Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Morfolojisi Bozuk Olanlar Burada Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar birde bizim testi yorumlarmısınız
sayı 2 milyon
hareketlilik yüzde 50
morfoloji (kruger yöntemine göre) yüzde 1

hem kadın doğum uzmanı hemde uroloji doğal yolla cocugunuzun olması imkansız dedi tüp bebek merkezine gitmemizi tavsiye etti eşimede proxeeed plus verdi ama daha almadık eşim ne tüp bebeği istiyor ne hapı kullanmak istiyor su anda sadece kaçi boynuzu kürü yapıyoruz ne yapmamızı tavsiye edersiniz. allah razı olsun şimdiden...

sayı 2 milyon
hareketlilik yüzde 50

hem kadın doğum uzmanı hemde uroloji doğal yolla cocugunuzun olması imkansız dedi tüp bebek merkezine gitmemizi tavsiye etti eşimede proxeeed plus verdi ama daha almadık eşim ne tüp bebeği istiyor ne hapı kullanmak istiyor su anda sadece kaçi boynuzu kürü yapıyoruz ne yapmamızı tavsiye edersiniz. allah razı olsun şimdiden...

imkansız mı???? hahahaa kocaman gülüyorum onlara ben..Rabbim o kadar büyük o kadar büyük ki...benim eşimin morfolojisi 0 dı.evet evet... sıfır..çok tedavi gördük.yumurta takibi aşılama vs...tüp bebek için heyet raporumuz bile vardı..tüp bebek merkezine gittik.anlaştık.iğnelerimi aldım dolaba koydum.temmjuz da başlıcaktık.ama ben mayıs ta kendiliğimden hamile kaldım.olay şu arkadaşım...kruger kriteri çok sert bi kriter.sperm deki en ufak bi bozukluğu affetmiyor.ama milyonlarca sperm içinden sadece rasgele 100 sperme bakılıyor. diyecegim o ki eğer sayı yüksekse ve hızı iyise (bizde sayı 70-89 milyon arası hızda %30-35 arasıydı) mutlaka bir sperm normal oluyor. Rabbim diledikten sonra herşey boş.inşallah hamileliğim devam eder.İnşallah Allah sana da nasip eder.sana tavsiyem meryem suresini okumaya başla.günde 1 tane olunacak 41 gün arka arkaya okuyacaksın.arada adet olursan mutlaka birisi devam etsin.umudunu yitirme.bu arada sayıyı yükseltmek sizin elinizde..keçiboynuzu kürü yap mutlkaka

benim eşimin sayısı 4.5 milyondu morfoloji yanlış hatırlamıyorsam eğer 4 tü
l-carnitin şurup
pharmaton
zinco
kullandı ve hamile kaldım.
sayı kaç oldu diye tahlile gitmedi çocuk olunca önemsemedik
İnşaAllah size de faydası dokunur
biz de tüp bebek merkezine gittiğimizde morfoloji 0 demişti ve kesinlikle doğal yolla çocuğun olmaz tüp bebek gerek demişti

merhaba kızlar eşiminde morfolojisi 0 moralim çok kötü tüp bebek dediler banada cumartesi genartta görüşmem var ama umut oldum arkadaşım 0 morfolojiyle hamile kalarak,allahım kucağına almayıda nasip etsin...

merhaba kızlar eşiminde morfolojisi 0 moralim çok kötü tüp bebek dediler banada cumartesi genartta görüşmem var ama umut oldum arkadaşım 0 morfolojiyle hamile kalarak,allahım kucağına almayıda nasip etsin...

amin canım çok saol..moralini bozma...Alllah çok büyük..

bana yazdın sanmıştım. üstüme alındım.neyse yine de alınıyım üstüme.bende 0 morfoloji ile doğal yoldan hamile kaldım çünkü

bana yazdın sanmıştım. üstüme alındım.neyse yine de alınıyım üstüme.bende 0 morfoloji ile doğal yoldan hamile kaldım çünkü

merhabalar arkadaşım valla o morfolojisi olan arkadaşa yazmıştım hiç önemli değil o an ağlıyordum zırıl zırıl kime yazdım bilmiyorum valla:) cevapladığınız için teşekkür ederim bizde tek sorun morfoloji sıfır, birde bende yumurtalar büyümüyor folikül gelişmiyor yani pco yum , şansım nedir sizce tüp bebek istemiyorum...karyotip kromozom analizi yaptırdık oda temiz çıktı kimyasal gebelik geçirmiştim daha önceden, allahım hayırlısını hayırlı zamanda versin....herkesin yardımcısı olsun hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım...

sayı 2 milyon
hareketlilik yüzde 50

hem kadın doğum uzmanı hemde uroloji doğal yolla cocugunuzun olması imkansız dedi tüp bebek merkezine gitmemizi tavsiye etti eşimede proxeeed plus verdi ama daha almadık eşim ne tüp bebeği istiyor ne hapı kullanmak istiyor su anda sadece kaçi boynuzu kürü yapıyoruz ne yapmamızı tavsiye edersiniz. Allah razı olsun şimdiden...

canım arkadaşım ben sağlık camiasında göev yapıyorum. Hem içinde olduğumdan hemde kendimizde bu aşamaları yaşadığımızdan biliyoum ki o doktorlar biryerlerinden uydurmuş. Kruger yüzde 1 demek eğer sayı 2 milyon ise 20000 sağlıklı sperm demek. Ve düşünün ki yumurtayı sadece 1 sperm döllüyor yani hiç bilmeyen biri dahi olsa bu hesabı yapabilir. Doğal yoldan hamile kalma şansın elbetteki vardır. Benim eşiminde kruger %2 hareketlilikte % 30 ve bizimde çocuğumuz olmuyor. önce allahın taktiri sonra biraz destek. Kürleri araştır mesela ben şu an öyle yapıyorum ama sağolsun forumdaki arkadaşlar henüz bir tarif veren olmadı. Eğer tarif bulursan banada yaz olurmu. Mesla şu keçiboynuzu kürünü yaz mesela bende onu arıyorum. Hakkında hayırlısı inşallah

valla canım ne bilim ben anlamadım 2 doktorda 2 miyon spermi var dediler anlamadım ki ben. valla böleyse eger cok sevindim ben incir yediriyorum sürekli fındık ceviz fıstık cilek yediriyorum keçiboynuzu kürüde şöle yapılıyor ben böel okudum daha dogrusu . yarım litre kaynamakta olan suya 6-7 adet keciboynuzunu kırıp orta dereceli ateşte kaynatıyorsun 3 dakika kaynat
20 dakika sogumaya bırak sonra icinden keci boynuzlarını cıkar 1 hafta boyunca sabah aksam icir sonra sadece yatmadam önceleri icir allahım insaşşah şifamızı verir

arkadaslar morfoloji kötü diyen arkadaslarım dna hasarı baktırdı mı bizim morfoloji sıfır cıktı son tahlilde dna hasarıda var ne yapacagımı sasırdım baktıran varsa bilgi verebilir mi

arkadaslar morfoloji kötü diyen arkadaslarım dna hasarı baktırdı mı bizim morfoloji sıfır cıktı son tahlilde dna hasarıda var ne yapacagımı sasırdım baktıran varsa bilgi verebilir mi

yok sadece bizde sperm testi yapıldı başkada birseye bakılmadı canım

merhaba arkadaşım dna hasarından kasıt ne anlamadım ama bizde morfoloji sıfır,dna hasarı da spermde dna hasarı %20 çıktı 15 olması gerekiyormuş çok önemsemedim açıkcası, birde kimyasal gebelik geçirdiğim için karyotip kromozom analiz testi yaptırdık eşimle periferik kanda onun sonucuda normal çıktı,bende pco insülin direnci ve kilo var önce bunları yenmem gerek gerisi allah kerim keçi boynuzu kürü yapıyorum eşime ,birde neofortil ilaç kullanıyor,bende soğan kürü öyle gidiyor ya otlarla yaşıyoruz:) allah yardımcın olsun seninde arkadaşım iyi akşamlar...

valla canım ne bilim ben anlamadım 2 doktorda 2 miyon spermi var dediler anlamadım ki ben. Valla böleyse eger cok sevindim ben incir yediriyorum sürekli fındık ceviz fıstık cilek yediriyorum keçiboynuzu kürüde şöle yapılıyor ben böel okudum daha dogrusu . Yarım litre kaynamakta olan suya 6-7 adet keciboynuzunu kırıp orta dereceli ateşte kaynatıyorsun 3 dakika kaynat
20 dakika sogumaya bırak sonra icinden keci boynuzlarını cıkar 1 hafta boyunca sabah aksam icir sonra sadece yatmadam önceleri icir allahım insaşşah şifamızı verir

tarif için çok teşekkürler hemen uygulamaya koyucam bakalım bizde bir işe yarıycakmı. Sanada allahtan hayırlısını diliyorum. Yılma devam et. Benim bir teyzem tam 24 yıl uğraş verdi neredeyse türkiyenin heryerini gezdi. çocuk konusunda şifacı diye kim varsa kapısını çaldı ama yılmadı. şu an 5 yaşında bir oğlu var hatta geçen pazar sünnet düğünündeydik. Azmin sonu. Ama önce allahtan iste.

bizde öyle bir sonuç yok. Dna hiç baktırmadık. Sanırım sen baya kapsamlı bir laboratuvara gittin. Bizim burdaki hastanelerde yok çünkü.

Merhaba arkadaslar;

3 ay önce doktora gitmiştim 1 yıldır korunmuyoruz ama hamile kalamadığımı söyleyip sorunları araştırmak için. Ben de bir problem çıkmadı fakat eşimin sperm testinde spermlerin sayısının 70milyon olduğu fakat morfolojisininde bozukluk olduğu ortaya çıktı. neredeyse düzgün hiç spermi yoktu. aşılama ile ancak hamile kalacağım söylendi, bunun üzerine eşim üroloğa başvurdu ve aynı sonuçla o ise yaşnızca tüp bebekle olabileceğini söylemişti. Eşim yogunluktan ve 3 ay yurt dışına gidecek olmasından dolayı geldikten sonra tedavi olur daha sonra denemeye devam ederiz diye düşündük. O sırada ise ikinc, sperm testi yapıldı onda morfoloji ile ilgili hiçbir şey yazmıyordu. hatta ilk testte hareketli sperm sayısı sıfır gözükürken bu kez %52 gibi bi rakam cıkmıştı. Fakat yapılan ultrasonda eşimde varikosel oldugu ortaya çıktı. Bunun üzerine ben geçen ay hamile olduğumu öğrendim, olmaz dedikleri halde.
Fakat bebeğimin kalp atışı olmadıgı için pazartesi günü kürtaj oldum.

Şuan hem eşimle iş dolayıs ile ayrılacağız hem de zaten zorunlu olarak beklememiz gereken 3 ayı böylelikle beklemiş olacağız ama benim kafamı karıştıran olmaz dediler oldu. Birinci doktor yanıldı da ikincisi de mi yanıldı? Ben bir daha olmazsa diye çok korkuyorum. Bu başlıgı görünce yazmak istedim, siz neler yaşıyorsunuz nasıl olacak durum hiç bilmiyorum...

canım arkadaşım ben sağlık camiasında göev yapıyorum. Hem içinde olduğumdan hemde kendimizde bu aşamaları yaşadığımızdan biliyoum ki o doktorlar biryerlerinden uydurmuş. Kruger yüzde 1 demek eğer sayı 2 milyon ise 20000 sağlıklı sperm demek. Ve düşünün ki yumurtayı sadece 1 sperm döllüyor yani hiç bilmeyen biri dahi olsa bu hesabı yapabilir. Doğal yoldan hamile kalma şansın elbetteki vardır. Benim eşiminde kruger %2 hareketlilikte % 30 ve bizimde çocuğumuz olmuyor. önce allahın taktiri sonra biraz destek. Kürleri araştır mesela ben şu an öyle yapıyorum ama sağolsun forumdaki arkadaşlar henüz bir tarif veren olmadı. Eğer tarif bulursan banada yaz olurmu. Mesla şu keçiboynuzu kürünü yaz mesela bende onu arıyorum. Hakkında hayırlısı inşallah

neden baskalarından bekliyorsun ki, elinin altında google var, ibrahım saracoglu kecıboynuzu kuru yaz, cıkıyor. ama ben sana soylıyım yine de.

yarım lıtre ıcme suyunu kaynat, sonra ıcıne 6-7 tane kecıboynuzunu kır ve 3 dk hasla, makarna gibi..
3dk dan fazla yapma, kecıboynuun ozellıgı gıdıyormus.
sonra altını kapat ve 20dk bu sekılde agzı kapalı sekılde kalsın, sonra süz ve suyunu ilk bir hafta sabah aksam ac karnına eşine içir.
1 haftadan sonrada 3 ay boyunca aksamları yatarken içir bi bardak.
bukadar, şifa olsun insallah

merhaba arkadaşlar bende 3 senelik evliyim 25 yaşındayım ve direk tüp bebek merkezine gittik yapılan araştırmalar sonucu eşimde morfoloji %1 haraketlilik ve sayısı normal çıktı. geçen ay aşılama yaptırdım sonuç olumsuz . hemen tüp bebeğe karar verdik ve dün transferim oldu beklemedeyim ve inş. Allah her isteyene sağlıklı evlatlar nasip etsin ve inş. benimde sağlıklı bi bebeğim olur.

Merhaba arkadaslar;

3 ay önce doktora gitmiştim 1 yıldır korunmuyoruz ama hamile kalamadığımı söyleyip sorunları araştırmak için. Ben de bir problem çıkmadı fakat eşimin sperm testinde spermlerin sayısının 70milyon olduğu fakat morfolojisininde bozukluk olduğu ortaya çıktı. neredeyse düzgün hiç spermi yoktu. aşılama ile ancak hamile kalacağım söylendi, bunun üzerine eşim üroloğa başvurdu ve aynı sonuçla o ise yaşnızca tüp bebekle olabileceğini söylemişti. Eşim yogunluktan ve 3 ay yurt dışına gidecek olmasından dolayı geldikten sonra tedavi olur daha sonra denemeye devam ederiz diye düşündük. O sırada ise ikinc, sperm testi yapıldı onda morfoloji ile ilgili hiçbir şey yazmıyordu. hatta ilk testte hareketli sperm sayısı sıfır gözükürken bu kez %52 gibi bi rakam cıkmıştı. Fakat yapılan ultrasonda eşimde varikosel oldugu ortaya çıktı. Bunun üzerine ben geçen ay hamile olduğumu öğrendim, olmaz dedikleri halde.
Fakat bebeğimin kalp atışı olmadıgı için pazartesi günü kürtaj oldum.

Şuan hem eşimle iş dolayıs ile ayrılacağız hem de zaten zorunlu olarak beklememiz gereken 3 ayı böylelikle beklemiş olacağız ama benim kafamı karıştıran olmaz dediler oldu. Birinci doktor yanıldı da ikincisi de mi yanıldı? Ben bir daha olmazsa diye çok korkuyorum. Bu başlıgı görünce yazmak istedim, siz neler yaşıyorsunuz nasıl olacak durum hiç bilmiyorum...

mrh benım esımde de morfolojı bozuklugu var %1 cıktı hamılelık olmaz dıye bısey yok %1 ıhtımalle oluyor bunların cgunluguda bozuk olan bas tarafı duzgun olupta dıger tarafları bozuk olan spermlerle oluyor(bildigim kadariyla dr olmadigim icin net bilgim yok) ve kalp atısı ya duruyor yada kalp atısı duyulmuyor bazılarıda saglıklı spermlerle oluyor ve saglıklı cocuklar dunyaya gelıyor bende asılama yaptım olmadı artık tup bebek yapıcaz zaten bır denememede olmustu

merhaba arkadaşlar bende 3 senelik evliyim 25 yaşındayım ve direk tüp bebek merkezine gittik yapılan araştırmalar sonucu eşimde morfoloji %1 haraketlilik ve sayısı normal çıktı. geçen ay aşılama yaptırdım sonuç olumsuz . hemen tüp bebeğe karar verdik ve dün transferim oldu beklemedeyim ve inş. Allah her isteyene sağlıklı evlatlar nasip etsin ve inş. benimde sağlıklı bi bebeğim olur.

selam benimde esimin morfolojisi %1 cikti bende tup yaptimayi dusunuyorum sen nerde yaptirdim memenun musun

Back
X