- 24 Ocak 2010
- 20.969
- 46
- 733
- Konu Sahibi Yeshill_Yansima
-
neden bu kadar umutuszsunuzben ınanıyorum yukselıcegıne kurlerlen ılaclarlan.duzenlı bır sekılde herseyı yapıoruz.kecıboynuzu kuru pekmezı bal cevız fındık karısımı muz sebze yemeklerı duzenlı cınsel ılıskı...doktora gıttıgımzde bıze dırek tup bebek dedi.tup bebegınde garantısı yokkı.mıllet tup bebegı sankı hemen cocuk sahıbı oluruz gıbısınden dusunuor.aramadıgım prof. doktor kalmadı ama herkes olumlu konustu.hıc sperm sayısı olmayanlarda amelıyatlan sperm bulunuo.hele de bır bayaın yası gencse ben tavsıye etmıorum tup bebegı ((((((cok canım sıkıldı acıkcası.
Esra arkadaşım ben de eşime vitaminler kürler vs. uyguladım, doktorlar ben sorduğumda "uygula, faydası olabilir" diyordu, eşime de "bırak eşin böyle mutlu olacaksa uygulasın, inansın, ama 2 milyonun altında sperm sayısını ilaçla artırmanın yolu yok, tüp bebek konusunu ihmal etmeyin" diyorlardı. Yanlış anlama, bunu söyleyen tüp bebek tedavisini yapıp para kazanacak kadın doğumcular değil, ürologlar.
Sperm sayısı ve kalitesinde belirli sınırlar var. Sperm sayısının normali 200 milyon. 20 milyondan az olduğu zaman kendiliğinden çocuk olma ihtimali çok azalıyor ve çiftler tedavi peşine düşüyor. Bizim gibi 1-2 milyonun altında zaten neredeyse hiç şans yok. O spermlerin yumurtayı döllemek için katettikleri mesafe kendi boyutlarıyla oranlandığında dünyadan aya kadar mesafeye denk geliyor. 200 milyon spermi olan bir erkeğin herhangi bir yardım olmaksızın yumurtayı bulan sperm sayısı 100 - 150 bin adet. Bizimkilerde ölüsü dirisi şekillisi şekilsizi o kadar...O spermlerin de yumurtanın zarını geçecek kabiliyeti kalmamış da olabiliyor. Hatta mikroenjeksiyondan önce her bir yumurta başına 50-100 bin kaliteli spermi seçip yumurtanın yanına bırakıyorlardı. Bize o tür tüp bebek tedavisi bile uygulanamıyor. O kadar sperm yok çünkü...Bir de azospermi var ki o bambaşka sebeplere bağlı bir problem ve senin de dediğin gibi testislerden iğneyle ameliyatla bulunarak tüp bebek yapılıyor.
Yaşın erken ise bebek için bir nedenle acelen yok ise tabii ki bebeğini kucağına almak isteyeceğin güne kadar kürler ilaçlar uygulayabilirsin ama 1-2 milyon spermle doğal yoldan gebelik elde etmek çok zor. Her ay "acaba hamile miyim, olur mu, olacak mı" diye kendini ve eşini strese sokmak da çok sağlıklı bir şey değil. Bir de unutma ki bu iş için öngörülen E vitamini ve çinko miktarları öyle multivitamin haplarındaki kadar değil. Ben 400 UI E vitamini veriyordum eşime. Bunu yıllarca yaparsan sperm sayısını artırmacağım diye karaciğeri de bozabilirsin. Bence en doğrusu aceleniz de yoksa 3 ay aralıklı birkaç tahlil yaptırıp kürlere de devam edip sperm sayısının ne civarda seyrettiğini, kürlerin ne kadar fayda ettiğini görmek. Ona göre de ne zaman tüp bebek peşine düşeceğine karar vermek...
Esra arkadaşım ben de eşime vitaminler kürler vs. uyguladım, doktorlar ben sorduğumda "uygula, faydası olabilir" diyordu, eşime de "bırak eşin böyle mutlu olacaksa uygulasın, inansın, ama 2 milyonun altında sperm sayısını ilaçla artırmanın yolu yok, tüp bebek konusunu ihmal etmeyin" diyorlardı. Yanlış anlama, bunu söyleyen tüp bebek tedavisini yapıp para kazanacak kadın doğumcular değil, ürologlar.
Sperm sayısı ve kalitesinde belirli sınırlar var. Sperm sayısının normali 200 milyon. 20 milyondan az olduğu zaman kendiliğinden çocuk olma ihtimali çok azalıyor ve çiftler tedavi peşine düşüyor. Bizim gibi 1-2 milyonun altında zaten neredeyse hiç şans yok. O spermlerin yumurtayı döllemek için katettikleri mesafe kendi boyutlarıyla oranlandığında dünyadan aya kadar mesafeye denk geliyor. 200 milyon spermi olan bir erkeğin herhangi bir yardım olmaksızın yumurtayı bulan sperm sayısı 100 - 150 bin adet. Bizimkilerde ölüsü dirisi şekillisi şekilsizi o kadar...O spermlerin de yumurtanın zarını geçecek kabiliyeti kalmamış da olabiliyor. Hatta mikroenjeksiyondan önce her bir yumurta başına 50-100 bin kaliteli spermi seçip yumurtanın yanına bırakıyorlardı. Bize o tür tüp bebek tedavisi bile uygulanamıyor. O kadar sperm yok çünkü...Bir de azospermi var ki o bambaşka sebeplere bağlı bir problem ve senin de dediğin gibi testislerden iğneyle ameliyatla bulunarak tüp bebek yapılıyor.
Yaşın erken ise bebek için bir nedenle acelen yok ise tabii ki bebeğini kucağına almak isteyeceğin güne kadar kürler ilaçlar uygulayabilirsin ama 1-2 milyon spermle doğal yoldan gebelik elde etmek çok zor. Her ay "acaba hamile miyim, olur mu, olacak mı" diye kendini ve eşini strese sokmak da çok sağlıklı bir şey değil. Bir de unutma ki bu iş için öngörülen E vitamini ve çinko miktarları öyle multivitamin haplarındaki kadar değil. Ben 400 UI E vitamini veriyordum eşime. Bunu yıllarca yaparsan sperm sayısını artırmacağım diye karaciğeri de bozabilirsin. Bence en doğrusu aceleniz de yoksa 3 ay aralıklı birkaç tahlil yaptırıp kürlere de devam edip sperm sayısının ne civarda seyrettiğini, kürlerin ne kadar fayda ettiğini görmek. Ona göre de ne zaman tüp bebek peşine düşeceğine karar vermek...
eşimin ilk sperm tahlilinde 400bin çıkmıştı sayı.hareketli oranı ise %10.çok üzülmüştük.kendimizi toparlayıp tedaviye karar verene kadar 2 yıl geçti.keçiboynuzu kürü uyguladık.sayı 500 bin hareketli oranı %80 çıktı.o ara tedaviye başladık .sonuç negatifti.
2. denemeye başlamadan keçi boynuzu kürü kullandı.bi de E vitamini sayı 2 milyon. 1 milyonu hareketli.
keçiboynuzu kürü etkili.denemekte fayda var.lokman hekim keçiboynuzunu görünce rivayete göre bana gerek yok demiş. şifa rabbimden .
eşimin ilk sperm tahlilinde 400bin çıkmıştı sayı.hareketli oranı ise %10.çok üzülmüştük.kendimizi toparlayıp tedaviye karar verene kadar 2 yıl geçti.keçiboynuzu kürü uyguladık.sayı 500 bin hareketli oranı %80 çıktı.o ara tedaviye başladık .sonuç negatifti.
2. denemeye başlamadan keçi boynuzu kürü kullandı.bi de E vitamini sayı 2 milyon. 1 milyonu hareketli.
keçiboynuzu kürü etkili.denemekte fayda var.lokman hekim keçiboynuzunu görünce rivayete göre bana gerek yok demiş. şifa rabbimden .
yasım ayrıca 22 daha...sızın kackı sperm satılarınız yazsanız sevınıcegım.morfolojı vede hareketı yukseltmek zor dıe bılıorum ama gercekten esınız azosperm deılse bunun muhakkak bır yolu vardır gebe kalmak ıcın.
2 milyonla - 1 milyon arasında sayı değişiyor varikosel var ayrıca haratte ve morfelojide düşük dediğim gibi bende hep normal yolla olmasını istedim ve bekledim artık yaş sınırımda geldiğinden beklemek istemiyorum ama senin yaşın daha küçük sanırım bizimki kadar sorununuzda çok fazla değil umarım istediğin gibi normal yolla hamile kalırsın en kısa sürede zaman su gibi geçiyor benim gibi olan bi arkadaşım daha var o bi kere hamile kaldı ama düşükle sonuçlandı dr. onlarada direk tüp demiş ve aşılama bile olmaz demiş allah hepimizin yardımcısı olsun..
canım seni çok iyi anlıyorum bende yeni yeni kabulleniyorum durmumu. benim eşim daha 31 yaşında ben 26 yaşındayım. bende hiç sorun yok çok şükür sadece eşimin sayı 300.000 morfoloji 0, harekette 0 a yakın. öle önemsenecek bir varikoselide yok. yani en azından dr lar öle dedi. yani bu sayıyı 20 milyona çıkartabilecek ne var ki? normale yakın rakamları normale döndürüyor olabilir kürler ama ileri derece oligospermiyi yükselteceğini ben sanmıyorum. ben eşime e vitamini, çinko, bal polen arı sütü veriyorum, keçi boynuzu da verdim, ama bize normal yolla olmaz dediler zaten 8 aydır da olmuyodu bizde vakit kaybetmek istemedik tüp bebeğe başladık. biz her ay hüsrana uğramaktan yıprandık sadece görevmiş gibi yumurtlama günlerinde çalışmaya dönüşmeye başlamıştı. o yüzden biz daha fazla denememeye ve yardım almaya karar verdik.
neyse herkesın bunyesı farklı bazısına fayda eder bazısına etmez.hayırlısı olsun artık.sunuda sölemkte vede dusunmekte fayda var tup bebek yaptırıpta kucagı bos donen husrana ugrayan kısılerde ok o da bır bakıma fayda deıl yane.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?