Eşinizin başka bir kadina iltifat etmesine tepki verir misiniz

Hayır yanlış anlıyorsunuz, eşim benim elimi tuttuğu için eltim olay çıkardı önce bırak bırak çocuk gibi sürekli el ele mi dolaşacaksınız dedi sonra eşim buna tepki gösterince tüm gezinti boyunca surat astı olay bu, leş bir aile değiller kayınvalidemi kayınbabami sever sayarım sadece kayınvalidem bu eltimi çok kayırıyor yaptığı bir yanlışta bir kayınvalide olarak böyle yapma demiyor o da nasılsa arkamdalar tavrıyla hareket ediyor, iftira atmıyorum öyle birseyden Allah korusun sadece bu konulara kendi içimde bir cevap bulamadigim için burda paylaşmak istedim en objektif bakış açısı burda veriliyor, sizin görüşünüze de saygı duyarım herkesin hassasiyet düzeyi farklı
Herkesin hassasiyeti farklı ama sen düpedüz gözü var kocamda diyorsun
Böyle düşünüyorsun
Böyle birşey varsa eşin ş ...mi ya kardeşinin karısına o gözle bakıcak ?
Bana abartıyorsun gibi geliyor
Bazı kadınlar aşırı kıskanç nerdeyse şizofrenliğe bağlıyor kusura bakma
O yüzden ben gerçekçi bulmadım ha evet gerçekten eltin öyle bir kadınsa görüşmeyin olsun bitsin
Kadının kocasının kuşağına giderse aile faciasını görürsün
O yüzden bence namus konusuna bu kadar girme
Benden tavsiye

Bu bir benzetme bir şeyi herkes biliyor ama bir kişi bilmiyorsa oo mağaradan ne zaman çıktın tarzında dalga geçilir şaka yapılır yani anlatmak istediğim konu sahibinin eşinin yaptığı şeyler bence normalde de olması gereken şeyler sosyal hayatta iletişim içinde olduğumuz insanlara kibar olmalıyız yeri geldiğinde iltifat etmeliyiz örn kuzenim saçını kestirmişse yakıştığını çok yakışıklı olduğunu söylerim örn karşı komşum yeni bir şey almışsa yakıştığını söylerim zaten konu sahibinin bahsettiği herkes aile içinden ailenizde kilolu biri kilo verse ve yakışsa görmemiş gibi mi yaparsınız iltifat mı edersiniz ? Bunlar zaten olması gerekenler ama konu sahibi öyle bir anlatıyor ki sanki yoldan kadın çevirip yapmış gibi
Konu sahibinin rahatsız olduğu kısım eşinin birilerine yürüme durumu falan değil, sadece içten içe ailedeki kadınlar kadar değer görmediğini düşünüp kırılmış. Yani mağarada olayı burda olmamış gibi...

Ya eşim çok iyi niyetli bir insan ama sanki hayatımızdaki kadınlara fazla kibar davranıyor gibi geliyor mesela bana kayınlarım gelip iltifat etmez ama o eltilerime ediyor, yada erkek kuzenim gelip bana ooo kilo vermişsin filan demez ama o kız kuzenlerine böyle şeyler diyor filan gözüme batmaya başladı sanırım
Her insan aynı değildir eşinizin yapısı farklı ve ne niyetle söylediği önemli olan benim erkek kardeşim 3 kadınla büyüdü yan komşum gelin geldiğinde kardeşim 8 yaşındaydı kocaman adam oldu şimdi her gördüğünde iltifat eder ablacım yine çok güzelsin filan her kadına karşı böyle kadınlarla büyümenin verdiği bir rahatlık var adam da ama niyeti kötü değil yani yapısı böyle benim eşimde odunun önde gideni kimseyi beğenmez birine güzel bir şey dese ben şok olurum şahsen kafasına bişey mi düştü diye düşünürüm rahatsız olmazdım yine ve tekrar niyet önemli diyorum bu tarz şeylere takılırsanız hayat ve evlilik çok zor geçer diğer kadınlar eşinizin iltifatıyla kendilerinden geçmiyorlardır bence :)

Bu yazdıkların çok etkilemedi beni... Bu şekilde iltifatları kıskanmam.

Konuyu farklı bir yere açmıştım ama burda daha çok yorum geleceğini düşündüm,

Mesela eltinize olabilir, kuzenlerine olabilir, tanıdık eş dost olabilir veya tv'de olan kadınlar olabilir. Üzerindeki güzelmiş, ooo baya kilo vermişsin, tatil yaramış sana gibi söylemler sizce normal mi
Tatil yaramış lafı bana battı yok istemem ben ya gereksiz yani herkese iltifat etmek

Mesela eltinize olabilir, kuzenlerine olabilir, tanıdık eş dost olabilir veya tv'de olan kadınlar olabilir. Üzerindeki güzelmiş, ooo baya kilo vermişsin, tatil yaramış sana gibi söylemler sizce normal mi
Normal

Tv deki bir kadın için problem yok. Ben bile söylerim şu kadına bayılıyorum diye.
Diğer kriterlerde kim olduğu ve hangi sıklıkta görüştüğümüz önemli. Bir aile dostu, kuzen, kardeş, baldız iltifat etmesi gözüme batmaz.
Vücut ölçülerini değerlendirmediği sürece, kilo vermişsin, tatil yaramış, zekisin, maharetlisin vb şeyler söylemesi sorun olmaz.

Söylediği kişiye göre değişir benim hoşlanmadığım birine hoşlanmadığımı bildigi halde iltifat ediyorsa sen hayırdır diye sorarım yani ama gelisi güzel bir konu uzerineyse çokta takılmam 😂

Back
X