eşiniz birilrinin yanında sizi terslerse, o an ne yapıyorsunuz

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
ben bi buna çözüm bulamadım, bazen dışarda bazen ailesinin yanında terlediğinde o an sussam ezik gibi hissediyorum, karşılık versen eşim iyce abartabiliyor, mesela kapa çeneni gibi,
elbettesonrasında konuşuyorum hak veryo ama zaafımıda bildiği için bunu resmen beni üzmek için kullanıyo gibi geliyo, şime diyorum kimsenin yanında bişey deme sonra naparsan yap ama tersliyo zaman zaman
son zamnalarda konuşma dedimi bende onu tersliyorum " sen konuşma be" falan diyorum olmuyo öyle,terslenince lütfen öyle deme demekte insanın yapabileceği bişey deil, sussam olmuyo ezik sünepe gibi siz napıyosunuz böyle bir durumda

buarada önceleri hep susutum, fakat farkettimki, eşim beni hemen susturmak için bunu yapmaya başlıyor. karşılık versem rezillik. küstüm çare etmedi. ciddi uardı işe bi süre yarad sinir anında tekrar patladı.

Son düzenleme:
evli değilim ama 3 yıllık bi ilişkim var erkek arkadaşımda da aynı sorun vardı başta bende tartışıyordum insanların yanında baktım olmadı şimdi gözlerinin içine dik dik kötü kötü bakıyorum o hemen konuyu değiştiriyor ya da normale dönüyor

toplum içinde öyle şeyler yapmıyoruz neyse ki. :9:

eşin bunu yapıyorsa çok kötü. sen yapıyorsan da kötü. eşin bu alışkanlığını bırakana kadar başkalarının yanında aynı ortamda bulunmayın bence, hiç hoş değil.

ayrıca rahatsız olmanız kesinlikle bir zaaf değil, kim olsa rahatsız olur. bir de toplum içinde yapma evde yap kesinlikle demeyin. hiçbir şekilde abuk sabuk davranmasın. :45:

ben bi buna çözüm bulamadım, bazen dışarda bazen ailesinin yanında terlediğinde o an sussam ezik gibi hissediyorum, karşılık versen eşim iyce abartabiliyor, mesela kapa çeneni gibi,
elbettesonrasında konuşuyorum hak veryo ama zaafımıda bildiği için bunu resmen beni üzmek için kullanıyo gibi geliyo, şime diyorum kimsenin yanında bişey deme sonra naparsan yap ama tersliyo zaman zaman
son zamnalarda konuşma dedimi bende onu tersliyorum " sen konuşma be" falan diyorum olmuyo öyle,terslenince lütfen öyle deme demekte insanın yapabileceği bişey deil, sussam olmuyo ezik sünepe gibi siz napıyosunuz böyle bir durumda

eşimle 9 yıldır beraberiz daha birgün böyle dengesizliğine şahit etmedi beni sağolsun

yalniz sizin yerinizde olsam cok ciddi ve sert bi tepki verirdim,öyle "sen konuşma be "falan demekle anca eşinizle ağiz dalaşi yapmanizi sağlarsiniz

Babam hala yapıyor ya. Kendi annesinin babasının yanında annemle bana bağırıp gururlanıyor. Babanem vefat etti ama o çok üzülürdü bize böyle yapmasına. Dedemin hoşuna gidiyor ya resmen bıyık altından gülüyor ben onu kaldıramıyorum. :(

Böyle bir şey olduğundan kime bağırırsa terslerse farketmez babamla günlerce konuşmazdık. (Annem şimdi nasıl başediyor bilmiyorum 2si başbaşa kaldı. ) Babam sonra patlardı bizle konuşabilmek için bişeyler yapardı tuhaf sorular sorardı. Cevaplamazdık. Çıldırıyordu. Sonra uzun süre yapmazdı ama sinirli anında yine yapıyor. Huy tavır işte erkeğin içinde öküzlük olmayı versin. Kadına bağırmayı güç sanıyor.

Cevap verip o davranışı normalleştirme. Eşinle konuşmadığını o ortamda göster bence. O davranışa ne kadar alındığını konuşmayarak göster. O insanların içinde yeniden eşinle normal konuşmaya devam etme yani.. Sen cevap verirsen sen terbiyesiz olursun. Kadın olmak böyle bir şey ne yazık ki.

Eşim gecen gün sofrada ailesinin yanında öyle bi artistlik yaptı kavga çıkardım bende
Dışarı öıktım gittim oda bende sakinleşince o yaptığı hatanın farkına vardı öok sert uyardım bidaha yaparsa
Bende onu her dakika terslerim

Uçan tekmeyi dene:ssz:

Başkalarının yanında rencide etme olayını ben anlayamıyorum cidden.
Bir insan sevdiğini nasıl böyle bir duruma düşürür aklım almıyor.

zor bir durum gerçekten. sussan ezik durumuna düşersin. karşılık versen rezillik diz boyu artar. eşini karşına al birdahaki sefere ortam içinde beni terslersen sen 1 söyle bende 2 karşılık vericem. rezil olucaksak bundan sonra beraberce oluruz. şimdiye kadar düzelirsin diye sustum ama tak etti dersin. bidaha tekrarlarsada aynen böyle yap ve kendisine bu konuşmanı hatırlat.

not: eşi şiddet yanlısı bayanlar denemesin :)

buarada önceleri hep sustum, fakat farkettimki, eşim beni hemen susturmak için bunu yapmaya başlıyor. karşılık versem rezillik. küstüm çare etmedi. ciddi uyardım işe bi süre yaradı sinir anında tekrar patladı.

Valla canm bnm esim bi kere o hataya dustu bidahada yapamadi annesi babasi kardesi falan varken bu bana terslendi hayatta hic sevmedigim seydir boyle patavatsizliklar neyse iste bu bana ters bisey soledi sesimi cikarmadim sadece dik dik baktim sonra bu yatak odasi gitti bisey alamaya bende pesinden gittim sikistirdim bunu araya bidaha birilerinin yaninda bana ters bisey dersen oracikta girtlaklarim seni haddini bil bi derdin varsa yablizken hallet millete ne senn sorunundan dedim o oldu daha terslenemez anca sakalasiriz : D

Evli değilim ama 2 senelik ilişikim var .
Benim erkek arkadaşımda böyle şeyler yaptığında gözüne dik dik bakıyorum . Susuyor . Bir kaç dakika sonra hadi bi sigara içelim diye çıkartıyorum dışarı . Orada bakıyorum icabına:)

evli değilim ama 3 yıllık ilişkim var aynısını banada yapıyo bazen susuyorum arkadaşlarının yanında rezil olmasın diye ama bazen dayanamayııp sus falan demişse bende sen sus be diyorum. insanında sınırını zorluyolar. şimdide askerde geçende telefonda konuşurken arkada sırada arkadaşı bekliyomuş benimle sert sert konuşuyo aklınca -erkeklik- taslıyo.

baskalarinin yaninda boyle birsey olmadi. ancak sokakta yururken tartisiyoruz diyelim ben de aynen karsilik veririm.

Bana bağıran insandan çok çabuk soguyorum ben.
Hele toplum içinde. Bilmiyorum Eşinizin zaaflarini siz biliyorsunuz bi şekilde yola gelmeli.
Mesela o an ortamda biri esinizi ayiplasa eminim utanir bir daha yapmaz.
kussen anlamıyor, sussan dinlemiyor. Ama yine de cok sert bi tavır şart. Saygı her şeyden önemli. :31:

Hic hos bir durum degil...
seni tersledigi zaman elbette sende
onun yaptigi hatayi yapip tersleme.
ama bir sure konusma tavir yap.hatasini
Anlayan kadar.

Hoş bir durum değil ancak açıkçası ben çok çabuk sinirlenen bir insanım. O yüzden anında ben de misilleme yaparım ve onu terslerim.

Hatırlıyorum da, birkaç sene önceydi..
Iþ çıkışı 3 kız arkadas yürüyoruz, yol üzerinde 100m filan uzunlugunda bir bahçe vardi.
Biz daha bahçenin başına bile gelmemisiz, arada dükkânlar var.
Arkadasin nişanlısı da taa bahçenin diger başından buna bir bağırdı.
" Gel lan buraya.." diye.. Zaten asiri kiskanç, kıza rahat vermeyen bir tipti.
Arkadas da "siz de gelin, bakalim ne derdi varmış yine" dedi.
Gittik yanina.. Nişanlısı " deminden beri burada dikiliyorum, görmüyorsun. Hala yanindakilerle laklaklak.."
Tabii kendimi zor tuttum, zira lafı gedigine koyarim aninda.. Diger arkadas da kolumu sıkıyor, aman sus der gibi..
Kız da nişanlısına " sorun bu mu yani, seni fark edemedim diye mi 200metreden bana cemkiriyorsun" dedi.
Çocuk da hala cevap veriyor, yaninda da serseri bir arkadasi var.
Kız bu kez dedi ki " madem öyle daha fazla bekleme, al bu yüzügü de git.. "
Bunlar 1-2 hafta konusmadilar. Kızın ailesinin haberi yok.
Ama çocugun ailesi filan araya girdi, yok biz kefiliz, bir daha olmayacak falan diye bunlari barıştırdilar.
O günden beridir çocuk laf söylemeden önce, bir daha düsünüyor.
Yani tepkinin koydun mu sert koyacaksin, kararli olacaksin.!
Öyle çocuk gibi "sen sus_sen sus be!" gibi laflarla kapanmaz olay..
Seni gerçekten ne derece kırıp, rencide ettigini ve hatasini anlamasi lazim.!!

Son düzenleme:
buarada önceleri hep sustum, fakat farkettimki, eşim beni hemen susturmak için bunu yapmaya başlıyor. karşılık versem rezillik. küstüm çare etmedi. ciddi uyardım işe bi süre yaradı sinir anında tekrar patladı.

çocuğun var mı?

ilerde aynısını ona da yapacak haberin olsun, benim babam da böyle, hala çektirir anneme kardeşime.

bana fazla demiyo çünkü çenemi tutamam kavgaya dönüşür ya da küserim. küslüğüm de öle 1 2 günde geçmez. hangisi daha kötü bilmiyorum.

onun huyu değişmez, sen sussan tepene çıkar, kavga etsen daha çok bağıracak.

aşkından ölmüyosan boşa, yoksa huyu değşimez, bundan sonra da hep çekersin.

Oyle bisey yapsa dik dik gozlerine bakip musait bi zaman buldugumda ben sana boyle seyler ypma dedikce inadina yapiyosn aynisini bnde yapsam hosuna gider mi drdim.hala sert tepki verirse tamam bnde tersleymde anla ozaman o anki durumumu derdm herhlde :))

Back
X