Eşiniz anlayışlı mıdır?

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Anlayışlı dan kastım yardım etmemek değil yardım eder ev işlerinde yemekte v.s. ama tartışmamız olunca hiç alttan almaz önceden nasıl tartışıyosak aynı sesini yükseltir bağırır diyeceğini der bu kız hamile etkilenir falan hiç yok. Bende dikleniyorum tabi hormonlardan mıdır bilmem surat yaparım konuşmam cevap veririm daha güçlü görünmeye çalışırım o an ama bunları yapmamın sebebi psikolojik olarak düşünmemesi. Kırılıyorum ve hayal kırıklığı oluyor. Çünkü kaç kez konuştuk anlattım hamilelikte böyle böyle oluyor diye dediğimde ise ben sana fazlasıyla anlayışlıyım anlıyorum seni bende bazen sabredemiyorum der ama 2 dk sonra tartışma olsun bu dediğini unutur tutamaz kendini alttan almaz hop dön başa. Bu yüzden ondan uzak kalmak istiyorum yanında durmuyorum onunla yemiyorum kısacası yanyana gelmemeye çalışıyorum kendi kendime vakit geçiriyorum ama üzülüyorum da en şen şakrak olmamız gereken dönemde böyle olduğu için. Sizde de hamileliğinizde bu tarz durumlar yaşadınız mı? Yoksa yalnız mıyım bu konuda?

Hamilelik arkasina siginiyor olabilir misiniz? Hem bagirip cagirip hem de ay hamilelikten oluyor desem benim esim anlayisli falan olmaz. Kimse salak degil saygi isteyen saygi gostermeli.
Kesinlikle hayır emin olun bağıran ses yükselten daha çok eşim ben daha çok surat yaparım laf söylerim karşılığında eşim sesini yükseltir asla demiyor eşim hamile bebeğim etkilenir diye.

İstediğini söyleyen istemediğini işitir. Sevgili darkmore ’un dediği gibi saygı görmenin ilk kuralı saygı göstermek.
eşinizden ‘bu kız hamile’ inceliğini bekliyorsunuz ama siz kendinizi düşünmüyorsunuz.
hamilelikten sonra da ‘lohusa’lık var :)
Ha tabi genel olarak eşlerin birbirine bağırması güzel değil ama Akdeniz ruhu var hepimizde sıcak - hararetli insanlarız.

Kesinlikle hayır emin olun bağıran ses yükselten daha çok eşim ben daha çok surat yaparım laf söylerim karşılığında eşim sesini yükseltir asla demiyor eşim hamile bebeğim etkilenir diye.
Ama adam alttan almiyor demissiniz. Demek ki siz bagiriyorsunuz o da alttan almiyor ve cevap veriyor. Surat yapmaniz da psikolojik siddettir karsi taraf icin. Siz baslatiyorsunuz gibi geldi bana. Ve bunlarin hamileliginizle alakasi yok.

Tabii ki yalnız değilsin, kendini yalnız hissetme. Ama bu durumu da normalleştirme. Ben hamile değilim ama benim sevgilim tam bir sabır taşıdır. Ama benle kaldığı sürede bir şeye elini sürmek ona çok zor gelir. Şu keki bir karıştır desem gözlerini devirir, şirinlik yapar ki tamam ben yaparım diyeyim. Yani hiçbir erkek 4/4 lük olmaz sanırım.
Hamilelikte olan durumun için üzüldüm. Sonuçta bebek de doğunca üzerindeki yük çoğalacak. Belki o yorgunlukla bir söz bile duymak istemeyeceksin. O yüzden bu tarz sorunları şimdiden hallet. Sorun ne yüzünden çıkıyorsa onun üstüne düş. Hamileyim diye küçücük şeylerden sorun çıkarma. Ayrıca sorun gerçekten büyük değilse çok da uzatmaya gerek yok, baskıcı geri kafalı bir erkek değilse güzel bir yemeğin tatlı bir dilin yaptıramadığı şey yok bence gücünüzü bu yönde kullanın :)

Olay örneği yok ne diyelim.
Hamilelikten önce hiç surat asmıyormuşsunuz da hamilelikle birlikte başlamışsınız gibi anlam çıkıyor
Bazı şeyler karakterle alakalıdır da
Karakterim hamile olduğumda şu yönde değişti önceden her tartışmamız da oturur ağlardım canım çıkardı ama şimdi tam tersi ağlayacak da olsam tutuyorum kendimi ama bu da surat yapmama sessiz kalmama yada laf söylememe sebep oluyor. Eşimin değişimi ise yok her iki farklı tepkimdede öflüyor

Kendimi ağlamayı bırakarak kontrol etmeye başladım bunun sonucunda da tepkilerin bu yönde gelişti elimde olmadan ama hassasiyet beklemem kötü bişey mi

karşımda kendini ağlayarak yada surat asarak ifade eden biri olsa bende öflerim.

Kendimi ağlamayı bırakarak kontrol etmeye başladım bunun sonucunda da tepkilerin bu yönde gelişti elimde olmadan ama hassasiyet beklemem kötü bişey mi
Kötü bir şey mi bilmiyorum ama sabır sınayan bir şey. Eşiniz demek ki kaldıramıyor bu tavırları ki kolay kolay kaldırılacak şeyler değiller bence.

Sürekli ağlarsa birisi ben de üflerim ya
Can sıkıcı tartışılır kişiler konuşur olay kapanır
Ağlamak nedir?

Aklımdan yine mi aynı terane diye geçer ne yalan söyleyeyim
Surat asıp kendini doğru düzgün ifade etmezse de ben de aldırmam

9 ayı böyle geçirmek zarar verir

karşımda kendini ağlayarak yada surat asarak ifade eden biri olsa bende öflerim.
Kadınız ağlamıcaz surat yapmıcaz cevap vermicez erkek hamile karısına ses yükselterek tepki vericek ama kadın hiç tepki vermicek sakin sakin anlatacak kadın, adam o an tamam diyecek ama tartışınca yine bağrıcak kadın olarak yine bunları yapmıcaz nasıl tepki vericez peki

Siz ağlamıyor musunuz kırıldığınızda? Doğru düzgün sakin sakin anlattığımda o an anladım diyip tartışınca dön bşa tekrar ses yükseltmesi normal mi peki. Ben doğru veya yanlış Bi tepki verdiğimde kötü oluyorum peki erkek hamile karısına bağırdığında haklı mı oluyor!!!! Bi açıklama bekliyorum

Yalnız adamın tepkisi zaten kadının surat asmasına, laf sokmasına vs. Kadın bunları yapmazsa tartışma çıkmayacak, adam bağırmayacak. Etki tepki meselesi. İnsan kendini konuşarak ifade edebilen bir varlık. Tavır yapmak yerine konuşmayı deneseniz sorun kalmayacak muhtemelen.

Şöyle söyleyeyim
Hiç ağlamam değil bir kez ağladığımı hatırlıyorum ama her kavga da ağlanır mı hüngür hüngür

konuşacaksınız başka yolu var mı
Biraz sakinleşmeyi bekleyeceksiniz ama yani bu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…