• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

Şuan siz de konuyu çarptırıyosunuz:19:
Bir insanın kocasının ayakkabısını boyaması onu güçsüz ve karaktersiz kılmaz
ben İpek Tuncer'i gayet iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum, herkesin evliliği farklıdır, tarzı farklıdır. Ona abes gelen şey diğerinde çok olağandır.

Burda mesele "dayatma" bence. Konu sahibinin eşi bunu kadın için bir mecburiyet olarak görüyor. Bu çok farklı bir problem. Böyle düşünen adamın ayakkabısını boyamak şöyle dursun kapıdan alıp ayakkabılığa bile koymazdım Allahualem

birileri birilerinin mesajı hakkında yorum yapabiliyorsa bir başka birisinin de o konuyla ilgili yorum yapma hakkı vardır sanırım. Konu ipektuncer değil. Ve üstelik kendisiyle hiç birebir diyaloğum olmadığı halde onu güçlü ve kişilikli buluyorum madem isim zikrettiniz. Ben de cevap vereyim. Üstelik okudğum mesajlarından edindiğim, çok zor şartlarda yetişmiş biri. Yetişmiş derken yaşamışı kastetmiyorum. "Yetişmiş". Ve sizin söylediklerinize benzer şeyler söylüyor. Siz de böyle düşünen adamın ayakkabısını almam diyerek onun kadar kararlı duruyorsunuz bence.
O da aynı sizin dediğiklerinizi söylüyor. Gerekirse yaparım ama dayatma olduğunda yapmam.
Benim anladığım bu

ikimizde boyarız
hem ayakkınbısı o kadar krilenince ben dayanamam ki zaten
bide ayakkabısını boyadığım zaman eşim çok seviniyo
defalarca allah razı olsun diyo
neden boyamayım ki sev seve boyarım

az ye de uşak tut derdim ...

özel istek olarak belirtiyosa tabii ama zaten kendımınkılerı boyuyosam onunkılerıde ayırmam elbet

ikimizinkini de eşim boyar. ama bazen ben erken kalkarsam ben boyarım ikisini de. :) dert edilecek mesele değil. hem eşim benden güzel boyar

bizim evde tam tersidir.ben ayakkabılarımı ayakkabıcıda 2 lira verip boyattırmıştım.eşim yuh neden para verdinki demişti.ben de sen kendi ayakkabını düşünüp kahverengi boya alıp boyamışsın benimkileri düşünmedin.bende öyle yaptım dedim.tamam boya alır boyarım seninkileride dedi.:1:
ama evlenmeden önce babamın ayakkabılarını abimkileri biz kızlar boyardık.yani yapımıyorsa eşim ben yapabiliyorsam hiç sorun etmem boyarım.

Son düzenleme:
Ben evli degilim ama bizim evde ayakkabilari kimin eli degmisse o boyar. Bazen annem , bazen babam.
Boyle konularda neden tartisma cikar anlamam. Ne var yani ben boyamisim o boyamis, elime mi yapisacak allasen. Bu tur konularda bile sorun yasayan evlilikleri fazla uzun omurlu gormuyorum, daha ne sorunlar cikar Allah bilir.

bugün eşim ayakkabı dolabını açmıştı.bi ayakkabısı baya kirliydi orada duruyordu.eline aldı kendi kendine bu çok kötü olmuş ya bi ara boyayım dedi.bende ben boyarım bi ara diye ağzımda geveledim.duyuldumu bilmiyorum ama.boyamaya karar verdim ama ne zaman bilmem.

evli değilim ama gözüm çarpsa neden boyamayayım ki. tozlu tozlu mu giysin adam.

kocanızın ayaklarını yıkar mısınız? klişesinden sonra birde ayakkabısını boyar mısınız mı çıktı? yanlış anlama arkadaşım.ama kadınlara bir çok yük yüklenmiyormuş gibi birde ayakkabılarını boyatmaya mı çalışıyorlar.yemeğini yap,ütüsünü yap, çamaşırını yıka birde ayakkabısını boya oldu! herkes boyasın ayakkabısını.ayrıca bu tür bir iş daha çok erkeklere uygundur.eşinizin bunu tutup sizden beklemesi bile yanlış.eşinize söyleyeceğiniz tek şey ''ben senin annen değilim'' olmalı...

kocanızın ayaklarını yıkar mısınız? klişesinden sonra birde ayakkabısını boyar mısınız mı çıktı? yanlış anlama arkadaşım.ama kadınlara bir çok yük yüklenmiyormuş gibi birde ayakkabılarını boyatmaya mı çalışıyorlar.yemeğini yap,ütüsünü yap, çamaşırını yıka birde ayakkabısını boya oldu! herkes boyasın ayakkabısını.ayrıca bu tür bir iş daha çok erkeklere uygundur.eşinizin bunu tutup sizden beklemesi bile yanlış.eşinize söyleyeceğiniz tek şey ''ben senin annen değilim'' olmalı...

aynen katılıyorum sana cnm bende boyamam...hep der aşkım boayrmasın hayır boyamam kendın boya dıyorum dediğin gibi herşeyıne katlanıyorum bıde badanasını yapamam valla...çok ısrar ettımıde atarım makınaya olur bıter....oda bboya değilde temızlenmesı gerekıyosa.....

adama bakarmısınız ya inat yapıp ayakkabısını boyamıyormuş boyamasın efendim gezsin öyle pis pasaklı kim ne derse de desin siz niye boyayacaksınız adamın boyayamayacak bir rahatsızlığı yok ki herkes kendi işini yapmalı bence

bu kadar basit konularda inatlaşmıyoruz. kimin eli değerse...
yani bu kadının görevi hayır erkeğin görevi demek ve bu yüzden sürekli ertelemek biraz abes geldi kusura bakmayın

hayat müşterektir ama bu kadar da müşterek değildir...

tabiki boyarım ne varki bunda:31:
gerçi kendisi boyar, parlatır ayakkabılarını hatta çoğu zaman benimkileride ama bazen bakıyorum kirlenmiş öyle bırakmam silerim boyarım, spor ayakkabılarını silerim genelde:1:

e ütü yapmak yada eşinizin çamaşırlarını yıkamakta aynı şey değilmidir. tabi emrivaki bi şekilde söylüyosa yapmayın ama rica ederse yada gönlünüzden koparsa ben boyamanızda bi sakınca görmüyorum. bence aynı şeyi kendi açımızdan düşünmeliyiz. eşimize ayakkabımızı boyamamızı rica etsek ve adam yapmassa kadının dırdırında kurtulamaz orası kesin.

:) eskiden babam boyardı, şimdi kocam
ama canı istemezse boyamak, kendim boyarım.
eşim kendi ayakkabılarını kendi boyar

Back
X