- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
Calismaaaaa hem sen niye sattın ki tarlayi 65 bin borç icinmi gitti şimdi keşke satmasaydinAllah sabır versin canım ya az buz da değilmiş ki ödediğinizbizim yine ailesi verdi evlerini satıp biraz ben en sin tarla sattım dedemden kalma pişman oldum ama bitmedi gitti çünkü on bin çekmiş ek hesaplari kapatmış ödüyoruz yani bide kardeşi kredi çekmiş eşim için onu ödeyecek ne yapacağımı şaşırdım bende benimde bi oğlum var üç yaşında çalışmak istiyorum hayırlı bi iş olursa
Vur tavayı kafasına ..Bireyler yapiyo ama anlamıyorum hesap sorunca ben karıyla kızla mi yedim evime harcadım diyo ben deli oluyorum abuk subuk harcamalar geçen sene tel almıştı bozuldu bi ay önce gitmiş dört bin tllik telefon almış telefon faturasina taksitle danismadan ama ben evin bi ihtiyacı ni alcak olsam ya da kendime üst baş alcak olsam para mi var diyo kafayı yi cem yakında
Ben eşime çok guvenemiyorum maddi olarak bayan bi borca girdi kredi çekmiş kaç kere ödedi dört yıldır borç ödüyoruz ama bişey e de sahip değiliz içkisi kumarı yok sadece düşüncesiz harcamaları var en son tarla satıldı dedemden kalma 65 bin tl ve borç hala bitmedi on bin kredi çekti oduyo bide gitti muhabbet kuşu aldı bir sürü üretip saticak yine borcun cogalmasindan korkuyorum ne yapmam lazım bunu önlemek için arkadaşlar
Malesef bir gün için yüksek bir rakam. Hem de en çok bizim hisse düşmüş şaka gibi.Çok mu peki para kaybı ben öyle yapamıyorum canım bir değil.iki değil çünkü yaptıkları
Neden kendi payını verdin ki burda konu açtın yanlış hatırlamıyorsam herkes sana verme dedi hayır ciddi bir para neden abuk sabuk iş yapan kocana verirsin ki madem güvenin yokKadının denedim kendi borcumuz ama bi ev parası odemisiz borca bende şaşırıyorum çünkü ne ev var ne araba saçma sapan borçlar o yüzden guvensizim ornegin bana sormadan gitmiş dört bin tlye telefon almış ve en son ben altmisbes bin para verdim dede den kalan tarlayi satıp ama borç bitmedi gitti kuş alma şimdi dedim gitti kuş aldı hemen yavru almiycak paraya ihtiyacımız olur ameliyat ol sonra dedim dinlemedi uretiyorlar ever ama hesap kitap bilinmezse hiç bi ise yaramıyor
Bireyler yapiyo ama anlamıyorum hesap sorunca ben karıyla kızla mi yedim evime harcadım diyo ben deli oluyorum abuk subuk harcamalar geçen sene tel almıştı bozuldu bi ay önce gitmiş dört bin tllik telefon almış telefon faturasina taksitle danismadan ama ben evin bi ihtiyacı ni alcak olsam ya da kendime üst baş alcak olsam para mi var diyo kafayı yi cem yakında
Ben eşime çok guvenemiyorum maddi olarak bayan bi borca girdi kredi çekmiş kaç kere ödedi dört yıldır borç ödüyoruz ama bişey e de sahip değiliz içkisi kumarı yok sadece düşüncesiz harcamaları var en son tarla satıldı dedemden kalma 65 bin tl ve borç hala bitmedi on bin kredi çekti oduyo bide gitti muhabbet kuşu aldı bir sürü üretip saticak yine borcun cogalmasindan korkuyorum ne yapmam lazım bunu önlemek için arkadaşlar
Benimki de aynı canım ama ben daha eline alamadım hesabı surekli biseyler alıp geliyor yine ailesine de veriyor büyük ihtimal bana hesap verse ailesine para veremiycek rahat rahat ben borctan nefret ediyorum adam.borctan korkmuyo erkegin en başta hesabını bilmesi lazım ev gecindiriyolar ama yok yani evet bizde bişey e sahip değiliz anlık kararlar veren biri benim kocam da senin yaptığını yapmadan kafamız rahat etmiycek herhalde o kadar borcu nasıl.ödediniz peki sorması ayıp:)Eşime maddi konularda ben de güvenmem :)
Her konuda güvenirim, ederim ama iş para olunca yok arkadaş orada duracaksın.
2 kere yüklü miktarlarda (birisi iflas) olmak üzere karşıma dikildi.
Bunlardan hep sonradan haberim oldu tabi :)
Büyük yıkımlardı benim için.
Hatta eşime istersen boşanalım dahi dedim.
Üzüldügüm şey ise baştan söylemiş olsa bir hal çaresine bakabilecegimiz mevzunun faizleriyle önüme düşünce deme ihtiyacı hissetmesiydi.
Az buz meblaglar degildi şimdinin bir ev parası İstanbul'da.
Neden diye sordugumda deseydim evde kıyamet kopacaktı, sen gideceksin diye korktum oldu :) Sanki sonradan öğrendigimde o kıyamet kopmadı :)
En azından küçük kımayet kopardı büyügüne gerek yoktu.
Neyse işte eşime maddi anlamda güvenmem artık tüm hesaplar elimde.
Borç yapacaksa eğer demeden yapmıyor en azından ya da ben öyle biliyorum :)
Borç evet var ama en azından karşılığı var suan için :) araba vs gibi.
İyi adamdır, hoş adamdır, babadır, kocadır, canımdır, başımın tacıdır ama arkadaş mevzu para ise ıııııııhh olmuyor :)
Hesapları elime alınca yatırım dahi yapabildik ilerisi için yoksa benim adam tek basına bir şey sahibi olabilecek biri değil
Canım eşim üç senedir yapiyo bu işi en başta çok gideri oldu o zamanda çok borcumuz vardı yanlış zamanda başladı evet işi iyi biliyor şimdi baya da uretiyo kiraciyiz arkada baraka gibi bi yer var orda bakıyor hesabını yap diyorum ne geldi ne gitti bunu yapmadığı için ne kazandı ne kaybetti bilmiyorum iyi paraya sarıyı yavruları da cins kuş üretiyor beni dinler insalah hesap konusundaMuhabbet kuşu uretip satmak çok çok zor bi iş canım
hiç kalkişmayin bence
o kuşun yediği içtiği vitaminleri özel Yemleri derken okadar masraflı oluyorki çıkardigina deymiyor hiç
Bide benim iki çift muhabet kuşum var
Her bi cift senede toplam 10 tane felan yumurta bırakıyor 5 tane yavru çıkıyor içinden ama o çıkan yavrularıda anne kuş yiyor hep öldürüp kenera atıyor hiç canlı yavru buyuMedi
4 senede toplam 2 çift kuştan 60 civarı yumurta çıktı ama elimizde 1 tane canli yavru olmadı
Yani işi çok çok iyi bilmek lazım çok özen istiyor
Eşin kuluçka makinasinda mı ureticek yoksa Dogal olarak mı
Valla üç ay çalıştım ama elime hiç para geçmedi şimdi tekrar düşünüyorum tabi önceki gibi aptallık etmiycem bütün parayı vermem şimdi borç azaldı iyice zaten inşallah tamamen kurtuluruzçalışacaksın o zaman. koca eline bakmamak, güvenmediğin adamdan para istememek için kendi hayatını kendin kazanacaksın. sen kendi paranı kazanırsan o da sana hesap vermesi gerektiğini öğrenir. yoksa daha çook şikayet edersin.
Eşimin kendi işleri vardı çalıştıgı iç haricinde.Benimki de aynı canım ama ben daha eline alamadım hesabı surekli biseyler alıp geliyor yine ailesine de veriyor büyük ihtimal bana hesap verse ailesine para veremiycek rahat rahat ben borctan nefret ediyorum adam.borctan korkmuyo erkegin en başta hesabını bilmesi lazım ev gecindiriyolar ama yok yani evet bizde bişey e sahip değiliz anlık kararlar veren biri benim kocam da senin yaptığını yapmadan kafamız rahat etmiycek herhalde o kadar borcu nasıl.ödediniz peki sorması ayıp:)
Ben rahat etmek için verdim ama yine borç yine bitmiyo kardeşi kredi çekmiş eşim daha onu ödeyecek aptallık ettim biliyorum ama yapacak biseyim yoktu çok kavga ettik zaten bu yüzden biseyimizi eksik etmez yine tamam ama yine sıkmak zorunda kalıyoruz kendimizi rahat rahat yaşayamıyor uzNeden kendi payını verdin ki burda konu açtın yanlış hatırlamıyorsam herkes sana verme dedi hayır ciddi bir para neden abuk sabuk iş yapan kocana verirsin ki madem güvenin yok
Evet keşke ama zararın neresinden dönülse karmis Allah yüzümüze güldü kaç kere elimize fırsatlar geçti ama bizimki akillandi mi bilemiyorum konusunca akillanmis duruyo ama herşeyden haberim olacak dedim bu daha yok dün kardeşine para göndermiş bi de telefon bunlar ufak tefek gözüküyor da hesabını bilmezse biz çekiyoruz sıkıntıyı kredi kartlari bende ama ek hesaba giriyor iste yetmediği zaman bide kredi var yi en ödediği düşününce deliriyorum bende çalışmak istiyorum güzel bi iş denk gelmedi ya nasip bakalimEşimin kendi işleri vardı çalıştıgı iç haricinde.
Aldıgı projeleri yaptı canım.
Projelerden elde ettigi parayı elime saydı tek tek.
Ben de biriktirdim kendi hesabımda.
Sonra topraga yatırım yapalım dedi, kabul ettim.
Yatırımı yaptık.
Aldıgı maaştan her ay bana vermesi gereken meblagı veriyor gerisi araba taksidi, kira, kendi projelerinde kullanmak için aldıgı elektronik cihazların ödemesi ve eline harçlık olarak kendisinde kalıyor.
Ben de kendi maaşımı kızımın bakıcı ve özel kurs masraflarını ödedikten sonra kalanını hesabımda tutuyorum birikince yine topraga yatırım yaparım ya da kredi çeker ev öderim diye düşünüyorum.
Keşke baştan yapsaydım bunu.
Biz çok etkileniyoruz ne laflar duydum babasından da sevmiyorum o yüzden onları benle evlendi evleneli evin bereketi kalmamış bakmiycaksan niye evlendin öyle değilmi ben gözüm kapalı verdim parayı ona ama haketmediği m muamelerle karşılaştım soğuttu beni hayattan öfkeyle söylüyor muş da ama içinden geçenler bunlar bana güzel davransa hicbiseyim olmasın umrumda değil ama kırılan kalp eskisi gibi olmuyorAh bu kadınların çektiği allah yardımcınız olsun.kocam borç konusunda çok dikkatlidir.borcumuz var mı çok.ama eşim hem memur hemde besi çiftliğimiz var.ticari borçlarımız var.arsa aldık tarla aldık.besi hayvanı alıyoruz o gibi borçlar.ama 2014 te kayınpederim para kaptırdı belki 2 senede eşim ve kaynım 300 binlira borç ödedi.ama bunu eşim bana hiç yansıtmadı.yani ne benim ne çocuklarımın hiç birşeyini eksik etmedi.borcu bana asla yansıtmaz.herşeyi kendisi halleder.
Hiç girmedik o işlere de kumar gibi bişey herhalde kazanıp kaybedebilirsin değilmi uzak durmak lazım en iyisi aminn canım aminMalesef bir gün için yüksek bir rakam. Hem de en çok bizim hisse düşmüş şaka gibi.
Allah iyi etsin bu kocaları. Akıl fikir versin.
Sen calisiyomusun peki ? Senin de el atman lazım o zaman harcamalara tek gönderme alışverişe de :)Bir an konuyu ben mi actim da unuttum acaba dedim. Para konusunda esime zerre kadar guvenmiyorum bende ayni sizin anlattiginiz gibi o kdar hesapsiz para harcar ki ve yine tipki dediginiz gibi "ickim yok kumarim yok nereye harcadim eve harcadim" ama limiti yok yani... gecen gun salca almaya gonderdim 3 paket salca almis evde bulunsunmus yaninda seviyorum diye 8-10 tane jelibon 36 li maden suyu.... dun banyoya aldigimiz temizlik malzemelerini yerlestiriyodum tam 5 tane en buyugunden sivi sabun sisesi oldugunu fark ettim:) gitmis yine almis:)
Ve maasi asla yetmez, borca girer borcu odeyemez, kredi ceker patlatir... sorumluluk sahibi degil hic cat diye ayin ortasinda bende para yok versene diyebilir... ne yazikki bas edemiyorum bende pek kendisiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?