- 3 Haziran 2011
- 2.539
- 5.187
- 358
- Konu Sahibi marcheline
Tahmin edebiliyorumMaalesef bu oluyor![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tahmin edebiliyorumMaalesef bu oluyor![]()
Babası onu çocuk istediği zaman, istediği şekilde sevmeli. Sonuçta o 2 yaşında bir birey, evet bebek mi bebek ama birey. Onun bizden yaş dışında herhangi bir farkı yok, o dokunulmasını istemiyorsa dokunulmamalı, çocuğa da "sadece sen istediğin ve izin verdiğin şekilde insanlar sana dokunabilir/sevebilir" denilmeli, bu şekilde büyütülmeli bence. Babasının yaptığı hareket ilerisini etkiyebilir, çocuk bunu beyninde farklı şekilde kodlayabilir, çok yanlış.
Esiniz cocuga bedenine kendi rizasi olmadan dokunulmasinin normal bir sey oldugunu ögretiyor.
Esinizle bu konuyu böyle konusun. Ciddi bir konu.
Baba kız iliskisi, babasi kızını seviyor meselelerini aşan bir durum.
3 yaş sonrası elektra kompleksine girdiğinde geçer.
Çok teorik düşünmeye ve büyütmeye gerek yok bence bunu.
ne otoritesi ya çocuğa bağırmakla dövmekle tehdit etmekle çocuğun ruh sağlığını bozmaktan, yüreğini incitmekten başka bir şey yapmazsınız. bakın dövmek demiyorum, döverim diye tehdit etmek bile yeter çocuğu incitmeye. çocuğunuzu koruyun sonuna kadar. eşinizin bu tavırlarını değiştirmesi gerekiyor. bence boşanma sebebi bile olabilir bu. inatla tavırlarını değiştirmezse kimsenin benim çocuğumun psikolojisini bozmaya hakkı yok deyip boşansanız yeridir.Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bir konuda fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Eşim normalde uyumlu biri, bana karşı olan davranışlarında genel itibariyle bir terslik yok, yardımcıdır, saygısını ve sevgisini gösterir ama zaman zaman 7 yaşındaki oğlumuza karşı ters cevapları ve sert uyarıları oluyor. En son dün bir mevzuda çocuğa “benden dayak yersin” demiş bunun üstüne bende kayış attı büyük kavga ettik. Oğlum da çok duygusal bir çocuk o yüzden bu tür durumlarda direk olarak eşime karşı tetikleniyorum. O da beni otoriteyi bozmakla itham ediyor. Siz böyle anlarda eşlerinize nasıl davranıyorsunuz? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Herkese hayırlı geceler.
Siz birbirinizle çocuğun gözü önünde kavga ettikçe, çocuk benim yüzünden kavga ediyorlar deyip daha da üzülür eşinizle özel olarak konuşun bence. Daha önce şiddet uyguladı mı?Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bir konuda fikirlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Eşim normalde uyumlu biri, bana karşı olan davranışlarında genel itibariyle bir terslik yok, yardımcıdır, saygısını ve sevgisini gösterir ama zaman zaman 7 yaşındaki oğlumuza karşı ters cevapları ve sert uyarıları oluyor. En son dün bir mevzuda çocuğa “benden dayak yersin” demiş bunun üstüne bende kayış attı büyük kavga ettik. Oğlum da çok duygusal bir çocuk o yüzden bu tür durumlarda direk olarak eşime karşı tetikleniyorum. O da beni otoriteyi bozmakla itham ediyor. Siz böyle anlarda eşlerinize nasıl davranıyorsunuz? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Herkese hayırlı geceler.
Kavga çocuğun önünde olmadı. Orda bir ifade eksikliği olmuş sanırım.Çocuğunuzun gözü önünde bence kavga etmeyin. Ya da birbirinizi çocuğunuzun önünde azarlamayın. Bu çocukları bence çok etkiliyor. Eşinize de çocuk ne görürse onu işler diye anlatın. Yarın birgün o kelimeyi size karşı da kullanır.
Kavga çocuğun önünde olmadı. Kendimi eksik ifade etmişim sanırım. Hayır daha önce hiç şiddet uygulamadı, uygulayacağını da düşünmüyorum ama şiddet sadece fiziksel şiddet değil ki işte..Siz birbirinizle çocuğun gözü önünde kavga ettikçe, çocuk benim yüzünden kavga ediyorlar deyip daha da üzülür eşinizle özel olarak konuşun bence. Daha önce şiddet uyguladı mı?
Ama şiddet sadece fiziksel şiddet midir? Bu da psikolojik şiddet olmuyor mu ?Kocaniz cok hakli siddet yoksa küfür yoksa neyini dert ettiniz bu lafin bence biraz siz sakin olun herseyi cok dert ediyorsunuz
Esiniz cocuga bedenine kendi rizasi olmadan dokunulmasinin normal bir sey oldugunu ögretiyor.
Esinizle bu konuyu böyle konusun. Ciddi bir konu.
Baba kız iliskisi, babasi kızını seviyor meselelerini aşan bir durum.
bu tarz anne babaların büyüttüğü kızlar ilerde eşinden sevgilisinden şiddet görse sesini çıkaramıyor çünkü alışmış bedenine o istemeden bir şeyler yapılabileceği fikrine. tecavüze uğrasa sineye çekebilir bu çocuklar. aileleri ne denli büyük zarar verdiklerinin farkında değiller. hem bu nasıl sevmek çocuk yapma deyip bağırıp kendini paralarken hala yapmaya devam ediyorsa çocuğunu umursadığı yok demek ki.konunuzu sabote etmek istemiyorum ama bizde de şöyle bir durum var , belki bir fikri olan olur şurda yerimi alayım :)
benim de kızım 2 yaşında.
Bizde de şöyle bi durum var,
Eşim kızımı öpmek istiyor , çocuk istemiyor ‘bırak baba’ diyor , hala devam ediyor , ya da saçıyla oynuyor ‘hayır baba’ diyor çocuk hala devam ediyor. Bu arada kızım rahatsız olduğunu iyice belli edip bağırmaya başlıyor o hala (güya)sevmesine devam ediyor . Bütün cinler tepeme toplanıyor ‘yapma işte istemiyor’ diyorum . Hemen ‘senden duyuyor işte’ diyor . Ne Saçma bir açıklama di mi
Susayım diyorum ama dayanamıyorum. Nasıl biz istemediğimiz şeyin yapılmasını istemiyorsak o bebek diye ona yapacağız anlamına mı geliyor.
O da baba-kız ilişkisine karıştığımı iddia ediyor![]()
Bence bu konuda siz haklısınız, İnşAllah eşiniz düzelir ben çocukların fazla istediklerinin yapılmasına veya çok rahat büyütülmelerine karşıyım. Biraz otorite olmalı ama bu otorite döverim, diyerek sağlanamaz, eşinizin bunu anlaması gerek çocuk disiplini hakkında videoları eşinize izletin bence, nazik bir şekilde anlatınKavga çocuğun önünde olmadı. Kendimi eksik ifade etmişim sanırım. Hayır daha önce hiç şiddet uygulamadı, uygulayacağını da düşünmüyorum ama şiddet sadece fiziksel şiddet değil ki işte..
Ama şiddet sadece fiziksel şiddet midir? Bu da psikolojik şiddet olmuyor mu ?
Hayır dövme potansiyeli olduğunu düşünmüyorum.Ben ikisi tartışırken odadan çıkıyorum.
Ben kızımla tartışırken de kocam en fazla "susun" der.
Birbirimize çocuğun önünde müdahale etmeyiz.
Kocanızı tanırsınız dövme potansiyeli var mı?
Müzisyen. Reklam ve film müzikleri yapıyor. Evden çalışıyor şu sıra.Ne is yapiyor demek geldi icimden..
Hayır eşim oğlumuza “ benden dayak yersin” demiş. Bu arada kavgamız çocuğun yanında olmadı.Çocuğunuzun cok duygusal olduğunu söylemişsiniz ama onun yaninda da büyük kavga etmişsiniz. Onun davranışlarına dikkkat etmesini isterken, siz de çocuğun
Yanında kavga ederek zarar vermiş oluyorsunuz.
" benden büyük dayak yersın" demiş"
Demiş yazmışsınız kim söyledi
Çocuk mu? Siz de bunun üzerine esinizle kavga mı ettiniz?
bu tarz anne babaların büyüttüğü kızlar ilerde eşinden sevgilisinden şiddet görse sesini çıkaramıyor çünkü alışmış bedenine o istemeden bir şeyler yapılabileceği fikrine. tecavüze uğrasa sineye çekebilir bu çocuklar. aileleri ne denli büyük zarar verdiklerinin farkında değiller. hem bu nasıl sevmek çocuk yapma deyip bağırıp kendini paralarken hala yapmaya devam ediyorsa çocuğunu umursadığı yok demek ki.
Benim tezim curumus oldu,ben daha denetci otoriter ve sistemli bir meslek dusunmustum.Müzisyen. Reklam ve film müzikleri yapıyor. Evden çalışıyor şu sıra.
ben de çok korkunç örnekler vermişim kusura bakmayın. tabi kişilik meselesi, çocuğunuz ilerde illaki hakkını arayamayan biri olucak diye bir şey yok sadece bunlarda olabilecek şeyler. çocuklar biraz hassas noktam abartmış olabilirimhani o kadar da gıyabında hakkını yemiş olmayayım:) elbette çocuk kendini yerlere atmıyor anlatırken ben biraz abartmış olabilirim ama bağırıyor işte:) açıkçası hiç ileride bahsettiğiniz şeylere sebebiyet verebileceğini düşünmemiştim aklıma bile gelmedi ama araştıracağım :) bu da bir fikir ve akıl akıldan üstündür. Eşime böyle bir açıklama yaparsan elbette ASLA bir daha yapmaz . Teşekkür ederim![]()
Ses çemberi ne güzel tabirmiş. Yalnız kavgamız çocuğumuzun yanında olmadı. Orda kendimi yanlış ifade etmişim.Benim tezim curumus oldu
Benim tezim curumus oldu,ben daha denetci otoriter ve sistemli bir meslek dusunmustum.
Ayrica sizde ses cemberi var,esiniz cocugunuza sizde esinize bagiriyorsun,bu dongu de bu sekilde devam ediyorsa cocugunuz da haliyle etkileniyor.Bu tartismalarinizi kapali kapilar ardinda yapin.Baba figuru bu yaslarda onemlidir.Eger onun yerini ve durusunu sarsmaya devam edersiniz,once onu ardinda da sizi umursamamaya baslar.