- 16 Temmuz 2017
- 391
- 462
- 18
- 37
Ilk okudugumda bi an annem konusmus gibi hissettim cunku tamda ayni seyi yazmissiniz, yani evliliklerinde ciddi problemler oldu ve annemin artik tahammul sinirlari zorlanmaya basladi. Ayrilik dusunuyo artik. Ve gercekten en cok dokunan yer bu durum anneme ve ipleri koparrsa bu vicdani yuzunden biticek. Herseyini affetmeye calistim ama bu olmuyo diyo. Allah bizleri vicdanimizla sinamasinBence babanızın yaptığı tek yanlış ananenize iftara atmak değil. Daha sonraları da başka olumsuz tarafları olmuş ve annen de birikim olmuş ve ona en çok dokunan yerden patlamak üzere. Ananeniz bilmiyormuş öyle dediğini ve bilmesin de. Yaşlı kadın üzülmesin. Anneniz de üzülmesin. Sürekli bunu hatırlayıp kendini doldurmasın. Bazı zaman affetmek kendine yapilan en büyük iyiliktir. Babanizin yaptığı çok ayıp ama tekrar takrar bu sözü hatırlamak annenizi anca dert sahibi yapar. Boşverin allaha havale edin. Ayrıca eşinin ailesine hakaret eden insanlardan nefret ediyorum.
Bu durumu daha once bu sekilde dile getirdimi inanin onu bilmiyorum ama bu sekilde soyleyebilir bencede. En azindan hayatini nasil etkiledigini bilmeli. Belkide annem unuttu zannediyodur.Çok çok çok kötü bi şey. . Hazmetmesi zor.. kadıncağız kendini paralasın evlatları için.. sonra elalemin adamı gelsin namusuna laf etsin.. yazıklar olsun babanıza.. şu saatten sonra yapılacak bişey yok maalesef.. ama annen babana yıllar önce benim anneme attığın iftirayı hala hazmedemiyorum.. bunu yapmasaydın hayatımız çok farklı olabilirdi desin.. onunda içine otursun..
Kesinlikle oyle, bu dunyada yapilan hic bisey karsiliksiz kalmicak. Anneminde tek tesellisi bu zatenÇok agir konusmus affi olacak birsey degil!! Bu iftira ise öbür dunyada da dul bir kadina boyle iftira attigi icin karsiligini bulacak.. Gecmis zaman su anda anneniz birsey yapamaz.. Ama boşanmak icin iyi bir sebebi varmiş zamaninda
Iste babama cok sitem etmis ama bunca yil evliliginin kotu gitmesindeki etkenin bu olduguni saniirim bilmiyo babam. Banada bugun itiraf etti zaten. Ben hep baska nedenler diye biliyodum. Ama bu baya annemin icinde buyumus dag olmus yaniBazen sinirle çıkan laflar ömür boyu insanın içine oturur bu da o hesap.Bir de anneannenizin yapısına bağlı söylememiş vicdan yapmış anneniz belki de söyleseydi kadın umurunda olmayaktı ben kendimi biliyorum canını sıkma sen diyebilirdi.Atmasın içine babnıza da sitemini söylesin.
Omur boyu unutmayacagindan eminim. Cunku annem normaldede kinci bi yapisi vardir ki boyle biseyi asla unutmayacaktir. Zaten cok zor gunler geciriyo bu aralar. Yani bikac gundur bosanma kelimesink duymaya basladim. Insallah hakkimizda hayirlisi olurBenim dişini tırnağına takıp çalışan emekçi anneme böyle bir iğrenç ötesi laf edecek adamı net söylüyorum cinnet geçirir öldürürüm hiçbir şey de umurumda olmaz. annene söyleyebileceğim tek şey boşansın. Annesine böyle bi terbiyesizliği ahlaksızlığı yapan edepsiz bi adamla 60 yaşından sonra bile olsa evli kalmasın. Çünkü 30 senede unutulmayan şey bir ömür unutulmaz demek.
Eşimin a... ederim ... annem benim yaKizlar yazacagim olay annemin basina gelmis ve kk' yi anlattigimda size yazmami istedi, belki icini biraz dokmek niyeti.
Anneannem,dedem caresi olmayan bi hastaliga yakalandiginda hem dedeme bakip hemde cocuklarina bakabilmek icin gece gunduz calisp her zorluga katlanmis ve evlatlarini bi gelecek verms. Daha sonra annem babamla nisanliyken dedem vefat etmis. Aradan yillar sonra babamla annem tartisirken,babam anneme; "senin annen baskalarinin altinda yatiyo,yeter, ya o ya ben" diyerek annemi bi secime zorlamis. Annemde yillardir bu vicdan yukunun altinda eziliyo. Neden anneme boyle bi iftira atmasina izin verdim diye. Siz olsaydiniz esinizin annenize bu denli agir bi iftirasi karsisinda ne yapardiniz?
Simdiden dusuncelerinizi paylastiginiz icin tesekkur ediyor, guzel ve saygili bi paylasim olmasini diliyorum.
Anneniz doğru olanı yapmış canım hiç üzülmesin ama üvey kp belliki annanenize göz koymuş ve sizin babanızı doldurmuş , elde edemeyince çamur atmış eskilerde dul kadın olmak çok daha zordu ve dul kadının dedikodusunu ancak üvey kp gibi karektersizler çıkarıp dul kadını sokağa düşürmeye çalışırlardı . Annenizi tebrik ederim babanızın arkasında durmamış ama içini rahatlatmak istiyorsa babanıza içinde biriktirdiklerini söyleyip geçte olsa özür diletsin .Anneannem bu olayi hala bilmiyo. Cunku bilirse cok ciddi sonuclar olabilir. Simdide cok yasli zaten. 30 yil oncesi ozgurluk malesef simdiki kadar kolay olmuyomus sanirimm
Annemde aynisini diyo, simdiki aklim olsa 1 dk durmam bosanirdim diye. Ne kadar buyuk bi hata evlilikte yaKv boyle bir imada bulunmadi basgoz yapar gibi yakistirdi ben ortaligi yakip yikip evden kapiyi carptim ciktim.sonuc arkamdan gelmeyen eş .cocuk vardi evde agliyormus diye gelmemis..odu kopan kv..daha da imada bile bulunmadi.simdiki aklim olsaydii eve geri donmezdim
Ya olenin arkasindan konusulmaz biliyorum, cok detaya girmeyeyim ama o adam yani uvey baba hayatimda gordugum en kotu insanlardandi. O adamdan hersey beklenirdi. Babam nasil boyle bisey yapti aklim almiyo halaAnneniz doğru olanı yapmış canım hiç üzülmesin ama üvey kp belliki annanenize göz koymuş ve sizin babanızı doldurmuş , elde edemeyince çamur atmış eskilerde dul kadın olmak çok daha zordu ve dul kadının dedikodusunu ancak üvey kp gibi karektersizler çıkarıp dul kadını sokağa düşürmeye çalışırlardı . Annenizi tebrik ederim babanızın arkasında durmamış ama içini rahatlatmak istiyorsa babanıza içinde biriktirdiklerini söyleyip geçte olsa özür diletsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?