Eşinize tartışma anında nasıl davranıyorsunuz normal bir gününüz nasıl geçiyor

2,5 yıllık evliyiz.4 yıldır beraberiz.
Allahıma şükürler olsun ki 4 yıldır birbirimizi görmediğimiz gün sayılıdır.
Flört döneminde de hemen her gün beraberdik.
1 yıl kadar beraber yaşadık zaten.
Gündüz iş,akşam ev. Yemek,televizyon,sohbet,öpücük,sarmaşma,oynaşma,sevişme.
Son derece rutin ama bize göre güzel bir hayatımız var çok şükür.
Evde kolay kolay ses yükselmez,biri mız mızlanıyorsa O zaten benimdir.
Ben sakin kocam benden sakin,şükür.

Bu arada bizimde görüşmediğimiz gün sayısı 3,5 yıldır bir haftayı geçmez. İlk zamanlar birlikte çalışıyorduk iş snrası da birlikteydik . Sonra beraber kaldık bir süre şimdide evliyiz. Bu kadar sık görüşüp az kavga etmekde bir başarı bence .

2,5 yıllık evliyiz.4 yıldır beraberiz.
Allahıma şükürler olsun ki 4 yıldır birbirimizi görmediğimiz gün sayılıdır.
Flört döneminde de hemen her gün beraberdik.
1 yıl kadar beraber yaşadık zaten.
Gündüz iş,akşam ev. Yemek,televizyon,sohbet,öpücük,sarmaşma,oynaşma,sevişme.
Son derece rutin ama bize göre güzel bir hayatımız var çok şükür.
Evde kolay kolay ses yükselmez,biri mız mızlanıyorsa O zaten benimdir.
Ben sakin kocam benden sakin,şükür.

MAŞALLAH

3 yıla yaklaştı evliliğim öncesinden de 3,4 yıl beraberliğimiz vardı
yaklaşık 1 yıldır öyle bağrışmalı, çağrışmalı kavgalarımızı bıraktık
ben zaten sakin bir ailede yaşadığım için biri bana bağırınca elim ayağım titrer
hakaret yoktu çok şükür
ben ölümün olduğu bu dünyada çokta günlerce küs kalmak istemiyorum artık
o yüzden unutmayı tercih ediyorum
bu duygum herkese karşı böyle
hayat felsefemi değiştirdim ve huzurlu mutluyum artık:KK5:
kavgalarımızda öyle normal konuşma modunda
geçen gün sinirlendim bağırmak istedim ama olmadı beceremedim
sonra kalktık ben yemek yaptım oda bulaşıkları dizdi:dondurma:

ben kavganın sekline göre tempomu artırrım:)):KK45:
eşimde genelde hep onun sucu hatası oldugu için hep sustu
ama su var en büyük kavgada bile inanın yuhh derdinz hiç sonrasında diger günler küsss gibi yaşamadık asla
bu iyimi kötümü anlamadım ama ben küs kalamıyorm oda
yemek yeriz sohbet candan etmeyiz ama yinede konusuruz
yatma vakti yatagımzda yatarız:KK53:
10 yıla girecegz:nazar::dua:

O benden çok daha sakindir ama sakin olması çok normal.
Çileden çıkaracak şeyleri ben değil bence o yapar. :D

Hakaret etme potansiyeli bende yüksek.
Kolay kolay değil ama çok biriktiğimde kusarım maalesef.

Ama ne olursa olsun küs de olsam olmazsa olmazlarım var.

Vicdan ve vefa duygusu çok yoğun bir insanım.
Konuşmam, aynı odada bulunmam, onunla yemem belki ama onu aç bırakmam.
Tabağına kadar koyarım yemeğini, sofrasını önüne getiririm.
Yatak da hiç ayırmadım daha ama yeltenmedim değil.

Gönlümü adam akıllı alsın diye beklerim.
Alttan alan genelde odur ama küçük de olsa hatalı olduğum nokta varsa adım atmaktan gocunmam.

Yine de çok evlilik insanı değilim bana göre değilmiş görebiliyorum.
Geç gördüm ama neyse..

5 yıl bitiyor bu arada.

3,5 yıl oldu
İlk zamanlar gerginlik çok oluyordu
Eşim asabidir, aniden parlar ve küser
Son iki yıldır küsme huyunu bıraktı
Kelimelerimi seçerim çünkü bazı sözcüklere çok uzun süre takabiliyor kafasını, hiç bir şeyi unutmuyor
Bende unutmam o yüzden o da seçer
Son zamanlarda çok az tartışmamız, sanırım uyumu sağladık
Ben küsmem ama susarım, sinir bozucu bir suskunluğum var kabul ediyorum=))
Küfür etmeyiz, hakaret etmeyiz, en fazla çıkar gider bir kaç saat sonra geri gelir

Bu arada bizimde görüşmediğimiz gün sayısı 3,5 yıldır bir haftayı geçmez. İlk zamanlar birlikte çalışıyorduk iş snrası da birlikteydik . Sonra beraber kaldık bir süre şimdide evliyiz. Bu kadar sık görüşüp az kavga etmekde bir başarı bence .
Bence zaten sık görüşmek gerek.
Öyle az görüşülsün,mıç mıç olunmasın,özlemek gerek,kaçan kovalanır vs. taktiklerine ben hiç gelemem,kocam da sıkılırdı sanırım o kovalamaca işlerinden.
Biz tabii yaşımız gereği gençlikteki taktiklerle uğraşamıyoruz artık. Sukunet bizi paklar.

Normalde dilimin ayarı yoktur ama söz konusu eşim ise 9 yıllık evliliğimde şunu öğrendim ne kadar sinirlensende kendini kontrol edeceksin.iş hakarete varırsa bi sonraki seviye git gide artar o yüzden kendini sindirip susturmak yerine karşısında çatır çatır tartışabilecek ,yeri geldiğinde odadan çıkıp yalnız kalacak iki tarafı da sakinleştireceksin.

Normalde dilimin ayarı yoktur ama söz konusu eşim ise 9 yıllık evliliğimde şunu öğrendim ne kadar sinirlensende kendini kontrol edeceksin.iş hakarete varırsa bi sonraki seviye git gide artar o yüzden kendini sindirip susturmak yerine karşısında çatır çatır tartışabilecek ,yeri geldiğinde odadan çıkıp yalnız kalacak iki tarafı da sakinleştireceksin.
ama biz tartıştığımızda mecburen susuyorum kendine hakim olamayıp şiddet uygularsa diye susuyorum nasıl sağlayacağız o dediğinizi

1 yıl sevgililikten sonra 5 yıllık evliyiz.
Tartışma pek olmaz bizde, olcak gibi olunca ben sessizliğe gömülürüm zaten. O da susar. Kimse kimseye bağırmaz, hakaret hiç duymadım şükür.
Kısa veya biraz uzun bir sessizlikten sonra biri adım atar barış imzalanır. ;)
Ailemde de görmedim, tartışmalar kavgalar, o yüzden ben de sakinim. Korkarım zaten ben öyle şeylerden.

*
Ben evdeyim, adamım sabah gider, akşam erken gelir(az sonra gelir mesela), sonra çocuklarla oynar, yemek yeriz, yine çocuklarla vakit geçiririz.
Akşam da erkenden yatırırız kuzuları, sonra biz başbaşa takılırız.
Çoğunluk film izleriz, muhakkak aynı kanepede oturur temas halinde oluruz, bunu belirtiyorum, hoşuma gidiyor, önemsiyorum, tavsiye ederim, basit ama hoş hareketler bunlar.
Sakin ve basit bir hayatımız var, iki küçük çocuğumuza rağmen başbaşa vaktimiz çok oluyor, düzenli sıradan ama çok güzel.. Şükür...

15 yildir beraberiz 6 yillik evliyiz.Biz de daha asabi olan taraf benim,yapici olan taraf esim.Çok buyuk kavgalarimiz elbette ki oldu biri sahit olsa bunlar bosanir kesin derdi o derece ama hemen de barisiyoruz,nasil oluyor sirri ne bilmiyorm.Ask herseyin ustesinden geliyor ins.hiç bitmez.Bir de ikimiz de yengec burcuyuz,ona ragmen zit yonumuz çoktur.

1 yıl sevgililikten sonra 5 yıllık evliyiz.
Tartışma pek olmaz bizde, olcak gibi olunca ben sessizliğe gömülürüm zaten. O da susar. Kimse kimseye bağırmaz, hakaret hiç duymadım şükür.
Kısa veya biraz uzun bir sessizlikten sonra biri adım atar barış imzalanır. :KK66:
Ailemde de görmedim, tartışmalar kavgalar, o yüzden ben de sakinim. Korkarım zaten ben öyle şeylerden.

*
Ben evdeyim, adamım sabah gider, akşam erken gelir(az sonra gelir mesela), sonra çocuklarla oynar, yemek yeriz, yine çocuklarla vakit geçiririz.
Akşam da erkenden yatırırız kuzuları, sonra biz başbaşa takılırız.
Çoğunluk film izleriz, muhakkak aynı kanepede oturur temas halinde oluruz, bunu belirtiyorum, hoşuma gidiyor, önemsiyorum, tavsiye ederim, basit ama hoş hareketler bunlar.
Sakin ve basit bir hayatımız var, iki küçük çocuğumuza rağmen başbaşa vaktimiz çok oluyor, düzenli sıradan ama çok güzel.. Şükür...
Bizim de ikinci paragrafindaki gibi:))

Biz yeni evliyken çok kavga ederdik. Ama birbirimize bir kere dahi hakaret etmedik. Eşimin en ağır sözü nankör oldu bir kere, ben de sen kötüsün demiştim ona da o ağır gelmişti. Birinci kural saygı.

Eşimi her sabah öperek uğurlarım, geldiğinde mutlaka makyajım giyimim yerinde öperek karşılarım. Gün içinde mutlaka en az bir kez arar. İkinci kural özen.

Haftada en az bir kez yemeğe çıkar, birer kadeh bir şey içer sohbet eder dedikodu yaparız. Akşamları yorgun değilse ve erken gelmişse mutlaka dizi ya da film izleriz. Üçüncü kural birlikte zaman geçirmek için fırsat yaratmak.

Cinsellik için kimse kimseyi zorlamaz, keyfimiz yerindeyse birlikte oluruz görev icabı değil.

Haa çok mu mutlusun, beyaz atlı prens mi senin kocan derseniz hayır, biz de tartışırız küs kalırız ama soğuk savaştır, sesler ya da eşyalar yükselmez. Her erkek gibi sinirli olduğu anlar oluyor, burada da diğer kuralım ortamdan sıvışmak :KK53:

Bazı erkek sadık değil, istediğin kadar saygı özen olsun o evlilik de yürümez elbette. Ama seviyeni sevgini koruyabilirsen o evlilik yürür bence.

Esim tartismak istemiyorum lütfen der ben hemen konuşup çözmek isterim bazen sesler yükselir ama hakaret yok cok şükür. Yanimda kufur bile etmez. Susuyoruz biz. Ben bazen küsüyorum sonra kendi kendime barisiyorum:110:

Biz tartışırken birbirimize hakaret etmeyiz hararet çok yüksekince eşim dışarı gidip sakinleşip sonra gelir sakince konuşur anlaşırız bizim küslüğümüz öyle günlerce sürmez eşim uzatmayı pek sevmez o nedenle özür diler haklısın der barışırız:)

Bizde de 1 sene tanisma 7 yillik evlilik.. soyle bakiyorm da ilk seneler anlasmazliklarimiz oluyordu ama bikac senedir cok sukur hic tartismamis olmadi. Buyuk kavgamiz bi kere oldu. Suclu oydu! Cok sinirlenmistm kafa dagitmaya evden cikmaya calisiyordum engelledi tabi. ben de canini yakarim cekil onumden dedim. sanirim sinirlenince gozum bisey gormuyor.vur hadi rahatlayacaksan dedi.. cumlesi bitmeden sert bi tokat attim:eek: cok buyuk bi hataydi bunun pismanligini yasadigim icin anlatiyorm. Sok oldu tabi.. simdi sinirin gecti mi dedi sakince.. yer yarilsa da icine girsem diye dusundum.. o gunden baska hic sesimi yukseltmedim. Zaten esim tanidigim gunden bu yana hic sesini yukseltmedi bana,hakaret de olmaz asla.. esim sakin mizaclidir ben de eskisine gore coook degistim,artk sinirlenmiyorm bile..
Hoslanmadigimiz meseleleri acikca konusuyoruz. Iste olmadigimiz zamanlari beraber geciriyoruz. Zaten gunumuzun cogu cocuklarla geciyor. Her isimizi istisare ediyoruz ve bizim evde ataerkil yapi yok.

Back
X