eşinin sperm sayısı 1 milyonun altında olanlar...

Yeshill_Yansima

Hoşgeldin minik kızım:)
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
850
5
96
41
İstanbul
arkadaşlar eşinin sperim sayısı 1 milyonun altında olanlar tüp bebek denemelerinizi nerde yaptınız? ilk denemede sonuç aldınızmı? nasıl bir tedavi uyguladınız? yardımlarınızı bekliyorum..

arkadaşlar eşinin sperim sayısı 1 milyonun altında olanlar tüp bebek denemelerinizi nerde yaptınız? ilk denemede sonuç aldınızmı? nasıl bir tedavi uyguladınız? yardımlarınızı bekliyorum..

Merhaba arkadaşım, benim eşimin sperm sayısı da 1 milyon'un altında. Ben ilk denememi Alman Hastanesi'nde yaptırdım. İlki negatif sonuçlandı, şimdi dondurulmuş tedavisindeyim. Alman Hastanesi'nin ürologu Tansel Kaplancan çok başarılı bir doktor. Ayrıca erkek infertilitesinde laboratuar koşulları ve embriyolog bir kez daha önemli hale geliyor. Ben hastanemi bunu düşünerek seçmiştim. Birkaç hastane ile görüşüp en doğru kararı verebileceğinden eminim.

opuyorumnanaktan
bende brüksel tüp bebek merkezinde yücel beyle tedavime başladım.bugün 3. günüm puregon 300 vuruluyorum. sizin eşinizin sayısının okadar düşük olmasının nedeni neydi? bizde hafif başlangıç derecesinde varikosel çıktı ama ameliyat olmadan bir tüp bebek denemek istedik.şimdide kaygılanıyorum ya tutmazsa diye.

Moralinizi yüksek tutun.Benim eşimin de sayısı 300.000 çıkmıştı (doktor bu sayı yeterli dedi tedavi için. Ama eşim bu hafta bir kez daha yaptırcak, son dakika kötü bir sürprizle karşılaşmamak için).IMSI ile en iyi spermleri seçecekler.Bu durumda olup, pozitif sonuç alan çok hikaye okudum burada.Birbirimize destek, moral verelim:)

Bizdeki problemin sebebi tam olarak tahmin edilemiyor, ama büyük ihtimalle bebeklikte testislerin geç inmesinden kaynaklanıyor. FSH yüksekmiş. Doktor bunu "vücudun sperm sayısının düşük olduğunu biliyor, yükseltebilmek için boyuna FSH salgılıyor ama yumurtalıkları daha fazla çalıştıramıyor" diye açıkladı. Başlangıç düzeyde de bir varikosel var ama doktor onu hiç önemsemedi bile. Bize sayıyı kaliteyi artırmak için herhangi bir yöntem önermedi, sadece genetik analiz yapıldı, normal çıkınca tüp bebek tedavisi için yetecek sperm hayli hayli var dediler. Nitekim 11 yumurtamı dölleyebilecek gayet sağlıklı spermler bulundu ve 10 adet sağlıklı embriyom oldu. Bence hiç endişe etme. Mikroenjeksiyonda yumurta sayısı kadar sperm lazım sadece. O da bulunuyor mutlaka. Yeter ki genetik bir problem olmasın.

yeşil yansıma benim eşimde de varikol sorunu vardı fakat eşim evlenmeden önce amaliyat olmuş ama pek düzelme olmamış çünkü tekrar olabiliyormuş yani amaliyat kesin çözüm değilmiş biz tüp bebekten önce aşılamayı denemek istiyoruz ama şansımız ne olur bilemiyorum açıkcası hangi dr. ve merkezi seçeceğimize de karar veremedik mesela size aşılama olmaz direk tüp bebekmi denemenizi önerdiler ayrıca brüksel burdan araştırmalarım sonucu erkek infertifelerinde ımsı tekniğini kullanıyormuş sizdede onumu uygulayacaklar ve ayrıca tedavi aşamalarını ve merkezle olan memnuniyetini olumlu olumsuz aktarırsan inan bize yardımcı olmuş olursun. Umarım tedavin olumlu sonuç verir ve bebişine kavuşursun.

benim kendi kadın doğum dr.uma biz durumu anlattığımızda 10milyonun altına aşılama önermiyorum ben dedi. bizimde sayı 300.000 olunca direk tüp bebek deneyin dedi. bende bi arkadaşımdan duydum yücel beyi zaten tanıyordum florencedayken. arkadaşımın sebepsiz infertiliteydi daha önce başarısız denemeleri olmuştu yücel beyde hemen oldu. bende dedim o zaman gidip görüşelim. benim içime sindi güvendim ekibe. evet cnm IMSI tekniği kullanıyorlar bu da olumlu karar vermemizi sağladı. işte yarın iğnelerimin 5. günüolucak kontrole gidicem umarım yumoşlarım büyüyodur :Saruboceq:

Arkadaşlar, size önemli bir noktayı aktarayım, bizim tedavimiz sırasında doktorlar yumurta toplama gününde yeterli sperm bulunamaz diye yumurta toplamadan yaklaşık 1 hafta önce de sperm alıp dondurdular. Sperm sayısı çok dalgalanabiliyor. Özellikle çok az olunca bu dalgalanmalar problem yaratabiliyor.

Bir de arkadaşlar bunu sizi korkutmak için söylemiyorum ama böyle bir ihtimal de var: birkaç sperm analizinden sonra sayı 1 milyonun altında görülürse doktorunuz istemese bile mutlaka genetik analiz isteyin. Allah'ın hikmeti işte, genetik problemin olduğu durumlarda sperm sayısı da bu genetik bozukluk aktarılamasın diye çok az olabiliyor.

arkadaşım sen bunu daha öncede söylemiştin bende dr.uma sorcam demiştim unuttum bilmiyorumkismile kısmet olursa yarın tekrar kontrolüm var o zaman kesin sorucam bunları

selam kızlar mutlaka ama mutlaka eşlerinizin e vitamini ve çinko içmesini öneriyorum...........bir mucize gibi 2 aşılama 2 tüp bebek denemesinden sonra kendiliğinden hamile kaldım............eşimin sperm sayısı ve morfolojisi çok düşüktü.........inanın çok faydası var............zaten vitamin oldukları için hiçbir zararı da yok............doktorum bana faydası olmaz içmesin dedi ama ben internette ve burda kullanan arkadaşlardan araştırdım süper birşey yani...........mutlaka deneyin

kızlar hıcmı yukselmıor 1 mılyonun altındakı sperm sayısında olanlar .ben tuplen falan ugrasmak ıstemıorum kur yapıorum umarım bır faydası olur

teşekkür ederim cevabın için bakalım bende son bi karar vermeden bir gözükeyim danışayım burdaki kadın doğumcuma yaşımda 30 olduğundan artık daha fazlada beklemek istemiyorum. tedavindeki gelişmeleri aktarırsan belki merkez olarak da karar vermemde yardımın dokunur. Allah inşallah şansın yolunda gider ve tedavinden olumlu sonuçlar alırsın sonra bizede hayırlı haberlerini iletirsin inşallah..

amin canım inşallah hepimiz olumlu sonuçlar alırız ve burdan paylaşırız.
ben eşime 1.5 aydır evicap ve çinko tablet veriyorum bir umut belki sayı veya kalite artar diye bakalım inşallah işe yaramıştır. bizim sayımız normale dönemez kürlerle filan ama belki tüp bebek işlemi için biraz kalitesi artar.

kızlar hıcmı yukselmıor 1 mılyonun altındakı sperm sayısında olanlar .ben tuplen falan ugrasmak ıstemıorum kur yapıorum umarım bır faydası olur

canım bende senin gibi düşünüyodum keçi boynuzu kürü felen içiRİyordum 5 sene öle vakit kaybı oldu bizim için ve hala hamilelik felan yok artık mecbur düşünmek zorundayız. Yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşım 30 olduğunda ben daha fazla beklemek istemiyorum artık.

kızlar bişey sorcam ben 3 gündür puregon 300 iğne yapıyorum bu gün 4. günüm akşama yapıcam ama bugün başım dönüyo kasıklarımda ağrı var. tansiyonum düşük biraz iğneden mi acaba? sizede oluyormuydu böyle şeyler?

((((((((((((ben sadece burdakı topktekıler de umıtsızlık goruorum kımınlen konussam ılerleme olmus (((((

yasım ayrıca 22 daha...sızın kackı sperm satılarınız yazsanız sevınıcegım.morfolojı vede hareketı yukseltmek zor dıe bılıorum ama gercekten esınız azosperm deılse bunun muhakkak bır yolu vardır gebe kalmak ıcın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…