Eşiniz yaptığınız alış-verişe karışır mı??

Benim eşim de karışmayanlardan.Karar veremediğim bir şey olursa da ''Al hayatım bulunsun'' der.

ikimizde iyi giyinmeyi severiz.ikimizde deli gibi alışveriş yaparız.bütçemizi sarsmadan.hiç te karışmaz ve gereksiz görmez aldıklarımı sadece çakma bir ürün alırsam kızar madem alıcaksın gidip kalitelisini al der :smiley-cool:

diskalkuli olduğum için toplama çıkarmada sorun yaşıyorum. sadece 500 liralık bir kredi kartım var. ama eşim her alışveriş öncesi ona telefon açıp sormamı ister. cüzdanımdaki parayı günlük olarak o koyar. :gitme: eşi tarafından sömürülen gerizekalı kadın gibi gördüm kendimi :roflol: ama her ay exelde aylık gelir gider tablosu yapar. hoş ondanda bi şii anlamıyom bilmiyorumkismile

Siz çalışıyor musunuz merak ettim arkadaşım,
eşinizin bu kadar hesap yapması tek maaştan
dolayı diye düşüneceğimde onun için sordum...
eee devir hesap devri gerçekten,
boşuna dememişler ayağını yorganına göre uzatacaksın diye...

Son düzenleme:
karışmadığı gibi neden şunudu almadın onada bakmıştın alsaydın falan der bir gün bir mağazada birşeyler denedim kararsız kaldım hangisini alayım diye eşim ikisinde al dedi tezgahtar yeni evliyken böyle olur kıymetini bil dedi bende biz 7 senelik evliyiz dedğimde çok şaşırmıştı nedense

ben de çalışıyorum türkiye şartlarına göre iyi de kazanıyorum. maddi sıkıntımız yok çok şükür. ben para hesabı yapamıyorum. misal çıkıp 10 tane çantayı çok ucuz diye alabiliyorum. ama eve geldiğimde hesabı yanlış yaptığımı görüyorum. zaten tüm alışverişlerimde 100 tl kullanıyorum. çünkü 75 tl dediklerinde bozukları toplayamıyorum. verilen para üstünü de sayamıyorum. bilmiyorumkismile artık satıcının insafına kalıyorum. garip bi rahatsızlık. toplama çıkarma gibi basit işlemlerde sorunum. ama lisansta çok ağır matematik derslerinde sınıfın en yüksek notları nı da alırdım. evlenmeden önce babam para hesabımı, yatırımlarımı yapardı şimdi -arada bir babamın kontrolü ile- eşim yapıyor.

giyim konusunda güzelmiş dedğiim şey almaya kalkar. gıda konusunda sevdiğim sevmedğim herşeyi kafasına göre alır.bana karşı çok bonkördür. kendisine pek birşey almaz. benim hesabıma da hiç karışmaz.
çalışmıyorum. evde bir cüzdanda paralarımız olur hergün belli miktar koyar. ve o cüzdan tamamen benim harcamalarıma aittir. bişiy sormaz.

bütçeyi aşmayız ama sürekli hesapta yapmayız.

Bızde durum bıraz ters.
Esıme ben karısırım.
'neden bunu aldın, bu cok pahalı almayalım' dıyen ben olurum.
O benım aldıklarımın fıyatını dahı sormaz.
Sadece 'yenı mı?' der.

Gıda konusunda ıse ben sıparıs verırım, o getırır.

Benim eşimde hiçbir alışveriş konusunda bana karışmaz
Çünkü hiçbir savurganlığım yoktur ve gerekli bulmadıkça
bişeyleri almış olmak için almam.alışverişi ve para harcamayı
çok severim ama aşırıya asla kaçmam..
bazı kararsızlıklarım olduğunda sorarım eşimde fikrini söyler
benden hiçbirşeyi esirgemez sağolsun...
Kendim kazanıyorum ama kazancımın hesabınıda yapmaz
İstediğim ne varsa alırım tabii o anki bütçemiz müsaitse
yoksa bile çok istemişsem eşim benden habersiz alır gelir
ve beni mutlu eder.Çok seviyorum kocamı ya

ama mesela ablam bu konuda çok dertli
eşi aldıgı herseye karısır her alısverıste tartısırlar
birseyden 2 tane alamaz eniştemın garıp
huyları var

Gıda alış verişine asla ve asla karışmaz hatta kendisi abartır...
Giyim konusunda da her aldığımı detayına kadar inceler, vücut hatlarımı gösteren şeyler kesinlikle yasaktır...Maddi anlamda da bütçemizin el verdiği kadar harcama yaparım karışmaz...

bana hiç karışmaz borcumuz da olsa ben bişey istiyorsam alınır (bıraksam yani )..kendisine de hiç birşey almaz..evlendiğimizden beri şampuanından çorabına kadar herşeyini ben alırım...ona bişey alacak olsak mutlaka kavga çıkar çünkü kendisi için alacağımız herşeyi gereksiz der geçiştirir..ben de kendi zavkime göre alırım bayılır sonrada :))

ben ne istesem alır Allahtan ben de hesapsız para harcayan biri değilimdir, yoksa biz mahvolurduk..eşimin bana hayır diyememe gibi bi durumu var o da bundan rahatsız ama önüne geçemiyor :))özel hiç bi çabam da yok oysa...

İkimizde neye ne kadar harcayacağını bilen insanlarız
Kimse kimsenin harcamasına karışmaz. Gerekte duymayız
Sadece yakıştı mı, iyi durdu mu, hangi renk olsa, bu model daha mı güzel gibi fikir sorarız

asla karışmaz. bişey istediğimi söylediğimde hiç olmaz şimdi zamanı değil lafını duymadım.
kendine alışveriş yapmaz bana yapar. ama bende hesabımı bilirim.
durumumuz yoksa diretmem hiçbişey için. oda tutumlu olduğumu bilir.
kendime bişey aldıysam mutlaka aşkımada alırım mutlu olur. her kıyafetini ben seçerim. tek başına çıkıp alışveriş yapmaz.
gıda konusunda da karışmaz. bende ona karışmam. hesabımızı bilir ona göre davranırız.

Eşim neden aldın niye aldın diye karışmaz çok şükür.
Mutfak alışverişinde kendisi üstad. Babasından geçmiş sanırım.Piyasayı çok iyi takip eder nerde ne indirim var hangisi daha ucuz hep o bilir. Ben ihtiyacım olanı alırken fiyatına çok bakmam yani orda daha uygun vs. demem. Alırım. Bu yüzden tek asla çıkmam alışverişe..
Eşim beni tamamlıyor :)

karışmaz hatta mutfak alışverişlerinde felan ben ona karışırım...bütçeyi ayarlamak bana düşer çoğu
zaman zaten ondan saklı hiçbir şey almadım şimdiye kadar ya beraber çıkarız alışverişe ya da ben tek
imkanlar doğrultusunda istediğimi alırım.

Hiç karışmaz canım aşkım kocişim beni mutlu etmekten çok hoşlanır şunu beğendim desem al aşkım der ama ben genelde önce bütçeye bakar ona göre hareket ederim...

benim eşimde asla karışmaz zaten alışverişe birlikte çıkarız ve ne istesem alır bana bişey almaktan mutluluk duyar benim kıyafet ve ayakkabı zaafım olduğunu bilir beğendiğim bir şey olduğunda al aşkım ne istiyorsan der zevkime de müdahale etmez hiç şunu giyme bunu giyme demez bende zaten şuursuzca alışveriş yapmam bunu bilir kendisi....

Karismaz bana birakir ilk yillarda aldiklarima müdahale ederdi azcik kiskancti sükür gecti o huyu ,genelde ben onu frenlerim eli aciktir cok bütceyi asmayalim derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…