eşiniz askerdeyken...

eşim askere

• Ankete Katılan
    62

Efla

bize bağışla Allahım
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.964
17
118
Diğer
evlendikten sonra asker yolu gözleyenler,

evinizde tek başınıza mı asker yolu gözlediniz?

yoksa evinize ailelerden biri mi geldi, ya da siz ailelerden birinin yanında mı kaldınız?

eşinizin özlemi dışında, maddi-manevi zorluk çektiniz mi?

sizin tecrübeleriniz yoksa, yakın çevrenizden örnekler de verebilirsiniz.

şimdiden teşekkürler.

a.s.

eşi henüz askere gitmeyenler; sizin planlarınız ne?

eşim askere evliyken gitti.hatta kızım 1.sınftaydı.
zaten bedelli askerlik yaptı .yani toputpou 28 gün askerlik yaptı.çok kısa olduğu için birşey anlamadım.
zorluk yaşamadım .ama uzun olsaydı zorlukları olurdu mutlaka.sadece onu çok özlemiştim. zor olan tarafı buydu.
bazen 3-5 gün annem kaldı.3-5 gün ben annemlerde kaldım.15 günde evde yalnız kalmışımdır. 1 ay öylece geçti.ama uzun olsaydı geçmek bilmezdi herhalde.....

Eşim biz evlendikten sonra askere gitti. Ben annemlerde kaldım 5,5 ay. Hatta kızım babası askerdeyken doğdu.Tabiki cok zor oluyo ama annemlerde de güzel vakit geçirdik

Kızım 1 yaşındaydı babası askere giitiğinde.Ben çalışıyordum.15 ay boyunca annemlerde kalmıştık.Çok zor günlerdi bizim için.Ben de eşim de pek hatırlamak istemeyiz o günleri.

benim eşimde şuan asker. 2 ay kaldı. zaman zaman annemlerde ve kayınvaldemelerde kaldım . çok ama çok zor. bütün sorumluluk senin üzerinde. sıkıntı sıkıntı... özlem,hasret anlatılması zor bir durum. Allah kimseyi sevdiğinden ayrı koymasın.

Evliliğimde 2 yıl bitmek üzere, yazın eşimin tecilini bozdurduk ve 12.12.2008 de asker inşallah..
15 ay yapıcak çoğunlukla evimde kalırım ama beni yalnız bırakmazlar sanırım.
Kayınvalidemler gelir, kendi ailemden gelirler ,bazen ben gider 3-4 gün kalırım zaten hepimizin evi birbirine yakın
Öyle böyle geçer inşallah.. Allah sağlık versin yeterki bir güne kalmaz hepsi geçer ...
Hasret dışında maddi manevi pek sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum...
Rabbim hepimizin askerlerine sağlıkla gidip gelmeyi nasip etsin...

bizde çoluk çocuk beraber yaptık askerliğia.sneyseki biz şanslıyız ben biraz annemlerde kaldım sonra eşimle askeriyede kaldık yedek subaydı eşima.sdiyarbakırdaydık asker akrabalarım da vardı orda güzel geçti ve askeriyede de iyi dostlar edindik aile gibiydik hala görüşüyorum onları özledim ama evinin düzeninin değişmesi yine de zor gerçektena.s

Ben de 2,5 yıllık evliydim eşima skere gittiğinde. Bir süre babaannem benimle kaldı. Ama sonra Usta birliği İstanbula gidince ben de işi bırakıp, oraya tayini çıkan bir akrabamızla ev tuttum. Yani 15 ay o askerlik yaptı ben bekar evinde hayatımın zorluklarını yaşadım. Sadece hafta sonları gelecek bir evi olsun, bunalıma girmesin. Ben de yakınında olayım diye. İstanbulun varoş semtlerinden birinde kaldım hem de... Aman yarabbi ne zorluklar yaşadık orada. Ama ben hiçbirini eşime hissettirmeden mutlu olsun diye orada kaldım. Sonra beraber evimize döndük. Yani bir nevi ben ondan daha berbat askelik yapmış oldum:D
(Tabi döner dönmez beni aldatmaya başladı, bir de çocuğumuz oldu... Bana yapmadığını bırakmadı ve boşandık...Konuyla alakası yok ama askerlik deyince hep aklıma geliyor)

Benimde eşim bu aralıkta askere gidecek. Daha sınava girmedi ama büyük ihtimalle kısa dönem yapacak. 3 yaşında bir kızım var ve kreşe gidiyor bende çalışıyorum. Çok zor olacak benim için ama ne yapalım mecburiyet işte. Kayınvalidemler bizimle aynı ilçede yaşıyorlar. Ben onlarda kalmam büyük ihtimalle ama o arada gelir kalır diye düşünüyorum. Yakın bekar arkadaşlarımda var aynı apartmanda kalan büyük ihtimalle geceleri onlarla sık sık oturur vakit geçiririm. Allah her kese; asker olan, eşine, sevdiğine, oğluna, yakınına sağ sağlim kavuşmayı nasip etsin.

mrb
benim eşimde asker kısa dönem 2 ayı kaldı 4yaşında kreşe giden bir oğlum var çalışıyorum oğlumla ben annemlerde kalıyoruz. Hasretlik biryandan sıkıntılar bir yandan herşey sana kalıyor. Bazen hangisine yetişeceğini bilemiyorsun ama bu da geçer inşallah bu durumdan en çokda çocuklar etkileniyor. Benim oğlum babası gideli sürekli hasta galiba biraz psikolojikmiş

evlıyım ve hala esım askere gıtmıs degıl hala unv okuyor..
kısa donem yapıcak zaten..
ama nasıl gecıcek dusunmek bıle ıstemıyorum..
bır sure kayınvalıdemlerde bır sure annemlerde gecırırım ama evımde daha fazla kalıcagım kesın..
aman yaa ne dıye hatırlattın sımdı sen bunu bana senağlama

bizde çoluk çocuk beraber yaptık askerliğia.sneyseki biz şanslıyız ben biraz annemlerde kaldım sonra eşimle askeriyede kaldık yedek subaydı eşima.sdiyarbakırdaydık asker akrabalarım da vardı orda güzel geçti ve askeriyede de iyi dostlar edindik aile gibiydik hala görüşüyorum onları özledim ama evinin düzeninin değişmesi yine de zor gerçektena.s

siz alayda apartlardamı kalıodunz
çok güzeldr apartları
insan orda özel dostluklar kuruyuor ve hiç bi zmnda unutmaıyor
bnce doğuda en güzel lojman alayın kii her türlü sosyla faailte var

siz alayda apartlardamı kalıodunz
çok güzeldr apartları
insan orda özel dostluklar kuruyuor ve hiç bi zmnda unutmaıyor
bnce doğuda en güzel lojman alayın kii her türlü sosyla faailte var

evet hava üssünde kaldık ve gerçekten herşey var spor tesislerine kadara.ssivile dönünce özledim bile özellikle çocuk için parklarınıkaydirigubbakcemile2

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
askerde olan eşlere hayırlı teskereler diliyorum.

Son düzenleme:
evet hava üssünde kaldık ve gerçekten herşey var spor tesislerine kadara.ssivile dönünce özledim bile özellikle çocuk için parklarınıkaydirigubbakcemile2

bn en çok kendi adıma kantinini
çocuğum için ise çocuk parkını ve havuzunu özlediim

Bende evlendikten bir yıl sonra eşim askere gitti 8 ay kısa dönem çıkmıştı yarısını eşimin ailesinin yanında yarısını kendi ailemin yanında geçirdim henüz çocuğumuz yoktu,,,,evlenipte ayrı kalmak çok zormuş maddi manevi sıkıntımız oldu illaki kısa dönem olunca maaş alamadı aileler yardımı ile herşey oldu biraz zor oldu o askerdeyken kendime yemin etmiştim tezkere aldıktan sonra asla ayrılmıcam bidaha diye eşimi çok seviyorum çünkü,,, 8 yıl oldu askerden geleli ve hala uzun süreli ayrılmadım Allahım kimseyi eşinden ayırmasın,,,,,

Eşim hala gitmedi
Mart ayına kadar da tecilli.:delphin:
Bana kalsa o kadar bile beklemeden şimdi bozdursun gitsin ama gitmiyor.
Benim en çok kafama takılan konu buydu.
O gidince ben nerede kalıcam?
Eşimin ailesi biraz tutucu beni tek başıma asla bırakmazlardı hatta bi ara eşyalarını depoya koyalım o askerden gelene kadar bizimle yaşa dediler ama kabul etmedim.:1closedeyes:
Görümcemlerle kayınvalidemle konuştum planlar değişti.
Kayınpederimle aynı evde yapamam.
Şimdi eşim askere gidene kadar çatı katını bitirmeyi düşünüyorlar.Oraya taşınıcaz.kaydirigubbakcemile
Onlar da alt katımızda oturacak.Herkesin kafası rahat olacak o yüzden.
Uzak olmayacağız ama en azından kapım ayrı olacak.Bİr de atanırsam degmeyin keyfime her haftasonu giderim kocemin yanına yakın olursa.
Zaten inş kısa dönem yapacak.Bakalım hayırlısı
Ne olursa olsun çok zorlanacğım kesin özlerim ben çok
Bi gitsin gelsin artık çocuk da yapmak lazım askerlik her şeye engel:CüvCüv:
Seninle de aynı dönemde asker yolu beklicez heralde kuzum bakalım kim kimi teselli edecek:teselli: Şeniz

Son düzenleme:
Bne de eşim de öğretmeniz.Eşim iki sene önce ; yani evliliğimizi ilk yılı kısa dönmaskerlik yaptı.Gerçekten zor günlerdi,evli olup asker yolu gözlemek çok daha zor bence... Eşim askerdeyken annemler yanımdaydı....:asigim:

:nazar:senağlamaeşim subay olduğu için 15 ayla da kurtulamıyosun bu işten...2 gün eve geliyo 1 ay 2 ay dağda evde köpeğim ve ben yolunu gözlüyoruz işte 15 yıl var en az işte çok zor allah herkese sabır versin hepinizi tez zamanda sağ sağlim kavuştursun tabi benide dualarımız onlarla Şeniz

Back
X