• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hergün kahvaltı hazırlıyor musunuz?

Ben her sabah saat 5:00 da kalkıp kahvaltı hazırlarım eşimi kaldırırım kahvaltısını eder işe gider. Saat 6 olmadan evden çıkıyor çünkü işyeri çok uzak.Ve kahvaltı etmeden asla evden çıkmaz. Ama bende çalıştığım için çok yoruluyorum ve uykusuz kalıyorum.Aranızda durumu en vahim olan beni sanırım:(((

Valla siz sürekli çocuğum için kalkıyorum yok şöyle böyle yapıyorum diyorsunuz da herkes için bu bir değil çocuğunuz olunca zaten mecburen kalkacaksınız. O kendi işini kendisi göremez ama eşiniz siz uykusuzken bir kahvaltı hazırlayabilir bildiğim kadarıyla eski konunuzdan hani eşiniz çocuğunuzu kaçırmıştı yaa çok iyi bakar çocuğuma, her yemeği yapar demiştiniz kahvaltıyı haydi haydi hazırlar. Ben o kadar yorulucam gece boyu uykusuz kalıcam her sabah kahvaltı benden beklenecek fedakarlıklar karşılıklıdır. Kaldı ki sizin işyeriniz yine eski konunuzdan biliyorum evinizin altında geç kalma derdiniz yok ben kendi arabamızla trafikte 45 dk yol gidiyorum. Burada hiökimse eşine kahvaltı hazırlamıyor diye kötü eş, fedalar olmayan eş konumunda değildir. Kahvaltıya gelene kadar ne fedakarlıklar yapıyoruz. Çamaşırı, ütüsü, her akşam farklı yemeği, temizliği, ailesini ağırlaması, uykumuzdan feda edip evin bütçesi için çalışmak, banane kendisi ekmeği getirsin dememek bile, bunun için evladımızın bakıcılarla büyümesini göze almak bile sırf çocuğumuz daha iyi şartlarda yetişsin diye en büyük fedakarlık bir kahvaltı da eksik kalıversin bunun içinde fedakar eş olmayacaksam o eşimin tercihi ki eşim yese zaten peynir zeytin çıkarmakta iş değil ama zaten yemiyor.

ne zaman nerde takip edeceksiniz diye bekliyordum kı tamda tahmınım gıbı yıne bır SORGULAMAYLA benı buldun...
senın başka işin yok mu acaba herseyde ozel hayatı bu kadar dıdıklıyorsun...Çokta meraklısın unutma ki ınsanın basına ne gelirse meraktan gelir...
Sen sensın ben benım konu sahıbıde kendıne has bır kısılık herkes bir olmaz biz bayanların oncelıklı gorevı evı,eşi ve evlatlarıdır...
İşinden önce gelir bunlar fedakarlık boyutuda bu noktada başlar olay sadece kahvaltı değildir... Anlatmak istediğim şey bir yaşam biçimidir.Herşey karşılıklıdır ne güsel söyledin karşılıklı ki demekki yardımlaşmak birbirimize destek oluyoruz geçmişi didiklemenenın anlamı yok 45 dk yol gitmen benı bağlamaz senın sorunun zamanında bende 1saat 45 dk yol gidiyordum yinede kahvaltımı aksatmıyordum sabahın 5 ınde yollara dokuluyordum bu bir yaşam biçimidir .Benim tarzım bu sizinki kendinize kalmış...evlendıkten sonra bu alışkanlıgıda eslerımıze kazandırmak bızım elımızde benımde esımın boyle alışkanlıkları yoktu ama sayemde oldu çokta memnun gune zımba gıbı başlamak her zaman ıyıdır saglıklı bıreyler yetıstırmek adına bız oncu olmayılız buna

ne zaman nerde takip edeceksiniz diye bekliyordum kı tamda tahmınım gıbı yıne bır SORGULAMAYLA benı buldun...
senın başka işin yok mu acaba herseyde ozel hayatı bu kadar dıdıklıyorsun...Çokta meraklısın unutma ki ınsanın basına ne gelirse meraktan gelir...
Sen sensın ben benım konu sahıbıde kendıne has bır kısılık herkes bir olmaz biz bayanların oncelıklı gorevı evı,eşi ve evlatlarıdır...
İşinden önce gelir bunlar fedakarlık boyutuda bu noktada başlar olay sadece kahvaltı değildir... Anlatmak istediğim şey bir yaşam biçimidir.Herşey karşılıklıdır ne güsel söyledin karşılıklı ki demekki yardımlaşmak birbirimize destek oluyoruz geçmişi didiklemenenın anlamı yok 45 dk yol gitmen benı bağlamaz senın sorunun zamanında bende 1saat 45 dk yol gidiyordum yinede kahvaltımı aksatmıyordum sabahın 5 ınde yollara dokuluyordum bu bir yaşam biçimidir .Benim tarzım bu sizinki kendinize kalmış...evlendıkten sonra bu alışkanlıgıda eslerımıze kazandırmak bızım elımızde benımde esımın boyle alışkanlıkları yoktu ama sayemde oldu çokta memnun gune zımba gıbı başlamak her zaman ıyıdır saglıklı bıreyler yetıstırmek adına bız oncu olmayılız buna

Ben seni niye takip edeyim Allah aşkına bakın bakalım son konunuzdan sonra nerede yazmışım size ben. Bayanların öncelikli görevi eşi değil rahatıdır demiş miyim ben acaba. Evet herkesin yaşam biçimi kendine kalmış çok güzel söylediniz o zaman genel yorumlar yapın burada kahvaltı hazırlamayan birine ne var canım kahvaltı hazırlamakta demeyin herkesin evi yuvası rahatı kendine demek ki eşinin de bir rahatsızlığı yok. Evet doğru diyorsunuz çok görmüş fedakarlıklarınızı size kahvaltı hazırladığınız için o kadar minnettar olmuş ki kavganızda çocuğunuzu kaçıracak kadar yüz bulabilmiş dimi. Seni bağlasın diye yazmadım zaten 45 gidiyoruım diye burada hazırlamıyorum diyenlere çıkışınız hiç hoş değil. Herkes sizin gibi olmak zorunda değil. Dediğim gibi sadece kahvaltı hazırlamıyor diye fedakar eş olmaktan çıkılmıyor. Ben herşeyimi zaten yapıyorum sizin gibi benim ailemde aynı apartmanda değil çocuğumu bir bakıcıya bırakıcam, öyle her an çıkıp yukarı bakamıcam kontrol edemicem. Çok şükür hepsinin altından kalkacak gücüm var. Eşim de bana çok yardımcı zaten ben kahvaltı yapmak istesem eliyle hazırlar ama istemiyoruz ikimizde istese yine hazırlarım. Ben şuna takıldım sadece ben gece uykusuz kalıyorum sürekli kalkıyorum birde kahvaltı hazırlıyorum ne var bunda sanki diyorsunuz eşiniz hazırlasın o zaman uykusuz kaldığınız zamanlarda. Burada kahvaltı hazırlayamayan insanlar sağlıklı bireyler yetiştirmiyor yani dikkat ederseniz zaten çoğumuzun çocuğu henüz yok. O yüzden siz kendi fikrinizi söyleyin başkalarını eşlerine kahvaltı hazırlamıyor diye ona mı üşeniyorsunuz diye yargılamayın şartlarını bilmeden bunu demeye çalışıyorum. Ayrıca başka birinin açtığı konuya yorumuma yorum yaptınız ne kadar sorguluyorsunuz dedektif olmanız lazımmış sizin dediniz bana siz yazdınız ama ben size orada cevap bile vermedim sadece burada insanları bından dolayı hor görmeniz beni rahatsız etti zorundalarmış mecburlarmış nasıl zaman bulamıyorlarmış, kahvaltı hazırlamakta ne varmış vs.. siz hazırlayın biz hazırlamıyoruz eşimin de hiçbir şikayeti yok zaten kendisi yemiyor zorla yediremem dimi.Hem sorgulamayı nerden çıkardınız tek bir sorgulama cümlemi mi bulur musunuz nasıl hazırlıyorsunuz nasıl o saatte kalkıyorsun gece uyumamışken filan mı demişim size hayırr. Eşinizin maharetlerini anlata anlata bitirememiştiniz çocuğuma çok iyi bakar diye kaçırdığında aklım hiç kalmıyor demiştiniz ama şimdi siz uykusuzken kalkıp kahvaltınızı bile hazırlamıyor hem uykusuz hem eşime fedakar olucam diye kahvaltı kusura bakmayın eşim öyle bir halde olsam bana anlayışlı olur uyumamı ister ve yiyecekse bile peynir zeytin hazırlayıp kendi yer asla bana zaten hazırlatmaz.

Son düzenleme:
Öyle cümleler var ki yazan eş mi anne mi belli değil. Konu sahibi eğer içinden geliyorsa o saatte enerjin varsa hazırla. Ama zorlanacaksan mecbur değilsin Senin naz yapacak zamanların bunlar. Vücudunda envai çeşit hormon pompalanan sensin. Bebek gibi senin şımartılman gerekiyor. Uykuya senin ihtiyacın var. Kendi çocuğuna gösterilen ilgiyi kıskanan erkek kadar itici bir şey var mı bilemedim. Anne oldum diye kadınların cinselliğini unutmaması ve eşini bu açıdan ihmal etmemesi taraftarıyım ama bu kadar. Kahvaltı hazırlamadın diye trip atıp, muayyen günü gelmiş kadın tavırları gösteren bir erkek çok itici. Umarım hayat arkadaşım bundan daha bilinçli davranır. Amin.

Öyle cümleler var ki yazan eş mi anne mi belli değil. Konu sahibi eğer içinden geliyorsa o saatte enerjin varsa hazırla. Ama zorlanacaksan mecbur değilsin Senin naz yapacak zamanların bunlar. Vücudunda envai çeşit hormon pompalanan sensin. Bebek gibi senin şımartılman gerekiyor. Uykuya senin ihtiyacın var. Kendi çocuğuna gösterilen ilgiyi kıskanan erkek kadar itici bir şey var mı bilemedim. Anne oldum diye kadınların cinselliğini unutmaması ve eşini bu açıdan ihmal etmemesi taraftarıyım ama bu kadar. Kahvaltı hazırlamadın diye trip atıp, muayyen günü gelmiş kadın tavırları gösteren bir erkek çok itici. Umarım hayat arkadaşım bundan daha bilinçli davranır. Amin.

Yani ben bütün gece 10 kere bebeğime bakmak için kalkıcam eşim uyuyacak bir güzel uykusunu alacak ben sabah zombi gibi olucam. Zaten bir de çalışıyor olucam 10 dk uyku bile belki bana o an çok iyi gelecek ama ben aman eşim fedakar kadın desin zinde gitsin iyi bakayım diye kahvaltı hazırlıcam. Ben ne oluyorum peki benim canım yok mu herşey karşılıklı erkekte pekala karım uykusuz kaldı deyip sofray birkaç bir şey koyup kaldırabilir eşini tatlım sen uyu ben hazırlarım diyebilir. O zaten uykusunu aldığı için zindedir. Bir poğaça simit yese ne olur yani. Ben kendimi paralıcam yaranıcam diye eşim bana yapmadığını bırakmıcak çok şükür eşimle sorunum yok ama öyle yapar yaparsın bir gün yapmazsın laf olur ya da seni ailene ezdirir, yapmasıın istemediğin davranışları ısrarla yapar ama kahvaltı hazırlıyorsun diye hiçbir erkek kendini eşimde bana kahvaltı hazırlıyor diye değiştirmez. İçinde olacak. Saçımı süpürge edicem işyerinde esnicem konsantre olamıcam ama ne beyimiz kahvaltı etmeli aman yoksa akşam yemeği, ütü, temizlik, alışveriş, hiiçç fedakarlık değiilll.

Ben seni niye takip edeyim Allah aşkına bakın bakalım son konunuzdan sonra nerede yazmışım size ben. Bayanların öncelikli görevi eşi değil rahatıdır demiş miyim ben acaba. Evet herkesin yaşam biçimi kendine kalmış çok güzel söylediniz o zaman genel yorumlar yapın burada kahvaltı hazırlamayan birine ne var canım kahvaltı hazırlamakta demeyin herkesin evi yuvası rahatı kendine demek ki eşinin de bir rahatsızlığı yok. Evet doğru diyorsunuz çok görmüş fedakarlıklarınızı size kahvaltı hazırladığınız için o kadar minnettar olmuş ki kavganızda çocuğunuzu kaçıracak kadar yüz bulabilmiş dimi. Seni bağlasın diye yazmadım zaten 45 gidiyoruım diye burada hazırlamıyorum diyenlere çıkışınız hiç hoş değil. Herkes sizin gibi olmak zorunda değil. Dediğim gibi sadece kahvaltı hazırlamıyor diye fedakar eş olmaktan çıkılmıyor. Ben herşeyimi zaten yapıyorum sizin gibi benim ailemde aynı apartmanda değil çocuğumu bir bakıcıya bırakıcam, öyle her an çıkıp yukarı bakamıcam kontrol edemicem. Çok şükür hepsinin altından kalkacak gücüm var. Eşim de bana çok yardımcı zaten ben kahvaltı yapmak istesem eliyle hazırlar ama istemiyoruz ikimizde istese yine hazırlarım. Ben şuna takıldım sadece ben gece uykusuz kalıyorum sürekli kalkıyorum birde kahvaltı hazırlıyorum ne var bunda sanki diyorsunuz eşiniz hazırlasın o zaman uykusuz kaldığınız zamanlarda. Burada kahvaltı hazırlayamayan insanlar sağlıklı bireyler yetiştirmiyor yani dikkat ederseniz zaten çoğumuzun çocuğu henüz yok. O yüzden siz kendi fikrinizi söyleyin başkalarını eşlerine kahvaltı hazırlamıyor diye ona mı üşeniyorsunuz diye yargılamayın şartlarını bilmeden bunu demeye çalışıyorum. Ayrıca başka birinin açtığı konuya yorumuma yorum yaptınız ne kadar sorguluyorsunuz dedektif olmanız lazımmış sizin dediniz bana siz yazdınız ama ben size orada cevap bile vermedim sadece burada insanları bından dolayı hor görmeniz beni rahatsız etti zorundalarmış mecburlarmış nasıl zaman bulamıyorlarmış, kahvaltı hazırlamakta ne varmış vs.. siz hazırlayın biz hazırlamıyoruz eşimin de hiçbir şikayeti yok zaten kendisi yemiyor zorla yediremem dimi.Hem sorgulamayı nerden çıkardınız tek bir sorgulama cümlemi mi bulur musunuz nasıl hazırlıyorsunuz nasıl o saatte kalkıyorsun gece uyumamışken filan mı demişim size hayırr. Eşinizin maharetlerini anlata anlata bitirememiştiniz çocuğuma çok iyi bakar diye kaçırdığında aklım hiç kalmıyor demiştiniz ama şimdi siz uykusuzken kalkıp kahvaltınızı bile hazırlamıyor hem uykusuz hem eşime fedakar olucam diye kahvaltı kusura bakmayın eşim öyle bir halde olsam bana anlayışlı olur uyumamı ister ve yiyecekse bile peynir zeytin hazırlayıp kendi yer asla bana zaten hazırlatmaz.
sen nasıl bir hasta kişiliksin yahu allah akıl fıkır versın sana yazılacak çok cevabım varda karşımda anlayacak adam yok!
sevgili anlayıslı kocacıgınla nıce 6 yıllara bu tembellıkle kusura bakma ama cocuk fılan bakamassın sen baksanda hayatı kocana zehır edersın!!! ara sıra hepımızın kocası oyle jestler yapar kahvaltı hazırlamak yemek yapmak gıbı ama bır kadınındır bu vazıve erkegıne hızmet cok kıymet bıldıde aldı cocugumu kacırdı bu konuyla ılgılı tek yorum dahı yapma 6 yıldır cocugun olmamıs once bı olsun sonra konusalım...

Yani ben bütün gece 10 kere bebeğime bakmak için kalkıcam eşim uyuyacak bir güzel uykusunu alacak ben sabah zombi gibi olucam. Zaten bir de çalışıyor olucam 10 dk uyku bile belki bana o an çok iyi gelecek ama ben aman eşim fedakar kadın desin zinde gitsin iyi bakayım diye kahvaltı hazırlıcam. Ben ne oluyorum peki benim canım yok mu herşey karşılıklı erkekte pekala karım uykusuz kaldı deyip sofray birkaç bir şey koyup kaldırabilir eşini tatlım sen uyu ben hazırlarım diyebilir. O zaten uykusunu aldığı için zindedir. Bir poğaça simit yese ne olur yani. Ben kendimi paralıcam yaranıcam diye eşim bana yapmadığını bırakmıcak çok şükür eşimle sorunum yok ama öyle yapar yaparsın bir gün yapmazsın laf olur ya da seni ailene ezdirir, yapmasıınece istemediğin davranışları ısrarla yapar ama kahvaltı hazırlıyorsun diye hiçbir erkek kendini eşimde bana kahvaltı hazırlıyor diye değiştirmez. İçinde olacak. Saçımı süpürge edicem işyerinde esnicem konsantre olamıcam ama ne beyimiz kahvaltı etmeli aman yoksa akşam yemeği, ütü, temizlik, alışveriş, hiiçç fedakarlık değiilll.

Yok benim zaten geleceğe dair umutlarım bitiyor. Erkekleri öyle bir noktaya koyuyoruz ki, aman da kahvaltısını hazırlarım, ütüsünü yaparım, elcağızımla beslerim. Yani yap tabi senin seçimin ama bunlar seni tanımlamasın. Hayatta bıraktığın iz bu olmasın. Eşimin yol arkadaşıyım, dert ortağıyım de. Her şeyi birlikte yaparız de. Bana mutfakta kahkahalar eşliğinde birlikte hazırlanan bir yemek daha sempatik geliyor. bir kahvaltı hazırlamadı diye uyuşuk mu oluyor kadın. Ne çirkin ve gereksiz bir laf. Tutup da aynı seviyeye düşmek isteyecek birisi o zaman kendini paralayanlar da hizmetçi oluyor dese hoş mu? Sabahtan akşama kadar çalışan iki insan var ama kahvaltı kadından, ütü kadından, temizlik kadından. Ne olacak madalya mı takacaklar, bunları yapmayan kadından çok daha fazla mı kıymet göreceksin. Sizi temin ederim alakası yok. Ha Allah rızası için yaparsın ama onu da mecburiyetten değil içinden gelerek. İnsan olarak kendimize bir değer verebilsek. Saçı süpürge etmenin çok da matah bir şey olmadığını aksine seni külkedisi yapacağını ve etrafta seni sindrella yapacak peri annelerinin olmadığını ne zaman göreceğiz.

hala konu devam ediyormuş :1:
ilk yorumlarımda dedim yine diyorum.. bir adamın eli kolu tutarken dolaptan peynir zeytin çıkaramaması acizlikten başka bişi değil.. yazık..

hele hemcinsimin bunları pohpohlaması daha da yazık..

kadının canı yok sanki hiç :19:

Ben eşime her sabah kahvaltısını hazırlarım öyle yolcu ederim aç karna gitmesine gönlüm el vermez :) ancak pazar günleri o bana kahvaltı hazırlar sürprizler yapar.. Bu bence içten gelen birşey olmalı görev haline gelince kişi için işkence haline dönüşebilir çünkü..

hala konu devam ediyormuş :1:
ilk yorumlarımda dedim yine diyorum.. bir adamın eli kolu tutarken dolaptan peynir zeytin çıkaramaması acizlikten başka bişi değil.. yazık..

hele hemcinsimin bunları pohpohlaması daha da yazık..

kadının canı yok sanki hiç :19:
olay o peynır zeytın olsa herkesın kocası cıkarır yer elı ayagı tutuyo sukur ama karsılıklı bısı paylaşmaktan soz edılıyor...
ılla kahvaltıyı kadın hazırlasın degıl erkek pohpohlamakta degıl esler bırbırıyle ne zaman vakıt gecırecek ozellıkle calısanlar bır yemekte bır de yatakta gerı kalan zamanda harcanan vakıtler bu kadar uzun ve keyıflı olmuyor bunu demek ıstemıstım elestıren daha elestırsın amac bırlıkte vakıt gecırmek ıse guler yuzle ugurlamak vs kı konu sahıbesı arkadasım su anda evde calısmıyo bahsettıgı kadarıyla esın cocuk gıbı surat yapması ayrı o hazırlasın kaldırsın esını bır sabahta amac bırlıkte olmaksa sayet ... Anlayışlı esse tabı ...hersey bayandan beklenmez... genelde kadının gorevıdır ama yorgunluk donemlerınde hastalık donemlerınde yada ozel zamanlarda her erkek esıne bole jestler yapmalıdır cok sukurkı ben sıkayet etmıyorum.Kadın koledır dıye bısı yok ama evlılıklerde kadın evınden sorumludur once es yardımcı olursa mukemmel tabıkı :51:

ben kendime bile kahvaltı hazırlamıyorum ona özel uykumdan feragat edip kalkamam.
ben de çalışıyorum, çok yoruluyorum. yataktan 5 dakka geç kalkmak için türlü taklalar atıyorum
iş yerine geldiğimde yapıyorum kahvaltımı. o da öyle yapıyor.
ama hafta sonları kallavi bir sofra ikimizi de mutlu ediyor.
bir kadının görevi eşine annelik yapmak değildir.
koskoca adamı çocuğum gibi ah vah aç gitmesin evden diye pışpışlayamam
her şey dolapta hazır isterse kahvaltısını yapabilir.
ama allahtan bana saygı duyan yormamak için gayret eden bir adam ki
ramazanda sahur için kalktığımda bile mahçup olurdu, uykum bölünüyor, işte zorlanıyorum diye.

sen nasıl bir hasta kişiliksin yahu allah akıl fıkır versın sana yazılacak çok cevabım varda karşımda anlayacak adam yok!
sevgili anlayıslı kocacıgınla nıce 6 yıllara bu tembellıkle kusura bakma ama cocuk fılan bakamassın sen baksanda hayatı kocana zehır edersın!!! ara sıra hepımızın kocası oyle jestler yapar kahvaltı hazırlamak yemek yapmak gıbı ama bır kadınındır bu vazıve erkegıne hızmet cok kıymet bıldıde aldı cocugumu kacırdı bu konuyla ılgılı tek yorum dahı yapma 6 yıldır cocugun olmamıs once bı olsun sonra konusalım...

BEMİM ÇOCUĞUMUN OLUP OLMAMASINDAN SANANEE!.. HİÇBİRŞEY BULAMADIN ORADAN MI VURUYORSUN.. ALLAH SANA EVLAT ACISI YAŞATMASIN NE DİYEBİLİRİM Kİ VERECEK CEVAP BULAMAYINCA BÖYLE KONULARA GİRERSİN ANCAK. BEN HİZMETÇİ OLARAK GELMEDİM KOCAMA. BEN YEMEKTE YAPMAYI BİLMESEM BİR YUMURTA DA KIRSA KOCAMIN BANA SEVGİSİ AZALMAZ. BU GİBİ ŞEYLERLE ÖLÇMÜYORUZ BİZ EVLİLİĞİMİZİ. kURANDA DA GEÇER Kİ; KADIN KOCASINA EV İŞİ, YEMEK YAPAMK ZORUNDA DEĞİLDİR EĞER YAPIYORSA BU EŞİNE İKRAMIDIR YANİ TAMAMEN İSTEĞE BAĞLIDIR. SENİN BURADA KİMSYE AHKAM KESİP AY HAZIRLAMAKTA NE VAR ONA MI ÜŞENİYORSUNUZ DEMEYE HAKKINIZ YOK. KADININ DEĞERİ FEDAKARLIĞI KAVALTI İLE ÖLÇÜLEMEZ. BENİM TEMBEL OLDUĞUMU NEREDEN BİLİYORSUNUZ, ÇOCUK BAKAMAYACAĞMII NEREDEN ÇIKARDINIZ KAHVALTI HAZIRLAMAMDAN MI TEBRİK EDERİM SİZİ.. DAHA DİYECE TEK SÖZÜM YOK. BU DÜŞÜNCE TARZINA SAHİP OLUP, HERKESİ KAHVALTI HAZIRLAMIYOR DİYE FEDAKAR OLMAYAN KİŞİ BOYUTUNA SOKUP, KAHVALTI HAZIRLAYAMAN KİŞİLERİ TEMBEL, ÇOCUK BAKAMAZ İLAN EDEN BİR İNSANLA HELE ALLAHIN VERMEDİĞİ BİR KONUDA KULA KONUŞMANIN DÜŞMEDİĞİ BÖYLE HASSAS BİR KONUDA AHLAM KESEN BİRİNE NE DENEBİLİR Kİ. BENİM MEZİYETLERİM DEMEK Kİ KAHVALT HAZIRLAMAKTAN ÖTE Kİ ÇOCUK KAÇIRMA, AİLESİYLE BAĞRIŞIP ÇAĞRIŞIP EŞİMDEN TOKAT YEME DURUMLARIM OLMADAN 6 SENEYİ SAYGI ÇERÇEVESİNDE GEÇİREBİLMİŞİZ. O EŞ Kİ ÇOCUĞUMUN YÜZÜNÜ 2 GÜN BANA GÖSTERMESE KAPININ ÖNÜNDE BULURDU KENDİNİ.

Son düzenleme:

bu yorum çok çirkin. kınıyorum sizi. dayanamadım.
çocuğunuz olduğu için daha mı üstünsünüz arkadaştan, onu küçümser tavırda konuşuyorsunuz?
konu onun 6 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşması mı?
afedersiniz de sizin var da ne??
eşiniz çocuğunuzu kaçırıyor günlerce haber alamıyorsunuz
sonra burda gelmiş eşinizden melekmiş gibi bahsedip insanlara saldırıyorsunuz
demek ki kahvaltı hazırlayarak fedakar kadın, müthiş insan mertebesine eremiyorsunuz
siz istediğinizi yapın eşiniz size bunu layık görmesin ne anlamı var???

BEMİM ÇOCUĞUMUN OLUP OLMAMASINDAN SANANEE!.. HİÇBİRŞEY BULAMADIN ORADAN MI VURUYORSUN.. ALLAH SANA EVLAT ACISI YAŞATMASIN NE DİYEBİLİRİM Kİ VERECEK CEVAP BULAMAYINCA BÖYLE KONULARA GİRERSİN ANCAK. BEN HİZMETÇİ OLARAK GELMEDİM KOCAMA. BEN YEMEKTE YAPMAYI BİLMESEM BİR YUMURTA DA KIRSA KOCAMIN BANA SEVGİSİ AZALMAZ. BU GİBİ ŞEYLERLE ÖLÇMÜYORUZ BİZ EVLİLİĞİMİZİ. kURANDA DA GEÇER Kİ; KADIN KOCASINA EV İŞİ, YEMEK YAPAMK ZORUNDA DEĞİLDİR EĞER YAPIYORSA BU EŞİNE İKRAMIDIR YANİ TAMAMEN İSTEĞE BAĞLIDIR. SENİN BURADA KİMSYE AHKAM KESİP AY HAZIRLAMAKTA NE VAR ONA MI ÜŞENİYORSUNUZ DEMEYE HAKKINIZ YOK. KADININ DEĞERİ FEDAKARLIĞI KAVALTI İLE ÖLÇÜLEMEZ. BENİM TEMBEL OLDUĞUMU NEREDEN BİLİYORSUNUZ, ÇOCUK BAKAMAYACAĞMII NEREDEN ÇIKARDINIZ KAHVALTI HAZIRLAMAMDAN MI TEBRİK EDERİM SİZİ.. DAHA DİYECE TEK SÖZÜM YOK. BU DÜŞÜNCE TARZINA SAHİP OLUP, HERKESİ KAHVALTI HAZIRLAMIYOR DİYE FEDAKAR OLMAYAN KİŞİ BOYUTUNA SOKUP, KAHVALTI HAZIRLAYAMAN KİŞİLERİ TEMBEL, ÇOCUK BAKAMAZ İLAN EDEN BİR İNSANLA HELE ALLAHIN VERMEDİĞİ BİR KONUDA KULA KONUŞMANIN DÜŞMEDİĞİ BÖYLE HASSAS BİR KONUDA AHLAM KESEN BİRİNE NE DENEBİLİR Kİ. BENİM MEZİYETLERİM DEMEK Kİ KAHVALT HAZIRLAMAKTAN ÖTE Kİ ÇOCUK KAÇIRMA, AİLESİYLE BAĞRIŞIP ÇAĞRIŞIP EŞİMDEN TOKAT YEME DURUMLARIM OLMADAN 6 SENEYİ SAYGI ÇERÇEVESİNDE GEÇİREBİLMİŞİZ. O EŞ Kİ ÇOCUĞUMUN YÜZÜNÜ 2 GÜN BANA GÖSTERMESE KAPININ ÖNÜNDE BULURDU KENDİNİ.
öncelikle beni eleştiren sensin ben değilim sana etekleri tutuşupta çocuguyla itam eden yazdıgını aynen kopyalıyorum bı daha oku amacım senın cocuk sahıbı olamaman degıl cocugun olmadan benı anlayamayacgındır...Lafı başka tarafından anlama...
durup durup eskı konumla benı vuran sensın agzına sakız olsun dıye burda dert yanmadım ben geçmiş geçmişte kalmıştır kımse kımsenın ne yaşadıgını bılemez benı yaralayan bır konuyu agzına sakız etmeye luzum yok
kocamdan tokat yedıgımıde nerden cıkardın pardon da oyle bır seyı yapmaya cesaret edemez bana el kaldırdıgı gun tıllahı gelse affetmem onu sana dahada verılecek cevabım yok

bana yazdıgın
Valla siz sürekli çocuğum için kalkıyorum yok şöyle böyle yapıyorum diyorsunuz da herkes için bu bir değil çocuğunuz olunca zaten mecburen kalkacaksınız. O kendi işini kendisi göremez ama eşiniz siz uykusuzken bir kahvaltı hazırlayabilir bildiğim kadarıyla eski konunuzdan hani eşiniz çocuğunuzu kaçırmıştı yaa çok iyi bakar çocuğuma, her yemeği yapar demiştiniz kahvaltıyı haydi haydi hazırlar. Ben o kadar yorulucam gece boyu uykusuz kalıcam her sabah kahvaltı benden beklenecek fedakarlıklar karşılıklıdır. Kaldı ki sizin işyeriniz yine eski konunuzdan biliyorum evinizin altında geç kalma derdiniz yok ben kendi arabamızla trafikte 45 dk yol gidiyorum. Burada hiökimse eşine kahvaltı hazırlamıyor diye kötü eş, fedalar olmayan eş konumunda değildir. Kahvaltıya gelene kadar ne fedakarlıklar yapıyoruz. Çamaşırı, ütüsü, her akşam farklı yemeği, temizliği, ailesini ağırlaması, uykumuzdan feda edip evin bütçesi için çalışmak, banane kendisi ekmeği getirsin dememek bile, bunun için evladımızın bakıcılarla büyümesini göze almak bile sırf çocuğumuz daha iyi şartlarda yetişsin diye en büyük fedakarlık bir kahvaltı da eksik kalıversin bunun içinde fedakar eş olmayacaksam o eşimin tercihi ki eşim yese zaten peynir zeytin çıkarmakta iş değil ama zaten yemiyor.

bu yorum çok çirkin. kınıyorum sizi. dayanamadım.
çocuğunuz olduğu için daha mı üstünsünüz arkadaştan, onu küçümser tavırda konuşuyorsunuz?
konu onun 6 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşması mı?
afedersiniz de sizin var da ne??
eşiniz çocuğunuzu kaçırıyor günlerce haber alamıyorsunuz
sonra burda gelmiş eşinizden melekmiş gibi bahsedip insanlara saldırıyorsunuz
demek ki kahvaltı hazırlayarak fedakar kadın, müthiş insan mertebesine eremiyorsunuz
siz istediğinizi yapın eşiniz size bunu layık görmesin ne anlamı var???
hanfendıyle dıyologumuz cok farklı bır boyutta arkadasım bu lafı soylemek cırkınde çok degıl 2 sayfa once bana yazdıgı yukarda alıntıladıgım konuyla ılgılı laf sokması nedır pekı kaldıkı ben ona cocougun olmuyor demedım hele bır cocugun olsun o zaman anlarsın dedım basım goge ermedı anlayamayacagı seyler ıcın yerıne koymadan yorumlar yapıp tepemı attırıyor saygısızca eskı konumu evırıp cevırıp baska yerlere tasıyor o cırkın olmuyoda hele bır cocugun olsun oyle konusalım dıyen ben cırkın oluyorum varsın oyle olsun ben kendımı bılıyorum ya o bana yeter kımsenın eksıgını hatasını gecmısını yuzune vuracak karaktersızlık yok bende:34:

Son düzenleme:
olay o peynır zeytın olsa herkesın kocası cıkarır yer elı ayagı tutuyo sukur ama karsılıklı bısı paylaşmaktan soz edılıyor...
ılla kahvaltıyı kadın hazırlasın degıl erkek pohpohlamakta degıl esler bırbırıyle ne zaman vakıt gecırecek ozellıkle calısanlar bır yemekte bır de yatakta gerı kalan zamanda harcanan vakıtler bu kadar uzun ve keyıflı olmuyor bunu demek ıstemıstım elestıren daha elestırsın amac bırlıkte vakıt gecırmek ıse guler yuzle ugurlamak vs kı konu sahıbesı arkadasım su anda evde calısmıyo bahsettıgı kadarıyla esın cocuk gıbı surat yapması ayrı o hazırlasın kaldırsın esını bır sabahta amac bırlıkte olmaksa sayet ... Anlayışlı esse tabı ...hersey bayandan beklenmez... genelde kadının gorevıdır ama yorgunluk donemlerınde hastalık donemlerınde yada ozel zamanlarda her erkek esıne bole jestler yapmalıdır cok sukurkı ben sıkayet etmıyorum.Kadın koledır dıye bısı yok ama evlılıklerde kadın evınden sorumludur once es yardımcı olursa mukemmel tabıkı :51:
ben aksini iddia etmedim zaten. evliliklerde evden kadın da adam da sorumludur.
tüm yük kadına yüklemek ne saçma. eşi ilgi göstermiyorsun diyormuş.
o kadına kim ilgi gösteriyor?
bebeği var zaten eşim uykusuz dinlensin diyen yok ama. Nankörlük bence kadına yapılan. yoksa iki tarafta farkında olmalı kalite zaman açısından...

erkeklerde o zaman yemek ve yatak tamamsa kadının ilgisi tamam o zaman :51:

tam diyecektim ki ecmel avatarın çok hoş
ama bu mesajını görünce çok üzüldüm k.bakma
biz senin konunda ne kadar üzüldük ettik
sen kadına çok ağır konuşmuşsun burda:19::20:

hergün hazırladım
istisnalar hariç
kahvaltısız adım atmaz evden
hazırlayamadıgım zamanlar ya dışarda yemiştir yada kendisi hazırlayıp yemiştir
hayat müşterek arkadaş:27:

tam diyecektim ki ecmel avatarın çok hoş
ama bu mesajını görünce çok üzüldüm k.bakma
biz senin konunda ne kadar üzüldük ettik
sen kadına çok ağır konuşmuşsun burda:19::20:
yardgılamadan once bana yazdıklarını okurmusun cnm bu lafı patlatmadan once dusunsun konunun ustunden 2ay gecti ısıstıp ısısıtp aşağılarcasına agzına sakız edıyor bendekı can acım zaten geçmedı

çocuk olmadan önce ikimizde çalışıyorduk ve erken kalkan kahvaltıyı hazırlardı.yani öyle sen yap ben yap derdimiz olmazdı.bi ara eşim işten çıktı ben çalışıyodum eşim erken kalkıp bana kahvaltı hazırlardı ben işe gidince yatardı tekrar.sonra hamile kaldım işten ayrıldım eşime ben hazırladım kahvaltısını.
bebek doğduktan sonra ilk başlarda kalkıp kahvaltısını hazırladım.zaten sabahın köründe ayakta olurduk oğluşumla:1:bi hazırladım iki hazırladım eşim dedi daha hazırlama,telaş yapma kendine ben işte içerim çayımı falan.

yani işin özü senin görevinmi benim görevimmi olayına girmeye gerek yok.görev gibi yaparsak yaptıklarımızı evlilikte bi görev halini alırki bu tehlikeli.mühim olan karşılıklı düşünce ve özveri.

yani İKİ TARAFTA YAPICAK ARKADAŞŞŞŞŞŞ:20:

çalışan bir bayan olarak hem de yoğun çalışan evli bir bayan olarak artı ev işi yaptığımda asabileşmiyorum dersem yalan olur.eşimin işi bana göre daha rahat.izin günü fazla.tek gün izinliyim ve o güne herşeyimi sığdırmak zorundayım.ancak benden dört dörtlük yemekler beklenilemeyecegınıde yavaştan benimsedi.elbette vaktim varken yapıyorum.bu hayat koşullarında çalışmak malesef şart.ve tabikide düğün,evlilik için borçları ödemekte öyle..o nedenle eşlerimizde anlayışlı duyarlı olmalı.daha doğrusu olmak zorunda da kalıyorlar.benim evimin düzeni dört dönmesem olmaz.içime sinmez.eşimden en fazla beklediğim düzeni bozmaması,dağıtmaması ve yardım etmesi gereken yerlerde etmesi.yavaş yavaş yapıyor.ancak yapmam gerekeni yapamadığım anlar içinde ben fedakarsız olarak değerlendirileceksem o zaman tepki gösteririm.çünkü biz çalışan bayanlara hayat sabah 06:00 da başlıyor 12-1 iş ne zaman biterse durumunda devam ediyor.vallaha anlayışı hak ediyoruz :)):17:

Back
X