Eşinize karşı sinir tepkiniz nedir?

Sokakta ya da evde hayatta bagirma tartisma vb seyler olmaz. Evde de tartismalarda cok sinirli bile olsam yuzde yuz hakli bile olsam hakaret vari kelimeler kullanmam. O da bana kullanamaz. Bizim belli basli kirmizi cizgilerimiz vardir. Delirsek bile onlari gecmeyiz. Onun disinda cok sinirlendigimde ses yukseltme ve yaptigi yanlisi haykirma olur.

Genel olarak sakin bir insanım, insan içinde tartışmayı sevmem.Kendime dert edindiğim bir şey varsa da bunu önce güzel bir dille söylerim.Ancak geçen bir sorun yaşadık.Eşm ile üç yıllık evliyim ve ona bağırmışlığım yoktu.Bu olayda eşime telefonda bağırdım, defol git bu evden dedim.Belki küfür bile etmiş olabilirim,emin değilim.Meğer adam bunu istiyormuş valla.Öyle mıymıy problem çözülemiyormuş.,
(Yakalanacağım bir gün bu mesajlardan diye tırsıyorum ama:::)))

Dışarda tartışmam "Böyle konuları evde konuşalım."derim.

Sinirliyse Susarim o hakli yada haksiz konusursam dahada buyur siniri dinince zaten hatasini anliyo ozrunude diliyo

10 yıllık evliyim bir kere bile sesimi yükseltmedim gerçi o da yükseltmedi..İçine atan bi tipim son yıllarda biraz aşmış olsam da..Sanırım bizde karşılıklı atışmak şeklinde bi kavga etme kültürü yok en son birinin laf sokmasıyla sessizliğin yaşandığı 3-4 cümlelik sitem olabilir..Bir kere kapıyı yüzüne kapatmışım diye günlerce limoni kaldık saygıyı kaybetmekten korkuyoruz ne olursa olsun.. En büyük darbem sessizliğimdir en korkutan :)

Sokakta ne derse desin asla kavga etmem. Evde sabrımın sonuna kadar susarım sınırım aşıldığında çığlık atarım bağırmaya başlarım ağlamayla sinir krizi karışık kıvama gelirim. 4 yıllık evliyim 4-5 kere olmuştur böyle. Sinir krizi geçirtecek bişey değilse de gider başka odaya ağlarım oda zaten gelir hemen yanıma. Ha bu arada çok ağlıyorum sanmayın sık ağlamam o yüzden ağlamam kıymetli sanırım. Mümkün olduğunca kavga edilecek şeylerin olmasına izin vermiyorum daha net çözüm oluyor

Çok şiddetli bir şeyi sokakta zaten tartışmam.
Diyelim ki aramız kötü, ama aileden akrabalardan biri geldi, asla anlamazlar. Hiçbir şey olmamış gibi davranırız, konuşmalarımız sevgi pıtırcığı şeklinde olur.

Hadi diyelim ki kaçarı yok, yolun ortasında ciddi bir konu patlak verdi. İkimiz de konuşmayız, doğru eve gideriz.

Kimselerin ağzına sakız olmaya gerek yok.

Kolay kolay ses yükselmez birbirimize karşı.
Bir dönem zor bir süreçten geçiyorduk o sırada ben biraz gergindim, şimdi bile aklıma geldikçe pişman olurum, onu yok yere incittim diye.
Çok şükür evde de dışarıda da sakin bir çiftiz.

Back
X