Esinizden korakarmisiniz kimi zaman?

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Merhabalarrrr...a.s.

Esiniz´den korkarmisiniz? Saygidan dolayi dogan bir korku degil benim dedigim, daha cok gercek anlamda korku..!

Hani ilk nesildeki hanimlarda cok denk geldim mesela...esine birsey söyleyemiyor...tabiri caizse, esine karsi cit cikartamiyor..!

Tabi bu korkunun cesitli faktörleri olabiliyor..enomik bag, siddet, aile baskisi, tehdit, karakter yapisi, gelecek kaygisi, cocuklar,...vs.! kafamçokkarıştı

Varmi bu korkuyu hala yasamak zorunda kalan hanimlar?

Sakin yalnis anlamayin...merak ettigimden soruyorum ve bu duruma sebeb olan etkenleri merak ediyorum....niyetim kimilerini kinamak filan degil..haddim olamaz bi kere!!

a.s.

valla siddet falan asla olmadı ama bazen bagırdıgında falan afallıyorum tabi bende az bagırıp cagırmıyorum yanii:dance:klava:

genel olarak korkmam aklımda bişey varsa konuya göre uygun bi dille fikirlerimi söylerim bazen kızar ama korkup sinmem haklı olduğumu savunurum.şiddet,aile baskısı vs.bu nedenlerden hiç korkmadım eğer şiddet olursa göz yumamam.ama ekonomik olarak şuan çalışmadığım için bişey alırken iyi düşünürüm (çalışırsam daha rahat olurum) belki kızar diye erkeklerin sağı solu belli olmuyor.'enson babalar duyar' diye bi dizi vardı orda kudret beyle bahriye hanım vardı aklma o karakterler geldi bu konuya çok uygun bir örnek.

Genelde korkmam
Eger bir şeyi söylemek istiyorsam söylerim.
Zaten öle çok sert,her şeye kızan bi adam değildir.
Sadece bir anı var o anda sustuysam tamamdır.
Sonra o susar ben yine kavgama devam ederim
Allah'a şükür şiddet olayı hiç olmadı,hatta benim mülayim kocam bagırmaz bile banaŞeniz

genelde korkmamama kayınvalidem eşimden korkmam gerektiğini söyler niye korkacam ki korkacak hiçbirşeyim yok ki korkayım

Kimse kimseden korkmaz bence.Eğer susulup alttan alınıyorsa bu saygıdan ya da olayları daha kötü hale getirmemek içindir.Ha bu arada eşim bana hiç bağırmamıştır bugüne kadar.Sorunların bağırılarak çöülmayacağini bilmek gerek.

Korkmak yanlis kelime!!

Esim disariya karsi cok sert gözükür tabiri caizse biraz Polat Alemdarlik var yaniyerimseniben

Ama evinde bana cocuklarina ve ailesine karsi cok farkli...şutarafagitti

Bazen arkadaslarim ay seninki ne kadar sert gözüküyor kimbilir aklini aliyorsundur ondan diyorlar ama aslinda hic öyle biri degil...:asigim:

Sadece onun bir noktasi vardir o nokta geldimi susacaksin sengözlerimebaksanab

çekindiğim bazı konular vardır..onlarla ilgili bir şey söylerken çekinirim..kaydirigubbakcemile
ama korkma değildir bu.
mesela yüksek gelen telefon faturasına çok kızar..bu ayki faturayı düşünmeden edemiyorum..:tomato:
benimde hassas olduğum konulardan o çekinir..
yine örnek vermem gerekirse kafasına göre akşam planı yapması..bana sormadan yapamazÇok üzgünüm çoook

bizimkinde öyle bi cüsse var ki ben değil herkes korkuyor:)))birde bu adamın kükrediğini düşünün:))) kayınvalidem bile oğlum fazla kilo alma korkutuyosun beni diyo:))) Şaka bir tarafa bağırdığında benimde tırstığım zamanlar oluyor.Bişey olacağından değil ama insan yinede ürküyor.

eşler, diğerini kırmaktan, incitmekten korkmalı......ama karı - kocanın attığı adım korkudan değil, saygıdan ileri gelmeli....ben bunu eşime de söylüyorum....yaptığımız hareketlere dikkat edelim ama bunu korkudan değil, saygı ve sevgiden yapalım diye...ama o bazı konularda beni korkutmaya çalışıyor, o zaman da ben çelişkiye düşüyorum ve yıpranıyorum....

allahtan baska kımseden korkmam
korkulacaksa o benden korksun
garıbım sessız bır adam zaten benım cene daha kuvvetlı
onun ıcın bulasmaz hıcbırzamannnn:roflol::roflol::roflol:

bahsettiğin korkular değil ama kadınların eşlerinden dozunda bir miktar kormkması gerektiği taraftarıyım ben.

hem itaat etmesine faydası da olur..

ne bileyim,incitmekten korkmak,üzmekten korkmak,
hoşuna gitmeyecek bir karar verip yapmaktan korkmak vs..
ama zamanla eşler birbirini tanıyor ve bunları yapmıyor nasıl olsa...

bazen belli konularda cekinirim :) mesela böyle taktigi birkac konu vardir..onlari yaptiysam cekinirim söylemeye

belli etmesede onunda benden cekindigi konular vardir :lepi: ilk evlendigimiz zaman pat diye birini cagirirdi..sanki ben böyle temizligimi yapmiş,böregimi çöregimi yapmişimda hali hazirda misafir bekliyormusum gibi bana 1-2 saat öncesinde haber verirdi :mymeka: neyseki artik cekinir oldu bundan :1closedeyes:

hiç korkmadım korkmama da canım.bazen sesini yükseltince tartışma çıkmasın diye susmayı tercih ederim.ama bilirim ki ben susunca daha çok bağırır.bi patlama noktam var.oraya getirirse hiç bişey dinlemem ve ben de başlarım bağırmaya ondan daha fazla.o zaman susar

ben ilk evlendiğim zaman çok korkardım.bana laf söyliyecek,kötü bakışlarını atacak diye ödüm kpardı ama artık onun nelere kızacağını bildiğim için korkmuyorum.kendimi ana daha iyi anlatabiliyorum

ilk zamanlarda çok tırsıyorum dermişim:roflol: hayır hiç bir zaman beni korkutamadı
anayı babayı ve cevredekileri kortukmayı başarmış ama
beni asla a.s göz dağı verir gibi oldu ama tınlayan kim
bazı şeylerde suskun kalıyordum çünkü olayların yani tartışmalarımızın büyümemesi için
sanılıyorduki ben eşimden korkuyorum eşimde öyle
ama malesf yanıldıklarını anladılar
tabiki saygımda kusur işlemem eh kormadığıma göre bir sorun yok aramızda
ama bazı yasaklarına tabiki korkumdan değilde saygımdan uzak dururuma.s

İtaat etmek derken..?
Yani bir köle-sahip ilişkisi mi demek istediniz acaba?
Bence herşey konuşarak halledilir
Hiç kimsenin birbirinin gözünü korkutmaya hakkı yoktur.

Ben eşimden korkmuyorum..enden korkayım ki?
Benin tepki verebileceğim konular var yada onun tepki verebileceği
Bunları bilip ona göre davrandıktan sonra çekinmeye gerek yok.
Karşılıklı saygı..:1closedeyes:

bahsettiğin korkular değil ama kadınların eşlerinden dozunda bir miktar kormkması gerektiği taraftarıyım ben.

hem itaat etmesine faydası da olur..
bhk. bu yazınıza şiddetle tepki veriyorum. ne demek itaat etmesinde fayda var.kadınlar köle mi.itaat edecek.... köleler itaatkar olur. kocadan korkmak mı... evlilik korku üzerine kurulmamalı.. sevgi ve saygı üzerine kurulmalı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…