• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

Bu konuyu geçen cumartesi akşamı tesadüfen eşimin ve kendi ayakkabılarımı zevkle boyadıktan sonra okumuştum. Ayrıca ben eşimin ayakkabısını boyamakla kalmayıp bağcıklarını da yıkadım.

Halen devam ediyor :)) Baya önemliymiş
.

ben daha ilköğretimdeyken açardım ayakkabılığı,
annemin, babamın, ağabeyimin ayakkabılarını temizler, özenle dizerdim..

takığımdır bu konuya..

evliliğimde de eşimin ayakkabılarını boyamışımdır..
ayakkabılıktakş ayakkabıları temizler, boyar, içlerine koku giderici sprey sıkar,
ayakkabı kalıbını yerleştiririm..

ayakkabı en önemli aksesuardır benim için...

Boyarım, o da benimkini boyar. Kadın işleri ya da erkek işleri şeklinde kategoriler yoktur bizde. Vakti olan herkes, becerebildiğince her şeyi yapar.

bunu niye sordum.şöyle anlatayım.benim eşim ayakkabıları boyamanın evdeki kadının işi olduğunu düşünüyor.ben de erkek boyar diye düşünüyorum.mesela babam bi yere verip boyatmadıysak evdeki ayakkabıları önüne koyar boyardı.eşimin ailesinde ise kayınvaldem boyuyor.eşim de biraz düzensizdir hergün ütü yapsam yine takımları buruş kırış gelir işten.ayakkabıları desen öyle.sık kirlenir.ben boyamıyorum oda boyamıyor çok kötü oluyor ayakkabılar.diğer işlerde herşey üstüme kalmaz.bana yardımcı olduğu da olur aslında.ama bu aramızda inat haline geldi.ayakkabıları pis olunca kayınvaldemlere de rezil oluyorum.onlarda böyle olunca ben bakmıyormuşum durumu oluyor rahatsız oluyorum.sizce böylemidir.aykkabıları oturup kadınlar boyarmı siz boyuyor musunuz.

valla boyayamam, ütüsünü yapmıyorum ayakkabısını mı boyucam:27::27::1:
ya canım bizim toplumda kadına bak kocasına bakmamış diye bi düşünce var malesef ama ben buna katılmıyorum, yani en azından kendi adıma...
mesela o gün eşim paspalsa kendimde bi suçluluk hissetmem
:27:

valla herkesin yapmaktan hoşlanmadığı şeyler vardır, çift bunu bu şekilde dengelemeli, boyamak istemiyosan eşin ısrar etmemeli, sonuçta sende onun yapmayı sevmediği başka bi işi yapıyosundur mutlaka
:31:

ay bu arada annem böyle yapardı bizim evin düzeni böyleydi geyiklerini bırakması lazım erkeklerin, hangi sizin ev, mazii oldu o:27::27::27:

Son düzenleme:
Bende boyardım eşimin ayakkabılarını Eşimin bunu benden istemesi anormal değil ama mecburmuşum gibi davranması can sıkıcı olabilir onun tavrı da önemli olur..

Evde oturan ve evhanımı ise o evleneceğin erkekten korkacaksın kendileri bir erkek padişahı yaratıyorlar sonra aynısı evlendikleri kızdan aynısını istiyorlar erkeklerde ana ile hanımı karıştırıyorlar bu çok iyi yetiştirmiş erkek olmuyor

boyarım bende ama o istemez begenmiyo galiba boyamamı:9::9:
ama elin degmişken benimkinide boya madem derim boyarr

Ayyy bayılazaaam şimdi ambulans çağırın :1: :1:

Popoya kusmuğa taşımayalım olayı, eve gidince ayakkabılıktaki tüm ayakkabıları boyayacağım sizler ve tüm kadınlar için :)

Barış için, insanlık için....
:1:

ay ay ay wallahi gece yarısı apartmanı inlettim yahu ne pohtan bişi yüzünden mi banlandınız şimdi siz çok güldüm umut çoook

Dikkat ettiysen ipek yorumunu yazdıktan sonra çıkıyor polemik. O birşeyi başlatmıyor yani.

Biz evlerimizde eziliyoruz, burda kendimize ait bir dünya kurduk; feministçilik oynuyoruz...

Yazan; İpek in avukatı.
2rh4cc0_th.jpg.gif
[/QUOTE

ben de bişiler yazmak istiyorum ama şimdi banlanırım falan olmaz

ipekle ipeğin avukatının avukatı

mümkünse konum kapatılabilirmi.eşim okudu da sinir oldu.daha fazla okumasını istemiyorum.bunu başka bi yere mi bildirmem lazım onuda bilmiyorum

okuyordum eşim ne okuyorsun dedi bende böyle böyle yazdım dedim biraz okudu sinir oldu.millete bunumu sordun dedi.ne kadar zormuş diyo bi ayakkabı boyamak.bak boyarımım diyenler var.boyarım desende boyatmam artık diyor.iyice kriz oldu aramızda

Eşiniz okuduğunda sadece boyarım diyenleri neden dikkate almış ki.
Boyamam diyen de birsürü kişi oldu ama işine gelmemiş heralde.
Yorum yapan herkesin ve hatta sizin de ortak kararımız, ayakkabı boyamanın çok zor olduğu, asla erkeğin ayakkabasının boyanmaması gerektiği değildi ki, bunun kadına görev biçilmesi, yapmak zorundasın denmesiydi.
Ne erkek için ne de kadın için bu ayakkabı boyama meselesi bu kadar ciddiye alınmamalı aslında ama sizin aranızda yine eşiniz sayesinde kriz olmuş, yeri gelir siz yeri gelir eşiniz boyar olur biter.
Canınız istediğinde boyayın, istemediğinde boyamayın bari.

bide eşinemi okuttun pes yani:)
bencede inada bindirdiğiniz için zor gelio ikinizede
ben haftasonları temizliğimde ayakkabılığı temizlerken boyasız ayakkabılarıda elden geçiririm
illa boyanmasınada gerek yokki parlatıcı süngerler var onlarlada halledilir yani
ben temizlememişsem eşim temizler özellikle kışın upuzun çizmeleri boyamak gına getirir canım kocam gık demez:D:D

her seferınde boyamamı ıster ama hıc boyamadım bazen sılerım okadar ben annemın bababmın ayakkabısını boyadını hııc gormedım babam hep boyardı oyuzden bana garıp gelıo

Back
X