Eşinizi Seven,Ailesine Saygı Duyar...

Konu daha fazla sapmadan toparlamak gerekirse ;

Sevdiğiniz,hayatınızı birleştirdiğiniz kişinin ailesine,aynı soyadını paylaşacagınız insanlara önyargılara yenik düşerek yaklaşımda bulunmak yerine,huzur dolu birliktelik odaklı bir ilişki için saygı ile yaklaşmak gerek!En azından haklarında yeterli bilgiye sahip olma,tanıma,anlama şansı verilmeli.Daha en başından ezilmemek,üzülmemek adına diş gösterme derdinde değil,yüreğinizdeki sevgiyi gösterme çabasında olunmalı.

Sonrasında elbetteki ilişkinin seyrine göre biçimlenecektir hersey.

Size saygı duymayan,haksızlık eden insanlara saygı duyulmalı fikrini savunmuyorum!

amaan bırak arkadaşım,banada yapmış aynı şeyi.Kendi düşüncesine katılmayan herkesi eksi raplemiş. Sanki böyle fikrimiz değişecek.Hadi burada eksi rap vererek tepkisini dile getiriyo,gerçek hayatta öyle bi butonda yok.Napıyo acabadelikafadulden
Arkadaş benim cümlemin aynısını yazıp bana da eksi rep vermiş delikafadulden
Madem katılmadı eksi verdi tamam da sonra niye aynı cümleyi yazıyor, hay allahım ya sırnaşık şey

Konuya önyargıyla yaklaştığını ve anlatılmak isteneni anlamadığını düşündüğüm herkese konu sahibesi olarak - rap verdim!

Sayfayı bu şekilde meşgul etmek yerine rapzedeler ve rapseverler olarak kendi aranızda paylaşmanızı öneriyorum :delphin:

B
Dolayısıyle, eşimizi seviyoruz diye saygısızlığa tahammül edecek değiliz..
Ben gemileri yakar, ardıma dönüp bakmam, iletişimi keserim;
başkası bire bir mücadeleye girişir, herkesin tarzı farklıdır.
Ama kesin olan birşey var ki şu hayatta kimseye hakettinden fazla değer verilmemeli.
Saygısız bir insana kim olursa olsun, saygı gösterecem diye uğraşılmamalı
..:kahve:

Zaten konunun içeriğinde bu savunulmuyor.:kahve:

Konuya önyargıyla yaklaştığını ve anlatılmak isteneni anlamadığını düşündüğüm herkese konu sahibesi olarak - rap verdim!

Sayfayı bu şekilde meşgul etmek yerine rapzedeler ve rapseverler olarak kendi aranızda paylaşmanızı öneriyorum :delphin:

Özellikle böyle düşünenler olabilir diye de eşimin ailesi ile aramdan su sızmadığını da belirtmiştim oysaki kaydirigubbakcemile3

Bu sayfayı meşgul ötmekten öte önyargı nasıl oluyor göstermek olsa gerek kaydirigubbakcemile4
Zaten konunun içeriğinde bu savunulmuyor.:kahve:
Savunulmadığı için aynı cümleyi yazmışsınız zaten.. :kahve:

Özellikle böyle düşünenler olabilir diye de eşimin ailesi ile aramdan su sızmadığını da belirtmiştim oysaki kaydirigubbakcemile3

Bu sayfayı meşgul ötmekten öte önyargı nasıl oluyor göstermek olsa gerek kaydirigubbakcemile4

Savunulmadığı için aynı cümleyi yazmışsınız zaten.. :kahve:

Hanımefendi eşinizin ailesi ile aranızdan su sızmama haliniz daim olsun.

-Rapede takılmayın,herkes kendini dilediği şekilde ifade etmekte özgürdür.

saygı duyulacak aile var duyulmayacak aileler var aradaki ince çizgiyi görmemiz gerekiyor sana olmadık hakareti çirkefliği yapsın kocamın ailesidir deyip sineyemi çekeyim o zamanda bu nasılsa ses etmiyor deyip daha beter üstüne gelsinler seni bi paçavra gibi kullansınlar niye kocamın ailesi saygı duymalıyım olurmu böyle bi saçmalık

ha sana kendi ailen gib i içgten ve samimi davranır kocanla arana girip kurtluk yapmazsa elbet baş tacı eder saygıda kusur etmezsin tam tersi olursa saygısızlıkmı etmek gerekiyor HAYIR mesafeni koyar kendini ezdirmezsn

sonuna kadar katılıyorum..
siz bu durumda kalmamışsınız kiii böyle şeyler tuhafınıza gidiyor..ne aileler var saygının s sini bile hak etmiyor..allah herkesin hak ettiğini versin..

Eğer eşinizi sevdiğinize inanıyorsanız kesinlikle eşinizin ailesine saygı duyarsınız.Aile, kişinin hayata bakışında davranışlarında sahip olduğu değerlerin ve kalıplaşmış düşüncelerin 1. dereceden belirleyicisidir. Yani o aşık olduğunuz adamı adam yapan kişiler en azından saygıyı fazlasıyla haketmektedir.

Katılmıyorum,evet sevdiğiniz adam ama ailesinden çok farklı olabilir,
tamam onu ailesi yetiştirdi ama inanın aralarında dağlar kadar fark olabiliyor,
eğer size saygıyı hak etmeyecek davranışlar sergiliyorlarsa saygı duymak zorunda değilsiniz.Onlar benim eşimin ailesi deyip herşeyi sineye çekmek sizin onursuzluğunuz olabilir,önce kendinze saygı duyulmasını bekleyin sonra siz zaten saygıda kusur etmezsiniz :))

Saygılı olmak iyi bir insanın taşıması gereken temel özelliklerden birisidir. Saygı insanın kendi kişiliği ile başkalarının kişiliğinin arasındaki sınırı bilip o sınırı aşmaması, kendi aleyhine dahi olsa başkasının hakkına, hukukuna özen göstermesidir.

Saygılı davranmayla hak arama arasındaki sınır önemlidir. Hak aramak illa ki zor kullanmak, agır sözler sarfetmek değildir. İyilik yapana iyilikle karşılık verilir. Kötülük yapana kötülük yapmak değil de haksızlık yapmamaya çalışmak, haksızlık yapmadan hatasını göstermek idealdir.

İnsanların medeniyet ölçüsünü gösteren en önemli özellik doğru yöntemle hak arama bilinci ve hukuka saygı anlayışıdır.

Saygıyı hakeden herkese saygılarımla....

Konu daha fazla sapmadan toparlamak gerekirse ;

Sevdiğiniz,hayatınızı birleştirdiğiniz kişinin ailesine,aynı soyadını paylaşacagınız insanlara önyargılara yenik düşerek yaklaşımda bulunmak yerine,huzur dolu birliktelik odaklı bir ilişki için saygı ile yaklaşmak gerek!En azından haklarında yeterli bilgiye sahip olma,tanıma,anlama şansı verilmeli.Daha en başından ezilmemek,üzülmemek adına diş gösterme derdinde değil,yüreğinizdeki sevgiyi gösterme çabasında olunmalı.

Sonrasında elbetteki ilişkinin seyrine göre biçimlenecektir hersey.

Size saygı duymayan,haksızlık eden insanlara saygı duyulmalı fikrini savunmuyorum!

şaka gibisiiz yaa
insanlar yaşadıkları olaylar sonunda eşlerinin ailesinin saygıyı haketmediğini düşünürken siz halen ön yargıdan bahsediyorsunuz..
insanlar evlenir evlenmezz kayınvalidesine saygısızlığa mı başlıyor..yaşanmışlıklar olmadan kim?neden?saygısızlık yapsın...
siz gidin eşiniz ve ailesiyle mutlu mesut yaşayın..buradaki kimseye de nasıl davranacağını öğretmeye çalışmayın...

evet, ben konu sahibinin saygılı yaşamını çok merak ediyorum?

kaç yıllık evlisiniz?
bu süreçte yaşadığını sorun varsa saygı ile üstesinden geldiniz mi?

şaka gibisiiz yaa
insanlar yaşadıkları olaylar sonunda eşlerinin ailesinin saygıyı haketmediğini düşünürken siz halen ön yargıdan bahsediyorsunuz..
insanlar evlenir evlenmezz kayınvalidesine saygısızlığa mı başlıyor..yaşanmışlıklar olmadan kim?neden?saygısızlık yapsın...
siz gidin eşiniz ve ailesiyle mutlu mesut yaşayın..buradaki kimseye de nasıl davranacağını öğretmeye çalışmayın...

Ne yazık ki var arkadaşım!

"Nasıl başlarsan öyle gider" sözü vardır sıkca duyulan.

Baştan ezilmemeyi garantileme adına sözümona rahat,küstah tavırları takınanlar...

Pire için yorgan yakan,emin olmadan yargılayan ....

Var ki yazıldı...

Baştan ezilmemeyi garantileme adına sözümona rahat,küstah tavırları takınanlar...

Var ki yazıldı...

arkadaşım;sanırım siz kayınvalidesiniz ve gelininizden çok büyük saygısızlık görüyorsunuz...bukadar savunmaya başka bir açıklama getiremiyorum artık...gelin olduğunuza da kesinlikle inanmıyorummmmmmmm

Var ki yazıldı...

Bu mantıkta bir insan hiç tanımadım,varsada hasta kişiliktir..Hasta kişilikler içinde yazılar malesef derman olmuyor,bu anlamda boşa kürek çekmiş oluyorsunz.

Elbette kimse kimsenin tavrını ve yaklaşımını burdaki yazılanlarla değiştiremez,bunun gayet farkındayım.Fakat bu demek değildir ki;bahside yapılmayacak! Paylaşılmak istenmiştir ve paylaşılmıştır...

Back
X