• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

arabasında sünger var.
her daim temizdir ayakkabıları.
ha olur da pislenmiş ise, kendiminkini silerken onunkini de siliveririm.
boya değil cilalı süngerlerden kullanıyoruz. max.2 dakikalık iş yani.

görev olarak ayırmadık senin anlayacağın.
o dakika kim müsaitse o hallediverir.

eşim genelde spor ayakkabı giyer beyazz ayakkabasını ben temizlerim hatta eşimi giydirmeye bayılıyorumm ve bu eşimin çok hoşuna gider ha kendisinide yapar ama bana hiç demez yap diye hatta bana kızar yapma askımm ellerini kirletme diye ama ben onun tertemiz giymesini mis gibi kokmasını çok seviyorumm ve hatta eşime müdürleri ve arkadasları sormuşş mis gibi kokuyosun ne kullanıyosun diye eşimde ben bilmem demiş birgün ben gittim beni tebrik ettiler çok onure oldumm gögsüm kabardıı ki eşim satış danısmanıı ben bakımsız,pis pis kokan bi insandan alışveriş yapmak istemem şahsennn..
demek istiyorumm evlilikte kurall olmaz eşim kahvaltımıda hazırlar alışverişi yerleştirmemede yardımcı olur ev temizliğinede ama inatlaşmayla biryere varılmaz ve erkekler böyle bayanlardan hiç hoşlanmazz

bende herzaman olmasada boyarım...elime yapışmazya...:31:..oda benimkileri boyar..kim boya yapmak isterse herkesinkini boyar....

bunu niye sordum.şöyle anlatayım.benim eşim ayakkabıları boyamanın evdeki kadının işi olduğunu düşünüyor.ben de erkek boyar diye düşünüyorum.mesela babam bi yere verip boyatmadıysak evdeki ayakkabıları önüne koyar boyardı.eşimin ailesinde ise kayınvaldem boyuyor.eşim de biraz düzensizdir hergün ütü yapsam yine takımları buruş kırış gelir işten.ayakkabıları desen öyle.sık kirlenir.ben boyamıyorum oda boyamıyor çok kötü oluyor ayakkabılar.diğer işlerde herşey üstüme kalmaz.bana yardımcı olduğu da olur aslında.ama bu aramızda inat haline geldi.ayakkabıları pis olunca kayınvaldemlere de rezil oluyorum.onlarda böyle olunca ben bakmıyormuşum durumu oluyor rahatsız oluyorum.sizce böylemidir.aykkabıları oturup kadınlar boyarmı siz boyuyor musunuz.

Ben anlayadım bu inat niye bence eşinin kılık kıyafeti ve ve görsellik konusunda inatlaşma el seni bulur kabahatli, tabiki bakımı,temizliği bence biz bayanlarda boyasan ne olur sen boşver inatlığı tertemiz ütünüde yap ayakkabısınıda boya bence tertemiz gönder işine bence boşyere yapmışınız bu inatlığı, temizliği doğru düzgün giyinmeyi bilmezler dolabı açar yeri gelir biz seçeriz kıyafeti çünkü biz bayanlar daha zevkliyiz uyum konusunda, temizliği pek bilmezler biz yönlendiririz, bence sen inadı bırak eşini şıkır şıkır tertemiz gönder işine o utansın tatlım:1:

ayakkabıyı erkek yada bayan boyayacak diye bir kural mı varmış
ben elime boyayı aldıysam kendi ayakkabımı boyayacaksam eğer o anda çıkmak üzere falan değilsem acelem yoksa dolaba bir bakarım gözden geçiririm ne kadar boyanacak ayakkabı varsa boyarım
eşimde aynen öyledir kendi ayakkabısını boyayacağı zaman benimkileride boyar ama bazen koyu kahve ayakkabıyı siyaha boyar bide '' hayatım ne zamandır bu ayakkabıyı boyamıyordun demek ki baksana ayakkabıya can geldi'' der :)

evlenmeden öncede babamın ve evdeki çoğunluğun ayakkabıları boyardım babam dizlerinden rahatsız o hep boyardı kimseden yardım istemezdi canı acıyor o işi görürken diye hemen ben alırdım elime ayakkabılıkta boyanacakların hepsinide elden geçirirdim
ayrıca bunu sorun haline getirmeye gerek yok zaten çok sık boyamak ayakkabının ömrünü kısaltır ara ara boyayıp parlatıcı sünger vb. yardımcı malzemeler kullanmak gerek

Son düzenleyen: Moderatör:
Yawru kuşum hem kendi,hem benim ayakkabılarımı boyar..Hatta siler duruma göre..:55:

Gerekirse bende eşimin ayakkabılarını çekinmeden boyar silerim..ama bunu görev haline getirmedik hiç bir zaman..

Kendimi evden zor atıyorum işe bir de oturup ayakkabı falan boyamam. ALA nın dediği gibi cilalı süngerler her gün miss gibi oluyo.

Arada bir de ayakkabıcıya verip boyatıyoruz.

canım bu insanın kendıyle alakalı bır sey içinden gelıyosa yaparsın gelmıyosa yapmazsın gelırse temız tıtız bır bayan oldugun anlasılır gelmezse pis biri der cıkarlar karar senın ben olsam boyarmıydım evet eşimin bakımlı temız gözukmesı ıcın her seyı yapardım sonucta etraftıkıler adam ne kadar temız tıtız demıycekler falanca adamı karısı ne kadar ıyı bakıyor temız tıtız tutuyor dıycekler sırf bu yuzden bıle ben boyayabılırım sorun olmaz yanı elımemı yapışcak :27: :27:

Ben hiç boyamadım,,
O, hiç istemedi,,
Bayana ait iş oldugunu da düşünmez,,
Biizzat kendisine aittir,,
Ama isteseydide seve seve boyardım ayakkablarını aşkımın:69:

Ben çocukken babam boyardı.
Daha sonra bizler büyüyüp ayakkabılar çamurdan kurtulunca herkes kendi boyamaya başladı.
Yetişkin bir insanın hele ki bayanların ayakkabısı o kadar da sık kirlenmiyor.
Şimdi ayakkabı boyayacak olan kendininkini boyuyor ama boyarken de soruyor
"Ayakkabılarımı boyayacağım, boyanacak ayakkabı var mı" diye.
1.5 ay sonra evleniyorum, sanırım evlenince de bu şekilde olur.
Ben de boyarım, o boyarken de eşimin eline de veririm boyanacak aykkabım varsa

Kızlar ne kadariyi eşlersiniz maşallah. Ben boyamam. Hatta bizde boya kullanılmaz. Parlatcı sünger kullanırız,zaman zaman da dışarıda boyatırız. Eşimin işi dolayısıyla ayakkabıları çamurlu oluyor,sabahları kendi temizliyor. Yazık :68:

"bence ayakkabı boyamak" kavramına yüklediğiniz anlamı değiştirirseniz sorun ortadan kalkar.
Siz ayakkabı boyamayı pek de hoş olmayan bir görev olarak beyninize kazımışsınız.
Ama bana sorarsanız çok zevkli özen isteyen bir iş..
görev gibi sabah akşam boyamam elbet ama eşim rica etse boyarım..
benim için yemek yapmaktan ütü yapmaktan hiç farkı yok :26:

Eşim rica eder bazen, Canım ayakkabımı boyarmısın diye bende boyarım elime yapışmazya..
Ama izin gününde filan oturup kendi boyar :) biraz halıyı biraz ayakkabısını:)))

ben makineye atıyorum normal olsun spor olsn gıcır gıcır çıkıo:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1: boyama silme derdi kalkıyor ortadan

bende hiç boyamadım kapının önünde parlatıcı sünger var her sabah eşim işe giderken siler onunla ayakkabılarını..

valla benim eşim rica eder arada aşkım boyarmısın diye gayette zevkle boyarım ben çok severim çünkü:1: bazen hiç ona söylemeden boyarım..
oda aynı benimkileri boyar parlatır...
bunda inat oacak bişey göremiyorumki ben:26:

Son düzenleme:
nefret ederim ayakkabı boyamaktan. küçükken babam evin tüm ayakkabılarını zorla bana boyatmıştı o yüzden sanırım. kendi ayakkabımıda silerim asla boyamam kolay kolay. evli değilim. evlenince inşallah eşim böyle bişi beklemez benden

kim kendi ayakkabısını boyamaya oturduysa bi diğerimiz kendi ayakkabısını önüne bırakıveriyo bizde.
bunu genelde ben yapıyorum benim pek boyanacak ayakkabım yok eşim boyarken benimkileride çıkarıverir aradan hem bunu sorun etmek de gereksiz geldi bana
hayat müşterek bi çift ayakkabı boyamaşız çok mu

Son düzenleme:
bugün ne tesadüftür başka bir konuda bunu yazmıştım. aynen alıyorum.

ben boyarım. hatta geçen gün eşim sabahın köründe işe gidecekti benden önce, acelesi vardı. asker olduğu için de kocaman botları bağlamış ama boyasız boyasız giymiş. önemli de bi yere gidecekti. eğildim botları ayağındayken boyadım, gözümü daha uykudan açamamış haldeyken. ama zevkle yaptım. onun da hoşuna gitti sanırım. eşimden kaynaklanıyor bu da, benim ihtiyacım olsa o da bana yardım ederdi çünkü. ben gocunmam yani.

hatta yeri gelir çoraplarını bile giydiririm:44: o da çok yardımcı olur bana her konuda sağolsun hakkını yiyemem. :nazar:

Back
X