eşinin sperm sayısı 1 milyonun altında olanlar...

neden bu kadar umutuszsunuz ben ınanıyorum yukselıcegıne kurlerlen ılaclarlan.duzenlı bır sekılde herseyı yapıoruz.kecıboynuzu kuru pekmezı bal cevız fındık karısımı muz sebze yemeklerı duzenlı cınsel ılıskı...doktora gıttıgımzde bıze dırek tup bebek dedi.tup bebegınde garantısı yokkı.mıllet tup bebegı sankı hemen cocuk sahıbı oluruz gıbısınden dusunuor.aramadıgım prof. doktor kalmadı ama herkes olumlu konustu.hıc sperm sayısı olmayanlarda amelıyatlan sperm bulunuo.hele de bır bayaın yası gencse ben tavsıye etmıorum tup bebegı ((((((cok canım sıkıldı acıkcası.

Merhaba Esra, elbette burada hiç kimse senini moralini bozmak için söylemiyor ama herkes tecrübesini aktarıyor.Ben de çok duydum kürle, vitaminle artanları ama benim eşimde işe yaramadı.yaklaşık 2 ay vitamin, keçiboynuzu, aktardan karışım vs. yedi içti...belki siz de işe yarar.Yaşınız gençmiş madem deneyin kürleri vs. benim eşim 40 ben 30 yaşındayım.biz zaman kaybetmek istemedik ve tedavi ile bebek sahibi olmaya çalışacağız.

canım seni çok iyi anlıyorum bende yeni yeni kabulleniyorum durmumu. benim eşim daha 31 yaşında ben 26 yaşındayım. bende hiç sorun yok çok şükür sadece eşimin sayı 300.000 morfoloji 0, harekette 0 a yakın. öle önemsenecek bir varikoselide yok. yani en azından dr lar öle dedi. yani bu sayıyı 20 milyona çıkartabilecek ne var ki? normale yakın rakamları normale döndürüyor olabilir kürler ama ileri derece oligospermiyi yükselteceğini ben sanmıyorum. ben eşime e vitamini, çinko, bal polen arı sütü veriyorum, keçi boynuzu da verdim, ama bize normal yolla olmaz dediler zaten 8 aydır da olmuyodu bizde vakit kaybetmek istemedik tüp bebeğe başladık. biz her ay hüsrana uğramaktan yıprandık sadece görevmiş gibi yumurtlama günlerinde çalışmaya dönüşmeye başlamıştı. o yüzden biz daha fazla denememeye ve yardım almaya karar verdik.

bu arada yanlış anlatmış olmayayım. 8 aydır uğraşıyoduk bebek için ve ben ilk günden beri eşime keçiboynuzu multivitamin, ceviz,fındık fıstık veriyodum. ona rağmen 4 ayın sonunda sayı böle düşük çıktı. 1.5 aydırda ayrıca evitamini ve çinko veriyorum hala da deniyoduk geçen haftaya kadar ama olmadı işte, inşallah sizin olur

bızde hareket vede morfojıde yukseklık oldugu ıcın ben bu yuzden umutluyum ayrıca varıkoselde yok cok sukur.bana bu siteden bırı mesaj atmıstı onlardada sadece sayı dusuklugu varmıs harekette falan sorun yok gercekten faydsı olmus kurlerın vede vıtamının falan vede 3. ayında hamıle kalmıs.sayı bızımkınden dahada dusuk oldugu halde.yeterkı ALLH ol desın (((((((herkese ınş acil sifalar olur

Esra arkadaşım ben de eşime vitaminler kürler vs. uyguladım, doktorlar ben sorduğumda "uygula, faydası olabilir" diyordu, eşime de "bırak eşin böyle mutlu olacaksa uygulasın, inansın, ama 2 milyonun altında sperm sayısını ilaçla artırmanın yolu yok, tüp bebek konusunu ihmal etmeyin" diyorlardı. Yanlış anlama, bunu söyleyen tüp bebek tedavisini yapıp para kazanacak kadın doğumcular değil, ürologlar.

Sperm sayısı ve kalitesinde belirli sınırlar var. Sperm sayısının normali 200 milyon. 20 milyondan az olduğu zaman kendiliğinden çocuk olma ihtimali çok azalıyor ve çiftler tedavi peşine düşüyor. Bizim gibi 1-2 milyonun altında zaten neredeyse hiç şans yok. O spermlerin yumurtayı döllemek için katettikleri mesafe kendi boyutlarıyla oranlandığında dünyadan aya kadar mesafeye denk geliyor. 200 milyon spermi olan bir erkeğin herhangi bir yardım olmaksızın yumurtayı bulan sperm sayısı 100 - 150 bin adet. Bizimkilerde ölüsü dirisi şekillisi şekilsizi o kadar...O spermlerin de yumurtanın zarını geçecek kabiliyeti kalmamış da olabiliyor. Hatta mikroenjeksiyondan önce her bir yumurta başına 50-100 bin kaliteli spermi seçip yumurtanın yanına bırakıyorlardı. Bize o tür tüp bebek tedavisi bile uygulanamıyor. O kadar sperm yok çünkü...Bir de azospermi var ki o bambaşka sebeplere bağlı bir problem ve senin de dediğin gibi testislerden iğneyle ameliyatla bulunarak tüp bebek yapılıyor.

Yaşın erken ise bebek için bir nedenle acelen yok ise tabii ki bebeğini kucağına almak isteyeceğin güne kadar kürler ilaçlar uygulayabilirsin ama 1-2 milyon spermle doğal yoldan gebelik elde etmek çok zor. Her ay "acaba hamile miyim, olur mu, olacak mı" diye kendini ve eşini strese sokmak da çok sağlıklı bir şey değil. Bir de unutma ki bu iş için öngörülen E vitamini ve çinko miktarları öyle multivitamin haplarındaki kadar değil. Ben 400 UI E vitamini veriyordum eşime. Bunu yıllarca yaparsan sperm sayısını artırmacağım diye karaciğeri de bozabilirsin. Bence en doğrusu aceleniz de yoksa 3 ay aralıklı birkaç tahlil yaptırıp kürlere de devam edip sperm sayısının ne civarda seyrettiğini, kürlerin ne kadar fayda ettiğini görmek. Ona göre de ne zaman tüp bebek peşine düşeceğine karar vermek...

tup bebegın pesıne dusmem sadece bır hayal benım ıcın maddı yonden.dıger ay hersey bellı olur ne kadar dus kırıklıgı yasayacagım yada hala yoluma umutlu bır sekıldemı yuruyecegım...tup beebkte cozum del aslında bolede dusunmek lazım.bılmıorum kafam cok karısık umarım yanılmam yukselmeyecegıne daır.

doktora gıttıgımzde bıze onun ıcındende bu hareketlen bır tanesı kacsa kalacak olsan kalrsın demıstı ((

hareket vede morfolojıde sorun varmı sızde

eşimin ilk sperm tahlilinde 400bin çıkmıştı sayı.hareketli oranı ise %10.çok üzülmüştük.kendimizi toparlayıp tedaviye karar verene kadar 2 yıl geçti.keçiboynuzu kürü uyguladık.sayı 500 bin hareketli oranı %80 çıktı.o ara tedaviye başladık .sonuç negatifti.
2. denemeye başlamadan keçi boynuzu kürü kullandı.bi de E vitamini sayı 2 milyon. 1 milyonu hareketli.
keçiboynuzu kürü etkili.denemekte fayda var.lokman hekim keçiboynuzunu görünce rivayete göre bana gerek yok demiş. şifa rabbimden .

ben cok ama cok umtluyum rabbım ınananları sabr edenlerı severmıs...herseyı duzenlı olark yapıp uyguluyoruz duzenlı bır sekılde emek harcıyorz esımlen ben...ve bılıorumkı sabrın meyvesıde gusel olacak ınşşşşşş....sıgaraya bıle veda edıldı.bunlar karsılıksız kalmaz.genede herseyın hayırlısı olsun dıoruzzzzzzzz

demekkı ara vermeden yapmıs olsanız gercekten esının sayısı yukselır.moral cok onemlı .allh sıfalıgınızı versın

arkadaşlar embr,yo kalitesinde en önemli faktör yumurtadır ...sperm sayısının tüp bebekte pek önemi yok...hiç yoksa o sorun...çünkü mikroenjeksiyon yapıyolar 1 yumurtaya 1 sperm yani ...eşimin 2 mil du bugün transferim oldu 3 embriyo

sayının önemi yok ama hareketliliginin vede kalitesinin cok önemi var benim eşimde azospermdi keçiboynuzu kürü kullandıı .4 taneden 100 bine cıktı.eşimin fsh sı hep yüksek cıktı. yinede mikro tese oldu sperm bulundu. 5 .gün transferim oldu transfer edilen embriyolar kalitesizdi ... tutunma olmadı maddi yönden 1 sene sonra uygulayacagım tüp bebegi bu arada yine basladık keçiboynuzu kürüne inanın faydası var.

2 milyonla - 1 milyon arasında sayı değişiyor varikosel var ayrıca haratte ve morfelojide düşük dediğim gibi bende hep normal yolla olmasını istedim ve bekledim artık yaş sınırımda geldiğinden beklemek istemiyorum ama senin yaşın daha küçük sanırım bizimki kadar sorununuzda çok fazla değil umarım istediğin gibi normal yolla hamile kalırsın en kısa sürede zaman su gibi geçiyor benim gibi olan bi arkadaşım daha var o bi kere hamile kaldı ama düşükle sonuçlandı dr. onlarada direk tüp demiş ve aşılama bile olmaz demiş allah hepimizin yardımcısı olsun..

harektete vede morfolojıde sorun yok varıkoselde yok bızde ben o yuzden umutluyum.sayıyı yukseltmekten daha zormus morfolojıyı yukseltmek.

sana katılıyorum arkadaşım aynı şeyleri bende yaşadım ilk doktora gittiğimde doktor bu spermlerle aşılama tutmaz mikroenjeksiyon dedi kafamdan kayner sular döküldü doktora kızdım para kazanmak için neler yapıyorlar diye çünkü ilk kez gitmiştim doktora
doktor 15 gün sonra tekrar semen tahlili istedi sonuç yine aynı çıkınca eşim ne yapabiliriz demiş doktorda tıbben sperm arttıran bi ilaç yok bunun tıbben bir tedavisi yok dedi bizde şuan tüp bebek için paramızın olmadığını söyledik doktorda e vitamini çinko birde sperm için fiyatı 60 tl olan bir ilaç yazdı 3 ay düzenli kullansın dedi eşim 6 kilo aldı ilaçlardan
bunun yanında her akşam yatmadan keçiboynuzu kürü her sabah mesir macunu ve arı sütü içti düzenli olarak 5 ay oldu geçen hafta başka bir özel tüp bebek merkezine gittik semen tahlili yapıldı doktor ilk doktorun dediğini tekrarladı bu rakamlarla aşılamadan mucize beklemek gerekir dedi ve tüp bebek yaptırmaya karar verdik ama bu bizim başımızdan geçen
herkezin durumu farklı eşimin abisininde 10 yıl çocuğu olmamış sperm azlığından dolayı 10 yıldan sonra tüp bebeğe karar verdikleri ay hamile kalmış eltim 5 yıl sonra yine doğum yaptı iki tane çocuğu var şimdi günü geçince hamilemiyim diye ödü patlıyo sen 10 yıl bekle 2 kez aşılama yaptır tutmasın şimdide kazara hamile kaldım diye aklı çıkıyo kaynım 47 yaşında şuan yaşlarıda ileri kısmet işte bissürü böyle hikaye var hep duyuyoruz ama ben 10 yıl beklemek istemiyorum yaşım 29 eşim 35 yaşında bundan dolayı tüp bebeğe karar verdik nisan ayında inşallah mutlu sona bende kavuşurum.

neyse herkesın bunyesı farklı bazısına fayda eder bazısına etmez.hayırlısı olsun artık.sunuda sölemkte vede dusunmekte fayda var tup bebek yaptırıpta kucagı bos donen husrana ugrayan kısılerde ok o da bır bakıma fayda deıl yane.

inşallah senin aşılamaya ve ya tüp bebeğe gerek kalmadan bebişin olur hatırladığım kadarıyla yaşında çok ileri değil şansın daha yüksek normal olması için hakkımızda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…