardım konusuna gelince bebeğim için ben gece ne kadar kalksam eşimde kalkar...ne kadar emek versem evimize o da verir..

ve bunlarla baya gurur duyar...
şimdi hal böyle olunca ihtiyacım yoksa gidip kimsenin ağız kokusunu çekemem...

yeri geliyo eşimizin lafını bile kaldıramıyoruz..

çalışma ortamlarınıda biliyorum çok güllük gülistanlık değil..

Bir erkek evleneceği kadın için çalışan kadın olsun diye bir şart sunuyorsa bu hiç hoş bişey değil... Evet eve fazladan para girmesi herkesin hoşuna gider ama bir erkek özellikle bu vasfa sahip birini arıyorsa onun duygularının samimiyetine hiç güvenmem. O kişi mantık evliliği yapmak istiyordur, aşk evliliği değil.

Ne kadar kötü bişey. Bir insanla çalıştığı için birinin evlenmesi. Gerçi bunu genelde kadınlar yapıyor, kadına zaten yakışmıyor ama erkeğe hiiç yakışmıyor...
Gerçi bir erkeğe bunu sorsanız sizler bunu yapmıyormusunuz bunu niye eleştiriyorsunuz diye sormazlarmı. Üstelik kadınlar daha kötüsünü yapıyor çalışma şartıda aramıyor meslek ve etiket şartı arıyor... O zaman o kadınlarında duygularına güvenmiyorum ve eşlerini kandırdıklarını düşünüyorum.

Kadının çalışması,üretmesi fevkalade güzel lakin KADIN çalışmak zorunda değildir..

Erkek,ailesinin maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşımakla yükümlüdür ve gerçekten hakikati bilen biriyse bundan zevk ve mutluluk duyar..
Erkeğin ailesi için yaptğı herşey sadakadır ,ne mutlu..
Geçerli ve mantıklı bir sebepleri olmadıkça eşlerinin zorla,emrivaki ile çalışmasını isteyen erkeklerin koruyuculuklarından,şefkatlerinden,aile reisi sıfatlarından şüphe ederim...
Bu eziyet olur,maddiyatları amaçları değil mi? Kariyerlerini pek umursayacaklarını sanmıyorum,istisnaları tenzih ederim..
Çok yakın bir arkadaşım geçen sene evlendi,evlenme münasabeti ile görüştüğü kişilerin çoğu Çalışmaya devam edeceksin değil mi? oldu..Kendisi öğretmen...
Adamlar açık açık Sen de ben de kazanırız rahatlıkla geçiniriz,benim maaşım ikimize yetmez demiş inanabiliyor musunuz ben arkadaşımın yalancısıyım ama inanırım..
Kızıyorum tabi işin aslını ve niyetlerini bilmiyorum ama kızıyorum işte..
Arkadaşım evlendikten sonra çalışmadı bir müddet bebeği de henüz yok çok istiyordu,o yüzden tekrar eşini yaşadıkları ülkede bırakıp Türkiyeye çalışmaya gitti..Bu da kendi bilecekleri ama ben yapmazdım sanırım zorda kalmadıkça..
Velhasıl içinde arzusu olan kadın zaten çalışır engellensede ,senin onu zorlamaya asla hakkın yok..

hem kadın erkek eşittir deriz
hemde calısmak erkeğin işidir :uhm:

kadın da calısmak zorundadır
elinde bir işi varsa neden calısmasın
illa erkek bakmak zorunda değil eve
bir elin nesi var iki elin sesi var a.s.

çok haklısın biz kadınlar biraz işimize geldiği gibi davranıyoruz bence ev temizliğine gelince erkeklerde yapsın nerde eşitlik kadın kölemi deriz çalışmaya gelince bakamıcaksa niye alıyor deriz :1closedeyes:

Çalışan kadın ezilmiyor mu ? Dayak yemiyor mu? Aldatılmıyor mu ? Hepsi çalışmayan kadınların başına mı geliyor? Çalışan kadın özgür,çalışmayan kadın özgür değil mi ?Çalışan kadın her istediğini yapabiliyor mu ?

Burada bir derdim var köşesinde evliliğinde en çok muzdarip olanlar gözlemlediğim kadarıyla çalışan kadınlar nedense....:1no2: Bu yüzden çalışan kadın ezilmez,özgürdür vs ye fazla inanmıyorum artık.....

Erkeğin ve kadının karakteri ile bazı şeyler bence.......Çalışıp çalışmaması ile ilgili değil....:kahve:

Kimse kendini kandırmasın, kadın dan çalışmasını isteyen erkek bunu kadın için değil tabiki kendi rahatı için istiyor değilmi biz buna bozuluyoruz? Kadın çalışınca çocuk ve ev işlerinde erkek te eşit katkı sağlayacakmı peki??? madem eşitiz çocuğada bakalım bulaşık çamaşırda yıkayalım halıda silelim değilmi? Hangi çalışan kadının kocası yapıyor bunları soruyorum size varmı içinizde????

evet var :delphin:
çok şaşırtıcı mı?

tüm genellemeler gibi bu genellemeye de karşıyım. :1closedeyes:

istatiski verilere bakarsakta çalışan kadınların en çok şidddette maruz kaldığını görebiliriz...

bademe kesinlikle katılıyorum.......

vala söylicek söz bulamıyorum hanımlar..herkesin kendi fikri tabi ama ben hala ısrarla erkeğin kadına bakması mecburdur gözüyle bakamıyorum bir türlü..kimse kimseyi zorla çalıştıramaz ya da çalışmasını engelleyemez konusunda sizlerle hemfikirim ama sabah giderken bana para bırakmak zorunda beni bakmak zorunda gibi düşüncelere katılmıyorum yani en azından bir mesleği olan çalışma gücünde olan işi gücü olan kadınların bu şekilde düşünmemesi gerekiyor.tekrar söylüyorum herkesin fikrine saygım var ama yok yani almıyor benim mantığım...

hakikaten bu kadın milletini de anlamak zor...
iş efelenmeye gelince kadın erkek eşit olur...
iş konuşmaya gelince kocam beni bakmaya mecbur olur...
ama eş, hayat müşterek sen de çalış deyince erkek aciz olur...
yapmayın Allah aşkına...
bir kadın kendi için çalışmalı, ayaklarının üzerinde durmak için çlışmalı, bir birey olarak özgür olmalı...acaba kocam bu sabah para bırakır mı diye düşünmemeli bir kadın (tabiki imkanı varsa şartları uygunsa)
yapmayın ya...siz inanmazsanız, ben varım diyemezseniz daha çoookkk ezilen kadın profilleri görürsünüz...
benim kocam beni bakmaya mecbur değil...asla değil...
ben kocamla bana baksın diye evlenmedim...çok şükür mesleğim var çalışıyorum, olmasa da yapabileceğim birşeyler bulur en azından kendi hayatıma katkı sağlar, birlikte yaşadığımız hayatı desteklerdim...

Aynen katılıyorum her işe gelince eşitiz adama yer bile sildirmek istenir ama yokk o erkek çalışıp bana bakıcakkaydirigubbakcemile valla o devirler geçti artık artık EŞİTİZ.

benim eşim benim çalışmamla gurur duyuyor sen çalış ben yeyim demiyor o ayrı mesele ama çalışmamı hep istedi:1hug:Şeniz

istatiski verilere bakarsakta çalışan kadınların en çok şidddette maruz kaldığını görebiliriz...

bademe kesinlikle katılıyorum.......

o verilerin açıklamasına bakmayı unutmuşsun arkadaşım çalışan kadın sineye çekmiyor karşılık veriyor hesap soruyor aciz erkekte köşeye sıkışınca direk kaba kuvvet çalışmayan susup oturuyor saptırma lütfen ÇALIŞAN KADIN ÇALIŞTIĞINDAN DEĞİL HAKKINI SAVUNDUĞUNDAN DAHA ÇOK DAYAK YİYOR istisnalar kaideyi bozmaz tabi:1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:

o verilerin açıklamasına bakmayı unutmuşsun arkadaşım çalışan kadın sineye çekmiyor karşılık veriyor hesap soruyor aciz erkekte köşeye sıkışınca direk kaba kuvvet çalışmayan susup oturuyor saptırma lütfen ÇALIŞAN KADIN ÇALIŞTIĞINDAN DEĞıL HAKKINI SAVUNDUĞUNDAN DAHA ÇOK DAYAK YıYOR istisnalar kaideyi bozmaz tabi:1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:

Çalıştığı halde sineye çekenler var canım..Malesef ki var....Hem de azımsanmayacak kadar... :çok üzgünüm:

o verilerin açıklamasına bakmayı unutmuşsun arkadaşım çalışan kadın sineye çekmiyor karşılık veriyor hesap soruyor aciz erkekte köşeye sıkışınca direk kaba kuvvet çalışmayan susup oturuyor saptırma lütfen ÇALIŞAN KADIN ÇALIŞTIĞINDAN DEĞİL HAKKINI SAVUNDUĞUNDAN DAHA ÇOK DAYAK YİYOR istisnalar kaideyi bozmaz tabi:1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:

canım sana şu kadar söyliyeyim...

çevremdeki çoğu kadın çalışıyo ve aile durumlarını biliyorum...

ayrıca şunu belirtmeden geçemiycem.bu sözüm size değil genel..

çalışmayı sosyal hayat olarak görmek geri kalmış ülke insanlarının özelliğidir..

sosyal durumu insanın saygınlığını belirler..

çalışan bi çok bayana bakıyorum benim sosyal hayatımın yarısı kadar sosyal hayata sahip değil ben evde oturamam diyo..

oysa sabahtan akşama kadar ofisinde pc karşısında mahkum olmak ağır gelmiyo..

kim para kazanma zorunluluğu olmadığı halde gönüllü olarak günlerine ambargo koydurur anlamış değilim..

yapacak başka hiiç mi hiç işi olmayan insan heralde..

tamda bugunlerde yasadigim bi konu hamileyim 7.5 aylik esim krizlerden dolayi dogumdan sonra belli bir sure sonra calismami istiyo ama ben istemiyorum o caliscaksin diyo bakalim hayirlisiyla dogumu atlatsaydim gecim icin calisicam mecburen cunku gercekden tam krizdeyiz...

çalışmayı sosyal hayat olarak görmek geri kalmış ülke insanlarının özelliğidir..

çalışan bi çok bayana bakıyorum benim sosyal hayatımın yarısı kadar sosyal hayata sahip değil ben evde oturamam diyo..

kim para kazanma zorunluluğu olmadığı halde gönüllü olarak günlerine ambargo koydurur anlamış değilim..

Çalışmayan kadın denilince klasik olarak hep evde oturan,dışarı adımını bile atmayan kadın modeli geliyor çoğu kişinin sanırım...gamyoncuiremsu kaydirigubbakcemile3

Maaşlı bir işte çalışmayan ama dışarda bir çok sosyal faaliyette bulunan,bir şeyler üretip kendini geliştiren kadınların, çalıştığı için bir çok sosyal aktiveteye zaman bulamadığından yakınan kadınlara göre daha sosyal ve monoton olmayan bir hayatları olduğunu düşünüyorum....a.s

Çalıştığı halde sineye çekenler var canım..Malesef ki var....Hem de azımsanmayacak kadar... :çok üzgünüm:

doğrudur canım vardır ama arkadaş öyle bir yazmışki sanki bütün dayak yiyen kadınlar çalışan kadınlar demekki neymiş genellememek lazımmış yanlış anlaşılmasın tartışmıyorum herkes fikrini söyler ama genellemeden kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 birde karım illa çalışıp para getirecek diyen erkeğede hak vermem o ayrı konumirmirmirmir

pardon canım senin yazdıklarını görmeden yanıt yazmışım haklısın genellememek lazım sosyal hayat konusundada haklısınkaydirigubbakcemile3 o evde oturamam diyenlerdenim bende:roflol::roflol: 3 gün tatil olsun 4 .gün kafayı yerimsırnaşık şey amma her sabah işe gitmek zorunda mıyım ya diye söylenende benimdelikafadulden:roflol:

tekrar ekleyim kadın çalışıp para kazanacak diyen erkeğede karşıyımÇok üzgünüm çoook

hem kadın erkek eşittir deriz
hemde calısmak erkeğin işidir :uhm:

kadın da calısmak zorundadır
elinde bir işi varsa neden calısmasın
illa erkek bakmak zorunda değil eve
bir elin nesi var iki elin sesi var a.s.

Katılıyorum cnm bir yuva kuruluyorsa iki kişinin desteği söz konusu olmalı bence...
Tabi bunda kadın kesinlikle çalışmalıdır diye birşey söz konusu değil ama artık tek maaşla geçim çok zor...

vala söylicek söz bulamıyorum hanımlar..herkesin kendi fikri tabi ama ben hala ısrarla erkeğin kadına bakması mecburdur gözüyle bakamıyorum bir türlü..kimse kimseyi zorla çalıştıramaz ya da çalışmasını engelleyemez konusunda sizlerle hemfikirim ama sabah giderken bana para bırakmak zorunda beni bakmak zorunda gibi düşüncelere katılmıyorum yani en azından bir mesleği olan çalışma gücünde olan işi gücü olan kadınların bu şekilde düşünmemesi gerekiyor.tekrar söylüyorum herkesin fikrine saygım var ama yok yani almıyor benim mantığım...

Bende erkek kadına bakmak zorunda fikrini anlayabilmiş değilim...
Bu düşünce toplumda erkeği evin reisi para getireni...
Kadını ise ev işlerini yapmakla yükümlü insan haline getiriyor...

Ben illa kadın çalışmalı diye düşünenleren değilim......Ama kadın illaki kendini geliştirmeli....Daha sağlıklı ve eğitimli çocuklar yetiştirebilmek için....

Eğer eşinin maddi durumu iyiyse kadının çalışması çok da şart değil bence...Çünkü dışarda olan çalışma hayatı kadını yıpratıyor,çocuklarını başkalarına emanet etmek zorunda kalıyor eve gelince yemek yapmaya bile mecali kalmıyor...

Hem neden her gün eşinden para bırakmasını istiyor olsun ki...Ben hamilelik durumum ve bazı özel nedenlerle 1 senedir çalışmıyorum..Hiç te eşimden her sabah para bıraksın diye beklemiyorum...Aylık veriyor paramı...kaydirigubbakcemile3 Dışarı çıkınca eşime çok zaman o parayla yemek de ısmarlıyorum,hediyeler de alıyorum...2 bebeğinin annesi oldum..Ne eşim beni ezmeye çalışır ne de ben ezik hissediyorum kendimi...

Back
X