Eşinizin Ailesi Yaninda Bacak üstüste Atip Otururmusunuz

Nexsxe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2007
62
0
86
38
Ankara
arkadaşlar bu konuda göüşlerinizi merak ediyorum.şahsen kendi fikrim bence saygısızlık.asla büyüklerimin yanında böyle oturamam.ama bieltim var bacak üstüne atıp oturu saygısızca.nedense eşimin ailesi onu daha çok sever. bu devirde saygısız mı olmak mı lazım yoksa.kendi fikrim......sırnaşık şey

bacak bacak üstüne atınca saygısızlıkmı oluyorki?evde oturuyorsak çok dikkat ederim ve bacak bacak üstüne atmam....ama işyerindeyse daha derli toplu oturmak için atarım......bununlada saygının alakası olduğunu sanmıyorum....

saygısızlıkla ne alakası var ben de anlamış değilim ama yaşlılar saygısızlık olarak nitelendiriyo mesela dedem yanında bacak bacak üstüne atsam beni uyarır hemen :)

Büyükler Saygisizlik Olarak Nitelendiriyosa öyledir.günümüzde Her şey çok Değişti Millet Sokaklarda Sevişiyo.önceden Varmiymiş.büyüklere Göre Sordum Ssoruyu Iyiy Okuyun.normal Arkadaşlarin Yaninda Sormadimya.

sorduğun soruyu okuyup anlayabilecek kapasitedeyiz zaten.....bende cvp verdim...bence saygısızlık değildir...gerinip yatmaktan bahsediyosan ayrı..ama bacak bacak üstüne atıp oturmak çoğu zaman daha derli toplu görünüyor...he sen yapıyomusun dersen hayır..okadar samimi değilim....milletin sokakta seviştiği bir devirde yaşamkla bunun bir alakası yok ayrıca...saygısızlık yada başka bişey büyüklere göre değil insanın aldığı terbiyeyle alakalı olduğu için herkesinde saygı gösterme şekli ayrı oluyor....bence bunda bir sakınca yok..arada o samimiyet varsa sorun değil...

sorduğun soruyu okuyup anlayabilecek kapasitedeyiz zaten.....bende cvp verdim...bence saygısızlık değildir...gerinip yatmaktan bahsediyosan ayrı..ama bacak bacak üstüne atıp oturmak çoğu zaman daha derli toplu görünüyor...he sen yapıyomusun dersen hayır..okadar samimi değilim....milletin sokakta seviştiği bir devirde yaşamkla bunun bir alakası yok ayrıca...saygısızlık yada başka bişey büyüklere göre değil insanın aldığı terbiyeyle alakalı olduğu için herkesinde saygı gösterme şekli ayrı oluyor....bence bunda bir sakınca yok..arada o samimiyet varsa sorun değil...
haklısın bende farklı düşünmüyorum zaten.ama yaşadığımçevrede bu bacak olayı böyle tepki görüyo.sizin yaşadığınız ortamlar daha farklı olabilir.herkes aynı değilya.ne kadar terbiyeli olursan ol bazı çevrelerde bacak olayında adamı daha tanımadan terbiyesiz damgasını basıyolar.

her yaptığımız şey için kim ne der diye düşünüp yaşarsak çok zor olur...ben çevremde buna saygısızlık diyecek birini tanımıyorum..ama mutlaka vardır dediğin gibi....ama onlara gelene kadar nelerimiz var dikkat etmemiz gereken...büyüklerin yanında gerinip oturmak hiç hoş olmuyor sadece...

eşimin babası öldü.onun yanında atamazdım ama kaynanamın yanında atıyorumn ve bu durumdan rahatsız oldugunu hiç sanmıyorum

banada bacak bacak üstüne atarak oturmak çok rahat geliyor ve bazen hiç farkında olmadan yapıyorum ama eğer yanımda büyükler varsa farkına vardığım an indiyorum bence böle oturmanın sayğıyla bi alakası yok ama

ben cok dikkat ederim zaten cok nadir gorusuruz esimin ailesiyle, esime de benim ailemin yaninda attirtmam...

biz kayın validemle arkadaş gibiyiz ve çok rahatım onu yanında.bacab bacak üstüne atmakla saygı olmaz ki.atarım oda bundan rahatsız olmaz.

Diğer aile büyükleri varken (teyzeler, halalar, amcalar falan) dikkat ederim. Ama hem benim hem eşimin tarafında ikimiz de rahatız. Saygının kriterleri bazen hareketten harekete değişiyor insanlar için.

Bacak benim bacağım nereye istersem oraya atarım, onu saygısızlık olarak görenler saygısızlığın ne olduğunu bilmeyenler bence.

herkes istediği fikirlerinde özgürdür tabi benim düşüncem ise atılmaz tabiki yani bizler öyle gördük büyüklerimizdenyasakkelime

eşimin babası öldü.onun yanında atamazdım ama kaynanamın yanında atıyorumn ve bu durumdan rahatsız oldugunu hiç sanmıyorum

genelde kayinbaba yaninda oturuken daha dikkat ediyorsun.ama kayinvalide yaninda daha rahat oluyorsun.benim kayinbabamda yillar önce ölmüs.ama sanrim bende onun yaninda oturuken dikkat ederdim ama kayinvalidem yanin acikcasi annemle nasil oturuyorsam onunlada ayni.

Bu bence saygı yada saygısızlık belirtisi olmamalı. Ben atmamaya dikkat ediyorum. Çünkü kayınvalidem ve kayınpederim bunu önemseyen insanlar. Tabi eşimde... Bence büyüklerin bu kadar basit şeylere takılmaları yerine daha önemli olan konulara dikkat göstermeleri biz gençler için daha verimli olur diye düşünüyorum.

ben kendi babamın yanında bacak bacak üzerine atmam çünkü saygısızlık olarak görür ama baktım ki kayınbabamın yanında kendi kızları bacakbacak üstüne atıyor, demek ki saygı meselesi olarak algılanmıyor, atıyorum ben de.

Bacak bacak üstüne atarak saygı ölçülüyorsa yandık valla. Hala nelerle uğraşıyoruz. Büyüklerin yanında edabinle otur yeter bence. Yok bi bacağın diğerinin üstünde olmuş yok yanında olmuş ne farkeder ki? Tepelerine çıkarmıyorsun ya sonunda...

Back
X