Esiniz harcamalarınıza karışır mı?

hayır karişmiyoda
para harcamasin diye karicim parani idare et demesini biliyor.
benim sağa sola harcayasim geliyor harcayamadığım için öle içime kaliyor. illa almam lazimm...
eşim de çok harcadin deseydi çok gücenirim dedim ona baştan.
bana çok harcadin niye aldin bunu deme dedim.
istersem alirim dedim tmm dedi bişey demedi de parani idare et diyo:)
o söz bile beni sinir ediyo.
para birkitirmeye çalışıyor kocam.. ilerdeki için yatırım yapmak istiyo biz 2 yıllık evliyiz:)
eğer harcamasina çok karişsaydi deli olurdum.
tutumluyumdur.. parayı yetinmesini biliyorum. neye harcayacagimi da bilirim. eşim bu durumdan memnun:)

hesap sormak demiyelim ikimizde birbirimize 20 lira olsa söyleriz ay sonu süpriz yaşamamak adına.birbirine haber vermeyen arkadaşlarımda var mesela ipin ucu kaçmış gtmiş durumda.ben söylenilmesinden yanayım.çalışıyorum bu arada.

Kredi kartım var istediğimde harciyabiliyorum illa ki haberi olur bişey almadan önce on defa fikir alıyorum en ufak birseyde bile anı den alirsam da sorun etmez

Calısıyorum aldıgım seyı soylemem almakla almamak arasında kaldıgım seyı danısırım ve hep alma der alırım :kahve:

Illa benim haberim olacak diye diretir mi? Atıyorum 25 50 liralık bir seye bile. Illa nakit olarak, sadece istediginizde vermesi mantıklı mi?

Çalışmıyorum bu arada. Geri dönüş bekliyorum başvurduğum yerden.

karışmaz ama ben söylerim bunu aldım şunu aldım diye
çünkü onun da söylemesini istiyorum :)

Illa benim haberim olacak diye diretir mi? Atıyorum 25 50 liralık bir seye bile. Illa nakit olarak, sadece istediginizde vermesi mantıklı mi?

Çalışmıyorum bu arada. Geri dönüş bekliyorum başvurduğum yerden.
Benim eşim karışmaz. Tabi mantık çerçevesinde alışverişlere ses etmez. Para konusunda da genelde para bende olur. Üzerinde asla çok para taşımaz eşim. Yeri gelir, bana sorar ne kadar var diye. Yani gayet iyi anlaşıyoruz, sıkıntımız yok. Ancak en darda kalınan zamanlarda alışveriş yapmak istersem haliyle söyleniyor. Ama buna rağmen ihtiyacın varsa al demeyi de ihmal etmez.

Bende çalışmıyorum.kendisi istemedi çalışmamı.kredi kartım var.istediğim gibi harcarım.zaten kendimde tutumluyumdur yani luzumsuz bişey almam bilir eşimde huyumu.nakitte harcarım.hiçte sormaz ne yaptın diye.geneldede büyük meblalı bişey alcağım zaman söylerim zaten.

Karışmaz, büyük alışverişleri birlikte kararlaştırırız mobilya vs gibi

Bu bendede büyük sknti ama farkında bile değil bazen çok zoruma gidiyo ve defalarcada ağladım hem calistirmiyo hem benim param diyo ha ihtiyacimi karşılar yok demez ama ona gore benim gereksiz olan bi çok harcamam var ve surekli bu konuda sakayla uyari yapiyo ve bazende kalp kırıcı oluyo ve çok üzülüyorum ama ilk zamanlara görede baya degisti yinede bu duruma alisamiyorum para konusunda rahat olan kadınlara imreniyorum gercekten
Çok üzüldüm.
Boşanmayı düşünmez misiniz?
Eşiniz çok kötü niyetli bir adam bana göre...

Ben kredi karti kullanirim alisverislerim icin,onun da ekstresi gelir eve,kendisi bakmaz bile, su kadar borc var oder misin lutfen derim oyle bakar da oder. Onun disinda haber vermem sunu aldim bunu aldim diye

Her ikimiz de 1 lira harcayacak olsak birbirimizi haberdar ederiz.
Ben hergün öğlen yemek yemem,hergün alışveriş yapmam. Yani kocama göre daha az masrafım olur.
Şu haber verme işini sözlendikten sonra kocam başlattı,ben de ona uydum.

tüm para hesapları bende, dolayısıyla para isteme durumum yok, aldığım şeyleri de söylerim ama bunu bak şu kadar harcadım demek için değil, bak ne aldım demek için söylerim.
zaten eşim bana göre çok daha eli açık olduğu için her zaman az harcama yaptığımı düşünür.

Evli olduğumuz dönemde karışmazdı. Parasız kalma diye cüzdanıma para koyardı (lise yıllarımdan beri genelde parasız gezerim karttan harcarım), evliliğin son zamanlarında ay sonunda az nakitimiz kalıyordu çoğunu bana verirdi kendisi 20 lirayla gezerdi, kendini sıkma hele mutfaktan sakın kısma ben bi şekilde hallederim derdi, bişeyi beğensem almak isterdi, alışveriş yap havan değişsin falan derdi (bunu daha sonra dememeye başladı gerçi).

Fakaaat yine de bir tür ekonomik şiddet gördüm ben, her şeye ama her şeye hakim olmak isterdi. Mesela tüm paramız onda dursun ben ondan alayım isterdi. Çok borcumuz vardı ödemeleri de o yaptığından harçlığımı ayırıp tüm maaşımı ona yollardım o ayırdığım harçlık bile sorun olurdu. Hatta boşanma davamızdan sonra benim bu ayrılığı planladığımı onun için kendime birikim yaptığımı söylemişti, halbuki evi terk ettiğimde cebimde çok az param vardı, dava harcının parasını babamdan almıştım mesela.

Beni böyle şeylerle hep mağdur etmesi yukarıda saydığım göstermelik artıların hepsini silip götürmüştü.

Genelde maaşlar bende toplanır. Ama harcamalar ortak yapılır giderlerden sonrakı kısım evın cekmecesınde durur. ordan ıhtıycı olan alır. Ama alışveriş manyagı olduğum için bu ay maasa rehin koydu mesala :)

Ben çalışsam da çalışmasam da eşim harcamalarıma karışmaz.
Genelde tutarlı harcamalar yaparım, bazen harcamalarımı abarttığım olmadı değil.
O zamanlar sadece "ne gerek vardı" der o kadar.
Ama "niye yaptın, neden yaptın, vs." gibi sorgulamaz.

Ama tabii çalışmamın etkisi var bunda yalan değil.

Çalışmadığım dönemlerde de para bırakırdı ve ben tekrar para istediğimde hiç bir zaman sormazdı bir önceki verdiğinin ne olduğunu. Tam tersine ben açıklama ihtiyacı duyardım bana dediği "ne gerek var anlatıyorsun, ben bilmiyor muyum senin eve masraf yaptığını, ayrıca kendine yapsan ne olur senin de harcamak hakkın, takma bunları kafana" derdi hep...

bu sebebten boşanılırmı canım ya. ılla kı baska güzel yanları vardır adamın.
İyi yönü nedir bilmiyorum da çok üzüldüm hem çalışmasına izin vermeyip hem de para sıkıntısı yaşatmasına...
Yazık değil mi kadına köle gibi davranıyor adam?

Back
X