Maalesef ki bu durum çok yaygın türkiye de. Hep kadının susması bekleniyor. Oysa ki kadını konuşturan zaten koca oluyor. Sen nasıl bir kişiliğe sahipsin bilmiyorum ama ben eğer konuşmazsam patlarım ve sinirden mahvolurum. Mideme kramplar falan giriyor sinirden başım ağrıyor, hayatı yaşamaya hevesim kalmıyor, tükeniyorum, yoruluyorum...Eşim bana hep sus yeter artık, dır dır yapma der. Peki ben gerizekalı mıyım kendi kendime Hiçbir şey yokken konuşayım. Mutlaka bir konu var ki yani eşim mutlaka bişi yaptı ki ben konuşuyorum. İsteniyor ki bizler susalım olay kapansın. Öyle olmuyor işte. Neden kadınlarımızın çoğu sinir hapları kullanıyor ya da sakinleştirici şuruplar içiyor? İste bu yüzden, konuşmamaktan, içine atmaktan. Bazen eşime o kadar sinirleniyorum ki gidip bir tane okkalı tokat atabilirim. İçimde ki sinire engel olamıyorum.
“Sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir” sözü aklıma geldi şimdi. Evet nedensiz de sevilir, anlaşmadan da sevilir ama bu evlilik için söz konusu değil. Ne yazık ki biz eşimle siyah ve beyaz gibiyiz. Zaten önceki konularda çokça anlattım bunları.
Evlilikte mutluluk nasıl olur? Ben bu konuyu çok araştırdım. Normalde her iki tarafında eşit bir şekilde fedakarlık yapması lazım, yeri geldiğinde susması lazım ve birbirinizin sevmediğini bildiğiniz şeylerden muhakkak kaçınmak lazım. Bunların hiç birini eşim yapmıyor bende yapmadığım için zaten şu an neredeyse ayrılma noktasına geldik. Severek evlenmedik mi? Evet evlendik ama sürdüremiyoruz.
Umarım eşinle aranı yakın zamanda düzeltirsin. Allah yardımcın olsun.