eşinizi aileniz ilk basta sevmeyip sonradan seven ısınan damadı olarak gören oldu mu?

merhaba,
ufak farklılıklar olsa da aynı şeyleri ben de yaşadım..ailem boşanmış ve iki tane erkek çocuğu olan bir adamla evlenmemi hiç istemedi ki annem eşimi normal arkadaşlık dönemimizde (biz kanka modundan evlilik moduna hızlı bir geçiş yaptık ta )tanıyıp çok sevmesine rağmen daha önceki evliliğini ve iki çocuğu duyunca istemedi .. babamla çok zor günler yaşadım... kabus gibiydi... hatta düğünümüz için davetiyeler basılmış babam kızkardeşime acaba son bir kere daha konuşsak vazgeçer mi diye konuşmuş ... kardeşim de herkes kendi kaderini yaşar karışma demiş ve o zamnlar ben 29 yaşında 4 yıllık öğretmen , eşim 37 yaşında 13 yıllık uzman jandarma.. şansıma eşim gerçekten iyi bir insan çıktı ve ailem şimdi eşime çok değer veriyor hatta eşimle tartışmalarımızda babam haklı olsam bile eşimin tarafını tutar
ama şunu belirtmeden de geçemeyeceğim ben gerçekten çok şanslı bir azınlıktayım.... yorumlara baktım da çoğu arkadaş olumsuz yorumlarda bulunmuşlar , dedikleri de gerçekten çok mantıklı ... ki maalesef etrafımızda gördüklerimiz, buralarda okuduklarımız maalesef çoğunlukla olumsuz ve tatsız olaylar...
sana tek diyeceğim ne olursa olsun ailenin dediklerini kesinlikle kulak ardı etme...ailenin eş adayının kişiliği hakkında söylenen yorumları dikkate al.... ailem eşimle tanıştıktan sonra onu daha yakından tanıdıkça sevdiler, benimsediler... eğer onlar eşimi benimsemeseydiler büyük ihtimalle ailem ağır basacaktı ve bu evlilik olmayacaktı...
Rabbim senin ve ailen için iyi olanı sana hayırlı kılsın canım...

Kesinlikle, kimse benim yoğurdum ekşi demez sonuçta

merhaba benim ailem de eşimi istememişti... eşim de benden 14 yaş büyük..

ama şimdi annemle de babamla da benden bile daha samimi... benim hiç haberim yok, annemi babamı arıyormuş, hal-hatır soruyormuş.. şimdi annemin en sevdiği damadı:)))

canım çocuğu varsa çocuk için eski eşiyle konuşmak zorunda kalıcak ayrıca yeri geldiği zaman çocuk için aynı ortama giricekler benim için sorun yok diyosan evlen

doğrsu söylüyosun eşlerine atıyolar hep suçu ben bunu geçte olsa anladım

Sevebilirler tabiki, benim ablam da eniştemi ilk tanıştırmaya getirdiğinde ben çok ısınamamıştım, babam resmen nefret ediyordu çocuktan ortada bir sebep yokken, - normalde kızının naaptığına nerde olduğuna karışmayan adam, tanıştırmadan sonra eniştem ablamı eve 5-10 dakika geç getirdiğinde kendi kendine sinirleniyordu -, anneannem bile çocuğun memleketini beğenmediği için sorun çıkartıyordu vs. şimdi herkes çok seviyor, ama bizimki birazcık ablamı sevip korumaya çalıştığımızdan kaynaklanıyordu, yani ortada yaptığı bir yanlış ya da takılacak elle tutulur birşey yoktu. Sonradan çok sevdi zaten herkes, hatta akrabalarımız kendi damatlarından daha çok sevdiklerini filan söylüyorlar bize gelip.

Yani senin ailende ileride aralarındaki iletişime, senin mutlu olup olmamana bağlı olarak kendi çocukları gibi sevebilirler. Ama şöyle bir sorun var sen 23 yaşında 8 yaşında bir kız çocuğunun sorumluluğunu alabilecek misin? Kız annesinde kalsa bile, zaman zaman onu babasıyla paylaşman gerekicek, kızı yüzünden eski eşiyle diyalog halinde olmak vs. gerekicek. Bunları düşündün mü önceden?

10 yıllık evli biri olarak şunu söylemeliyim ki büyüklerinizin kararlarını ve fikirlerini asla göz ardı etmeyin
sizin göremediğiniz bi çok şeyi onlar daha iyi görebiliyor ve anlayabiliyorlar

büyükler biliyor onlarinki bilmek deyil tercübe
dayima büyükbabam o kizdan sana es olmaz demisti 2 cocukla dayimi evde koydu baskasina kacti
2 cocuguda bir cip icin dayima brakti aradan yillar gecti dayim kendini topladi iyi bir es aldi cocuklar büyüdü
cocuklar gelinimizi abla diye sevip sayiyorlar asla annesi hakkinda kötü bir sey ne biz dedik nede gelen gelinimiz
ama giden gelin simdi cokkkkkkk pismannnn arada cocuklari dondurup evde huzursuzluk cikariyor ama idare ediyorlar sen bunlara gögüs gerebilecekmisin
cocuksuz olsa kolayda cocuklu olunca yillarca istemesende öbür kadin burnunu sokacak hep evde görünmesede 3 sahis olarak duracak hiccccccc istemesenizdeee

her gün yanımda olacak değil kız çünkü annesinde kalıyor ve farklı sehirde mesafe oldukça uzak yılda bir kere 2 gün görüyor oda kız çocugunu sehir dışına cıkarmıyorlar babası gidiyor ziyarete ancak 2 gün dışarıda vakit geçiriyolar...kız çocugu babasına düşkün değil çünkü kadının ailesi babası arasında bi bağ kurmalarına izin vermemiş baba gibi görmüyor yani... çocuk bi babası için problem değil hayatını hiç etkilemiyor beni niye etkilesin ki....

Valla ben yeğenlerimi 1 ay görmeyim özlüyorum, eşim bile özlüyor..müstakbel eşiniz nasıl kızını senede 1 görüyor, onu baba gibi görmemesine nasıl katlanıyor..ailenizin haklılık payı var sanırım..

evet ben ailemin söylediklerini korkularını çok iyi anlıyorum bende mantığımla bakıyorum tamamen gözü kör değilim ...bana bi arkadasın bu durumla gelse kesinlikle burda yapılan olumsuz yorumlar gibi bi yorum yapardım...ama onu tanıdıkça ailesini gördükçe ondan iyi birini bulabilecegimi sanmıyor her bakımdan ...bilgili kültürlü ama bi o kadar da tevazü gösteren insan ilişkileri çok iyi tüm ilçeyle il ile....alevisiyle kürdüyle çerkeziyle hepisnden duydugum kelime bu çok iyi bi insan insaniyet kavramı onda güzel duruyo merhametli kim yaşlı yardıma muhtac kendi eliyle arabasıyla hastaneye götürmüş bunu ondan değil cevredeki insanlardan duyuyorum...çok çalışkan allah rızası için yapamayacağı sey yok...veeee en önemlisi 2 yıldır evlilik gündeme gelmiş...ilk sevgi oldu bari bu mantık olsun demiş kaç kişiyle görüşmüş ama ısınamadım kiminin gülüşü itici geldi kiminin konuşması herkes üstüme baskı kurdu türkiyenin heryerinden kız gösterdiler olmadı içime sinmedi yoksa hayatımı cennete cevirecek çok insan vardı dedi ki bunu ailesinden de duydum biz onu ilk kez bu kadar mutlu görüyoruz seninleyken mutlu sadece diyolar....yani kısacası demem o ki insanlığından şüphem yokkk ve beni ü yani beni heryönden olumlu etkiliyozecek birşeyi bile bile yapacagına inanmıyorum yalan söyleyeceğine inanmıyorum sadce ondan değil çoğu kişiden bunları duydum çünkü...inş benim ailemde benim gördüklerimş görür ve sizinki gibi kabullenirler sever....kendisi diyor ki göreceksin en cok sevdikleri damatları ben olucam hürmette kusur etmem onlara kin tutmam onların tepkileri çok doğal su an diye beni sakinleştiriyo ki bu özelliğide çok hosuma gidiyor...olaylara inanılmaz olgun yaklaşıyor sinirli değil bi anlık tepki vermiyo ve bu benide etkilliyo ki ben snirli biriyimdir
çokkkk uzattım farkındayım ama beni heryönden olumlu etkiliyo suan dualarınız eksik etmeyin benden yorumunuz iç,n çok tsk ediyorum

o kadar merhametli kii bi çocugun annesiz yasayamacagının farkında ve çok istemesine ragmen içi kan ağlaya ağlaya kızı annesine vermiş...özlemez olur mu evlat bu...ama eski eşinin ailesi gerçekten çok düşüncesiz babası ile görüşmesin babasının kızlarının üzüerinde etkisi olmasından diye sürekli kızı doldurmuşlar görüşmelerini engellemiş zaten kız küçük 1,5 yıllık evli kalmışlar ve aile yüzünden ayrılmışlar....
ben savunma yapmıyorum kesinlikle en basta bende böyle düşündüm hak veriyorum bu yorumlara ama işin gerçegi farklı

ne kadar güzel....bana da öyle diyor bak göreceksin su zorlukları bi aşalım ben onların damadından daha yakın olucam oğul sayacaklar beni diyo...çünkü benim erkek kardesim yok 3 kızız...oğulları yok ya damat değil oğul olucam onlara sen meraklanma diyor inşşş böyle olur...allah mutluluğunuzu daim etsin

konu sahibi arkadaşım gözünü aç lütfen herşeye açık ol. daha çok gözlemci ve araştırmacı ol. aklında zerre kadar soru kalmasın ve ailen hep senin için en iyisini isteri aklından çıkarma, onlar biizm göremediğimizi görüyor, onların gönülden onaylıyor ise yap bu evliliği.

bende ailenin yaşı bahane ettiklerini düşünüyorum. ardında farlı sebepler olabilir. boşanmış olması, çocuğunun olması vs. bunlar etken olabilir.
bence ailenle ve eş adayınla birlikte daha fazla zaman geçir. birbirlerini daha fazla tanımalarını sağla. belki fikirleri değişir.

Birlikte zaman geçirme gibi bi ihtimal yok çünkü 12 saatlık bi mesafe var farklı şehirlerdeyiz...ben es adayımla aynı şehirde görev yapıyorum...ailem uzakta

Kendi çocuğunu yılda iki kez görmeyle yetinen ve birebir ilgilenmeyen bir insandan

Size ve ilerde doğacak çocuklarınıza nasıl bir eş ve baba olmasını bekliyorsunuz

herkes tarafından sevilebilir ama senede çocuğunu görmek ne demek?
çocuğuna faydası olmadıktan sonra hepsi göstermelik.istedikleri kadar soğutmaya çalışsınlar.
evlat bu hiç mi özlemiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…