• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz temizliğe yardım edermi

ev temizlemekten ütüydü yemekti bıktım o kadar daraldımki. bu sene üçüncü tatile gideceğim.
eşim temizliğe hiç yardım etmez. 1.5 yaşında kızım var bir kere yardım etmiyor. size üstüne düşmelimiyim? yoksa sık boğaz etmemelimiyim? her gun süpürüyorum hala dağınık
Çalışmıyorsunuz sanırım bir de çalışsanız daha zor, eve geldiğinde çocuğunla bile ilgilense yeter bence

Bebeği olan komşum var evi savaş alanı gibi ama bu çok normal çünkü çocukcağız sürekli dağıtıyor. Onu oraya atıyor, onu oraya, elindeki yiyeceği döker vs. E bebek bu yapacak. Ne kendinizi ne bebeğinizi ne eşinizi üzmeyin, bebeğinizi büyütmenin tadını çıkarın, temizlik de 4*4lük olmayıversin. Durumunuza göre de haftada ya da 15 günde bir yardımcı alabilirsiniz. ama ne olur önceliğiniz bebeğinizin sağlıklı gelişimi ve yuvanızda mutlu olmak olsun, temizlik değil. Bırakın her yer öylece kalsın, siz gidin çayınızı demleyin kısırınızı yapın. Siz rahat olun gerisini de boşverin. Her şey olduğu kadar.

Eğer ki bebek varsa evin derli toplu olmasını bekleyemeyiz,fakat temizlik ayrı bir iş..Bende eşime yap dersem yapar yoksa daha eline bez aldığını görmedim ...Hakkını yemeyeyim sen de ben yaparım der ama sadece dediğim şeyi yapar,misal bardakları kaldır desem çaydanlığa dokunmaz:KK53:

gönüllü temizlik yapan ,yapsada doğru yapan erkek sıradışı bir mucizedir herhalde :KK51:ben hiç görmedim çünkü .ben eşime yaptırmaya çalıştım ama herseferinde daha çok iş çıktı bizde aramızda anlaştık o ortalığı dağıtıp kirletmiyo temizlemesinede gerek kalmıyo yanlız hakkını yiyemem ne zaman iş yaparken görse teşekkür etmeden geçmez saolsun .

:KK53:benim eşi haftaya halıları silmeye ikna ettim :KK53:

kendi çayını demler-koyar içer banada getirir
ütü bir aydır yapmıyodum bi dün akşam ütüledim bugün giyeceklerini
ama benim eşim evde hep gerçi hep ders çalışıyor ama:KK76:

ama dağınıklığına gelince herkesi sollar :KK76:
artık nerden çorap çıkcak diye korkuyorum:oops::confused:

velhasıl herkesin eşinde var bir farklılık
geçenlerde topikte okumuştum
canım yardım edermisin-yoruluyorum

sana ihtiyacım var
sen yaparsan daha iyi oluyor ve benzeri sözler söyle inatlaşma
sahsen ben öyle hiç yaptıramadım
erkekler bundan çok hoşlanıyor

halıyı silmeye ikna ederken

o kaslı kolarınla eminim mis gibi olacaklar
ben silsem nolcakki -iyi olmazki diye acındırdım kendimi:oops:

Son düzenleme:
ben şu an çalışmıyorum,o da çok yorgun geliyor zaten.yorgun argın gelen kocamada bana yardım et demeye utanıyorum açıkcası:oops:
ama hasta olduğumda veya misafir geleceği zaman falan da yardım etmeye çalışır Allah razı olsun..bebek yok bizde,o yuzden kendim halletmeye çalışıyorum

ev temizlemekten ütüydü yemekti bıktım o kadar daraldımki. bu sene üçüncü tatile gideceğim.
eşim temizliğe hiç yardım etmez. 1.5 yaşında kızım var bir kere yardım etmiyor. size üstüne düşmelimiyim? yoksa sık boğaz etmemelimiyim? her gun süpürüyorum hala dağınık
aslında nasıl başlarsan öyle gider. benim anladığım kadarıyla sen yeni evlendiğin zaman o paşazade modundaymış, yoksa şimdiye kadar yardım etmemesini tolere edemezdin. bu saatten sonra yardım etmesi ancak 3. dünya savaşına neden olur.
ben evlendiğim zaman eşim gerçekten içten gelerek yardım ederdi. çocuk olduktan sonra kısa çaplı bir emeklilik yaşayacağını sandı herhalde çocukla ilgileniyor diye.
şimdi illa ben söyleyeceğim , "unu yapar mısın" diye, yoksa görür de görmemezlikten mi gelir yoksa umursamaz mı bu konuda kocamı tanıyamıyorum artık.
ben de yardıma ihtiyacım varsa söylerim yani. sonuçta eşit şartlarda çalışıyoruz. benim kadın olmam demek temizlik ve gibi şeyleri tek başıma yapacağım anlamına gelmiyor.
madem o gitsin çalışsın ben evimin kadını olayım.

ikimiz de geç saatlere kadar çalıştığımız için haftasonları detaylı temizliğe fırsatımız oluyor, yarıyarıya yaparız işte o halıları kaldırıp süpürür ben siler toplarım. ama bu raddeye getirmek cok zor oldu. ben cok yoruluyorum bak senle ılgılenemıyorum falan dıye dıye alıstı

Eğer ki bebek varsa evin derli toplu olmasını bekleyemeyiz,fakat temizlik ayrı bir iş..Bende eşime yap dersem yapar yoksa daha eline bez aldığını görmedim ...Hakkını yemeyeyim sen de ben yaparım der ama sadece dediğim şeyi yapar,misal bardakları kaldır desem çaydanlığa dokunmaz:KK53:
şu kısım çok hoş.
demek ki erkeklerin büyük kısmı böyle.
benim eşim de aynen bu tarife uyuyor.
aynen şunu kaldır desem yanında da kalkması gereken şeye dokunmaz.
banyoda çamaşır sepeti doludur, serilecek belli ve belli ki ben müsait değilim. üstünden atlar geçer...
illa söylemem lazım "ya şunu bir asıver" falan diye.
Tabi onların gözünde her şey 5 dk. bulaşık mak boşaltmak 5dk, çamaşır mak 5. diyorum hepsi 5 er dk ise ben şöyle 20 dk yayılayım da hepsini sen yap bakalım 5 er dakikadan.

Bir erkeğe bunu yap dersen inada yapmazlar ama siz yemek hazırlarken sofrayı kurması için tebessümle azıcık işveyle yardımını isteyebilirsiniz. Eşiniz yardım ettiğinde sizden daha iyi yaptığını falan söyleyip pohpohlayın. Birde böyle yap yerine şunu harika yapıyorsun aşkım ama sence böyle yapsan daha iyi olmaz mı gibi konuşun? Eleştiriden uzak ve övgüyle dolu ses tonu kullanın. Vee azıcıkta eşinize çok yorulmazsanız gece hayatınızın daha iyi geçeceğinin sinyallerini verin.:KK8:

herkes yok övgüyle yaklaşın yardım eder, kendinizi acındırın, yok gece hayatınını kullanın falan demiş... ya onlar bizi bu kadar şımartıyor mu?? iş yapması için bu kadar yalakalık yapamam valla... ben nasıl evdede dışardada çalışıyosam oda yapacak... teşekkür falanda edemem. evde ortak yaşıyoruz... zaten bu kadar şımarttığımız için bu kadar rahat değiller mi??

gerçekten çok zorlanıyorum :KK43: her gun temızlık olurmu :KK43: oglen cayı ıcıp ksıır yapan ınsanlara ımrenıyorum ben hep temızlık

Eğer etrafınızda toprak yol varsa ve cam kapı açıkken bütün toz içeri giriyorsa ancak her gün temizlik olur. Onun dışında her gün temizlik için biraz titiz olmak lazım. 3. tatilinize çıkacağınıza göre maddi açıdan bir sıkıntınız yok. Kendinize yardımcı tutabilirsiniz. En azından ütüleri haftada bir gelip o yapar bir de cam kapı siler.
Eşiniz akşamları yemeğe ya da çocuk bakımına bile mi yardım etmiyor. İşi ne kadar yorucu bilmiyorum ama çalışan bir insandan temizliğe yardım etmesini istemek haksızlık gibi geliyor. Tabi evi toplamaya yardım etsin, yemeğe yardım etsin, çocukla ilgilenmeye yardım etsin ama direk silip süpürme ya da ütüye de yardım ederse ona da yazık değil mi?

evliliğimin ilk zamanları panik halindeydim.. hem çalış hem ev bal dök yala olsun istiyordum. eşim elinden geldiğince yardım ediyor.

ama artık ben ev düzenli olsun yeter modundayım. hele ki çocuğunuz da var..muhakkak dağınıklık olacaktır. ama ben sürekli hergün ev süpürülmesinin nedenini cidden anlayamıyorum.saçma geliyor bana..
ilk zamanlar veryansın ederken bir arkadaşım demişti ki : amannnnnnn yan yatan da bir ,popo yırtanda... cidden doğru ..ev hali bu ne yaparsan yap kısırdöngü.:KK14:

Bende kronik faranjit var ne yazıkki 2 ayda 1 çok ağır hastalanıyorum hasta olduğum dönemde Allah razı olsun eşim ev işlerini yapar normalde çok zordaysam yardım eder .. Bence sende biraz dağınık olmasına göz yum bişey derse bebiş var yetişemiyorum birazcık yardım et neolur de belki insafa gelir ne dersin?

Bir de her hafta ya da her ay cam kapı silinmesi biraz tuhaf geliyor bana. Yorumları okuyunca kendimi pis hissettim :KK45::KK45:

senede 3 kere cam - kapı siliyorum ben... zaten normalde toz alırken kapı beziyle kapıları da bir elleyiveriyorum :KK53:
yeter çok bile.:KK30:

vaslla bızım bebek yok calısan bayanım evlılıgımızın duzenımızın oturması ıcın 8 ay evdeydım sımdı yıne ıse gırdım de evdeyken bıle herseye yardım ederdı yemege temızlıge toplamaya hatta soyle soylıyım utulerı hep o yapar ben sabırsızım yapamıyorum:mad::KK53: ev hayatı musterek ıslerde musterek olmalı bana gore

Bir erkeğe bunu yap dersen inada yapmazlar ama siz yemek hazırlarken sofrayı kurması için tebessümle azıcık işveyle yardımını isteyebilirsiniz. Eşiniz yardım ettiğinde sizden daha iyi yaptığını falan söyleyip pohpohlayın. Birde böyle yap yerine şunu harika yapıyorsun aşkım ama sence böyle yapsan daha iyi olmaz mı gibi konuşun? Eleştiriden uzak ve övgüyle dolu ses tonu kullanın. Vee azıcıkta eşinize çok yorulmazsanız gece hayatınızın daha iyi geçeceğinin sinyallerini verin.:KK8:
siz işi çözmüşsünüz:D

Back
X