Eşiniz ailenizi sever mi?

Eşimle ailem arasında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşim, ailemi sevmiyor. Davranışlarından hissediyorum. Asla kendi ailemi övmek için söylemiyorum ama benim ailem kırsalda yaşayan kendi halinde insanlar. Ailemin yanına zaten pek gelmez. Gelince de bin tane laf bulur. Bir şey yapsalar ya da bir laf çarpsalar haklı diyeceğim. Ailem biz geleceğiz diye durumları iyi olmamasına rağmen neler neler hazırlar. Surat yine beş karış niye geldik der gibi. Neleri gözüne batıyor bilmiyorum ama çok zoruma gidiyor. Ailemle de paylaşamadığım için size yazmak istedim. İyi günler dilerim.
Kesin kırsalda olduğu için ezik görüyor olabilir.
Alnını karışlarım. Siz nasıl güleryüzlüyseniz bir zahmet oda öyle olacak.

Benim babam anne tarafının çoğu kısmını gerçekten hiç sevmez, başlangıçta istememişler, tatsizliklar yaşanmış falan. Bir sıfır geriden baslamislar yani.
Hala da sevmez, ama asla saygısızlık yapmaz. Geldiklerinde güler yüz gösterir, annem ne zaman gitmek isterse (gitti mi bir ay kalır) anlayış gösterir, ekonomik olarak - aile olarak yardımcı olması gereken her durumda mutlaka yardım eder. Yani onun anne tarafını sevmediğini annem bile bilmez belki. Biz çocukları olarak cekistiririz sık sık, oradan biliyoruz. Ne yaşıyorsa yansıtmıyor yani .
Ben evli değilim ama ablam evli. Onun eşinin de sanmıyorum ben dahil bizim aileye bayıldığıni 🤪🤪 ama sağolsun asla belli etmez, onlara gittiğimiz zaman bize güzel yemekler hazırlar, sohbet açar, dinler. Bayramda seyranda arar, güler yüzünü esirgemez.
Bence önemli olan da bu. Eşeğin yoksa sahibinin hatrına iyi davranmak lazım.yoksa elin adamı ,karisinin ailesini sevse neee,sevmese ne? Kimse otuz yaşında hayatına giren insanları aile yerine koymak zorunda değil. Ama guleryuzunu,saygısını korumak zorunda

Babamı çok severdi. Kendi babası gibi hatta. Cenazede benden fazla ağladı. Ama annemi bence öyle aman aman sevmiyor. Sevmemekte de haklı. Bunu ben eşimin davranışlarından anlamıyorum, annemin eşime davranışları sonucu eşimin annemi sevemeyeceğini düşünüyorum.

Yine de eşim asla anneme böyle bir şey belli etmez. Gerektiği kadar görüşür, saygıda kusur etmez, görüştüğünde ilgili davranır.

Sevmek zorunda değil ama ciddi bir sorun yaşanmadıkça idare etmesi gerek bence.

Sevmediğini davranışlarıyla belli eder. Ya da söylenir başka şeyler üzerinden. Net değildir yani.
Var ya en sinir olduğum insan tipi. Ömür törpüsü böyleleri. Açık açık konuş o net değilse bile sen net ol illaki net olmak zorunda kalıcaktır. Eğer bir sebebi yoksa çok ayıp ediyor. Ailene soğuk davranmasına üzüldüğünü kırıldığını söyle yine devam ederse o başka ama şimdi hiç karşına alıp konuşmadan suçlanmaz yani insan.

Eşimle ailem arasında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşim, ailemi sevmiyor. Davranışlarından hissediyorum. Asla kendi ailemi övmek için söylemiyorum ama benim ailem kırsalda yaşayan kendi halinde insanlar. Ailemin yanına zaten pek gelmez. Gelince de bin tane laf bulur. Bir şey yapsalar ya da bir laf çarpsalar haklı diyeceğim. Ailem biz geleceğiz diye durumları iyi olmamasına rağmen neler neler hazırlar. Surat yine beş karış niye geldik der gibi. Neleri gözüne batıyor bilmiyorum ama çok zoruma gidiyor. Ailemle de paylaşamadığım için size yazmak istedim. İyi günler dilerim.
Eşiniz huysuz ve bencil bir insan belli ki, size kolaylıklar dilerim. Bu durumun iyileşme ihtimali çok düşük. Sizin hatrınızı da saymadığı çok açık, insan böyle soğuk davranır mı hiç eşinin ailesine…

Benimki benim ailemle benden iyi anlaşır, babamı benden sık arar. Aralarında başından beri bir sevgi saygı var karşılıklı. Ama bir sorunu olsaydı ve ailemin yanında yüzünü asıp otursaydı açıkça sorardım ve rahatsız olduğumu da söylerdim, neden çekiniyorsunuz ki?

Ne zamandan beri evlisiniz? Alışamamıştır, ortak noktaları yoktur ailenle, konuşacak bir şey bulamıyordur...

Canı sıkıldığı için suratı hafif düşüyordur belki. Şu da var eşime sormadan annemlere gidiyoruz dediğimde gelir ama sinirlenir, bir şey de söylemez. Emrivaki yapmama sinirlendiğini sonradan farkettim . Ailemle problemi olduğu için değil benim tavrıma kızıyor.

Onun annesine gidiyoruz dediğimde de gitmez “bana mı sordun gelicez derken, canım istemiyor “ der. Benimkilere bunu yapamadığı için sinirleniyor.

Benim eşimde aileme karşı aynı böyleydi ilk yılımızda kv ve görümce dolduruyordu anneme özellikle düşmanı gibi davranıyor du kv ile annemin yıldızı hiç uyumadı annem bi laf söylese bize laf soktu olarak anladılar yada işlerine öyle geldi eşimi dolduruyorlardı şükür ki şimdi bi olayları oldu ondan dolayı gördü bazı şeyleri eşim şimdi kendi ailesine nasıl insanlar bunlar diyor

Sevmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. Ben de eşimin ailesini sevmem çünkü sevgi sağlayacak bir yakınlık oluşmadı aramızda en başından bu yana. Ancak karşılıklı saygı göstermeli. Saygısızlık ediyorsa o zaman bir sorun var demektir.

esım aılemle benden daha ıyı anlasır
sızın kocanız aıle terbıyesı almamıs
kımseyı sevmek zorunda degıl ama yaptıgı saygısızlık ortada hıc bırsey yokken boyle davranması bunu gosterıyor
aılemle gorusmek zorunda degılsın bende senın aılene bayılmıyorum derdım ben sızın yerınızde olsaydım ve aıleme tek gıderdım nıye gelmedı dıye sorarlarsa o aılesıyle bende aılemle zaman gecırmek ıstedık dersınız

Bence evliliğinizdeki şu hususu da dikkate alın; ailesine surat assanız eşinizin söyleneceğini düşünüyorsunuz ama siz eşinize davranışının nedenini soramıyorsunuz bile. Siz aynısını yapsanız vereceği tepkiyle mücadele edemeyeceksiniz de sanırım. Onun gibi “yanlış anlamışsındır” deyip geçiştiremeyeceksiniz gibi. Neden?

Neden konuşamıyorsunuz? Varsın ailesine iyi davranmasını istediğinizi düşünsün. İstiyorsunuz da zaten. Ve ailenizin bir hatası olmadığı müddetçe bunu istemek hakkınız.

Varsın sana öyle geliyor desin. Ama rahatsız olduğunuzun da farkında olsun.

Eşiniz bir şekilde empati kurabilmeli ya da varsa sizin görmediğiniz bir neden açıklayabilmeli.

Sevse de kendine sevmese de.
Ama saygı duymak zorunda.
Ben de bayılmıyorm esimin ailesine ama saygı duymak zorundayım.
Surat asmam,astırmam da.
Herkes yerini bilecek.Esiniz bilmiyır belliki,göstermek lazım.

Back
X