İngiltere’de yapılan bir dizi araştırma sonucunda eşiyle birlikte doğuma giren kadınların, doğuma yalnız giren kadınlara oranla daha fazla acı çektiği ortaya çıktı.
Yorum Yaz
İngiltere’deki University College London, King's College London ve Hertfordshire Üniversiteleri’nde yapılan araştırmalar, eşleriyle birlikte doğuma giren kadınların daha fazla acı çektiğini ortaya çıkardı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, doğum esnasında kadınların el parmaklarına iğne batmasına benzer lazer darbesi uygulandığını ve elde edilen raporlar sonucunda eşleri yanında olan kadınların daha fazla acı çektiğini ifade etti. Uzmanlar bu sayede, eşleriyle doğuma giren kadınların hem duygusal hem de fiziksel olarak daha fazla acı çektiğine dair önemli bilgiler edindiklerini kaydetti.milliyet
evet bence de bir yandan sürekli o neden acı çekmiyor sanki ben kendim yaptım diye hırslanıldığı içindir zaten bana saçma ve iğrenç geliyor ben tiksinirdim ya
İlginç bir araştırma olmuş, eşimle aramızda bu tip çekinmeler, soğur, iğrenir, tiksinir gibi şeyler olmaz ama şahsen ben yine de girmesini istemezdim çünkü ay bebeğimi doğru tutun, aman dikişleri şöyle atın, dur çekil yapamadın öyle dikiş atılmaz deyip hertürlü müdahaleyi yapar
Adam doğumumda hastane mutfağına girip lohusa şerbeti kaynattıBiz yaparız diyen mutfak personeline siz beceremezsiniz diyen adam ameliyathane de tecrübeli cerrah moduna girerdi kesin
İlginç bir araştırma olmuş, eşimle aramızda bu tip çekinmeler, soğur, iğrenir, tiksinir gibi şeyler olmaz ama şahsen ben yine de girmesini istemezdim çünkü ay bebeğimi doğru tutun, aman dikişleri şöyle atın, dur çekil yapamadın öyle dikiş atılmaz deyip hertürlü müdahaleyi yapar
Adam doğumumda hastane mutfağına girip lohusa şerbeti kaynattıBiz yaparız diyen mutfak personeline siz beceremezsiniz diyen adam ameliyathane de tecrübeli cerrah moduna girerdi kesin
galiba bu araştırma normal doğum için, aslınsa epidural sezaryana girebilirler
geçen bi video tüm kadınları ağlatmıştı bu araştırmanın aksine, sizde hatırlarsınız kadın evde suda doğum yapıyor eşiyle öpüşe koklaşa, acep bizim hatunlar mı sinirli
çocuk doğurmadım ama ben de istemezdim, hatta o odada gerekli olan minimum sayıda kişi olsun isterdim. hatta ebe mi doktor mu artık kim yaptıracaksa sadece o olsun.
Böyle anlatınca komik oluyor tabii, eğlencelidir eğitimli ev erkeğim Adam mümkün olsa kızı kendi doğururdu, eğer tıbben mümkün olsa yapardıİyi ki mümkün değil, doğum yaptı diye 1 sene lohusalık yaşardı, canı da o kadar tatlı yani
Bizde erkeklerin çoğunluğu doğuma katılmıyor, kimi eşinden soğuyormuş kimi de erkekliğe ters deyip girmiyor ama bence çiftler doğuma birlikte girmeli, doğum yaptığım zamanlarda Türkiye'de böyle bir uygulama yaygın değildi, olsaydı eşim zaten balıklama atlardı, düşününce bende isterdim yanımda, sezeryanla yaptım doğumu, insan ameliyathaneye giderken kendini çok yalnız ve hüzünlü hissediyor, bayıltılırken eşimin elimi tutmasını onun yanımda olmasının verdiği güveni hissetmek isterdim şahsen.
eşleri ile doğuma giren erkekler babalığa daha çabuk adapte olabiliyor bana göre.
çocukla arasında daha organik bir bağ oluyor.Bizde öyle oldu gibi geliyor bana.
İlk oğlumuzu da çok seviyor ama ikincinin doğduğu ana şahit olmak onu çok etkiledi.
Esim dogumda degil de sanci cekerken yanimdaydi. Dogumdan once sezeryan istersem o sanciyla asla kabul etmemesini soylemistim. Ee tabi ki sezeryan diye aglarken ben o hayir diyordu. Kufur lugatim o gece ne kadar genis oldugunu tum hastane öğrendi.
Sonuc bebegim kakasini yaptığı icin sezeryana alindim