kendi halim aklıma geldi okuyunca...annem üniversite okumadı die vermek istemedi önce(sanki ben okudum da ne oldu

) araştırmaya niyetlenmediler bile abim "bana yol parasını verin gidip onların şehire araştırayım sorayım "dedi de inanın bunu bile yapmadılar neymiş "onların tel no sunun son rakamını değiştirerek telefonla araştırırız deyip 1/2 yere sordular telefonla..tabi çıkanlar hep aynı köyden birbirlerini atarlar mı!o kadar ağrıma gitmişti ki bu...bi de araştırdık demezler mi!kaynanam söze geldiler gerçi onlarda da cimrilik vardı annemler istedi ki söz boş bir alan kiralanıp yapılsın masrafları onlar üstlensin biz oğlumuza öle yaptık oğlumuz evlenirken "beklentisindeydiler aynısını istediler..fakat olmadı..kayınvalidem nişan alışverişinde bilezik almadı sadece takı seti..eve geldiğimizde annem olmaz die düşündü millet bişi demesin diye anlaştılar annemin bileziklerini onlar almış gibi taktı kayınvalidem sana alıp getircem bir kaç ay sonra bilezik dei ,getirdi de.ben de cahilim nişanlıyım ne bileyim hiç sevmezdim bileziği ama çok hoşuma gitti birden bilezik takmak..
annemle sık sık kavga ederdik..bi gün bir kavga esnasında "çıkar o bilezikleri onlar benim,cimri şeyler bilezik almadı benim bieziklerimle geziyorsun "dedğinde beynime sanki koca bir kaya atılmış gibi olmuştum tabi anında çıkarıp atmıştım...sonra nişanlılığın son evresine doğru düğün yaklaşıyor..o "kayınvalidenlere saygılı davran yeri gelince benden çok say" diyen annem...resmen onlarla tel de konuştuğum için kıskançlık krizlerine girmiş "sen onların..... 'nu yersin "diye beni çıldırtan bir cümle sarfetmişti...6. senem olacak bu yaz evleneli inanın 1 senedir demiyor daha...her memlekete gitmemde bu konu açılırdı;"onlar cimri pınacı 2 koltuğu zor aldılar "vs vs...tamam eşimden para isteme işimize karışma o tarafa laf sokma gibi bir huyu yok şükür ama beni yiyordu...sonra bana saygılı ol diyordu...hal mı kaldı bende...şimdi artık bişi taktığım yok ne deyim üzülüyorum ama inanın insanın öz evladı da olsa o evladın hakkını anneden alıyor...genç kızken bana çok ağır ithamlarda bulunan annem bana ne dediyse şimdi aynısını kardeşimde bizzat görüyor ve çekiyor..bir gün aklına gelmez eminim ben eleleye bunları yaptım da Allah çıkardı diğer evladımda yaşatıyor bana die..
neyse başka konuya kaydım biraz ama...diyeceğim anne baba eş için ya da eş anne baba için olumsuz şeyler teşkil etmeye çalışıyorsa itibar etmemeye çalışmak en iisi...