eşiniz sizden habersiz 10.000 kredi çeker ve siz bunu ögrenırsenız ne düşünürsünüz

Adamcağız o krediyi çektiğine 10000 defa pişman olmuştur..

Ya ben anlamıyorum neden insanlar eşlerini tapulu malı olarak görüyor.. Bu ev araba değil tek imzayla tüm haklarını üzerinize geçirin.. Neymiş adam gizli kredi çekmiş.. Neden eşine söylememiş.. Burda onlarca kişi adamın gizli kredi çektiğini biliyor adamın en mahrem şeyleri burda konuşuluyor eminim ki adamında bundan haberi yoktur.. Yani herkes herşeyini her zaman söylemek mecburiyetinde değil.. Eğer bunu saygısızlık olarak adalandırırsanız buda saygısızlığın başka bir gösterme şeklidir..

Size neden çektiğini nasıl çektiğini birde komik biçimde belgeleriyle savunana kadar kredinin yarısı ödenir zaten..

Bilmiyorum çalışıyormusunuz ama çektiği kredi benide bağlar bende ödemek için uğraşıcam demişsiniz.. Çalışıyorsanız sizden bu kredi için para isterse vermezsiniz olur biter.. Çalışmıyorsanızda adamın kendi maaşıyla çektiği kendi parasıyla ödeyeceği krediyi adamın burnundan getirmek yerine gidin çalışın derim.. Adamın getireceği 3 kuruşu beklemeyin.. O kredinin sıkıntısı çekmeyin..

Ancak bana neden söylemedin diye bir çıkış köşede parası olan yada ailesinin durumu iyi olan birisi tarafından yapılabilir.. Oda ee be adam bana neden söylemedin şimdi faiz ödeyeceğimize babamdan annemden alırdık daha rahat koşullarda öderdik şeklinde olabilir..

Ne erkek nede kadın böyle şeylerin hesabını vermek zorunda değil bence..

Son düzenleme:

Ya ben anlamıyorum neden insanlar eşlerini tapulu malı olarak görüyor.. Bu ev araba değil tek imzayla tüm haklarını üzerinize geçirin.. Neymiş adam gizli kredi çekmiş.. Neden eşine söylememiş.. Burda onlarca kişi adamın gizli kredi çektiğini biliyor adamın en mahrem şeyleri burda konuşuluyor eminim ki adamında bundan haberi yoktur.. Yani herkes herşeyini her zaman söylemek mecburiyetinde değil.. Eğer bunu saygısızlık olarak adalandırırsanız buda saygısızlığın başka bir gösterme şeklidir..

Size neden çektiğini nasıl çektiğini birde komik biçimde belgeleriyle savunana kadar kredinin yarısı ödenir zaten..

Bilmiyorum çalışıyormusunuz ama çektiği kredi benide bağlar bende ödemek için uğraşıcam demişsiniz.. Çalışıyorsanız sizden bu kredi için para isterse vermezsiniz olur biter.. Çalışmıyorsanızda adamın kendi maaşıyla çektiği kendi parasıyla ödeyeceği krediyi adamın burnundan getirmek yerine gidin çalışın derim.. Adamın getireceği 3 kuruşu beklemeyin.. O kredinin sıkıntısı çekmeyin..

Ancak bana neden söylemedin diye bir çıkış köşede parası olan yada ailesinin durumu iyi olan birisi tarafından yapılabilir.. Oda ee be adam bana neden söylemedin şimdi faiz ödeyeceğimize babamdan annemden alırdık daha rahat koşullarda öderdik şeklinde olabilir..

allaha şükür birisi sağlıklı düşünüyor yahu şu hesabını sorarım diyen kızları görünce esas enayı konu sahibinin kendini hissetmesi değilde benmişim gibi hissettim. bilemiyorum haya

10 bın kredı cektiyse ne var bunda adam ticaret yapıyor ben eşimin işlerine hıc karışmam misal 20bın gelir 10 dk sonra para yyok olur vs. vs. banane ne yaparsa yapsın ben kocama güvenıyorum esnaf adam kafasıda çalışıyor herseyın üstesınden gelır...:46:

Bizim evde herşey konuşulur.
Böyle bir kuralımız yok ama herşeyi anlatırız birbirimize.
Yani ikimizinden huyu bu doğal olarak da aramızda gizem yok.
10.000 liralık bir tutar bizim evin gündemini oluşturan bir gündemdir.
Ama günde 10.000 lira kazanan bir eşim olsaydı belki umrumda bile olmayabilirdi.
Yani kredi çekmek,birine borç vermek bunlar eğer evliyseniz bireysel kararlar olamaz.
Evli çiftlerin birbirlerine karşı sorumlulukları var.
Akıl akıldan üstündür ayrıca farklı fikirler üretilir 10.000 değilde 8.000 çekilir kar edilir.
Ne bileyim ortaklaşa sorun çözümlenir.
Eşim bana 10.000 lira çektim 2 lirasını komşuya 3 ünü arkadaşa falan verdim deseydi.
Şaşkınlıktan uzun süre konuşamazdım galiba gizlenen birşey varsa ortada bir yalan ve bir hata vardır.

bazı arkadaşlar eşini ilgilendirmez demiş ama, biriyle ortak bir yaşam kuruyorsanız bu tür büyük olaylarda bunu eşinizle paylaşırsınız. buradaki en büyük sıkıntı şimdi hanımefendinin eşine güvenemiyor oluşu ve bu tamamen beyefendinin suçu. gizli saklı bir şey yapılıyorsa insanın aklına binbir türlü şey geliyor, belki çok masumane yaptı bunu ama burada hepimizin aklına en basitinden aldatıyor olma ihtimali geldi acaba çok büyük bir borcu mesela kumar borcu mu vardı diye geldi.

konuyu açan arkadaşımın zaten ufak bir bebeği var hassas bir dönemde, arkadaşlarımdan biliyorum küçük çocuk olunca insanda ihanete uğrama, kendisine yalan söylenmesi, yarıyolda bırakılma korkusu daha da artıyor. belki bu dönemde doğumdu çocuktu eşiyle de fazlaca ilgilenemedi, o yüzden de endişeli. ama sorumluluk sahibi bir koca bunu yapmamalı yapıyorsa da bu hoş görülmemeli bence.

ha hoş görmeyin de kavga edin ayrılın mı diyorum? bence suçlayıcı olmadan, hesap sormadan bu hareketinin sizi incittiğini aklınıza kötü şeyler geldiğini, güveninizin sarsıldığını, kendinizi önemsiz hissettiğinizi söyleyin. paranın nereye gittiğini bir kere sormuşsunuz zaten, daha fazla üstelemenin bir anlamı yok. üstelerseniz erkekliğine yediremez belki kendini hesap veriyormuş gibi hissedebilir ama zaten olmadık bir durumsa fazla uzun sürmez ortaya çıkar elbet.

1. calışıyorum
2. evet kenarda param var gelıp benle konussa benı gercekten zor durumda oldugumuza ıkna etse ev için bırıktırdıgım arayı ona verırdım
3. tapulu malım olmaya bılır ama tapulu kocam oldugunu asla unutmam

10 bın kredı cektiyse ne var bunda adam ticaret yapıyor ben eşimin işlerine hıc karışmam misal 20bın gelir 10 dk sonra para yyok olur vs. vs. banane ne yaparsa yapsın ben kocama güvenıyorum esnaf adam kafasıda çalışıyor herseyın üstesınden gelır...:46:

tatlım ne ticareti ya adam memur diyorum ( egmde calısıyor ) yok ticaret falan para haydan gelmiş huya gitmiş anlıycagınız

eşimin dayısı bi zamanlar eşimden borç para istemiş, kayınvalidem verme geri ödemez deyince eşim vermemiş. Bunu bana çok sonraları söyledi. Bizim evimizi, bizim aile bütçemizi ilgilendiren bir konuda annesine danışmış benim haberim bile yok. Kayınvalidem ver deseydi eşim verecekti, belki de bu para geri dönmeyecekti. Hiç ses çıkarmadım bilmiyorum belkide vermediği için, verseydi ne olur du bilemem. Bu istisna normalde arkadaşına borç verdiği 1000 tl yi bile söyler, haberin olsun diye.

bazı arkadaşlar eşini ilgilendirmez demiş ama, biriyle ortak bir yaşam kuruyorsanız bu tür büyük olaylarda bunu eşinizle paylaşırsınız. buradaki en büyük sıkıntı şimdi hanımefendinin eşine güvenemiyor oluşu ve bu tamamen beyefendinin suçu. gizli saklı bir şey yapılıyorsa insanın aklına binbir türlü şey geliyor, belki çok masumane yaptı bunu ama burada hepimizin aklına en basitinden aldatıyor olma ihtimali geldi acaba çok büyük bir borcu mesela kumar borcu mu vardı diye geldi.

konuyu açan arkadaşımın zaten ufak bir bebeği var hassas bir dönemde, arkadaşlarımdan biliyorum küçük çocuk olunca insanda ihanete uğrama, kendisine yalan söylenmesi, yarıyolda bırakılma korkusu daha da artıyor. belki bu dönemde doğumdu çocuktu eşiyle de fazlaca ilgilenemedi, o yüzden de endişeli. ama sorumluluk sahibi bir koca bunu yapmamalı yapıyorsa da bu hoş görülmemeli bence.

ha hoş görmeyin de kavga edin ayrılın mı diyorum? bence suçlayıcı olmadan, hesap sormadan bu hareketinin sizi incittiğini aklınıza kötü şeyler geldiğini, güveninizin sarsıldığını, kendinizi önemsiz hissettiğinizi söyleyin. paranın nereye gittiğini bir kere sormuşsunuz zaten, daha fazla üstelemenin bir anlamı yok. üstelerseniz erkekliğine yediremez belki kendini hesap veriyormuş gibi hissedebilir ama zaten olmadık bir durumsa fazla uzun sürmez ortaya çıkar elbet.

kesınlıkle katılıyorum size çok kırıldıgımı ona söyledim zaten kredılerde kapandı olan olmuş dedım oda ögrendıgımın ıyı oldugunu benden sakladıgı ıcın zaten hep huzursuz oldugunu bıdaha asla boyle bır sey yapmıycagını söyledi ama bakalım hayırlısı dıyorum artık ama guvenım epey sarsıldı bıde ben o gün eşimden ılk kez ayrı yattım şimdi beyfendı bıde onun tribini yapıyor çıldırtcak benı bu adam :14::14::14::14::14:

eşimin dayısı bi zamanlar eşimden borç para istemiş, kayınvalidem verme geri ödemez deyince eşim vermemiş. Bunu bana çok sonraları söyledi. Bizim evimizi, bizim aile bütçemizi ilgilendiren bir konuda annesine danışmış benim haberim bile yok. Kayınvalidem ver deseydi eşim verecekti, belki de bu para geri dönmeyecekti. Hiç ses çıkarmadım bilmiyorum belkide vermediği için, verseydi ne olur du bilemem. Bu istisna normalde arkadaşına borç verdiği 1000 tl yi bile söyler, haberin olsun diye.

ya benım eşimde her seyını söyluyordu nıye böyle oldu anlam veremedım hala çözemedıgım aklımın almadıgı bır sey acıkama hiç tatmin edici değil :31:

hesap ekstrelerinin telefon dökümanlarının şifresini biliyorsan bir de bu türlü baksan acaba

ayrıca eşin zeytinyağı gibi üste çıkmış resmen yalan ben de zaten söyleyecektim lafff ne zaman söyleyecektin zaten olan olmuş :19::19::19:
cnmm boşver onun tribini ona hiçbir şey hazırlama yardımcı olma yapma :20: manyak trip ne demek suçunu bastırmak için düştüğü halere bak yha kocaman adamın yaptığı çocuk kandırıyor sanki

benim babamda hiç bir şeyini anneme anlatmazdı.kime para vermişl,kimden geri gelmiş.bazılarını tesadüfen görmüş para veririken.babamı kaybettik.annem gidip araştırmış,eşimin sizlere borcu var mı diye.var diyen çıkmamış.(zaten olacağını zannetmem.borçlu olmayı sevmezdi rahmetli babam)birisi demişki amcanın yok ama bizim ona var.annem araştırmasa gelip var dememişler yani,tesadüfen ortaya çıkmış.babamın para verirken gördüğü kişilere sormuş,biz amcaya geri ödedik demişler ne kadar doğruysa:50:

hatta babam bir cep telefonu,bir ev telefonu ve vantilatörü tamire götürmüş,daha sonra annem sorduğunda bizde yok demişler.aslında eşler arasında gizli saklı olmamalı.borçlar da alacaklar da bilinmeli.kimbilir kimlerde babamın parası kaldı:50:

benim babamda hiç bir şeyini anneme anlatmazdı.kime para vermişl,kimden geri gelmiş.bazılarını tesadüfen görmüş para veririken.babamı kaybettik.annem gidip araştırmış,eşimin sizlere borcu var mı diye.var diyen çıkmamış.(zaten olacağını zannetmem.borçlu olmayı sevmezdi rahmetli babam)birisi demişki amcanın yok ama bizim ona var.annem araştırmasa gelip var dememişler yani,tesadüfen ortaya çıkmış.babamın para verirken gördüğü kişilere sormuş,biz amcaya geri ödedik demişler ne kadar doğruysa:50:

hatta babam bir cep telefonu,bir ev telefonu ve vantilatörü tamire götürmüş,daha sonra annem sorduğunda bizde yok demişler.aslında eşler arasında gizli saklı olmamalı.borçlar da alacaklar da bilinmeli.kimbilir kimlerde babamın parası kaldı:50:

benim babamda aynıydı seneler boyunca anneme ne borcu olduğunu nede alıcağı olduğunu söylemedi
eve aldığı eşya yada herhangi bişeyin bile fiyatını söylemezdi
nalbur dükkanı var annem ne geliri bildi nede gideri
ama şimdi baba rahatsız ve nalburu tek başına idare edemiyor
annem 50 sinden sonra esnaf oldu
babam okadar çok borç vermişki sağa sola
o tanıdık bu yabancı değil diye diye
annem toplayabildiğini topladı toplayamadığı kaldı
insanlarda bir tuhaf madem paran yok alma hadi aldın borcuna sadık ol :41:

bence ayrı gayrı hoş olmuyor evlılıkte onun parası benım benım param onun olmalı benım kızdıgım neden benım bundan kredı cekılırken neden cekıldıgıyle beraber haberdar edılmeyıp sankı o evde bostan korkuluymusum gıbı davranması yanı acık acık sen kımsınkı ben senle konusuyım boyle seylerı ıstedıgımı yaparım demesı gıbı geldı bana

bende aynı senin gibi düşünürdüm parayı ne yaptığı belli olsa dahi kızardım
böyle şeyler benim için önemlidir başkalarını bilmemem ama biz aileyiz
bir borç varsa bu kişisel olamaz
o krediye neden ihtiyaç duyuldu
nasıl ödenicek çalışsamda çalışmasamda bilmek isterim
sen kafana göre gidip kredi kartlarının limitini doldursan
eşin bunu normal birşeymiş gibi karşılarmı

kesınlıkle katılıyorum size çok kırıldıgımı ona söyledim zaten kredılerde kapandı olan olmuş dedım oda ögrendıgımın ıyı oldugunu benden sakladıgı ıcın zaten hep huzursuz oldugunu bıdaha asla boyle bır sey yapmıycagını söyledi ama bakalım hayırlısı dıyorum artık ama guvenım epey sarsıldı bıde ben o gün eşimden ılk kez ayrı yattım şimdi beyfendı bıde onun tribini yapıyor çıldırtcak benı bu adam :14::14::14::14::14:

erkeklerin kafası nasıl çalışıyor bilmiyorum ama bazen altında bir şey olmayınca da saklıyorlar bazı şeyleri. en basitinden erkek arkadaşım oyun oynamak için sahte bir facebook hesabı açmak istiyormuş bunun içinde arkadaşından yardım istemiş tesadüfen bilgisayarı açtığımda facebooku açıktı istemeden gördüm konuşmalarını. küplere bindim neden benden habersiz yapılıyor diye. altını çok kazdım altından da bir şey çıkmadı. niye söylemedin ben yardımcı olsaydım, belki akıl verirdim, bak herşeyimiz ortak, aklıma kötü şeyler geldi diyorum. bilmiyorum söylemedim işte diyor.

ben sanki o evi terketti diye okumuştum eğer öyle bir durum varsa, neyin suratı bu şimdi. almaya çalışmayın gönlünü çünkü hatalı. zamanla geçer nasılsa, sürekli tripli davranıcak değil ya.

borc onun harc onunda ben kendımı resmen enayı yerıne konulmus hıssettım bır an ben o evde bostan korkulugumuyum benden habersız iş yapılıyor :26:

Borç benim yada onun farketmez. Oturup konuşulmalı ne yapılmalı diye fikirler üretilmeli ve birlikte sonuca varmalı. Eşiniz kesinlikle hatalı. Madem gizliyor, sonuna kadar iyi rol yapçaktı ama Allahın sevgili kuluymuşsunuz ki gün yüzüne çıkarmış..

Arkadasım hemen eşini yargılama...tamam habersiz bir işyapmış..hatasız insan olmaz...inanın bazen birliralık borc 10 lira olabiliyor...bir tanıdııgm kredi kartı borcu sadece 2000 lirayken kredi cekti sonra onu kapatamadı onun için birdaha cekti derken inanırmısınız 12 bine kadar gitti..Allah bankalara bulaştırmasın...insanın basına herşey gelebiliyor...Oturup konusrsun halldersin...o para saglık içinde gidebilirdi..Allah can saglıgı versin...insnalar bir gecede evi yanıyor malı gidiyor..o paraya uzulme..yeterki sorgulamadna ne yaptıgını ogren için rahat etsin...bizim inanırmısnız 5000 liralık bir arabamız var bir kaza yaptık 4 bine yakın cebimizden para cıktı...cok uzuldum giden paraya..ama şimdi saglımız yerinde diyorum...hatta dahada mahkeme soruyor..carprıgmız araba bayagı luks arabaydı sigorta hepsini karsılamadı masrafları...daha bir bukadar daha ceza gelebilir...su hayatta imtihanlar h,iç bitmiyor....sakın eşini bu parayı kime yedirdi diye suphelenipte kendini yıpratma..birliralık borc bu hale gelebiliyo..kredi kartı için 20bin kredi cekenleri biliyorum..

Back
X