eşiniz sizden habersiz 10.000 kredi çeker ve siz bunu ögrenırsenız ne düşünürsünüz

ne demek benden gizli kredi çekecek ,ozaman bu evliliğin ne anlamı .... çektiği krediyi ödemek içinde benden çocuğumun rızkından kesecek yok öyle yağmaaa neden? niçin? açıklamak zorundaaaa gerçi açıklasada güven bittiiii artık..

gaz vermek istemem....

nişanlımla birlikte her ay sonu para nereye gitti. naptık. ne kadar harcadık. hesabı yaparız. tüh yaa şuraya şu kadar para gitti, bir daha yapmayalım falan diye birbirimizi hep kollarız.
bence böyle olması gerekiyor. biz öğrencilikten beri hep bir keseden yediğimiz için belki biraz erken başladık bu işe.

ilk okuduğumda belki de sms ile denemek için başvuru yapmıştır diye düşündüm. çünkü eniştem sms ile başvuru saçma olduğunu paranın çıkmayacağını sanıyordu.
iki sene önce sms ile başvuru yaptı,mj geldi. inanmadı. gitti parayı aldı.ancak o zman aa gerçekten de oluyormuş dedi. tabi teyzem o dönem eniştemi çocukları hatrına boğmadı:1::1::1:

sonrasında kredileri kapatmak için diye düşündüm ama oda değilmiş..
eşinden kesinlikle kuruşu kuruşuna para nereye gitti ve tabiki gerekçeleriyle öğrenmelisin.Allah korusun ödeyemese evinize haciz gelse borç onun borcu olmayacak ama:20:
ailesine arkadaşına konu komşuya bile verilse bunun hesabını vermeli. az değil 10bin.illaki nereye kime ne kadar verdiğini biliyor olmalı :19:

peki, geçtiğimiz aylarda fazla savursan olduğunu gözlemlediniz mi?

Bu kadar olur!!Benim eşim de benden habersiz tam 10.000 kredi çekiyor ve bunu tesadüfen öğreniyorum, kendi de söylemiyor. Sonra kavga gürültü tabii ki! Sonra beyefendi ona çok bağırdığım için evi terkediyor. Çok gururludur kendisi yedirememiş gururuna ama eşinden habersiz işler yapabiliyor.Daha bir açıklama yok.Sonrasında geliyor ve arkadaşıma borç verdim diyor. Zaten iki maaşımız da borçlara giderken arkadaşına borç vermişmişmiş!!!! O arkadaşının altında son model bir araba var şimdi o 10.000 ile alınacak araba değil yani; ben eminim arkadaşına değil de annesigile yolladı, söyleyemiyor. Nefret ediyorum evlilikte yapılan gizli saklı işlerden,aile olduğunu anlayamamış eşlerden!

Belki de arkadaşına, eşine dostuna borç vermiştir, sana söylemekten çekiniyordur. Biriyle falan para yediğini sanmıyorum ben.Sonuçta eşin farkederdin, mutlaka bir iz ne bilim bir fatura bir şeyler bulurdun. Çünkü öyle işler yapanları Allah şaşırtıyor bir şekilde açık veriyorlar.

evlendikten sonra ayrı gayrı olmasına karşıyım.

ayrıca sizin konumunuza düşşem ben de kendimi enayi yerine konmuş gibi hissederim. 10.000 az bir meblağ değil sonuçta.

yedik ne demek. sen beraber ne yediğinizi bilmiyor musun sanki. ya ailesine yardım etti senin kızacağını düşündü bilmiyorum tuhaf :18:

Yeni kanuna göre eşlerin imzası gerek artık kredi çekercen ve kefil olurken diye biliyorum

Ben de 2 aylık evliyim daha ve geçen hafta eşimin aynı şekilde 10.000 TL kredi çektiğini öğrendim maillerinden . Borçlarımızı kapatıcam , elimizde para bulunsun falan filan diye zırvaladı. Neymiş de bana söylerse ben karşı çıkarmışım. E para nerde diyorum . Bankada duruyo, her ay borçlarımıza yatırıcam diyo :47: Ama hakkaten enayi yerine konmuş gibi hissediyo insan kendini yaa :14:

yenı evlıyız 1 sene 2 ay oldu bebegım bıle var aslında eşim boyle ne bılıyım çok ıyı çokta sever benı ama gercekten o parayı ne yaptıgını merak edıyorum ögrendıgımde vijdan azabı duyuyordum sana söylemedıgım ıcın ıyı oldu ögrenmen falan bundan sonra senden habersız hıc bır sey yapmıycam falan dedı ama ınanmadım nedense ben pek

benim aklıma hiç öyle kötü birşey gelmedi. çapkınlık vs...
o parayı bence ailesi için çekti. ve sonra bebegi ve sizin rızkınız oldugun için vicdan yaptı

ben çalışmıyorum o yüzden dedim para onun borç onun diye...
o borç onun değil işte. dediginiz gibi olmuyor. yarın siz yada varsa cocugunun bir ihtiyacı olacak ve oda bocum var, sıkışıgım diyipte alamazsa ucu sizede dokunuyor... bu işin maddi kısmı ve manevi kısmı...
eşin başkası için çektigi borcu ödemekte zorlanırsa üzülmeyecekmi, sinrli agresif olmayacakmı. buda sizi etkileyecektir mutlaka.. yine buda manevi boyut...
yani eşinin borcu, sizin borcunuzdur..

maaş kartı bile benim elimde olan biri benden habersiz kredi çekemez sanırım,çekerse de benden çekeceklerini bilir.
bence sizin asıl sorununuz eşinizin sizden habersiz kredi çekmesi değil,asıl sorun iletişimsizliğiniz,aranızda giz olması,bişeyleri saklama ihtiyacı duyması..
böyle bişeyi 1 günde düşünüp uygulaması mümkün değil,eminim bunun öncesi düşünme aşaması vardı.neden paylaşmadı sizinle..üstelik eşisiniz herşeyini paylaşacak tek insansınız...
yoksa para yerine gelir,kazanılır ödenir ama kurtulması gereken bence evliliğinizdeki iletişimsizlik..

Parayi cekmesi ve senin haberin olmamasi onemli tabii, hatta cok onemli ama nereye harcadigida onemli..

Arkandan is cevirmesi hos degil. :19:

3 mılyarını arkadasın borc almıs onu vermek ıcın cekmıs külliyen yalan desene sen dedım arkadasım bedellı askerlık yapıcak parayı cektım ona verdım adım gıbı emınımkı 3 mılyarını ona o şeklıde verdı % 100 emınım

ok 3 milyar Arkadaşına gitti geri kalan 8 milyar için ne diyor peki ?? yahuu adamın diyecegi hanım 3 arkadaş askerlik için verdim 5 falana şu işi için verim 2 ise filana şundan dolayı verdim sadece sen bilmek istiyosun çokda haklısın ama bunu erkek milleti anlamıyorrrrr.........kim ne derse desin ben bu erkeklere asla güvenmiyorum mutlaka altından bir pislik çıkıyor arkadaşım.. seni kışkırtmak amaçlı demiyorum bunları sadece benim düşüncem dediğim gibi inş. eşin sana verdiği sözü tutar ve bir daha böyle bir olay yaşamazsınız...

Yeni kanuna göre eşlerin imzası gerek artık kredi çekercen ve kefil olurken diye biliyorum

aslında öyle evet ama bankadaki arkadaşlar krediyi bir güzel veriyorlar eş kısmını unutup eşlere bile haber verilmiyor yada imzalar alınmıyor kesinlikle fakat iş borç ödemeye geldiğinde senide arayıp eşinizin şu kadar ödemediği borcu vardıııı diyebiliyolar işte bizim kanunlarımız böyle işliyor herkesin işi bitene kadar türkiye burası herşeye hazırlıklı olmak lazımmm

eşinin arkadaşına borç vermek için kredi çekmesi de saçma yani...
bence ailesine verdi, senden çekiniyor, söyleyemiyor.

Valla peşini bırakmayın.

Sizle yemediğinden emınsenız vardır mutlaka bişey.Kadındır demıyorum aklınıza fesat sokmuş gıbı olmıyım.

Ama benım eşim yapsa bende ağır tepkı koyardım.

Maaşsa ıkımızın maaşı,borcsa ıkımızın borcu.

Öyle bı kampanya yok yanı! :47:

Esim surekli is icin yuksek meblaglarda kredi ceker oder ev gideriyle alakasiz krediler ben ilgilenmem ama siz esim memur demissiniz belki bi arkadasiyla ortak bir is yapmak icin cekmis iside bir sureligine olana kadar kimseye solemek istememistir hic daha onceden bole bisrylerden bahsetti mi sole bi is var aslinda falan diye

Back
X