Annem yillarca dile getirmis hatta cok yuzunevurmus. Ve sizin dediginiz gibi Allaha havale etmis. Hala icinde buyuk bi dert. Her konu acildiginda gozyaslarini tutamiyo. Babamla bn bildim bile aralari hic duzelmediIftira çok kötü bisey ....Allah a havale etmekten baska yapacak bisey yok aradan cok zaman gecmis.
Ama hançer gibi bir iki söz söylemek lazim boyle insanlara
Biliyo musunuz hala pismanligini dile getirmemis, pismansa tabi bide o var. Sadece abim hesap sormus nasil anneanneme bunu yaptin diye, oda babasi bana kendi anlatti o adamin altina yatiyo diye kendini savunmusAnnem kerhanede çalışsa genede benim anamdir. Laf diyenin de aklını karislarim. Hele koca onun ağzını kırar sonra da boşarım.
Saygı şart. Baban hala o şekilde mi düşünüyor ?
Hayir canim, ozur bile dilememis. O yuzden hersey bu kadar kotu evliliklerinde, affedemiyo annemAnnesine sırtını dönmemiş. O zamanın şartlarında da eşinden ayrılmamış. 30 yıl geçmiş.
Yaraları kaşımamak lazım. Bu kadar yıldan sonra içine dert ettigiyle kalır.
Allah rahmet etsin babasına .
Peki özür dilemiş mi eşi ?
30 sene olmuş ama artık yapılacak bir şey kalmamış. Unutmaya çalışsın anneniz. 30 yol önce yapmadığı şeyleri şu an yapamaz. Komik yani 30 sene önce bana öyle dedin olmaz yani. Kırgınlık sürer o ayrı ama yapacak bişey yok.Biliyo musunuz hala pismanligini dile getirmemis, pismansa tabi bide o var. Sadece abim hesap sormus nasil anneanneme bunu yaptin diye, oda babasi bana kendi anlatti o adamin altina yatiyo diye kendini savunmus
Dusuncelerinize saygi duyuyorum. Ve eger isin ucunda annemin birazcik dertlesip rahatlamisi varsa bir degil bin kere buraya konu acar yine yazarimbence olan olmuş üstünü kapatsın unutsun. zamanında yapamadığını şimdi yapacak hali yok. sizin bu konu hakkınde anne artık geçmiş diyerek teselli etmeniz lazımken bizr sormanız bile saçma.
Dusuncelerinize saygi duyuyorum. Ve eger isin ucunda annemin birazcik dertlesip rahatlamisi varsa bir degil bin kere buraya konu acar yine yazarim
Hayir canim, ozur bile dilememis. O yuzden hersey bu kadar kotu evliliklerinde, affedemiyo annem
Kizlar yazacagim olay annemin basina gelmis ve kk' yi anlattigimda size yazmami istedi, belki icini biraz dokmek niyeti.
Anneannem,dedem caresi olmayan bi hastaliga yakalandiginda hem dedeme bakip hemde cocuklarina bakabilmek icin gece gunduz calisp her zorluga katlanmis ve evlatlarini bi gelecek verms. Daha sonra annem babamla nisanliyken dedem vefat etmis. Aradan yillar sonra babamla annem tartisirken,babam anneme; "senin annen baskalarinin altinda yatiyo,yeter, ya o ya ben" diyerek annemi bi secime zorlamis. Annemde yillardir bu vicdan yukunun altinda eziliyo. Neden anneme boyle bi iftira atmasina izin verdim diye. Siz olsaydiniz esinizin annenize bu denli agir bi iftirasi karsisinda ne yapardiniz?
Simdiden dusuncelerinizi paylastiginiz icin tesekkur ediyor, guzel ve saygili bi paylasim olmasini diliyorum.
Yorumlari beraber okuyoruz. Annem yillarca abim ve benim disimda kimseye anlatamamanin yukunu tasimis ve babama kin nefret dolu. Ben dertlesme bolumunden bahsedince arkadaslarina sorar misin,ben konuyu anlatsam onlar neler dusunur diye merak ettim dedi ve benden rica etti. Simdi eve gitti ve giderken lutfen yorumlari bana bi sekilde ilet merak ediyorum dedi. Yani bi yandan paylasmanin mutlulugu vardi uzerinde. Tabi ki bu saatten sonra bosan yada al karsina hsap sor diyemeyiz yada farkli seylere yonlendiremem ama sizinle paylasmasini saglayabilirdim.:) ve dedigim gibi yine yaparim:)iyi de kadının annesine edilebilecek en büyük hakaret edilmiş. o da tutmuş bu hakareti edenle 30 sene aha evli kalmış. buran nasıl bi yorum annneni rahatlatabilir bilmiyorum. şahsi fikrim bu yorumumu okutma.
Kendisinde diyo zaten, simdiki aklim olsaydi 1 dk bile daha o adamla evli kalmazdim diye. Pismanligi cok buyuk. Ama babam malesef asla ve asla kendi bildiginden sasmaz, daha karsinda oturup konusturtmadi bile bizi. Ozur diletemeyiz. Keske oyle bisey olsaydi belki o zaman annemin birazcik yuregindeki agirlik hafiflerdiZorla ozur diletemez. 30 sene sonra ozur de dilemez. Es terapisine gitsinler desem o da olmaz. Gitmezler yani:)
Annenin su durumda takmasi gercekten kendine zarar. Annene sor , 30 sene onceye donseydin degistirecegin bir sey olur muydu . Ayrilir miydi yani?
Onun disinda babanla konusabilirsin . Ozur dilemeye ikna edebilirsin belki .
Kendisinde diyo zaten, simdiki aklim olsaydi 1 dk bile daha o adamla evli kalmazdim diye. Pismanligi cok buyuk. Ama babam malesef asla ve asla kendi bildiginden sasmaz, daha karsinda oturup konusturtmadi bile bizi. Ozur diletemeyiz. Keske oyle bisey olsaydi belki o zaman annemin birazcik yuregindeki agirlik hafiflerdi
Dusuncelerin gercekten cok yerinde ve normal bi baba icin ozur diletici bi davranis olabilir, bende ayni dusunceleri tasiyabilirdim bu yorumlari okusaydim. Fakat babam bu davranisi karsiisinda sen bilirsin secenegini sunar. Yani babam gercekten hayati paylasmanin zor oldugu kisilikte malesef, kimsenin sozunu dinlemezSoyle bir sey olabilir. Ya ozur dilesin ya da evden giderim desin. Gidecegi yer de senin evin olabilir. Sen evliydin degil mi?
Yani bi ozur dileyebilir baban, en azindan bunu yapsin.
Dusuncelerin gercekten cok yerinde ve normal bi baba icin ozur diletici bi davranis olabilir, bende ayni dusunceleri tasiyabilirdim bu yorumlari okusaydim. Fakat babam bu davranisi karsiisinda sen bilirsin secenegini sunar. Yani babam gercekten hayati paylasmanin zor oldugu kisilikte malesef, kimsenin sozunu dinlemez
Kusura bakmayin simdi gordum yorumunuzu. Yok asla oyle bisey yapmazdiBu iftirada gerçeklik payı yok sanırım? Ki olsa da babanız ayıp etmiş. Umarım anneniz babanızı seçmemiştir.
Empati kurup,seviyeli bi cevabiniz olmus cok tesekkur ederim. Malesef dediginiz gibi 30 yil oncesi imkanlar farkliymis. Tekrardan dusunceniz icin tesekkurlerYa bi an kendimi annenin yerine koydum da çok tuhaf oldum benim eşim öyle bir şey yapacak varya o adamı rezil eder bırakırdim. Ama yazık anneciğin ne yapsın o da yavruları için susmus. Bir evlat evlatlari için annesine yapılan bu terbiyesizlige göz yummus. Annenin ellerinden öpüyorum canım. Babana diyecek bir şey bulamıyorum çok yazik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?