• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz arkanızda durduğunu hissettir mi?

Cicek Kiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
7.175
21.636
348
Arkadaşlar herkese merhaba, telefondan yazacağım için yanlışlarım olursa kusura bakmayın.

Kayinvalidemler köylerine müstakil bir ev yaptılar. Şehir hayatından arada bir köye kaçıp rahatlamak istiyoruz diye. Biz pek gidip gelmeyiz. Sadece arada günübirlik hava değişimi için gideriz. Buarada ayni bahçede kayinvalidenin kardeşininde evi var. Kayinvalidemlerin maddi durumları şuan iyi olmamasına rağmen (kv ve kp emekli ama eve çok para harcadılar ikiside kredi çekti) köydeki evin üst katına bir kat daha yapacaklarını soylediler. Ne kadar karşı çıksakta yapmaya başlamışlar. (Karşı çıkmamızın nedeni bize söylemeselerde bizden para bekliyorlar ve 3 kardeşte gitmiyor fuzuli masraf) bizim ev kredisi borcumuz var. 2 tane görümcem daha var ama herkesin maddiyati kendine göre.

İnsaata ufaktan başlamışlar ve bizde hiç aramadik. Ayni bahçede yaşayan yenge, kayinvalidenin telefonundan bana kayinpeder ve kayinvalidenin dinlenirken videolarini çekip göndermiş. Yani yengenin bütün konuştuklarını ikiside duyuyor video cekildiklerinin farkindalar ama tepki vermiyorlar.

"Babanız sizin için uğraşıyor hiç arayıp sormuyorsunuz burası sizin için yapılıyor. Insan bir arayip, baba birseye ihtiyacın var mi der diyor" videoda. 3 dakikalık isyan dolu bir video. Ama bunları gülerek anlatıyor.

Bu video sözde 3 kardeşe ve birde bana gönderilmiş. Ne hikmetse sadece bana geldi. Şehir dışındaydım, hemen esime ardından büyük görumceme ilettim videoyu. Görümcem baya sinirlenmiş. Ertesi günü yengeyi ve annesini arayıp kızmış. Çiçek kiza niye gönderiyorsunuz, ne kadar ayıp. O bize emanet yanlış anlayıp üzülebilir demiş. Sağolsun hep yanimda bana destektir. Buarada biz bu video işini kayinvalidenin yaptırdığınada eminiz. Kv bizi şikayet etmiştir. Yengede boyle bir video gondermistir. Asıl sorun şu ki, eşimin arkamda durduğunu hissettirmesini isterdim. Yani gorumcemin degil eşimin annesine ve yengesine çiçek kizi karıştırmayın demesini beklerdim ama söylemedi.

Aslında eş ailesiyle gayet resmiyimdir. annesiylede aramizda bir duvar vardir, direk bana birşey soyleyemez. Çünkü cevabımı sakınmam. Daha kv ile görüşmedik onunlada uygun bir dille bu yaptığının hoş olmadigini söyleyeceğim. Ama yinede eşime kırıldım. Ne desemde kırıldığımi farkettirsem? Çünkü her konuda kendimi savunmaktan sıkıldığımı farkettim. Neden arkamda durduğunu hissettirmiyorsun dediğimde ihtiyacın mi var kendini ne guzel savunuyorsun diyor.

Telefondan yazınca niye yanlış olsun ki ? Buda yeni moda çıktı. Türkçe aynı Türkçe ha telefon ha bilgisayar :) gayet güzel yazmışsınız ;)
Konuya gelince bence eşiniz arkanızda duruyor ki siz ‘lafımı sakınmam’ diyebiliyorsunuz ya da mesafeli durabiliyorsunuz . Burda neler okuyoruz ,daha ne yapsın eşiniz ? Siz direkt arasın annesine laf söylesin istiyorsunuz sanırım ..

2 gün önce tartıştıgım konunun özeti
14 senede sadece 1 kere arkamda durdu ondada durmasaydı zaten boşanmıştık ,

ben o günü hiç görmeyecem herhalde

Bende eşiniz gibi düşünüyorum açıkçası, eşiniz arkanızda olmasa kendinizi savunmanızı bile problem edip, onlar benim ailem diyebilirdi. Var böyle erkekler malesef.

Çok büyük bir olay, saygısızlık yoksa eşleri aileleriyle karşı karşıya getirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Telefondan yazınca niye yanlış olsun ki ? Buda yeni moda çıktı. Türkçe aynı Türkçe ha telefon ha bilgisayar :) gayet güzel yazmışsınız :KK66:
Konuya gelince bence eşiniz arkanızda duruyor ki siz ‘lafımı sakınmam’ diyebiliyorsunuz ya da mesafeli durabiliyorsunuz . Burda neler okuyoruz ,daha ne yapsın eşiniz ? Siz direkt arasın annesine laf söylesin istiyorsunuz sanırım ..
Telefondan sürekli reklam çıkıyor yazarken o yüzden 🤭 kesinlikle tartişsinlar değil istediğim. Aslinda anlatmak istediğim şu, arkamda olduğunu hissettirsin ki birdaha boyle birşey yaşamayim.

ailesine vermiyorsa sorun yok . eşiniz haklı siz kendinizi avunuyorsanız arkada durulacak birşey yok . zaten siz savunurken karşı çıkmamakla arkada durmuş oluyor bir nevi

Siz cevabınızı veriyormuşsunuz,aranız mesafeliymiş,görümce sizden yana çıkmış,bir de eş söylense araya hepten soğukluk girmez mi?
Kavga etsinler istemiyorum ki. Eşimin uygun bir şekilde, bu yaptıklarının saygısızlık olduğunu soylemesini isterdim. O soylemezse ben söyleyeceğim zaten

Çocuk değilsiniz neden arkanızda dursun . Eşinize hak veriyorum. Kendinizi savunabilirsiniz .
Cevabınız için tesekkür ederim, savunuyorum orada sıkıntı yok ama arada
2 gün önce tartıştıgım konunun özeti
14 senede sadece 1 kere arkamda durdu ondada durmasaydı zaten boşanmıştık ,

ben o günü hiç görmeyecem herhalde
Öyle bi video bana gelseydi görüldü yapar hiç cevap bile yazmazdım. Bi kere iki kere uğraşır sonra bırakır.
Size mi sormuş sanki ev yapalım mı diye
Kebdi keyiflerine göre hareket etmişler.
Eşinize gelince siz bşy dediğinizde karsı çıkmıyorsa sıkıntı değil.
Kesinlikle sormadi, birde üstüne yardim beklemeleri ve bunu farkli sekilde bize yansıtmaları hoş değil. Beni anladığıniz için tesekkür ederim 🙏

ailesine vermiyorsa sorun yok . eşiniz haklı siz kendinizi avunuyorsanız arkada durulacak birşey yok . zaten siz savunurken karşı çıkmamakla arkada durmuş oluyor bir nevi
Aslında oyle düşünmemiştim, sesli dile getirince evet haklısınız. Karşı cikmiyor savunurken ama insanda bir süre sonra devamli kendini savunmaktan yoruluyor işte

Bizim evde kural bu konuda belli: Herkesin nazi en çok kendi ailesine gecer. Benim ailem ile ilgili bir durum ise ben ilgilenirim. Esimin ailesi ile bir durum olsa eşim ilgilenir. Böylece kavgaları felan önlüyoruz. Cünkü ne kadar da dikkat etseniz bazen gelin veya damat söylese yine batabilir. Ama normal durumlarda konuşurken kendim gerektiği yerde cevab veririm. Kimsenin beni savunmasını beklemem açıkçası. Gerektiği yerde kendim yaparim. Sizin durumunuzda hicbirsey yapmazdim. Madem siz istemediğiniz halde bu işe kalkışmislar, karismayin. Öyle köy yerinde 3 katlı eve ne gerek var onu da anlamış değilim

Bizim evde kural bu konuda belli: Herkesin nazi en çok kendi ailesine gecer. Benim ailem ile ilgili bir durum ise ben ilgilenirim. Esimin ailesi ile bir durum olsa eşim ilgilenir. Böylece kavgaları felan önlüyoruz. Cünkü ne kadar da dikkat etseniz bazen gelin veya damat söylese yine batabilir. Ama normal durumlarda konuşurken kendim gerektiği yerde cevab veririm. Kimsenin beni savunmasını beklemem açıkçası. Gerektiği yerde kendim yaparim. Sizin durumunuzda hicbirsey yapmazdim. Madem siz istemediğiniz halde bu işe kalkışmislar, karismayin. Öyle köy yerinde 3 katlı eve ne gerek var onu da anlamış değilim
Bende sizin gibi düşünüyorum, ailemden eşime böyle bir video gelse hemen arar konuşurum. Bunu beklemiştim ama yapmadı, o yuzden herzaman ki gibi kayinvalideyle uygun bir dille ben konuşcagim. Inanin bizde anlamadik o kadar odaya ne gerek var 🤦‍♀️

Cevabınız için tesekkür ederim, savunuyorum orada sıkıntı yok ama arada

Kesinlikle sormadi, birde üstüne yardim beklemeleri ve bunu farkli sekilde bize yansıtmaları hoş değil. Beni anladığıniz için tesekkür ederim 🙏
Rica ederim ne demek anlaşılmayacak bşy yok ki gayet açık ve güzelce ifade etmişsiniz kendinizi :)
Haklısınız da

Bende sizin gibi düşünüyorum, ailemden eşime böyle bir video gelse hemen arar konuşurum. Bunu beklemiştim ama yapmadı, o yuzden herzaman ki gibi kayinvalideyle uygun bir dille ben konuşcagim. Inanin bizde anlamadik o kadar odaya ne gerek var 🤦‍♀️
arayın konuşun . bazı eşler de var anneme şunu demişsin babama bunu söylemişsin birdaha yapma etme vs gibi eşiniz kendinizi savunmanızı engellemeye çalışmıyor en azından .

arayın konuşun . bazı eşler de var anneme şunu demişsin babama bunu söylemişsin birdaha yapma etme vs gibi eşiniz kendinizi savunmanızı engellemeye çalışmıyor en azından .
Eşime ve ablasına bende konuşacağim annenizle, kırıldım ve bunu bilmesini istiyorum dedim. Yakin zamanda yüz yüze görüşecegiz o zaman konusucam bakalım. Allahtan öyle şeyleri yok benim kendimi savunmamdan gayet memnun, çünkü eşimide savunuyorum yeri geldiğinde

Back
X