Eşiniz; sizin ailenizle ne sıklıkta görüşür.? ailenize yardım eder mi?

Eşinin ailesi sizden böyle bir talepte bulunsa eminim sen ve ailen de onlara karşı soğuk olurdunuz bunu yadırgardınız. Kimse kimsenin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil . Bir kere damatlarına karşı bakış açıları yanlış yolunacak kaz gibi görmüşler resmen. Eşiniz de son derece haklı görünüyor bu konuda. Aileniz zorla kendileriniden soğutmuşlar adamı.

merhaba

eşim benim aileme karşı bıraz tavırlı. bunlara sebepte benim annemın, babamın düğün öncesi ve sonrasında yaptıgı dengesiz davranışlardan dolayı..

annem; eşimin onların her işine yardımcı olmasını, ne isterlerse yapmasını, ve bellı masraflarını karşılamasını istiyor. mesela; kardeşimi askerde ziyaret etmek için bır araba ayarlaması, babamın yaptıgı işlerde yardım etmesi gibi... ama eşim bazılarını yapmasa çogunu yapmadı tabiki..

evlenmeden önce annem aynı sokaktan eşime ev alması için baskı yapmişti. olan evi sat bızım burdan al diye... tabı kı eşim bu istegide yapmadı..

evlendikten sonra da eşim ailemin evine bır kaç kez gıttı sadece.. ama ben ne zaman istersem gitmeme karişmaz, hatta destekler... ve ayrıca memlekete gıdıp onlarla ıstedıgım kadar kalmamada izin verir.. sadece kendısı gitmek istemiyor..

babam da bana, bundan sonra kocan olmadan gelme bıze dedi..

benim eşim onların her istedigini yapmak zorunda mı? iyi olması için..??

ve sık sık gitmesine gerek varmı ? mecbur mu buna?

Bence eşiniz ailenizin her istediğini yapmak zorunda değil tabi ki..Herkesin fikri zikri başkadır anladığım kadarıyla aileniz eşinizi kendileri gibi şekillendirmek istiyorlar bana yanlış geldi bazı şeyler aileler darılmasın diye yapılabilir ama her dediklerini yapmak zorunda değil eşin ayrıca maddi oalrak yardım etmek zorundada değil ne saçma:37:Eşinizin ailenize giderken sizinle gelmesi daha uygun tabi

Ailenizin yaptıklarını, eşinizin ailesi yapsaydı ne kıyametler kopardı tahmin bile edemiyorum.
Ciddi anlamda aileniz sınırları zorlamakla kalmamış o sınırları aşmış.
Ben maddi ve manevi yardıma her zaman evet diyenlerdenim. Ama ihtiyaç varsa, makul ve mantıklıysa tabiki.
Ailenizin en ilginç isteği kardeşinizi görmeye giderken araba ayarlanmasını istemek olmuş bana göre.
Muhtemelen eşinizin gözü korkmuş fazla yüz göz olmak istemiyor.
İşte bu noktada iş size düşüyor, ailenizle konuşmalısınız, eşinizin neden onlara gitmek istemediğini açıklamalısınız.

canım benim de sizin ki gibi sorunlarım var.annem düğün öncesi çok zorluk çıkardı.beni eşime karşı çok zor durumda bıraktılar.neymiş kayınvalidem bavul yapmamış da bilmem ne.benim önem vermediğim bir sürü şey annem hatta babam için sorun olmuştu.ısrarla ne olur almayın bunları bunları biz alacağız dedikleri şeyleri almadılar.düğüne iki hafta kala babam ben almayacağım dedi.nişanlıma nasıl söyleyeceğim dediğimde "gizli gizli al ailem yaptı de" dedi."kayınvaliden üstüne düşeni yapmadı ben bunları yapmak zorunda mıyım" dedi ki kayınvalidemler bütün mobilyalarımızı buzdolabı çamaşır makinesi ve televizyonu kendi istekleriyle aldılar ve daha bir tane bile laf duymadım o taraftan.sadece çamaşır almadı bohça yapmadı yani.ki ben istemedim zaten.hangi devirde yaşıyoruz.ama işte annemin dolduruşu....kavga kıyamet.düğün için gelen misafirlerin önünde birbirimize girdik ailemle.tam rezaletti!:25::25::25::14::14::14: ben düğüne kadar suratı asık gezdim.her gün ağladım.kimse bir şeye ihtiyacın var mı demedi.babam bile...gelinlik almaya giderken kınalık almaya giderken kayınvalidemle tek bıraktılar beni.allahtan sessiz karışmayan bir insandı kayınvalidem.ele güne ayıp olmasın diye kınada falan konuştuk artık. tamam örtüydü çeyizdi yaptılar ama eşime yok illa biz yapacağız(istemediğimiz halde) dedikleri şeyleri yapmadılar.biz de kendimizi ona göre ayarlamıştık.ayrıca maddiyatı geçtim manevi hiç bir destek yoktu..ama ne oldu unutuldu hepsi.şimdi aklıma geldikçe soğuyorum.bazen ben bile gitmek istemiyorum annemlere.eşim de bütün bunları gördü ve doğal olarak annemlere çok da gitmek istemez.nişanlıyken çok sever hep gelirdi.ama işte!! şimdi zaten annemlerle aynı şehirde değiliz.gittiğimizde de kalmak istemiyor.kayınvalidemlerde kalırız.beni sabahtan akşama kadar bırakır.birlikte de 3 4 güne bir akşamları gideriz.tatlı tatlı gelir tatlı tatlı gider.:61::61:

slm
eşin bence haklı burada...annenin damadıdır oğlu gibi görüyor belki ama çok baskı ve isteklerde bulunmuş;evi sat burdan al demek bile işine karışmaktır bana göre...bence eşinle aranı ailen için bozma derim yannlış anlama ama ailenin bu davranışları dengesizce!bu yaşadıklarının benzerlerini annem çok yaşamış ve hala da yaşar...huzuru çok bozulmuş hatta babamla kavgaya bile neden olmuştur anneannem ve dedemin davranışları...sık sık bişeyler istemek borç istemek işine karışmak ....anlamıyorum bir anne baba kızının huzurunu nasıl eliyle düşüncesizce bozar ya!...
bu arada eşinin seninle annenlerin evine memlekete sık sık gelmemesini normal buldum açıkçası ben olsam ben de gelmek istemezdim heralde annenlerin yaptıklarından sonra..babanın sözü çok ters geldi bana :kocan olmadan bir daha gelme! o nasıl sözdür ya Rabbim!
tamam senin açından eşin olmadan gitmek bazen kötü gibi..çünkü eşimle nadiren giderim memleketime ama çalışıyor ne yapsın bir de eşim rahat mı edemiyor nedir..seni gönderiyor ve de sana hiç karışmıyormuş ne güzel...
sen ailenin lafına bakıp da kocanla kötü olma bence..

canım benim de sizin ki gibi sorunlarım var.annem düğün öncesi çok zorluk çıkardı.beni eşime karşı çok zor durumda bıraktılar.neymiş kayınvalidem bavul yapmamış da bilmem ne.benim önem vermediğim bir sürü şey annem hatta babam için sorun olmuştu.ısrarla ne olur almayın bunları bunları biz alacağız dedikleri şeyleri almadılar.düğüne iki hafta kala babam ben almayacağım dedi.nişanlıma nasıl söyleyeceğim dediğimde "gizli gizli al ailem yaptı de" dedi."kayınvaliden üstüne düşeni yapmadı ben bunları yapmak zorunda mıyım" dedi ki kayınvalidemler bütün mobilyalarımızı buzdolabı çamaşır makinesi ve televizyonu kendi istekleriyle aldılar ve daha bir tane bile laf duymadım o taraftan.sadece çamaşır almadı bohça yapmadı yani.ki ben istemedim zaten.hangi devirde yaşıyoruz.ama işte annemin dolduruşu....kavga kıyamet.düğün için gelen misafirlerin önünde birbirimize girdik ailemle.tam rezaletti!:25::25::25::14::14::14: ben düğüne kadar suratı asık gezdim.her gün ağladım.kimse bir şeye ihtiyacın var mı demedi.babam bile...gelinlik almaya giderken kınalık almaya giderken kayınvalidemle tek bıraktılar beni.allahtan sessiz karışmayan bir insandı kayınvalidem.ele güne ayıp olmasın diye kınada falan konuştuk artık. tamam örtüydü çeyizdi yaptılar ama eşime yok illa biz yapacağız(istemediğimiz halde) dedikleri şeyleri yapmadılar.biz de kendimizi ona göre ayarlamıştık.ayrıca maddiyatı geçtim manevi hiç bir destek yoktu..ama ne oldu unutuldu hepsi.şimdi aklıma geldikçe soğuyorum.bazen ben bile gitmek istemiyorum annemlere.eşim de bütün bunları gördü ve doğal olarak annemlere çok da gitmek istemez.nişanlıyken çok sever hep gelirdi.ama işte!! şimdi zaten annemlerle aynı şehirde değiliz.gittiğimizde de kalmak istemiyor.kayınvalidemlerde kalırız.beni sabahtan akşama kadar bırakır.birlikte de 3 4 güne bir akşamları gideriz.tatlı tatlı gelir tatlı tatlı gider.:61::61:

kendi halim aklıma geldi okuyunca...annem üniversite okumadı die vermek istemedi önce(sanki ben okudum da ne oldu:1:) araştırmaya niyetlenmediler bile abim "bana yol parasını verin gidip onların şehire araştırayım sorayım "dedi de inanın bunu bile yapmadılar neymiş "onların tel no sunun son rakamını değiştirerek telefonla araştırırız deyip 1/2 yere sordular telefonla..tabi çıkanlar hep aynı köyden birbirlerini atarlar mı!o kadar ağrıma gitmişti ki bu...bi de araştırdık demezler mi!kaynanam söze geldiler gerçi onlarda da cimrilik vardı annemler istedi ki söz boş bir alan kiralanıp yapılsın masrafları onlar üstlensin biz oğlumuza öle yaptık oğlumuz evlenirken "beklentisindeydiler aynısını istediler..fakat olmadı..kayınvalidem nişan alışverişinde bilezik almadı sadece takı seti..eve geldiğimizde annem olmaz die düşündü millet bişi demesin diye anlaştılar annemin bileziklerini onlar almış gibi taktı kayınvalidem sana alıp getircem bir kaç ay sonra bilezik dei ,getirdi de.ben de cahilim nişanlıyım ne bileyim hiç sevmezdim bileziği ama çok hoşuma gitti birden bilezik takmak..
annemle sık sık kavga ederdik..bi gün bir kavga esnasında "çıkar o bilezikleri onlar benim,cimri şeyler bilezik almadı benim bieziklerimle geziyorsun "dedğinde beynime sanki koca bir kaya atılmış gibi olmuştum tabi anında çıkarıp atmıştım...sonra nişanlılığın son evresine doğru düğün yaklaşıyor..o "kayınvalidenlere saygılı davran yeri gelince benden çok say" diyen annem...resmen onlarla tel de konuştuğum için kıskançlık krizlerine girmiş "sen onların..... 'nu yersin "diye beni çıldırtan bir cümle sarfetmişti...6. senem olacak bu yaz evleneli inanın 1 senedir demiyor daha...her memlekete gitmemde bu konu açılırdı;"onlar cimri pınacı 2 koltuğu zor aldılar "vs vs...tamam eşimden para isteme işimize karışma o tarafa laf sokma gibi bir huyu yok şükür ama beni yiyordu...sonra bana saygılı ol diyordu...hal mı kaldı bende...şimdi artık bişi taktığım yok ne deyim üzülüyorum ama inanın insanın öz evladı da olsa o evladın hakkını anneden alıyor...genç kızken bana çok ağır ithamlarda bulunan annem bana ne dediyse şimdi aynısını kardeşimde bizzat görüyor ve çekiyor..bir gün aklına gelmez eminim ben eleleye bunları yaptım da Allah çıkardı diğer evladımda yaşatıyor bana die..
neyse başka konuya kaydım biraz ama...diyeceğim anne baba eş için ya da eş anne baba için olumsuz şeyler teşkil etmeye çalışıyorsa itibar etmemeye çalışmak en iisi...

Son düzenleme:
kendi halim aklıma geldi okuyunca...annem üniversite okumadı die vermek istemedi önce(sanki ben okudum da ne oldu:1:) araştırmaya niyetlenmediler bile abim "bana yol parasını verin gidip onların şehire araştırayım sorayım "dedi de inanın bunu bile yapmadılar neymiş "onların tel no sunun son rakamını değiştirerek telefonla araştırırız deyip 1/2 yere sordular telefonla..tabi çıkanlar hep aynı köyden birbirlerini atarlar mı!o kadar ağrıma gitmişti ki bu...bi de araştırdık demezler mi!kaynanam söze geldiler gerçi onlarda da cimrilik vardı annemler istedi ki söz boş bir alan kiralanıp yapılsın masrafları onlar üstlensin biz oğlumuza öle yaptık oğlumuz evlenirken "beklentisindeydiler aynısını istediler..fakat olmadı..kayınvalidem nişan alışverişinde bilezik almadı sadece takı seti..eve geldiğimizde annem olmaz die düşündü millet bişi demesin diye anlaştılar annemin bileziklerini onlar almış gibi taktı kayınvalidem sana alıp getircem bir kaç ay sonra bilezik dei ,getirdi de.ben de cahilim nişanlıyım ne bileyim hiç sevmezdim bileziği ama çok hoşuma gitti birden bilezik takmak..
annemle sık sık kavga ederdik..bi gün bir kavga esnasında "çıkar o bilezikleri onlar benim,cimri şeyler bilezik almadı benim bieziklerimle geziyorsun "dedğinde beynime sanki koca bir kaya atılmış gibi olmuştum tabi anında çıkarıp atmıştım...sonra nişanlılığın son evresine doğru düğün yaklaşıyor..o "kayınvalidenlere saygılı davran yeri gelince benden çok say" diyen annem...resmen onlarla tel de konuştuğum için kıskançlık krizlerine girmiş "sen onların..... 'nu yersin "diye beni çıldırtan bir cümle sarfetmişti...6. senem olacak bu yaz evleneli inanın 1 senedir demiyor daha...her memlekete gitmemde bu konu açılırdı;"onlar cimri pınacı 2 koltuğu zor aldılar "vs vs...tamam eşimden para isteme işimize karışma o tarafa laf sokma gibi bir huyu yok şükür ama beni yiyordu...sonra bana saygılı ol diyordu...hal mı kaldı bende...şimdi artık bişi taktığım yok ne deyim üzülüyorum ama inanın insanın öz evladı da olsa o evladın hakkını anneden alıyor...genç kızken bana çok ağır ithamlarda bulunan annem bana ne dediyse şimdi aynısını kardeşimde bizzat görüyor ve çekiyor..bir gün aklına gelmez eminim ben eleleye bunları yaptım da Allah çıkardı diğer evladımda yaşatıyor bana die..
neyse başka konuya kaydım biraz ama...diyeceğim anne baba eş için ya da eş anne baba için olumsuz şeyler teşkil etmeye çalışıyorsa itibar etmemeye çalışmak en iisi...

ah canım ya benim annemde beni yer bitirir.yok kayınvaliden aramıyor.yok şuraya kadar geldiler eve çıkmadılar.düğünde oturacak yerler yüzünden kavga etmişler.biz salona gitmeden hemen önce.kadın seni arar mı?!!! ve ben bunu annemden duydum.kayınvalidem ağzını açıp söylemez bile beni üzmemek için.ama annem hiç susmaz.cahillik işte önce ufak tefek alınganlıklarımı anlatıyordum.baktım beni eşimin tarafına karşı dolduruyor.onları beğenmiyor kötülüyor,ben de etkileniyorum... şimdi hiiiiiçççç anlatmıyorum bile.yani bıraksam eşime karşı bile doldurur.o kadar.ama ne olursa olsun ona laf söyletmem onu bilirler yani.hep eleştirerek şunu da yapın bunu da yapın o böyle yapmış şu şöyle yapmış, yok şu yok bu der durur.kayınvalidem bile bu kadar karışmaz!!!en iyisi he deyip sonra kendi bildiğini yapmak yok çekilmeyecek gibiyse uygun bir şekilde cevap vermek.gizliden gizliye artık ben evlendim sizden ayrı bir hayatım var kararlarımı sizle değil eşimle tartışırım mesajını vermek gerek sanırım

Back
X