eşinize kahvaltı hazırlarmısınız?

1 yıllık evliyim, eşimde evlenmeden önce evde kahvaltı yapma alışkanlığı yoktu ama ben sana çalışsam da çalışmasam da kahvaltı hazırlayacağım dedim. nitekim de öyle oldu çalışmadğım zamanlarda uyanmasından 15 dk önce kahvaltıyı hazırladım, çalışmaya başladıktan sonra da 1 saat öncesinden kalkıp hem kahvaltıyı hazırladım hem de işe gitmek için kendimi hazırladım.

o zaman seni tebrik ederim.

hazırlardım herhlde :) apartta kalırsan okul dönemi süpriz yapmıştım yatagına kadar götürüdüm hoşuna gitmişti :D o yaaprsa bende yaparım heheeheh :D :52:

bende hazırlıyorum sonucta cocuklarına ne yediriyosun sabahleyin benim eşimde sabah kahvaltı yapmıyo bir saat sonra yapıyo işi evimizin altında oldugu için bende her sabah hazırlarım kahvaltı yapmayınca insan salak gibi oluyo bence hazırla güzel kardesim eşine sofra....

Kahvaltı isteyen adama kahvaltı hazırlanır.Uyanırsın eşin gidince de uyursun.Benim eşimde hem kahvaltı hazırlatır hemde yanlız yapamaz.Sohbet ederkende heryere geç kalırız.Düzenli bir hayat için evlenmiyormuyuz ee adam o zaman neden dışarıdan pohaça alsın ki çok saçma..

Merhaba ben çok önceleri çalışırken erkenden kahvaltıyı hazırlar eşimle beraber yapardık,şimdilerde oğlum okula gidiyor ona kahvaltı hazırlıyorum,eşim işe geç gittiğinden biz sonra yapıyoruz...ve kahvaltıyı hep ben hazırlarım arada bir benim eşimde süpriz yapıp bana kahvaltı hazırlasın isterim ama nerdeee:ssz: benim annem babama yıllarca mutlaka kahvaltı hazırladı,hatta elinde çay ile birlikte kapıya kadar peşinde koştururdu,birbardak çay içsin diye..Babam kıymet bildi mi bilmedi:50:Kıymetini bilen,memnuniyetini gösteren adama kahvaltıda hazırlarım,herşeyide yaparım:16::46:

bunun bekara karı boşamakla alakası yok. bende sabahın köründe kalkıyorum. ama kocama bir kahvaltıyı çok göreceksem hiç evlenmeyeyim adamada yazık etmeyeyim

ben de çalışıyorum eşim de ama giyinmeyi,makyajı falanı filanı bahane edip de hazırlamamazlık yapmadım hiç.öyle zeytini,peyniri kahvaltıdan saymayız biz.menemen, tost, patates cipsi, börek gibi bi şeyler mutlaka olmalı masada.hiç üşenmem hazırlarım.giyindirir kuşandırırı öper uğurlarım :48: aç aç göndermeye kıyamam :34: eeeee ben onun için böyle uğraşınca oda benim her istediğimi yapmaya çalışır :34: evlilik çok güzel şey :16:

kahvaltı hazırlamak kadının göreviymiş, Sorumluluğuymuş!!!
nerde yazıyor ben göremedim, hangi anayasada, hangi anlaşmada!!!

evet kadının vazifesidir. Kocanında evi geçindirmek, sorumluluğunu yerine getirmesi vazifesi olduğu gibi
hangi anayasada demişsiniz. Boşanma dilekçesinde erkek eşinin yemek yapmadığını, eve bakmadığını vs vs dilekçeye yazarda ispat ederse kadın haksız duruma düşer ve boşanmaya sebep görülür. Bakınız Medeni Kanun. Bilmem anlatabildim mi!!!
Lakin ben bunu zoraki yapmaktan bahsetmedim seve seve yaparım bi kahvaltı hazırlamıycaksam evlenmem dedim

evet kadının vazifesidir. Kocanında evi geçindirmek, sorumluluğunu yerine getirmesi vazifesi olduğu gibi
hangi anayasada demişsiniz. Boşanma dilekçesinde erkek eşinin yemek yapmadığını, eve bakmadığını vs vs dilekçeye yazarda ispat ederse kadın haksız duruma düşer ve boşanmaya sebep görülür. Bakınız Medeni Kanun. Bilmem anlatabildim mi!!!
Lakin ben bunu zoraki yapmaktan bahsetmedim seve seve yaparım bi kahvaltı hazırlamıycaksam evlenmem dedim

iyide ben sizin şahsınıza yönelik bir şey söylemedim ki, ne o öyle "bilmem anlatabildim mi" minvalinden iğnelemeler?

Hiçbir mahkeme kahvaltı hazırlamıyor diye kadını haksız görmez.. Kadında benim gücüm yok, eve yardımcı tutsun deme hakkına sahip.

..

Kahvaltı hazırlamak, ev işi yapmak elbette zor değil..
Görev olursa bunun adı, kadının fıtratı kaldıramaz hepsi bu.

Bir teşekkür, Allah razı olsun demek, öpücük kondurmak, arada birde olsa uykundan feragat ediyorsun deyip taktir etmek yeter o bayana.

Kahvaltıda hazırlar, börekte açar, temizlikte yapar v.s v.s ..Yeter ki göründüğünü azıcıkta olsun bilsin..

Çorabını bile yere değilde sepete atması bile o kadına yetiyor..

Anlayış ve görebilmek, hepsi bu..

medeni kanundan bahsetmişsiniz, boşanma gerekçelerinden bahsetmişsiniz...
çalışmayan kadın bütün gün evde olduğu için evle ilgili sorumlulukları yerine getirmesi gerekebilir.

çalışan kadın, sabah eşiyle evden çıkıp, akşam aynı saatte eve gelip, yemek yapmak, ortalığı toplamak, ütüsüydü, çamaşırıydı, bulaşığıydı uğraşmak zorunda mı? ha bi de çocuğa bakmayı eklemek gerekir, zira çocuk okuldan geldikten ya da bakıcıdan alındıktan sonra, onun bütün sorumluluğu da yine kadının üstünde görülür.

şimdi kadının bütün bunları tek başına yapması sorumluluğumudur? esas sorum bu? değildir bence. o sorumluluk her iki tarafa da aittir ve iki tarafın ya iş bölümü yapması ya da işleri aynı anda birlikte yapması gerekir.

kadın bütün bunların hepsini tek başına yapacaksa, erkeğe ne hacet...

üstelik medeni kanunun hangi maddesinde böyle bir görev ve sorumluluk tanımı var merak ettim, öyle kendinizden emin bir tavırla yazmışsınız ki, emin olduğunuz o maddeleri de yazsanız da öğrensek

Son düzenleyen: Moderatör:
neyse gereksiz uzayacak bu konu uzatmak istemiyorum. Evet Mahkeme haksız görüyor yani sen yardımcı tutacaksın tutmak zorundasın" demiyor kocaya yok oyle bir kanun yani. Aile Mahkemeleri kadının yanındadır ama bu tarz bi durumda değil. Aile birliği içerisinde karı-kocanın vazifesini yerine getirme durumuna bakıyor mahkeme.
her neyse ben seve seve hazırlarım layık olduğu sürece..

hazırlardım tabi hazırlanmaması sacma aç aç göndermek kimin içine sinerki. evli değilim ama erkek arkadaşım sormuştu beni yemeğe beklemiyolar evde tek başıma yiyorum sabah kendim hazırlıyorum kahvaltımı sende böyle yapmazsın dimi diye cok üzülmüştüm. annem her sabah hazırlar yemeğede hep bekler biz yesek bile.. ben böyle gördüm demiştim:)

Hiçbir mahkeme kahvaltı hazırlamıyor diye kadını haksız görmez.. Kadında benim gücüm yok, eve yardımcı tutsun deme hakkına sahip.

..

Kahvaltı hazırlamak, ev işi yapmak elbette zor değil..
Görev olursa bunun adı, kadının fıtratı kaldıramaz hepsi bu.

Bir teşekkür, Allah razı olsun demek, öpücük kondurmak, arada birde olsa uykundan feragat ediyorsun deyip taktir etmek yeter o bayana.

Kahvaltıda hazırlar, börekte açar, temizlikte yapar v.s v.s ..Yeter ki göründüğünü azıcıkta olsun bilsin..

Çorabını bile yere değilde sepete atması bile o kadına yetiyor..

Anlayış ve görebilmek, hepsi bu..

PEYGAMBER EFENDİMİZ NE DE GÜZEL SÖYLEMİŞ.

‎"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir.Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et..."DEMİŞ...

neyse gereksiz uzayacak bu konu uzatmak istemiyorum. Evet Mahkeme haksız görüyor yani sen yardımcı tutacaksın tutmak zorundasın" demiyor kocaya yok oyle bir kanun yani. Aile Mahkemeleri kadının yanındadır ama bu tarz bi durumda değil. Aile birliği içerisinde karı-kocanın vazifesini yerine getirme durumuna bakıyor mahkeme.

uzatmak istemediğiniz halde, halen "mahkeme haksız görüyor, karı-kocanın vazifesini yerine getirme durumuna bakıyor" diyorsunuz.

hangi mahkeme, hangi kanunun, hangi maddesine bakarak buna karar veriyor, onu da açıklasaydınız iyi olurdu.

walla ben hazırlamıyorum ev hanımıyım ama sabahın köründe kalkıp hazırlamak ne yalan söylim zor geliyo :) e zaten eşimde sabah sabah kahvaltı yapamıyorum diyo. bi kahvaltı vs. için yuva yıkılacaksa o zaten hiç yuva olmamıştır. ve ayrıca ister ev hanımı olsun ister çalışna hanım olsun farketmiyor bir kadın temizlik ütü yemek ev şi vs. yapmak zorunda değil rabbim kadınları sultan yapmış kullar kıymet bilmiyor.. kadın bu ileri yapıyorsa sevap kaznır ama yapmazsa asla mecbur değil bu böyle bilineee :)))

İşte bakın kendinizden söylüyorsunuz layık olduğu sürece; bizde bunun biraz daha kibar halini söylüyoruz; gördüğü, değer bildiği sürece diye.

Kanun, temel ihtiyaçlarını karşılamıyorsa kadını ya da erkeği haksız görünüyor, ama erkeği beslemek zorundasın demiyor.

Çalışmak zorunda değil kadın; çalışıyorsa erkeğin üzerindeki yükü alıyordur..
Erkekte kadının üzerindeki yükü almak zorundadır.

Çalışmıyorsa da kadın, her işi yapmak zorunda değildir..
Evde diye o evin yardımcısı gibi olmamalıdır.

Yine kıymet bilinmelidir..Az da olsa destek olunmalıdır.
Bardağını bile kaldırmayan adamlar var.

Evde çalışmayan kadında ne olursa olsun bütçeye katkıda bulunuyor..
Tasarruf etmekle uğraşıyor, para dengesini kuruyor, kendinden feregat ediyor.

Yani çalışsada çalışmasada eşler karşılıklı anlayışla aynı ev içinde yaşamalıdır.

Kimse kimseye görev yüklememeli..Görev değildir, kimin fıtratı neye yetiyorsa onu yapar.

Back
X