Eşinizden para saklıyor musunuz

ablanız abiniz gönderiyorsa söylemenize gerek yok. ama imkanınız varsa çalışın bence. kadınların kocalarından alacakları harçlığa tamah etmek zorunda kalmaması gerekiyor elzem durumlar dışında bence
Malesef bebeğim olduğu için çalışamıyorum. Bende 18 yaşımdan beri çalışan bi insanım şurda 1 senedir evdeyim

ben iki tarafın da para saklamasını normal bulmuyorum, benim eşimde kendi işini yapıyor fakat banka hesabında ne var bilirim, ben çalışmıyorum fakat benim kenarda neyim var o da bilir. sonuçta para aynı eve giriyor, saklanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. kuaför konusundan anladığım eşiniz sizin kenarda paranız olduğunu duyunca ondan istemeyin istiyor, açıkçası bu da benim normalim değil. ne olursa olsun özellikle çocuklu bir kadının kenarda parası olması gerektiğini düşünüyorum. her an ihtiyaç olabilir çünkü.

Ebu Cehil'e dönüşüyorum diyemiyor. 😝 Gerçekten alınması gereken bir eşya olur , bir borç durumu olur yardımcı olurum onun dışında no no no. 😝 Bilir beni isteyemez. 😂
Ben de borç olarak veririm,her zaman fazlasıyla geri alırım 🤣 kızım da aynı şekilde alıştı,babasına bazen borç verir , fazla fazla geri alır

Babam esnaftı. Dediğiniz gibi bazen iş çok olur bir ayda kazandığını bir günde kazanırdı, kimi zaman da günlerce iş olmazdı doğru dürüst. Anlatırdı arada, ama tam sayıyı bilmezdik, “bugün bi iş geldi 100₺ kazandık” gibi, 2020’de emekli oldu, o çalıştığı zamanlar 100₺ benim aylık harçlığım falandı 😅. Ay sonu bilançosunu vs bilmezdik. Çok fazla para yok lafını duymuşumdur kendisinden, borcu da çoktu. Asla ne kadar cebinde var, ne kadar borcu var, tam bilmezdik.

Bu bende travma oluşturmuş olacak ki nişanlımla gizli saklımız olmaz. Nereye ne kadar borcu var bilirim, o da benim. İkimiz de devlette çalışıyoruz, ayın 14’ünde bordrolara erişim açılınca girip ikimizinkine de bakıp ona atıyorum, her şeyden haberimiz oluyor. Maaş yattı mı, ek ders yattı mı vs haber veriyoruz birbirimize. Ben elimde pek para tutamam, bu yüzden yaptığım birikimden de haberi var, yapabilirsem tabi 😅.

Sizinki ya da ebeveynleriminki gibi bir evliliğim olsaydı paramı gizlerdim. Çünkü eşiniz, ihtiyacınız olduğunda “e senin paran var ya, ondan harca” diyebiliyor. Ya harcamasam bile harcadım derim ya da altın döviz vs birikim yaptım, bozdurtma şimdi değer kaybeder derim. Benim nişanlım da babam da birikim yaptığımı duysa, ihtiyacım olandan fazla para verir kalanı birikime eklememi söyler. Sonra da o birikime göz dikmezler. Eşiniz, ihtiyaç durumunda birikiminizi sorup isteyecekse hiç o topa da girmeyin. İhtiyacım vardı, para bitti deyin.

Bende sinir oluyorum erkeklerin çoğunda vardır ya maaşı sorulmaz hesabı onu yapıyor bana ama bende doğru bulmuyorum ve hep irdelerim. Bende söylemiyim diyorum
Valla ben evlenince eşime tavır koydum, hayat müşterek, aynı çatı altında yaşıyoruz, gelirimizi giderimizi borcumuzu bilmemiz lazım, o yüzden maaş yatan hesaplarımizi ortak yapalım dedim. Aylarca gerildi, direndi, sonunda ikna oldu. Bilemiyorum, çalışmıyor olsaydım belki de ikna olmazdı. Eşiniz sizden gelirini gizliyorsa bu gariptir bence, evlilikte dürüstlük önemli. Eşler olarak ayrı hesabınız, birikiminiz tabii ki olur, ama en temel gelir bilgisini gizlemek (hem de çalışmayan bir kadınsanız bunu sizden saklamak) bence ciddi bir sorun çünkü bütçeyi tek başına kontrol ediyor, sizin de gücünüz olmuyor, sizi de ekonomik olarak kontrol etmiş ve onun keyfine tabii tutmuş oluyor. Mesela eşinizin yatırımlarindan haberiniz var mı?

Ya bir kredi kartım var düzenli öder hatta ama nakit ihtiyaçlarımda ondan istiyorum mesela gittiğim kuaför için konuşacak olursam kart geçmiyordu. Aslında doğru söylüyorsunuz nakit kart ya da kendimi aylığa bağlasam bu şekilde onunda benimde düzenim olur.
Aylık mı? Siz evin çalışanı değilsiniz, bence kendinizi eş konumunda görmeniz gerekir. Çok şaşırdım ve üzüldüm böyle yazmanıza

Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.
O bana net değilse bende ona net olmam. Madem işleri dalgalı sürekli altin hediye aldirin oldukca. Kötü günde bozarsiniz en azindan.

Valla ben evlenince eşime tavır koydum, hayat müşterek, aynı çatı altında yaşıyoruz, gelirimizi giderimizi borcumuzu bilmemiz lazım, o yüzden maaş yatan hesaplarımizi ortak yapalım dedim. Aylarca gerildi, direndi, sonunda ikna oldu. Bilemiyorum, çalışmıyor olsaydım belki de ikna olmazdı. Eşiniz sizden gelirini gizliyorsa bu gariptir bence, evlilikte dürüstlük önemli. Eşler olarak ayrı hesabınız, birikiminiz tabii ki olur, ama en temel gelir bilgisini gizlemek (hem de çalışmayan bir kadınsanız bunu sizden saklamak) bence ciddi bir sorun çünkü bütçeyi tek başına kontrol ediyor, sizin de gücünüz olmuyor, sizi de ekonomik olarak kontrol etmiş ve onun keyfine tabii tutmuş oluyor. Mesela eşinizin yatırımlarindan haberiniz var mı?
Evet tabi ki hatta tüm yatırımları benim üzerimedir. Dün hatta sordum ben niye senin gelirini bilmiyorum diye. O da dedi ki düzenli değil al bak defter orda herşeyi yazıyorum neye ne kadar gitmiş ne gelmiş hepsi var diye. Bende bilmiyorum ki bölük pörçük alıyorum diyor.

Aylık mı? Siz evin çalışanı değilsiniz, bence kendinizi eş konumunda görmeniz gerekir. Çok şaşırdım ve üzüldüm böyle yazmanıza
Kabaca aylığa bağlamak dedim yani aylık olarak benimde net bi gelirim ya da haftalık. Üzülmenize de şaşırmanızada gerek yok

Merhaba.
Benim sorunum değil de danışmak fikir almak istediğim bi konu var.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister 😂 “ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri 🤷‍♂️
söylemiyorum, hesaba atıyorum dolar yada altın olarak.
gerekirse çıkarıp veriyorum ama param var demek istemiyorum çunkü ne zaman var desem muhakkak bir ödeme çıkıyor.
zor gün parası olarak saklıyorum gerçekten altından kalkamayacaği şeyler oldugunda veriyorum

Merhaba.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister 😂 “ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri 🤷‍♂️
Belki azıcık kıskanarak soruyorum ama abiniz ablanız niye size para gönderiyor ihtiyacınız yokken?

Bu arada ben söylerim eşime ama kenara kaldırırım. Ne kadar kaldırdığımı, kaldırdığım parayı ne yaptığımı bilmez.

Merhaba.
Esimin ne kazandigini kurusu kurusuna bilirim, oda benim ne kazandigimi bilir. Hicbir zaman senin paran benim param muhabeti olmaz aramizda. Tüm giderleri ben yaparim eve ne kaldi ne harcandi ona söylerim haberi olsun diye. Banka hesaplarimiz ortak.
Öyle ayri gelir gider veya saklamak ayni evin icinde esler arasinda olmamasi lazim. Sonucta hayati, ayni evi ve yatagi paylasiyoruz.

Belki azıcık kıskanarak soruyorum ama abiniz ablanız niye size para gönderiyor ihtiyacınız yokken?

Bu arada ben söylerim eşime ama kenara kaldırırım. Ne kadar kaldırdığımı, kaldırdığım parayı ne yaptığımı bilmez.
İçlerinden geliyor aradaki yaş farkıda büyük etkisi onlar için çünkü mesela benim çok geri yollamışlığım vardır kızarlar bişey al benim adıma derler tekrar yollarlar parayı geri.

Evet tabi ki hatta tüm yatırımları benim üzerimedir. Dün hatta sordum ben niye senin gelirini bilmiyorum diye. O da dedi ki düzenli değil al bak defter orda herşeyi yazıyorum neye ne kadar gitmiş ne gelmiş hepsi var diye. Bende bilmiyorum ki bölük pörçük alıyorum diyor.
Gelen yorumlara kızıp içerliyor olabilirsiniz. Ama ben sizin yerinizde olsaydım işkillenirdim ve kendi paramı bir kenara koyardım, ayri biriktirirdim. Burada pek çok kadın da benzer şeyler yazmış. Ya erişiminiz olur ve herşey açıktır, ya da erişiminiz olmaz ve durum belirsiz olduğu için siz de kendiniz birikim yaparsınız. Gelirinin inişli çıkışlı olması da durumu değiştirmiyor ki, sizi hesaplara ekleyebilirdi. Hisse senedi ve kripto hesapları ortak olmaz, ama vadesiz ve vadeli banka hesapları ortak olabiliyor. Bana gizliyor gibi geldi, ama siz bilirsiniz tabii..

Ne eşim benden nede ben eşimden para saklamiyoruz

Ama bir dönem bana para biriktiremiyoruz kenara koy ama bana bahsetme demişti :)

Normalde maaş evde durur çocuklar ihtiyaç dahilinde sorup alırlar çocuklar bile bilir paranjn yerini :)

Heralde her zaman köşemde para vardır elime geçtikçe de atarım bence her kadının köşesinde olmalı ne olur ne olmaz köşemde param olmazsa güvensiz hissederim kendimi söylemem de ama ben onun kuruşunu bilirim tutamaz kendini söyler

Merhaba.
Bizim ayrı gayrımız yok, kimin hesabında kaç para var biliriz. Sizde durum bu değil, eşinizin kazancını bilmiyorsunuz, ben olsam böyle bir adama asla güvenmezdim, bana gelen parayı da söylemezdim.

Back
X