Eşiniz evliliği ne olarak görüyor?

egemn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
2.579
229
363
İstanbul
bnm eşim ne olarak görüyo bilmiyorum.sadece yaşadığım bi olay üzerine bu soru aklıma geldi.geçen akşam eve geç saatte girdik,yorgunduk.ben anahtarı dışarda,dış kapının üzerinde unutmuşum ve sabaha kadar da fark etmedik.neyse sabah oldu işe gidicez,eşim kapıyı bi açtı anahtar dışarda,kapı kilidinin üzerinde..dedim ya yorgunduk,unutmuşum.neyse ben çok şaşırdım tabi.allahtan bişey olmadı,site hakkaten çok güvenilir dedim.eşim de kızdı bana nasıl unutursun falan diye.ben de kızdım hadi bn farketmedim sen niye hiç demiyosun kapıyı kilitledin mi yatarken diye,hiç farketmedn mi dedm.

o benim görevim değil ki dedi:52:

evliliklerde böyle mi olmalıdır,senin görevin bnm görevim??? hiç hoşuma gitmedi bu durum.bana göre seni beni yok evlilikte herşey müşterektir,birbirimizin açıklarını,hatalarını kapatabilmeli,düzeltebilmeliyizdir.sizinkiler nasıl peki??? erkeklerin evliliğe bakışları bu mudur yani???

valla evlilikte görev paylaşımına göre gidersek, taş devrinden beri evin güvenliği erkekten sorulur:27::27:

muhtemelen annesinden öyle görmüştür, bu işleri annesi yapıyosa, senden de beklemiştir.

Son düzenleme:
evli değilim sözlüyüm ama sözlüm benimle değilken sürekli uyarır kapıyı kilitledinmi dikkat et diye yanımdayken ben bakmam bile o kontrol eder her şeyi ki asla unutmam hiç bişeyi ama yine de sürekli dikkat eder. abilerim de her gece kapı pencereyi kendileri kontrol eder kilitlerler. yengelerimin yaptığını görmedim hiç. her konuda böyledir bu. abilerim kıyamaz hiç eşlerine her şeye önce kendileri koşarlar ne olursa olsun çok basit bişey de olsa farketmez

Kapıyı kilitlemenin görevi mi olurmuş canım?
Eviniz ortak,yaşamınız ortak,güvenliğiniz ortak değil mi?

Son düzenleme:
sen içişleri ben dışişleri bakanıyım der bizimkisi de :9: kurallar hatırlatıldığında ne yazık ki erkeklerin ev sorumluluğu hakkında bir rahatlıkları söz konusu.

senin verdiğin örneğe gelince açıkcası ben geriliyorum bizim mevzuda. eşim normalde çok fazla şehir dışında kalıyor. eve geldiğinde de kapıyı mutlaka kilitliyor ama kaç kilitleme. üstü anahtarı defalarca, bir de zincir. yahu site çok çok güvenilir, artı sen yokken ben o evde tekim ben bu kadar pinpirik yapmıyorum artı bu kadına bir güvensizlik veriyor. erkeğim bi sorun olsa beni koruyamayacak mı diye :82: o da tedbirli oldugundan, ani bir durumu önlemek adına böyle yapıyorum diye karizmayı koruyor aklınca...

Kapıyı kilitlemenin görevi mi olurmuş canım?
Eviniz ortak,yaşamınız ortak,güvenliğiniz ortak değil mi?

o öyle düşünüyor işte.evle ilgili herşey seni ilgilendirir diyo.doğalgazın suyuna falan da hp ben bakarım.ama mesela bz aynı işyerinde çalışıyoruz bn hiç demem o senin görevin diye,elimden geldiğince,anladığım kadarıyla herşeyine yardım ederim.işle ilgili şeyler senin diye asla dile getirmem.bana göre doğru olan da budur zaten.herşeyiyle birbirimize destek olmalıyız.öyle değil mi???

Kapı kilitleme görevi hiç duymamıştım doğrusu=)Fazla büyütülecek birşey değil.Fakat bazen önemsemediğimiz şeylerin altında birşeyler yatar..Eşinize kapı kilitleme görevi diye birşey olmadığını ve hatta bunun sizin göreviniz olmadığını anlatmaya çalışmalısınız.

Valla aynısı bizimde başımıza 2 kere gelmişti.Üstünde anahtarla uyumuşuz.
Eşim birinde bişey demedi.Çünkü kendi bırakmış.
İkincide ben bırakmıştım.Yaw herşeyi ben mi düşüncem dedi şakayla.
Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü :1:

Ben mümkün olduğunca bu tür şeyleri eşime yaptırıyorum ve onun sorumluluğuna veriyorum.
Çünkü benim kafamda zaten yeterince iş güç var.
Çalışıyorum,eve gel yemek ütü bulaşık torla topla diz falan derken aklım uçup gidiyo.
O ne yapıyo?Çalış,gel yemek ye otur tv seyret,yat...
O yüzden bu işler onun.
Doğalgazı kapatmak,suyu kontrol etmek,kapıyı kilitlemek,faturaları takip etmek onun sorumluluğunda.
Zaten aynı işin sorumluluğu ikimizde de olursa birbirimize güvenip o işi yapmama riski var.

Bikaç kere itiraz eder gibi oldu,"tamam sen benim ütü,yemek vs. işimi yap,ben onu yapayım " dedim.
Yok yok böyle iyidir dedi :52:

Kapı kitleme bizde de önemli bir görev.
İstanbul'da yaşayan herkes bu korkuyu bilir.
Kapının üç kilidini özenle kapatırız riüel resmen evde :)
Bu görev de yatarken kim ayakta kaldıysa ona aittir.

Ama şu var her adamın görev dağılımı farklı bence ,eşinin sınırlarını sen bilirsin en iyi şekilde.
Arkadaşların da söylediği gibi ailesinden öyle görmüştür,senden de aynı uygulamayı beklemiştir.

böylesi bir kırmızı kitap olduğunu görmedim daha:1:.hayat müşterektir ve görevden ziyade sorumluluk olarak algılanması bana daha mantıklı geliyor.tabiki kapı kilidi verilen bir örnekti,ben genel olarak her alandan bahsediyorum.zaten herşey bir görev gibi algılanırsa ya da beklenilirse işin tadı tuzu evliliğin de ruhu kaçar.evde küçükten büyüğe herkes sorumluluklarını bilmeli bence.öbür türlü yatmadan önce kapıyı sen kilitle,tv bana ait ama,onu ben kapatmalıyım gibi saçma sapan işin içinden çıkılası güç vakalar ortaya çıkar:1:.

görev dağılımı konusunda benimki tam eski kafa annesinden öyle görmüş çünkü
eşime göre ev hanımı olduğum için evin her işi benimdir kolay kolay yardım etmez.yumurta kırmayı bile bilmez.şakayla çok dedim bugün kahvaltıyı sen hazırla diye hiç oralı bile olmadı.:31:evde çok tembel herşeyi benden bekler yani:97:
ama kapı kilitlemenin de görevi olmaz ki:44:dışardan geldiğimizde kapıyı kim açtıysa kilidi de o içeriye alır ve kapıyı kilitler

Erkekler , hep ailelerindeki düzeni bekliyorlar . Bu konuda , ewliliğimizin ilk yılında sıkıntı yaşadım . Ama azimle we sabırla , müşterek bir hayatımızın olduğunu we bu hayatımızı bizim şekillendireceğimizi anlatabildim çok şükür :))

ben kaç defa unutmuşumdur kapıda anahtarı hatırlamıyorum bile ......eşim çok güler buna bu gecede yırtmışız hırsızlardan diye:27:unutulabilir tabi çok dikkat edilmesi lazım Allah korusun ama bu sorun edilecek yada senin görevin ,benim görevim olayına getirilmemelidir eşiniz çok abartmış belki de sinirli anına geldi :71:

eger evde görev paylaşımınız varsa ona dayanaraktan söylemiş olabilir yani her gece yatmadan kapıyı siz kilitliyorsanız o gecede nede olsa siz yine kilitlemişsinizdir diye kontrol etmemiştir eğer öyle bir görev paylaşımı söz konusu değilse evinizde benimde aklıma gelmedi ikimizin ihmali demeyi gururuna yedirememişte olabilir
bizim evdede kimin aklına gelirse o kilitler kapıyı eşim erken davranır genelde ama ben kilitlediysemde yinede kontrol eder yatmadan kapıyı pencereyi.

bizim eşimle görev paylaşımımız yoktur eşim bana her konuda yardımcı olur fakat şuan çalışmadığım için o işte yoruluyordur diye pek yardım istemem yinede beni yorgun görürse mutlaka her konuda yardımcı olur

eşime gore benım gorevlerim

yemek yapmak ,hamur işleri,kısır vs salata cesıtlerı (yorulursam bunlar senın goreevin der ve ben ogun mutfaktan yatak odasına ancak saat 11de gırmıs olurum tv izlemye bıle vakıt olmuyor bazı damarı tuttugu zamanlar)

kapı kıtlemek (hırsızdan korkan kapıyı kıtler ozaman bu gorev benımmıs!!! )

bu saatte baskada bişey aklıma gelmıyor bide ev işleri,çöp dokmek ekmek almak vs..

kendi çalıştıgı için ölee yani.. (miş) ,ben çalışmuyorumda.

Bu tip bir görev dağılımı varsa kapı kitlemek erkeği görevin olur, sonuçta evin güvenliğiyle ilgili bir konu. Zaten ne kadar görevleri var ki, onuda yapıversinler yani.
Bizim evde eşim sorumludur o işlerden, çokda dikkat eder, yinede bazen yatarken sorarım kitledin mi diye :) Birkaç kez anahtarı dışarda unuttuğum oldu, eşim eve geldiğinde bakmışki benim anahtar kapıda acayip kızmıştı ya ben den önce biri görseydi anahtarı diye. Yazında balkonları camları falan örtmeden yatmaz, çok dikkat eder can güvenliği konularına.

eşim ilk evlendıgımızde sogan dogramayı bilmezdı.. ama ben hamile iken yemek yapmaya başladı.. biliyormuş yanı:))

mutfakta yemek hazırlarken söylerım yapar.. itiraz etmez.. bazıyapmak istedıklerıne ben izin vermedım.. makınaya bulaşık yerleştırmek vs gıbı...

ama bır gun elektırık faturası yatmamiştı... bana karttan para çek yatır diye mesaj attı... bende cevap yazdım, fatura yatırmak benım görevım mı diye.. ( bıraz köy gıbı yerdydık.. otobuse bınıp merkeze gıtmek vs gerekıyordu. zordu yanı)

ondan sonra benden hiç öyle istekte bulunmadı...

Back
X