Eşinizin ailesi size karışıyor mu??????

Konuştuğunuz konu neydi yazmamışsın.
Ama kimse özelimize giremez dediğine göre özelinizle alakalıydı.

Özelinize girilmesini istemiyorsanız,özelinizi açmayın derim.

Kimse karışamaz diye ültimatom çekince tepkiye sebep olmuşsun.
Mesela "Neyse bu özel bir konu,biz kendi aramızda hallederiz" deseydin,aynı tepkiyi almazdın.

Esinizin ailesiyle altli ustlu oturdugunuzda bu gibi sorunlar hep yasaniyor bi yere gitsen karisirlar biri sana misafirlige gelse karisirlar yani bu boyle uzarda gider bende gorumcemle ve gorumcemimin kaynanasiyla bir binadaydik 4 sene yasadim iyi biliyorun o yuzden iki ay once tasindik sonunda kurtuldum kafam rahat ohhhhhh ne rahat

ben baştan beri mesafemi korudum aynı senn olayın gbi kvle aramda elbise yüznden problemoldu ama kvnin bana karışmasına eşim bşi demedi ama ben cevabını verdim kvnin arkadaşım kafam okadar allak bullak ne yapacağm ben???

ne güzel taşınmışsınız keşke bizde taşınabilseydik ne yapacağımı şaşırdım çok kötüyüm

Üslubunuz bence de hoş olmamış ve eşiniz de üslubunuzdan dolayı destek vermemiş size.
Sert cümleler kurmasaydınız keşke, sakin söylediniz belki ama seçilen kelimeler sert, hoş değil.

eşiniz kv niz ile elbise konusunda da bişey dememiş anladığım kadarıyla ve bundan güç almışlar gibi ama kp nizle yaptığınız konuşma yanlış olmuş konu neyse eşinizle görüşmenizdi ailesine taşımanıza gerek yoktu bence eşinize ailen bize karışmasın bizde ayrı bi ev olduk diyebilirdiniz ayrıca karıştırmayında kendinize bişey derlerse size düzgün bi uslupla cevabını verin bence

Eşinizin ailesini kendinize kesinlikle karıştırmayın buna hakları yok.
Eşinizinde sizi orda korumaması ayrı bir hata benim fikrimce
Benimde sözüm olacağı zaman beğendiğim elbiseyi ki aşırı açık
bir elbise değildi sözlümün babası istemedi elbiseyi ama ben
onu beğendim ve giydim he sözlümde istemiyordu normalde
ama söz olayında babasıda karıştığı için giydim ama inat olsun
diye değil gerçekten çok beğendiğim için. Yalnız sadece sözlüm
istemeseydi bir ihtimal giymeyebilirdim. Sözde tek derdim o gün
benim özel günüm istediğimi giymek istiyorum diyip giydim
başka günlerde de sözlüm karışabilir ve istemediğini giymem de
ama ailesini karıştırmam karışırsa da dinlemem yine istediğimi
yaparım kimse kusura bakmasın..

Son düzenleme:
Eşim ailesi çocuklarına akrabalarına çok düşkün ama sadece kv nin akrabalarına sık görüşürler birbirlerini tutarlar eşimde ailesine düşkün galibaa ben böyle anlıyorum artık o gün hiç birşey demedi arkamda durmadı

Eşinin seni korumasına ihtiyacın yok ki. Sen bir bireysin. Sana kimse karışamaz buna eşinde dahil. Tabi ki sınırları aşmayacak şekilde. Kp ve kp nin düşünceleri benim için pek anlam ifade etmiyor açıkçası. Sınırım bellidir. Asla karıştırtmam...

benim eşimin ailesi eşimden yüz bulsalar baya birşey yaparlarmış gibime geliyor eşim biraz sinirli olduğu için fazla karışamıyorlar bizde altlıüstlü oturuyoruz..

Her insan bir olmaz bence bu mesele önce eşinle aranda halletmen gereken bir durum ona ne kadar üzüldüğünü , sözlerini kırmak için söylemediğini ama artık sizinde bir aile olduğunuzu ve birbiriniz üzerinde hak ve sorumluluklarınız olduğunu anlat güzel güzel ..

Kendi evin düzenin daha güzel olunca evladı bile olsa insan kıskanabiliyormuş demekki ben bunu onlarda gördüm

Bir yandan da şöyle diyorum iyi de olsalar kötü de olsa eşimin anne babası üzerinde hakları var iyi olmaya çalışıyorum ama kötü de olurlarsa kendileri kaybederler... Allah kimseyi yalnızlıkla imtihan etmesin.

Herşey yoluna girer inşallah

yinede eşim bana destek olmalıydı ve kp böyle konuşmamalıydı . herşey eşimde bitiyor biliyorum ama eşim ailesine düşkün onu hissettim çünkü ben sakinken eşim ateş içindeydi elleri terlemişti dokunduğumda neden böyle davrandı eşimi seviyorum eşimde beni altlı üstlü oturanlar anlar derdimi ya da etrafında görenler tanık olanlar vardır zor oluyor rahat olamuyorsunuz hele birde çalışıyorsanız benm gbi zor çok zor ilk aylarda gelin gezmesi olur akrabalarına gttik ben dedimki 3-4 gün öncesinden söyleyin ona göre gderiz işim olur nöbetim olur çalışıyorum dedim kvye kayınpederim sen problem yapıyorsun dedi yani çok anlayışsız bu dedğim ble problem oldu ilk başlarda akrabalrına glin gezmesi yaptık bitirdik şimdi komşular yapacakmışız hala bitmemiş ben hep problem çıkartıyormuşum bu yüzden hiç problem çıkartmadım

Konusma tarzim degil konusmam yanlisti aslinda deseydiniz. Sen dururken ben niye babanla muhatap oluyorum bu konuda, babanin sözünden cikamayacaksan niye evlendin deseydiniz. Yaslidir, alttan al, saygi falan hic diyemeyecegim valla. Herkes yerini ve haddini bilsin. Evli bir kadin kocasindan izin almak yerine suraya buraya gidiyorum, su saatte dönerim deyip haber vermeli. Sizin koca kendini gecmis babasini izin mercii yapmis. Baba da bakmis oglundan ses soluk cikmiyor bastirmis ta bastirmis. Esiniz de sizin babanizdan izin alacakmiymis veya haber verecekmiymis bir yere giderken.

Madem bu konuyu konusabilmek icin bir cesaret gelmis pesini birakmayin. Durusunuzdan geri adim atmayin. Bir söylenir iki söylenir ücüncüde ya pes eder ya da esiniz devreye girer. Esiniz babasiyla yüz göz olsun. Ben baban veya anneneden izin alamam gerekirse haber veririm ve giderim, bu sorunu cözecek olan sensin deyin. Siz pes edip tamam derseniz de yillarca böyle gider. Kendinizden kisiliginizden gururunuzdan taviz vermeyin.

Eşinin ailesinin tavırları çok yanlış tabi senin kocan var kimse kimseye karışamaz ne münasebet

Eşin hatalı ama belki senin yanında ailesini yermek istememiştir ne kadar haklı olsa da kadınlar erkekler ailesine laf söylemez.Siz yokken başka bir zamanda söylemeli bence

Basligi gorer gormez daldim icine.karisiyorlar ne demek.ellerinde bi kepce sagdan sola soldan saga ceviriyorlar.gideceyim yere giyimime.calisip calismiyacagima her sey hep kv e karar veriyor.esim de cok korkuyo ses etmiyor.ama her zamanki gibi yine hata bende.basda koymuycakdim.
karismaya tavrimi belli edecektim. Bence de uslubun yalnis olmus arkdsm.o da sanirim senin durustluyunden acik sizluluyunden ileri geliyor.madem esin bu konuda sana az cok destekci sen de konusma sadece uygula.gittigini aldigini koydugunu yavad yavas onlars sormayi kes(ah ben de bi o gunleri girsem bi kendi kararimla yasaya bilsem) madem calisiyorsun senin isin bir az daha kolay.Allah yardimcimiz olsun

Öncelikle bu konuşmaya çıkma sebebinizi merak ettim.
İkinci olarakta böyle bir konuyu neden siz konuşuyorsunuz onu anlamadım.
Problem eşinizin babasıyla alakalı ise eşiniz gider ,babasıyla halleder konuyu.
Sizin gidipte 'bana karışamazsınız ' demeniz ters bence.

Ben daha 3 aylık evliyken acı bir tecrübeyle şunu öğrendim ki..
Onlara siz karışamazsınız demekle bile aslında karışmalarına izin vermiş
oluyoruz. Şöyle ki karşına alıp muhattap ediyorsun ya hani tamamdır
orda zaten gel bize karış demiş oluyoruz.

Daha da önemli mevzulara onları asla dahil etmem.
Konu ne olursa olsun.
Ben çözemiyorsam bile eşimin ailesini sokmam devreye gerçekten.

Eşime de aynen dedim bana bir şey sorduklarında nasılsın dışında bir şey..
Oğlunuza sorun o söyler, biz anlaştık kendisiyle diye hoopp atcam ona topu.
Hiç gerilmeye gerek yok oğulları gerilsin bana ne!

benim esimin ailesinin öyle bi sansi yok cünkü esim firsat vermez, ben zaten muhatap almam neye karisacaklar.
ama sizin uslubunuz agir olmus hic yorum yapmamak elzem olani. bundan sonra " özel meselelerden bahsetmeyin bahsederseler üzerini kapayin gitsin.

bende topu eşime atacağım üzmeyeceğm artık kendimi yeter

Bakın siz gidip de direkt bizim özelimize kimse karışamaz, evimize karıştırmam dersen tabii ki böyle karşılık alırsın bu ne kadar sakin söylersen söyle kötü algılanır. Kimse sana karışacağız dememiş ki başkasına da karışmıyorlarmış. Bunu eşinize aranızda kendi evinizde çözmeniz lazımdı direkt söylemeniz kötü algılanmasına neden olmuş neden buna gerek duydunuz ki ne yaptılar size? Altlı üstlü oturunca elbette her gün birarada olmak gerekiyor, bir uğramanız gerekiyor sanırım bir de onların evleri şöyle sorayım kendi ailenizle oturuyor olsaydınız, eşiniz yukarı çıkıp direkt özelime karıştırmam etmem, fazla görüşmem deseniz babanız tepki verse eşinizi koruyup haklı baba eşim der miydiniz. O ayrımı yapacak olan eşiniz muhatabınız da eşiniz onun ailesi değil. Bu saygısızlıktır açıkçası. Evinizi karıştırmasını, siz yokken girmesini istemezsiniz bunu da eşinize söylersiniz o söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…