• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esiniz yemek secer mi? Benimki yakinda beni delirtecek!!!

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
45
116
44
Ankara
Hanimlar, yemek secen eslerinize nasil davraniyorsunuz? Lutfen varsa bir yolu bana da ogretin cunku artik delirmek uzereyim.

Bu da dert mi deneyin. Allah baska sikinti vermesin ama artik ne pisirecegimi sasirdim.

1.5 senelik evliyim. Esim 11 yasindan beri devlet yurtlarinda okumus. Yurtlarda verilen yemeklerden dolayi da bazi yemeklerden nefret etmis. tamam nefret edebilir. guzel ellerde o yemekler tekrar lezzetli bir hale donusebilir ama ben basaramiyorum.

Sacece ev, et turevleri ve etli turlu tarzi sey yiyor. zeytinyaglilardan, sebze yemeklerinden, hamur islerinden nefret ediyor. onlari pisirmissem mirin kirin ederek yiyor ya da yemiyor. varsa yoksa makarna.

yemediklerini sayayim...

kofte
tavuk
bezelye
patates
nohut, fasulye ve her turlu bakliyat
bulgur pilavi
pirinc pilavini mirim kirin ederek yer
hic bir zaman corba icmek istemez, corba icerse de mirin kirin eder.
hamur isler manti vs yemekleri sevmez.
zeytintaglilari severek yemez.
ciger vs sakatat yemez.

ona gore corba ve makarna yemegi destekleyicidir. yani corba ve makarnayi birlikte yaparsam, esas yemek nerede diye sorar.

baska yemek var mi?

ya kislar ben ne yapayim, bugun artik tartistik. dedim sana yemek falan yok bundan sonra. nerede isterse orada yesin. butce falan umrumda bile degil. canima yetti artik.

Kolaylaşmış gibi geldi bana eşine yemek hazırlaman baksana birsürü yemeği menüden çıkarmışsınız -tatlicadiarzu- Ne kaldıki geriye kafamçokkarıştı Bence bukadar hastalık derecesinde titizlik gösteriyorsa yemek seçimi konusunda her hafta sonu not alsın istediği yemekleri haftalık menüyü kendisi hazırlasın ona göre alışveriş yapar ona göre pişirirsin kafamçokkarıştı Ama bu arada kendini ihmal etme tabii kendine kadarda olsa pişir onun sevmediklerini sende yememezlik etme bakliyatlar önemli yahu cokacimcoook Sıkılma boşver dediğim gibi haftalık menü için eline ver kağıdı kalemi kendi düşünsün sen sağ ben selamet de yerimseniben

canim ikimize ayri ayri pisirmek gercekten eziyet benim icin.

canım benim eşimde yemek seçiyor, sebze yemeklerini asla sevmiyor varsa yoksa et, tavuk, balık olacacak. ama senden biraz daha şanslıyım özellikle tavuğun her çeşitini seviyor, bakliyatlarıda sevmiyor zaten bende sevmem bakliyatları ama sebze yemeğini severim ıspanak, pırasa filan benim eşimde yemez bende ne yapayım mecburen hep aynı tarz yemekler yapıyorum ve kendimede ayrıca yemek yapmıyorum açıkçası zaten o kadar vaktimde yok. sende öyle yap ne seviyorsa ne yiyorsa dön dolaş onları pişir yenmeyip çöpe gideceğine.

Canım aynı dert bende de var ben sadece yediklerini sayayım sana :

Köfte,makarna,EVDE YAPILMIŞ ÇORBA (paket yemezzzzz),pilav,fastfood...

geri kalan hiçbirşeyi yemez..Ve bende haliyle yiymiyorum..Çünkü çok zor geliyr ayrı yemek yapmak..

Ben ne yapıyorum biliyomusun :jeyyar:

mesela kabak yemiyomu türlü yapıyorum örneğin kabağı ufak ufak doğrayıp koyuyorum yemek içine..Örneğin pırasa sevmiyor ben ne yapıyorum ıspanaklı böreğin içine karıştırıyorum..

Ve hiçbişeyden çakmıyor...Ve snradan söylüyorum yediğin yemek şuyluydu buyluydu diye..

benimkiside ilk başlarda mırın kırm etti etsiz softaya oturmam dedi et olmazsa sucuk kızartı bana zeytinyağlı yemeği salata diye yiyordu neyse efendim bir gün kolestrolü ölçüldü ve baya yüksek çıkınca benim yaptıgım şeylerden başka sey yiyemez oldu hem üzüldüm hem sevindim dilerim böyle olmaz sizde cnm ama bir gun anlayacak hata yaptıgını çünkü vücudunda eksik kalan birşeyler olacak mutlaka vitamin gibi

aynı dert bendede var,maalesefki.artı yemekler böyle yapılırmıymış,benim annem şu şekilde yapıyo..annemden yemek dersleri al,falan falan..delircem yakındaaaa

benim müstakbel eşim de çok yemek seçiyor hatta doğru düzgün birşey yemiyor bende şimdiden kara kara düşünmeye başladım. bizde beyaz veya kırmızı farketmez ama et çok tüketilir. tersine nişanlım da hiç et yemez. çorba sadece mercimek sever. pilav yemez, hamurişleri pizza türü şeyleri çok sever ve kahvaltılık. yediği sebzeler; patlıcan, bezelye, taze fasülye o kadar yasakkelime

şimdi siz söyleyin ne yapayım ben bu adamı:oklava:

Canım aynı dert bende de var ben sadece yediklerini sayayım sana :

Köfte,makarna,EVDE YAPILMIŞ ÇORBA (paket yemezzzzz),pilav,fastfood...

geri kalan hiçbirşeyi yemez..Ve bende haliyle yiymiyorum..Çünkü çok zor geliyr ayrı yemek yapmak..

Ben ne yapıyorum biliyomusun :jeyyar:

mesela kabak yemiyomu türlü yapıyorum örneğin kabağı ufak ufak doğrayıp koyuyorum yemek içine..Örneğin pırasa sevmiyor ben ne yapıyorum ıspanaklı böreğin içine karıştırıyorum..

Ve hiçbişeyden çakmıyor...Ve snradan söylüyorum yediğin yemek şuyluydu buyluydu diye..

aynı şekilde benimkide aileden alışmış sadece köfte pilav makarna (ama sadece salçalı annesinin kullandığı salçadan olcak oda)patates kızartması kuru fasulye ve et.etide öyle farklı biçimde yemez. illede annesinin usulü düdüklüde bol yağlı ve salçalı. başka türlü yaparsam bunlarıda yemez. ilk sene çok zorluk çektim. ben istedimki değişik yapiim gözü gönlü açılsın. ama yooooook bu adamlara yaranılmaz. köftemi bile beğenmezdi önceden valla aç kalkıyodu masadan. ne üzülüodum. sonra takmamaya başladım. annesi nası yapıyo izledim aynısını yaptım. şimdi beğeniyo. evlenince 14 kilo aldım (5kilo verdim şimdilik).çünkü tek düze bi yaşam. hergün köfte patates kız. pilav yenirmi yaaa.kustum artık bende kendime tek çeşit başka bişey yapıorum.başka çıkış yolu yok. adamları idare etmek kolay diil.napalım.ne terse onu yapıcaksın. dert değil. işin kolaylaşır.:sm_cool:

bende sizdenim kızlar yedikleri az benimkide hep yurtlarda kalmış sulu yemek çorba pilav mutlaka olacak
ama sebze yemez sulu ve sebzesiz ne yapılabiliriki patates hep olur mu ya
hamir işi yok tatlı yok sade yemek öldüm artık elinden
yeme diyorum en son ramzanda 3 kilo verdi ya
sahuirda sadece ekmek komposto yenir mi okadar yemek fasa fiso
et hastası bide
vere et yersek iki yaka ansıl bir olcak ya

sositosositobenim eşim yemek seçmez ama tercihleri hep sulu yemeklerden yana.bide uğraşıcaksın bir yemeği yaparken.öyle basit yarım saatte hazırlanan yemekleri yemekten hoşlanmaz.bana eziyet onu çok mutlu ederde.sositososito

benim eşim asla yemek seçmez.önüne ne koysam yer.tabi çok severek yediği yemekler vardır ama diğerlerinide afiyetle yer.kahvaltılık bile koysam ne güsel yapmışsın hayatım der.bu konuda çok şanslıyım çook

ahhh ahhhhh yaramı deştiniz
her gün ayrı dertsenağlama

yumurta ve yumurtayla yapılmış bişeyleri ağzına sürmez mesela ben böreğin poğaçanın üstüne asla yumurta süremem yemez
nohut-fasulye-barbunya-yeşil mercimek gibi bakliyat gilleri yemez
tavuk ve tavuklu yemekleri ya yemez yada mırın kırın ederek yer
taze fasulye-pırasa kırk yılda bir yer
çorbada çok nadir içer

koy önüne her gün değişik soslu makarna
değişik harçlı pilav
patates kızatması patates püresi mercimek köftesi- köfte ve matar
her gün yer
allahtan sadece makarna yada pilav yaptığımda ee başka bişey yokmu demez alır elinede bi kase yoğurt yer :roflol:

benim eşim işyeri yüzünden herşeyden sogumuş halde delircem nerdeyse şuan bile neyapıcam diedüşünüyom
pilav yemiyo hergün pilav çıkıyomuş işyerinde kurufasulye sevmiyo
tavuktan nefretidönmüş hergün çıkıyomuş gece bile
mercimek sevmi,iyo
barbunya sevmiyo
bide kötü huyu var 3çeşit asla istemiyo iki çeşit olcakmış birer tabak bile yiyemeden kalkıyo sofradn yemeklerim ziyan oluyo çöpe gidiyo bende 2ögünden tek ögüne düştüm oyemeyince saglıgım ciddi derecede bozulcak biliyom etkileri başladı çünkü

eski eşimden çok çekmiştim bu konuda. her allahın günü köfte-patates. zeytinyağlı yemekler yeme kdeğil, mezeymiş (bizim ailede zeytinyağlı yemekler çok değerlidir, benim vazgeçilmezimdir.) yenecekse sıcak yenirmiş(ağzıma sürmem) ona ilk pişirdiğim gün vereyim ben de ertesi gün yiyeyim derdim, o da olamazdı, farklı yemek mi yenirmişkafamçokkarıştı ay şimdi yazarken başım döndü. bir de ne yemek yenecekse taze pişmiş olması gerekirdi, dolaptan çıkan yemek yenmezmiş(sabah pişen bile:oklava:)

3 yıl önce erkek arkadaşımla tanıştığımda ne yalan söyleyeyim en merak ettiğim konu yemek konusuydu. Zeytinyağlı yemek sever, hatta bayılır çıktı benim gibi:sm_cool: sevdiğimiz yemekler ortak, sevmediğimiz çok az var (kereviz hatta sanırım sadece) 1 yıllık evlilikte her gün anlamsız sorunlar yaşayınca insanın kriterleri de böyle garip oluyor:utangac:

Ama arkadaşım senin eşinin yurtlarda iğrenmiş olması, hoş görüyü hak ettiğini gösteriyor. bir arkadaşımızın da dediği gibi çaktırmadan alıştırmaya çalış derim. mesela sulu sebze yemeklerinden iğrenmiştir, ben de dışarıda yiyemem. Teflon tavalarda etli sebze sote yapmayı dene bence, sonuçta suya çıkmadığı için vitaminleri daha bile sağlıklı oluyor. ilk başta eti çok tutarsın zamanla eti azaltıp, sebzeleri çoğaltırsın, ne dersin?sengözlerimebaksanab

Hanimlar, yemek secen eslerinize nasil davraniyorsunuz? Lutfen varsa bir yolu bana da ogretin cunku artik delirmek uzereyim.

Bu da dert mi deneyin. Allah baska sikinti vermesin ama artik ne pisirecegimi sasirdim.

1.5 senelik evliyim. Esim 11 yasindan beri devlet yurtlarinda okumus. Yurtlarda verilen yemeklerden dolayi da bazi yemeklerden nefret etmis. tamam nefret edebilir. guzel ellerde o yemekler tekrar lezzetli bir hale donusebilir ama ben basaramiyorum.

Sacece ev, et turevleri ve etli turlu tarzi sey yiyor. zeytinyaglilardan, sebze yemeklerinden, hamur islerinden nefret ediyor. onlari pisirmissem mirin kirin ederek yiyor ya da yemiyor. varsa yoksa makarna.

yemediklerini sayayim...

kofte
tavuk
bezelye
patates
nohut, fasulye ve her turlu bakliyat
bulgur pilavi
pirinc pilavini mirim kirin ederek yer
hic bir zaman corba icmek istemez, corba icerse de mirin kirin eder.
hamur isler manti vs yemekleri sevmez.
zeytintaglilari severek yemez.
ciger vs sakatat yemez.

ona gore corba ve makarna yemegi destekleyicidir. yani corba ve makarnayi birlikte yaparsam, esas yemek nerede diye sorar.

baska yemek var mi?

ya kislar ben ne yapayim, bugun artik tartistik. dedim sana yemek falan yok bundan sonra. nerede isterse orada yesin. butce falan umrumda bile degil. canima yetti artik.

bak canım benim taktiği söyliyeyim sana benim adam karnıbahar (biz burda ona akbaş deriz) hiç yemezdi bunun yanında kabak kereviz falan bende bir akşam akbaşın salatsını yemeğini ve kavurmasını yaptım(hepsi ayni gece) onun hariçinde hiç bir şey bırakmadım dolapta (benimki acil durumlarda hemen yumurta kırar kendine oda yok yani) kaçarı yok yemek yemek zorunda kaldınaniknanik böğlelikle hepsinden yiyor artık adam pazardan kabağı dahi kendi alıyo kaydirigubbakcemile3yani birde bu işi baştan yapmak lazım ipleri baştan alcan yoksa çok zor hihoyyyt

babacım da pırasa yememiş senelerce. küçükken istemiyorum dedi diye dedem dövmüş o günden sonra yememiş...

yaş oldu 35, eve pırasa alınır baba yemez. çocuklar (biz) sen yemezsen biz de yemeyiz deriz (:
sonuç: ne kadar salakmışım, bu lezzeti bu kadar sene nasıl es geçmişim diye sırf çocukları için sevmediği yemeğe aşık olan bir baba :roflol: :roflol:

nur içinde yatsın inşallah...

off yemek secen eş gerçekten zordur heralde..

eşim süperdir bu konuda :nazar:
hiç bir yemeği seçtiğini,yaptığım bir tek şeye bile laf söylediğini,burun kıvırdığını görmedim..
Allaha şükür...

benim yaptığım yaptığım yemekleri seçmez...ege mutfağıdır bizim favorimiz...yalnız dışarda yada bazen yemek davetlerinde seçtiği olur..bol baharatlı bol salçalı biberli filan yemekleri sevmez....:içelim: :nazar:

Bence naz yapiyor bu adamlar size :oklava: yemem diyorsa sen bilirsin diyin bir sure sonra yemeye baslarlar heralde ac kalmaktansa.. cokacimcoook Gerci bana soylemesi kolay tabi cunku evlendigimizden beri 4 yildir yemem diye bir kelime duymadim esimden yemek konusunda hic sorun cikarmadi ki daha once Turk mutfagini hic bilmiyordu Bu saatten sonrada demez heralde hele bi desinnn Çok üzgünüm çoook

Back
X