kadının görevi, erkeğin görevi...
KK'daki ve çevremdeki evliliği sorunlu olan insanların anlattıklarına bakıyorum ve düşünüyorum acaba bunların ortak noktası ne?
yazınızın ilk cümlesinden de anladımki problemli evliliklerin ortak yanı, karı-kocalığı sorumluluk terazisine koyuyorlar, şu senin görevin bu benim görevim gibi nesnel olmayan kriterlere göre sırf kendi egolarını tatmin etmeye yönelik görev paylaşımı yapıyorlar ve en önemlisi de kimse 1 gr. fedakarlık yapmıyor bu ilişki tarzında. Teraznin dengesi şaşıyor sonrada.
Evlilik görev paylaşımı değildir.
Benim babam sofraya oturduğumuzda herkesin bardağına su koyar.
Benim babam akşamları meyveyi dilemler tabaklara ikram eder.
benim babam kendi ütüsünü kendi yapar.
benim babam hiç ayırt etmeden ma-aile ayakkabı boyar.
Benim annem alır eline kontrol kalemini ocak bozulmuşsa onu tamir eder, babamın işten dönüşünü beklemez.
Benim annem alır eline kağıdı kalemi gelir-gider hesabı yapar.
Benim annem gider pazara alış verişini yapar.
Benim annem gerektiğinde alır arabayı kendi işini kendi görür.
Kimse kimseye şu senin görevin hadi yap bakim demez. Çünkü onu görev olarak görmez.
Zamane gençlerinin sorumluluk paylaşımı dediği sekteryen görev ölçer. Aaaa çocuğun burnu akmış annesi hadi bak senin görevin, alış veriş dönüşü aaa senin görevin ayol sen çıkart 20-30 poşeti hadi bakim, işte bu bizim anlayışımız, evlilikten anladığımız.
Kimse 1gr. fazla iyilik yapmıyor, kimse 1 gr. fazla müsamaha, sevgi ve saygı göstermiyor
O yüzden boşanmalar çoğaldı.
...........................................
Herşeyi görev dağılımı içinde sizin üzerinize yıkan eşiniz varsa siz de ona asla müsamaha göstermeyin. Kendinize göre ona ait görevler türetin, tıpkı onların size yaptığı gibi.