Eşiniz/Sevgiliniz karşı cins iş arkadaşlarına hediye alır/kabul eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz “kültür” kavramını es geçiyorsunuz bence. Evet sizin dediğinizi destekliyorum. Zira ilk yorumumda ailece görüşülürse sıkıntı olmaz diye ben de söyledim.
Ancak konu sahibi erkek arkadaşı olmayan ve bu eylemde bulunan sevgilisinin kendisi yapsa asla onaylamayacağı bir kültürde yaşıyor. Dolayısıyla bu durum onların aurasının çok çok dışında ve problem teşkil edebilir. Bu açıdan kendi yaşantımızdan yola çıkarak yorum yapmanın yanıltıcı olabileceği kanaatindeyim. Bahsetmek istediğim buydu.
Erkek arkadaşına gelirsek, “kişi kendinden bilir işi” demek istiyorum. Aksini görmedim

Benim üniveristede zamanimda nerdeyse bütün arkadaslarim erkekti. Yani erkekler birbirine ne kadar hediye veriyorsa bende en fazla o kadar aliyordum. Yani nerdeyse hic bu biraz arkadas grubuna bagli bir durum bence. Ama ben daha fazla sizin arkadas seciminize karismasina takildim. Buna hakki yok cünkü

Öncelikle 24 yaşındayım.
Devam eden ilişkim 2 yıllık.Ben onun bu zamana kadar böyle bi hediyelesme yahut başka yanlış hareketini görsem elbette akıl edecek yaştayım.
Kimsenin kimseye mecbur olmadığı bir dünyada neden çifte standart bir durumu kabul edeyim erkektir yapar diye üstelik.Benim takvam düşüncem karşı cinsle gerçekten eşler olmadıkça arkadaş olmayı doğru bulmuyor.Şimdiye kadar da ikimizinde böyle bir durumu olmamıştı.Ben çalışsam ne olur bilemiyorum çalışma ortamını bilmiyorum.
Yine söylüyorum zekama,yaşıma,yaşamıma bilmeden hakaret içeren cümleler kurduğunuz için elbette diliniz kötü.
Sevgilim son zamanlarda işe girdi bu durumu ilk yaşıyoruz.Henüz ben iş arkadaşları ile tanışmadım bu endişeyi taşımayı normal görüyorum açıkçası,ben tanışmış olsam zaten kızın da niyetini bilebilirdim.

Burada size en mantıklı ve doğru cevabı veren kişiyi terslemişsiniz konu sahibi.
Kişinin karşı cinsle samimiyeti, onun dini inançları, sosyal statüsü, dünya görüşi ve sosyal çevresine göre değişken cevabı olan bir konu. Burada mutlak bie doğru yok yani. Bana sorarsanız kişinin karşı cinsten arkadaşıda olur, hediyede alabilir. Zaten sizin sorununuzda bence bu değil.
Siz yukarıda yazdığım parametrelere bağlı olarak karşı cinsle normal arkadaşlık etmek istemeyebilirsiniz, hediye almayı tercih etmeyebilirsiniz ve hayatınıza aldığınız insandan da bunu talep edebilirsiniz, zira gönül işlerinde zorlama olmayacağundan sizi hayatına alan kişi bu görüşünüzü kabul ederek ilişkiye başlıyor. Baştan dürüst ve şefaf bir şekilde duruşunuzu belirtirsiniz kabul eden eder etmeyen, kendi hayat görüşünden birini bulur.
Burada asıl sıkıntı olan ne biliyormusunuz; erkek arkadaşınızın bağnaz yapısı ve kadına bakış açısı. Kız arkadaşının normal erkek arkadaşı olmasını kabul etmeyen adam, kendi hayatına kız arkadaşlar alıyor ve sevgilisi yapsa onaylamayacağı bir samimiyet ve ilişki kuruyorsa en basit tabirle niyeti kötüdür. Zira onun inancına göre kadınla erkek arkadaş olamıyor ve sizi onaylamıyorsa; o kızlarıda arkadaş gözü ile görmüyordur.
Bence erkek arkadaşınız hayatınızdan çıkarın bunu kız arkadaşına hediye aldığı için değil ; yalancı ve riyakar olduğu için yapın. Şimdi bir iki küsersiniz belki erkek arkadaşınız geri adım atabilir ama şu zihniyetteki adamdan hayat arkadaşı olmaz.
Bir hayat arkadaşında aranacak en büyük özellik, size layık görmediği hiçbir davranış ve ayrıcalığı kendine de hak görmemesidir. Kadın erkek ilişkilerinde en tehlikeli ve kötü tutum, ben yaparım ama sen yapamazsın kafasıdır.

Son düzenleme:
Mevzu arkadaşları ya da onların niyeti değil ki.

Sevgilinizin ikili oynaması.

Yeni girdiği işte pahalı hediyelerin alındığı yakın arkadaşlıkları kurmuş bunu sizden gizlemiş çünkü çizmeye çalıştığı profile uymuyor bu yaptığı. Aynı durumda siz olsanız vereceği tepkiyi kendiniz yazdınız.

Size hak görmediğini kendine hak gören sevgili sizi daha çok üzer.

Boşuna kızmayın burada yazılanlara.

Kendine guven iyi bir seydir ama sizinki sadece toyluk kusura bakmayin. Biraz uzulursunuz size dogrulari soyleyenlere boyle kulaginizi kapatirsaniz.

Sizin takvanız karşı cinsle eşler olmadıkça arkadaş olmayı uygun bulmuyor.
Sevgilinizin takvası "SİZ" karşı cinsle arkadaş olduğunuzda devreye giriyor; kendisi karşı cinsle sohbet, muhabbet, hediye vs yardırıyor. Buradaki sorunu göremiyor musunuz gerçekten?

Burada kimse sizin kötülüğünüz için yazmıyor. Boleyn Kizi 'ndan bahsediyorsunuz sanırım ama o da sizin iyiliğiniz için yazmış ve siz kabul etmeseniz de gerçekleri yazmış.

Erkek arkadaşınız iyi niyetli biri değil. Öyle olsaydı sizin erkek arkadaşlarınız olmasına, onlarla hediyeleşmenize karşı çıkmazdı. Kendisi bunları yapıyor çünkü. Ama kendisi belli ki hiçbir kız arkadaşına iyi niyetle bakmıyor.
Üzgünüm ama gerçek bu.

Ayrıca sevgiliniz sizin eşiniz değil. Takvanız bunu nasıl doğru buluyor onu da anlamadım.

1- karşı cinsle arkadaşı doğru bulmayan takvanız sevgililik müessesini nasıl doğru buluyor?

2-Gerçekten sevgilinizin her arkadaşını tanıyabileceğinize nasıl inanıyorsunuz?

Erkek arkadaşı karşı cinsle kuracağı arkadaşlıkta sınırları çizebilecek akıl ve basirete sahip çünkü. Ve konu sahibine "izin vermeyerek" SEn bu meziyetlere sahip değilsin demeye getiriyor.

Bunu anlamak aslında zor değil
Ben kendi düşüncelerimi değil de erkek arkadaşının düşüncelerini yazdim. Kötü olan erkek arkadaşının düşünceleriydi.

Ama anlamiyor.

Ve madem takvanız buna izin vermiyor bizden sorulan nedir.

Evet arkadaşlık yapabilirsiniz dersek o takvaya ters düşüyor.

Yok yapamazsiniz dersek de adam yaptığı icin ariza cıkmış zaten.

Ne diyelim biz de şaşırdık .

Önce siz bir çalışmaya başlayın, iş ortamındaki görün bence. Ondan sonra bakış açınız değişebilir. Anlattığınız muhabbet bana gayet normal geldi. Karşı cins arkadaşı olmayan insanları veya bunu normal bulmayan insanları anlamıyorum gerçekten. Gerek sosyal gerek iş gerek eğitim hayatında kadın-erkek iç içe. Arkadaşlığa cinsiyet sınırlaması getirmek doğru gelmiyor o yüzden

Erkek çocukluk arkadaşım vardır, beraber tatile de gitmişizdir. Hediye verir, alırıım.
Ben akademideyim; sevgilim çalışıyor. Anlaştığı iş arkadaşlarıyla takılır, hediye alır verir vs.
Cinsiyet temelli bir olay yok tamamen insan temelli çünkü sizin derdinizi dinleyeycek arkadaş bulmak önemli.

Eşim, herhangi bir neden olmaksızın,
sırf hoşluk olsun diye işyerindeki kadın arkadaşlarıyla da hediyeleşebiliyor.
Ben hiç rahatsız değilim.
Sevgilinize güveniniz varsa, sizde rahatsız olmayın bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…