• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz parasını saklar mı?

Maalesef kendi bilir,tutumlu da değildir benim de sabrımın son demleri konuyu takipteyim,çözüm oldugunu sanmiyorum...Ne zaman devran döner gorecegiz elbet...
Al benden de o kadar,
Kendim de çalışmadığımdan bişey de diyemiyorum.
Soramıyorum napıyon diye.
Kemir kemir oldum kendimi.
Borcumuz da çok ,
Öff kısır döngü benimki sanırım.
Kızma,merak,sakinleşme,sorma çabası,borç verdim ya aşkım cevabı,saygı duruşu,istiklal marşı ,kapanış.
:KK53:

Al benden de o kadar,
Kendim de çalışmadığımdan bişey de diyemiyorum.
Soramıyorum napıyon diye.
Kemir kemir oldum kendimi.
Borcumuz da çok ,
Öff kısır döngü benimki sanırım.
Kızma,merak,sakinleşme,sorma çabası,borç verdim ya aşkım cevabı,saygı duruşu,istiklal marşı ,kapanış.
:KK53:
Ahahahahahahha o borçlar geri geliyormu acaba sonra kazık yerse duzelirde bizimki çok yediği için vakti zamanında en son bana devretti herseyi

Maaşını gizlemesi hoş bir davranış değil. Çevremde gördüğüm kadarıyla kadınlar para biriktirme ve tutumluluk konusunda bence daha başarılılar. Eşimin maaş bankamatik kartı bende durur. Aylık harçlık alıyoruz kendimize belli bir miktar. Tek kredi kartı hesabı kullanıyoruz. Arabamın yakıtı, market harcamaları veya kişisel ihtiyaçlar için bende de ek kart var. Önceleri her birimizin ikişer üçer kredi kartı vardı ve gelir-gider takibini ben yaptığım için çok zor oluyordu her ay uğraşmak. Kendi maaşımla birlikte gelirlerimizi tek noktada topluyorum, sonrasında yatırım için ortak karar alırız.

Erkekler para harcama konusunda genellikle müsrif oluyorlar. Hepsi yanı olmasa da benim gözlemime göre böyle bir durum var. O yüzden takip etmek iyi olur. Evlilikte maddi anlamda zaten şeffaflık kesinlikle olması gereken bir şey, ayrıca harcamalar konusunda da erkeklerden ziyade kadın kontrolünün daha mantıklı sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Ev için veya çocuklar için yapılacak harcamalar konusunda bizim kadar doğru hareket edemezler bence.

Eğer ihtiyaç yada isteklerinden kısmiyorsa sıkıntı yapma bence. Sonuçta ev sizin olacak ne kadar birikim olursa krediydi faizdi borctu derken yine siz rahat edeceksiniz. Bu ay su kadar artti su kadar attim kenara gibi ince hesaplari paylasmak istemeyebilir. Ha nedir varligidan haberdar olursun. Ama varlığını bile söylemeden gizli kapaklı bir birikimse bende sorarım ben neciyim bu evde diye? Tek maas cift maas fark etmez.
Bizim evde de ben her ay ne kadar artti ne kadar birikim yaptik söylemem esime ha nedir elimizde kalirsa her ay attigimi bilir. Miktarın surekli konusulmasinin sayilmasinin bereketi azalttigina inaniyorum.

Back
X