Eşiniz ve ailesiyle yaşadığınız kavgalarda komşulara çevreye rezil oldunuz mu?

Öncelikle geçmiş olsun canım yaşadığın affedilir şeyler değil ve yaşanmaması gereken insanların artık yüzgöz olma durumunuda geçmiş psikolojine yazık.. sürekli aman yine olur mu yine yapar mı gibi şeyler sürekli kafanda yer edicek..
Ne insanlar var...
Hiç Allah korkusu vicdan yok bunlarda yuva yıkmayı görev edinmiş bilinçsiz insanlar..
cnm eşin tayinini isterse hani oğlumuzu hepden aldı götürdü soğuttu bizden diye daha çok sıçramasınlar üzerine inş böyle bişe olmas
Konun ondan ibaretmiş yaa senin onların evine gitmemen ve eşini de sen yollamıyorsun zannediyolarmış ya..
Eşin kocaman insan kendi karar veremiyor sanki zorla elini kolunu bağlıcanda yollamıcaksın bu kadar cahilliğe de pes!....
Umarım herşey düzelir canım annenide üzme anlatıp derim (tabiki paylaşcak kimsen yok caresiz kalıyorsun anlıyorum bende öyleydim anlatırdım üzülürdü)
Herkes ettiğini çekecek sen sadece izle üzme tatlı canını...

arkadaşım görümceler normal olsa böyle ucuz bir harekette bulunmazlardı bu durumda erkek kardeşi ne yapabilir adam psikolog değilya tayin isteyeceğini belitmiş daha ne yapabilir bütün ailesini toplayıp yakacak değil heralde ya neden empati yapmıyosunuz bunları yapan sizin ailenizde olabilirdi siz ozaman annenizi sokağamı atacaktınız insan ailesine ne kadar söz geçirebilir herkes ayrı düşüncede olabilir hemende boşanmanın yollarını göstermişsiniz bu kadar kolay yani bu seferde boşanmalar neden bu kadar arttı diye topic açarsınız değilmi arkadaşın başına gelenleri tasvip etmiyorum gerçekten çok üzüldüm sadece fevri davranmadan bu travma nasıl atlatılır bunu yorumluyorum siz onaylayın yada onaylamayın bu kişi ne olursa olsun anne ve babasına sırt çeviremez elbette gelin onlara bakmak zorunda değil istemiyorsa hizmetlerinide etmez ama kovamazda keşke bütün insanlar eğitimli olsa hak hukuk bilseler bu sorunlar yaşanmaz

Bak güzel kardeşim, bu görümcelerin ikise de nicedir sana diş bilemişler. Kocan sana gerçekten kıymet veriyorsa, onlar bunu kıskanmış ve plan yapmış olabilirler. Bir benzeri zamanında benim başıma geldi. Tek farkı babamın 2.karısı yaptı bunu bana. Sonra gördü gününü...

Neyse senin başına gelen olay benim başıma gelecekti ki benim eşim o iki kızı (yada kim yaptıysa onu) komaya sokana kadar döverdi. Bu aileden birkaç kişi bana sözle sataşmaya, ezmeye kalkmıştı, eşim öyle bir çark etti ki anında onlar da anladı. "bu adam bu kızı ezdirmez" diye düşündüler sanırım. O yüzden şimdi kimse bana kasıtlı birşey yapamıyor. Kocam kıyameti koparır çünkü...

Hanımefendi yazdıklarımın neresinden boşanmanın yollarını gösterdiğim sonucuna vardınız.
Konuyu açan genç ve yeni evli bayanın diğer konularını bir okuyun derim.

Orta da oğlunun evinden başka gidecek yeri olmayan bir anne yok. Kendi evi, kocası, bekar bir kızı var. Ne işi var yeni evli bir çiftin yanında. Hem kızlarını üzerine saldığı, oğlunun eşinden ne yüzle kendisine hizmet etmesini bekliyor ve aynı ortamda kalmaya devam ediyor. Hadi diyelim elden ayaktan düşer Gelin Hanım affeder bazı şeyleri unutur da kocası ile k.valideye bakarlar da bu ne yani şimdi. Gelmiş Yeni evli bir çiftin evine --oğlumun evi ddiye çöreklenmiş kalmış. Çok çirkin bir durum
Benim söylemek istediğim bu insanlarla eşinin aralarına mesafe koyması ve bu mesafe konulmadan da çocuk yapmaması gerektiği. Ne yani bu genç bayan çocuk yapsında bu çocuk annesinin halaları ve babaannesi tarafından şiddett görmesini mi izlesin ya da bu çirkin insanların içinde annesi ile madur mu olsun.. Tabi ki dünyaya bir çocuk getirmeden önce 1 kez değil 1000kez düşünmek lazım. Herkes için de bulunduğu duruma bakmadan çocuk yaparsa ne olur?

Şahsi düşüncem bu genç bayanın çocuğu da yokken Kpss ye hazırlanması bir iş sahibi olması bu zaman zarfında da içinde bulunduğu hayatı ölçüp biçmesi. Ve eşiyle birlikte hayatlarını bir düzene oturttuktan sonra çocuk sahibi olmaları. Benim ki sadece bir fikir.

Son düzenleme:
yazdıklarımda benim fikirlerim ben esla yorumunuza müdahale etmezdim siz benim yorumumu eleştirmeseydiniz eğer benim yazdıklarıma eleştirisel bir cevap yazdıysanız benimde cevap hakkım doğmuştur ben yineliyorum gelin olarak hizmet etmeyebili ama eşi annesinden yükümlüdür annesine git benim evimden diyemez ahlaki değildir bu ama önemli olan eşi ile annesi yada ailesi arasındaki mesafeyi oluşturması daha çok yeniler biraz zaman sonra muhtemelen buda oluşur zaman gerçekten önemli bir etken siz nekadarda ben boşanınmı dedim desenizde yazınızda üstü kapalı konu sahibine hayatınızı gözden geçirin demek istemişsiniz yazınızı okuyunca ben böyle anladım benim derdim biraz daha yapıcı olup insanların sorunlarını paylaşıp daha iyi nasıl olunuru bulmak tabi elimizden ne kadarı gelirse birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz düşüncelerimizi tasvipte etmeyebiliriz ama saygı

herkesın kendı hayatı ama ben benım ustume kızlarıyla yuruyen bırını vıme almazdım. huzursuzluk cıkmasında korkuyorsunuz, huzursuzluk cıkartan evın ıcıne almıssınız. tabııkı bakıma muhtac bırı olsa anneye evden gıt denılıp sokaga atılmaz ama bu kadın muhtac degılkı.
tavız verdıkce cekmeyek zorunda kalacaksın. sen sokaklarda sabahla,komsulara rezıl oldum dıye sabahlara kadar uyuma sonrada bızım evde kalıyor de. bana cok tavız verıyorsun gıbı geldı . ınsallah duzelır ama bu ısler ınsallahla masallahlada olmuyor canım . hersey elınde

mrb arkdaşlar bugün yine görümcem geldi kayınvlaidem evde bende alt komuşya gidp biraz oturayım dedim ama kayınvalideme kayınvalidemde duş almadan önce şu balkonunu sizlseydin dün balık yaptık dedi,ben yrn temizlik yapaprım dedim ben yapayım dedi yok dedim sen karışma ben çıktığmda gidip banyodan bez alıyordı iyi dedim sen bilirisn zaten iyice yüz göz olmuşuz büyük gib görmüyorum kovmuyorda bi haftadır burda dünde eşime dedim sen işten çıkıyosun geziyosun tozuyosun akça 9 da geliyosun 3 te çıkıyor işten gel dedim annnel sen ilgielnlen dırdırını sen dinle ben mecbur değilim dedim ....görümcem bugün geldi beni bulamıynca hemen alta indi geldi orda resmen terör estirdi tabii ben onu görümce resmen korkudan itiredim çünkü arkdşalr komşum bile korktu eşim yaptığı her şeyi benden biliyolar....eşimn evin camını kırdı kızıp sen kırdın dediler...bunun gibi bir dürü şey artık anne babam haber verdim onlar bu şehre gelicekler....ha bu arada eşimi çağırsım ablan yine geldi çabuk gel diye ben komuşdayım çıkıamıyorum yukarıya......eşim bana uğramadan evimize çıkıtı bağrış çağrışları geldi....sonra eşim sen yukarı çık dedi ben biraz dışarı çıkacam...yani son olanlar böyle ha bu arada ben yen bi işe başlayabilirm ama işyerimi basarsınız dedim dün kayınvaldieme bizi sinirlendirrseniz onu da yaparız dedi...yani arkdaşlar işin içinden çıkamıyorum eşimin tayin için burda iki yıl daha kalması gerek bilimyorum ne olacak.....

eşin bağırıyor çağırıyorda neden hala kimse eşini dinlemiyor? Bir iki yıl daha böyle çekilmez ki.. Eşin bağırıp çağırmış sonra ben dışarıya çıkıyorum demiş gitmiş, seni de alsa beraber dışarı çıksanız olmuyor muydu? Eşinle ciddi ciddi oturup konuşmanın vakti gelmişde geçiyor bile bence. Ya bu ortamı düzelt yada ben giiyorum de artık. Seni ailesi eziyet etsin diye mi aldı bu adam ya?

eşin bağırıyor çağırıyorda neden hala kimse eşini dinlemiyor? Bir iki yıl daha böyle çekilmez ki.. Eşin bağırıp çağırmış sonra ben dışarıya çıkıyorum demiş gitmiş, seni de alsa beraber dışarı çıksanız olmuyor muydu? Eşinle ciddi ciddi oturup konuşmanın vakti gelmişde geçiyor bile bence. Ya bu ortamı düzelt yada ben giiyorum de artık. Seni ailesi eziyet etsin diye mi aldı bu adam ya?

canım eşim de benim çok asabi ama sadece bana bencil olmasaydı zatyen nu kadar şey yaşmazdık ikinci defa cesareti bulmazdı kendinde eşime dedim annm babamı çağırdım ben eşekbaşmıyım dedi bende eşşekbaşı olmasaydın iknici kez gelmzdi buraya....

Annen baban ne zaman gelecek? Geldiklerinde neler olacak tahminin var mı? Eşin onlara karşı nasıl davranır? Gerçekten bu böyle gitmez. Sen şimdi eşinle mutlu olmak için kaynanan ve görümcenlerin ölmesini mi bekleyecekin. ınsanı günaha sokuyorlar ya... Birilerinin eşinin kulağını çekmesi lazım

canım benim anlamadığım bu kadar olaydan sonra kaynanan hala senin evinde ne arıyor.
niye herkes birazda olsa sakinleşmeye çalışmıyor.bu insanlar bu kadar dengesizmi yani:uhm:
ve eşin neden bir erkek olarak kimseye söz geçiremiyor.ablalarını isterse susturabilir senin arkanda durabilir ama bunu tam olarak yapamıyor eşin seni savunamıyor bence
2 yıl daha bu şehirdeyim diyorsun işin zor canım eşin onlara resti çekmedikten sonra çok sıkıntı çekersin daha sen
aileni çağırmışsın ama bu insanlarla karşılaştırma bence sonra çok daha büyük tatsızlıklar çıkmasın canım.
allah yardımcın olsun valla cahil insanlarla uğraşmak zorakannehir

yuh yani bu nasıl kocaymış ya.benim eşim ablası bana iftira attı eşim nerdeyse öldürecekti ablasını.bir daha da konuşmadı evimin yakınına bile uğrayamadı.kusura bakma ama eşinin pasifliğinden bütün bunlar.ayrıca bu kadar şeyden sonra kaynanan hala niye sizde anlamadım.annenlerle birlikte sen dön evine bu adamdan sana hayır gelmez

Bu insanlar nasıl hak buluyorlar kendilerinde anlayamıyorum cidden. Bu kadar sıkıntı yaşamışsınız, gitsinler otursunlar evlerinde. En azından olayların soğuması adına görüşmemek lazım. Ama nasıl bir miğde var bu insanlarda anlayamadım. Ağır ,dayağa varacak kadar kavga et, sonra da gel evinde günlerce kal ve ikincisini yapmaya kalk. Nasıl bir cürettir bu. Ayrıca arkadaşım kayınvalideni kov diyecek halim yok ama sen nasıl bu olaylar bu kadar sıcakken, kayınvalidenin yanında durabiliyorsun.

Son düzenleme:
arkdaşlar eşim bi daha bizi rahatsız etmeyin demiş,biz mutluyuz deyince ablam daha çok sinirlendi eşim bunun derdi kıskançlık dedi....kıskanıyo ve ne yapacağını bilmiyo...ama yine görümcem boş durmuyo babamı aramış yine konuşmuş konuşmuş.....

Babandan ne istiyor. Baban gelip eşinle seni dövecek mi? Ne kadar gereksiz bir kadın. Ama gene de mutlu ol, bak eşin yanında, bu konudan mağdur çok fazla kadın var. Eşinin kıymetini bil, mutluluğuna bak. Kıskananlar çatlasın...

Yani artık ben olsam diye başlayacağım. Ben o dayağı yeseydim görümcelerden onları eve kiltler polisi arardım. yok kaçamadım mı dışarı Allah ne verdiyse evde ne var ne yok herşeyi onların kafalarına geçirirdim. Giderken annelerini bıraktığını mı gördüm tutardım kolundan yaşlı başlı dinlemez kızlarının arkasından kapı dışarı ederdim. Bir daha benim evime girsinlerde göreyim. Eşim çok kızdım onlara mı dedi --hadi oradan diye onu da kapı dışarı ederdim.
ıyi yapmışsın anneni babanı çağırmakla. Bunlar seni sindirmeye çalışıyorlar bir de utanmadan arsız arsız evi-kocası olan annelerini başına bırakıp gidiyorlar terbiyesiz arsızlar. Bir insan da ahlak olacak vicdan olacak.

Bunlar neden anlar biliyormusun hani bir --haydar-- lakablı sopa var. Ondan anlarlar bir de bunları kocaları gün aşırı dövecek ki etrafa saldıramasınlar.

arkdaşlar yaşanan bunca şeyerağmen eşim ik gündür hadi annemlere gidelim diyor,hayı ben gitmek istemiyorum deynicede annm daha çok sinirlenir diyor....yani arkdaşlar bunları hepsi olmamış gibi o eve gitmek istemiyorum bu arada iş buldum bu hafta içi başlıyorum....bu şehirden gideriz dedi beni öyle ikna etti şimdide babam üzülür diyor..bu aile yüzünden eşimle çok büyük problmem olmamasına rağmen ondanbile soğumaya başladım....o da ne zman zora gelse işine gelmezse git diyor yani bunu alışkanılk haline getirmiş....

işine gelmezse git ne kolay bir söz.bu erkekler kendilerini ne zannediyor ya.böyle yaptıklarında bütün erkeklerden nefret ediyorum.sanki aileni at bir daha görüşme diyen var kendin git kardeşim allah allah.niye zorluyorsun kadını ki.çok şükür ki benim eşim asla böyle birşey yapmadı kendisi gitti beni hiçbir zaman zorlamadı.

işine gelmezse git ne kolay bir söz.bu erkekler kendilerini ne zannediyor ya.böyle yaptıklarında bütün erkeklerden nefret ediyorum.sanki aileni at bir daha görüşme diyen var kendin git kardeşim allah allah.niye zorluyorsun kadını ki.çok şükür ki benim eşim asla böyle birşey yapmadı kendisi gitti beni hiçbir zaman zorlamadı.

sende mi kayınvalidene gitmiyosun simayycım peki problem çıkıyo mu aynı şehir demisiniz gitmemeni sorun yapıyolar...benimkiler gitmedğimde kendi bildiğimi yapıoyorun diye eşimde ses çıkarmıyo ki diyo eşimi erkek olmamakla suçulyolar karına sözünü geçiremiyosunuz falan diyolar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…