• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin başka bir kadina iltifat etmesine tepki verir misiniz

İşte bende onu diyorum arkadaşım bir adam hangi düşünceyle kardeşinin karısına ziynet almaya niyetlenip söz vermej ne demek, sizce kişinin abisinin karısına sana altın takı alacağım diye söz vermesi normal mi? Sorsan eminim kocası almamıştı üzlmştü der. Eltin olmamış şeyleri uydurup söylüyorsa, kocan inkar ediyorsa ,kocan milletin içinde alacak karşısına konışacak, senin benim evliliğinle ilgili sorunun ne, neden olmamış şeyleri eşime anlatıyorsun diye,takı konusu açıldığında öyle birşey yoksa bu komuşma yapılabilirdi mesela, iş bu raddeye çoktan gelmiş çünkü, eğer eşin bunu yapamıyorsa bence eltin haklı kocan ikili oynuyor ve o aramalar gerçekleşmiş.

Şöyle bir durum olmuş eltim, bir başka kaynım evlenirken benim altınlarım ondan eksikti diye sorun çıkarmış baya büyümüş bu eşim de demiş ki 2 gram altın için bu kadar sorun çıkarman normal mi istersen bilezik alayım ben sana şu yaptığına değmez demiş, eltim bana bunu şu şekilde anlattı ortada hiçbir sorun yokken eşim ona sana bilezik alacağım demiş gibi, eşim eltimle konuştu ama eltim aaaa o öyle mi anlamış vs diye sanki ben herşeyi yanlış anlamışım gibi lanse etti ve adım aile de alıngana cıktı, esim telefonunu hep ortada bırakır hatta bazen mesaj filan gelince telefonu uzaktaysa bana bakar mısın kim mesaj atmış der, eltimle öyle uzun uzun bir mesajlaşma olsa o dönem görürdüm gibime geliyor ama bilemiyorum da belki kırıldı diye üzülüp mesaj atmış olabilir o dönem bu da benim için çok sorun olmaz ama işte eltimin gelip anlatması işte uzun uzun özürler diledi filan demesi batıyor bana yani dilemişse dilemiş o seninle onun arasında bisey her durumu gelip bana anlatması garip geliyor

Konuyu farklı bir yere açmıştım ama burda daha çok yorum geleceğini düşündüm,

Mesela eltinize olabilir, kuzenlerine olabilir, tanıdık eş dost olabilir veya tv'de olan kadınlar olabilir. Üzerindeki güzelmiş, ooo baya kilo vermişsin, tatil yaramış sana gibi söylemler sizce normal mi
Kesinlikle anormal ,evde gözüne sokarım ben o lafları... aksiyon sa ben varım ay düşüncesi bile sinir bozucu

Yavşama tınısıyla nezaket tınısı farklıdır.
Ve bunu eşler bilir.
Bir de çifte standart olup olmamak var.
Dışarda iltifatlı evde kazıksa, hepimizin cevabı belli sanırım.

Yok bana da gayet kibar davranır öyle dışarıya kibar içerde kaba durumu yok, yalnızca ilk evlendigimiz zamanlar beni biraz görmezden geldi gibi hissettim, evliliğe alışmaya çalışıyordum acemilik çektim vs dedi yine bi noktada makul geldi bana aynı durumu ben de yaşadım cünkü babamın yanında abimin yanında eşime çok sıcak davranamıyorum hala, ama işte biraz da üzülüyorum diyorum ki evlerine ilk kez gittiğim de yalnız kaldım ve eltim bunu o kadar çok kullandı ki ne asosyalliğim kaldı ne başka bişeyim, eşim oralarda farklı davransa bu durumlara düşmezdim diye düşünüyorum ben de

Belki ayı kardeşinden dolayı acıyordur yengesine adam, kaynana da öyle yapıyor büyük ihtimal zaten. Bugün iyi tarafımdan kalktım belki de.

Dürüst olmak gerekirse eltime benim de üzüldüğüm zamanlar oluyordu bu yüzden çoğu kez yaptıklarını görmezden gelmeye çalıştım her ne kadar sinir olsam da, kocası cidden kaba bir insan cünkü

Ustundeki guzelmis, kilo vermissin gibi seyler soyleyis bicimine, soylenen ortama gore degisir bence. Siradan bir konusmada bu soylemler normal. Ama agzinin suyunu akita akita konuşup iltifat ediyorsa eve gidince su icecek bile bir ağızı kalmayacaktir.

Şöyle bir durum olmuş eltim, bir başka kaynım evlenirken benim altınlarım ondan eksikti diye sorun çıkarmış baya büyümüş bu eşim de demiş ki 2 gram altın için bu kadar sorun çıkarman normal mi istersen bilezik alayım ben sana şu yaptığına değmez demiş, eltim bana bunu şu şekilde anlattı ortada hiçbir sorun yokken eşim ona sana bilezik alacağım demiş gibi, eşim eltimle konuştu ama eltim aaaa o öyle mi anlamış vs diye sanki ben herşeyi yanlış anlamışım gibi lanse etti ve adım aile de alıngana cıktı, esim telefonunu hep ortada bırakır hatta bazen mesaj filan gelince telefonu uzaktaysa bana bakar mısın kim mesaj atmış der, eltimle öyle uzun uzun bir mesajlaşma olsa o dönem görürdüm gibime geliyor ama bilemiyorum da belki kırıldı diye üzülüp mesaj atmış olabilir o dönem bu da benim için çok sorun olmaz ama işte eltimin gelip anlatması işte uzun uzun özürler diledi filan demesi batıyor bana yani dilemişse dilemiş o seninle onun arasında bisey her durumu gelip bana anlatması garip geliyor
Bakın siz ısrarla benim anlatmaya çalıştığım şeyi anlamıyorsunuz, anlattığınız olayda da bu eltiniz, diğer eltinize ile altın yüzünden sorun çıkardığında bununla ilgili konuşmak ona altın sözü vermek eşinize düşmez, bu kadının kocasının hadi o yapmadı kayınvalide kayınpederin işidir, ayrıca yengesi ile etrafın bile dikkatini çeken ( diğer eltilerinizin önceki konuda bununla ilgili konuşmalarını söylemiştiniz)yakınlık kurarken eşinizin amacı neymiş zira diğer konuda eşinizin diğer konunuzda yengenizle ilgili daha abuk sabuk görevi olmayan davranışları vardı , eşinizin zamanında yediği hurmalar onu şimdi tırmalıyor. Özür konusuna gelince de kendisi ile ilgili eşine karşı o kadın tarafından yapılan o kadar imadan sonra bir adamın bir defa bile olsa o kadına mesaj atması ya da araması demek, sen haklısın demek değil mi zaten. Hadi hepsini geçtim, sizle katıldığı ilk aile toplantısında yaptığı terbiyesizliğe bahanesi ne? Bence elin kadını ile muhattap olacağınıza eşinizi alın karşınıza içinizden ne geliyorsa söyleyin, yengesinin imalarından hoşlanmağınızı, bundan sonra değil o kadına mesaj atmayı telefonla konuşmayı, ortak bulunan ortamda resmi konışmalar dışında muhattap olmasını istemediğinizi, eğer eltiniz aile ortamında eşinizle ilgili gene böyle densiz bir imada bulunursa sizden önce kendisinin gerekli tepkiyi verip, kadına haddini bildirmesi gerektiğini bunu yaparkende sizi araya katmadan bizzzat rahatsız olanın kendisi olduğunu belirtmesi gerektiğini söyleyin, bunları yapmadığında gerekli tepkiyi verin. Konulada verdiğiniz bilgilerden ailedeki herkesin eşinizle yengesi arasınsaki ilişkinin anormalliğinin farkında olduğu ancak aile içinde sıkıntı yaratan ve bunu dillendiren kişi olmamak için sadece imalarla bunu dillendirdiği, kayınvalidenizin ise olayın üstünü örtmek için ""tatımız kaçmasın Ali Rıza Bey" modu ile sizi baskılamaya çalıştığını anlıyorum.

hadi siz konusmuyorsunuz diyelim esiniz neden konusmuyor? yani bir kayin ve elti arasinda uzun uzun ozur mesajlasmalari normal mi ben mi cok duz dusunuyorum? sizin kocaniz mesaj atmamis, elti de atti diyor hem de uzuuunn uzun ozur diledi diyor. bunu duyunca kocaniz cikip ona ortamda kardesi de varken “ben sana ne zaman mesaj attim?” dese ne olur? veya dedi mi?

oyle bi anlatiyorsunuz ki sanki dizi cekiliyor herkes senaryosunu okuyup susuyor. kardesim kadin sizin esinize iftira atiyor resmen niye esiniz buna direkt karsi cikmiyor ki?

Tanidik biriise soyleyebilir.
Yani yakınlığı varsa..
Tabiki arkadaslarin bahsettigi gibi ses tonu, mimikleri, hareketleri onemli..
Ama tv'dekilere soylemesine gicik olurum cunku onlar estetik ve makyaj olusumu tipler.
Guzellik dogustan gelen ve ruhla butunlesen birseydir bana gore ve bakmayi bilen herkese gore bence..
Onlari ben bile guzel bulamiyorken kalkip iltifat ederse lafi cakarim.
"Ya gozlerin kor ya da algilarin kapali, cunku bunlarin hepsi estetik hilesi.." diye bir kac kez yapmisligim var;)

Bakın siz ısrarla benim anlatmaya çalıştığım şeyi anlamıyorsunuz, anlattığınız olayda da bu eltiniz, diğer eltinize ile altın yüzünden sorun çıkardığında bununla ilgili konuşmak ona altın sözü vermek eşinize düşmez, bu kadının kocasının hadi o yapmadı kayınvalide kayınpederin işidir, ayrıca yengesi ile etrafın bile dikkatini çeken ( diğer eltilerinizin önceki konuda bununla ilgili konuşmalarını söylemiştiniz)yakınlık kurarken eşinizin amacı neymiş zira diğer konuda eşinizin diğer konunuzda yengenizle ilgili daha abuk sabuk görevi olmayan davranışları vardı , eşinizin zamanında yediği hurmalar onu şimdi tırmalıyor. Özür konusuna gelince de kendisi ile ilgili eşine karşı o kadın tarafından yapılan o kadar imadan sonra bir adamın bir defa bile olsa o kadına mesaj atması ya da araması demek, sen haklısın demek değil mi zaten. Hadi hepsini geçtim, sizle katıldığı ilk aile toplantısında yaptığı terbiyesizliğe bahanesi ne? Bence elin kadını ile muhattap olacağınıza eşinizi alın karşınıza içinizden ne geliyorsa söyleyin, yengesinin imalarından hoşlanmağınızı, bundan sonra değil o kadına mesaj atmayı telefonla konuşmayı, ortak bulunan ortamda resmi konışmalar dışında muhattap olmasını istemediğinizi, eğer eltiniz aile ortamında eşinizle ilgili gene böyle densiz bir imada bulunursa sizden önce kendisinin gerekli tepkiyi verip, kadına haddini bildirmesi gerektiğini bunu yaparkende sizi araya katmadan bizzzat rahatsız olanın kendisi olduğunu belirtmesi gerektiğini söyleyin, bunları yapmadığında gerekli tepkiyi verin. Konulada verdiğiniz bilgilerden ailedeki herkesin eşinizle yengesi arasınsaki ilişkinin anormalliğinin farkında olduğu ancak aile içinde sıkıntı yaratan ve bunu dillendiren kişi olmamak için sadece imalarla bunu dillendirdiği, kayınvalidenizin ise olayın üstünü örtmek için ""tatımız kaçmasın Ali Rıza Bey" modu ile sizi baskılamaya çalıştığını anlıyorum.

Sizin söylemek istediğiniz şeyi anladım tabiki eşimin de davranışları normal değildi ilk zamanlar ama benim rahatsız olduğumu fark edince ve kendini düzeltmeye başladı eşim ama eltim rahatsız olduğumu bile bile yapmaya devam etti söylemek istediğim bu

hadi siz konusmuyorsunuz diyelim esiniz neden konusmuyor? yani bir kayin ve elti arasinda uzun uzun ozur mesajlasmalari normal mi ben mi cok duz dusunuyorum? sizin kocaniz mesaj atmamis, elti de atti diyor hem de uzuuunn uzun ozur diledi diyor. bunu duyunca kocaniz cikip ona ortamda kardesi de varken “ben sana ne zaman mesaj attim?” dese ne olur? veya dedi mi?

oyle bi anlatiyorsunuz ki sanki dizi cekiliyor herkes senaryosunu okuyup susuyor. kardesim kadin sizin esinize iftira atiyor resmen niye esiniz buna direkt karsi cikmiyor ki?

O zamanlar sorun çıkmasın diye susmuş, bi ara eltim eşimle ilişkime çok müdahale ediyordu elimi tutmasına vs bile karışıyordu ben dedim ki, ben kimsenin ilişkisine müdahale etmiyorum benimkine de edilsin istemiyorum, eltimin eşi ordan hemen dedi ki ama onunla x'in(benim kocamın) samimiyeti farklı 🙄 eşim annesine anlattı dediki bu şekilde huzurumu bozuyor ben konuşursam olay böyle kalmaz sen uyar vs kayinvalidem de işte bu evde sana en çok o hizmet etti siz ne takmışsınız kafayı ona o kimseye biseyi çok görmez gibi laflar etti, ama eşim de ben de bu konuda hatalıyız direkt onunla konuşup ne oluyor dememiz lazımdı zaten eşim bundan sonra öyle bir durum olursa sert bi şekilde tepki mi göstereceğim diyor aynı şekilde ben de

Yok bana da gayet kibar davranır öyle dışarıya kibar içerde kaba durumu yok, yalnızca ilk evlendigimiz zamanlar beni biraz görmezden geldi gibi hissettim, evliliğe alışmaya çalışıyordum acemilik çektim vs dedi yine bi noktada makul geldi bana aynı durumu ben de yaşadım cünkü babamın yanında abimin yanında eşime çok sıcak davranamıyorum hala, ama işte biraz da üzülüyorum diyorum ki evlerine ilk kez gittiğim de yalnız kaldım ve eltim bunu o kadar çok kullandı ki ne asosyalliğim kaldı ne başka bişeyim, eşim oralarda farklı davransa bu durumlara düşmezdim diye düşünüyorum ben de

Burdan şunu mu anlamalıyım: başlarda ilgisizdi, bilmeden yaptı.
Bu konuda anlaştık, o dönemki hatalarımızı fark ettik.
Şuan bana ve tüm dünyaya iltifatkar birisi.

Peki sorun ne tam olarak?

Mesela eltinize olabilir, kuzenlerine olabilir, tanıdık eş dost olabilir veya tv'de olan kadınlar olabilir. Üzerindeki güzelmiş, ooo baya kilo vermişsin, tatil yaramış sana gibi söylemler sizce normal mi
Eşimin neyi ne niyetle söylediğini söyleme şeklinden anlarım eğer iyi niyetle söylüyosa karşıdaki iyi hissetsin diye dert etmem ben de severim güzel olana güzel demeyi ama yok söyleyişinde bi irite edici bi ton sezersem de söylerim beni rahatsız etti o şekilde söylemen dikkat et diye uyarırım

Burdan şunu mu anlamalıyım: başlarda ilgisizdi, bilmeden yaptı.
Bu konuda anlaştık, o dönemki hatalarımızı fark ettik.
Şuan bana ve tüm dünyaya iltifatkar birisi.

Peki sorun ne tam olarak?

1.sorun eşim kendini düzeltmeye çalışsa bile ben geçmişte olanlara karsi biraz takinti gelistirdim sık sık aklıma geliyor bu durumlar

2.sorun kendi ailesindeki kadınlar eşimin bu cana yakınlığını farklı algılıyor mesela bana guzel bisey yapsa o bize de yapardı diyorlar ve eşimin bana özel hiçbir hareketi yokmuş gibi hissediyorum

Siz elti konusunu daha önce çok kez açtınız ve size sürekli aynı konuyu açıyorsun, artık biz ne yapabiliriz dendi.
Tekrar aynı konuyu açmamak için iltifat olarak isimlendirmişsiniz ama tabi konu yine asıl içerik olan "elti"ye gelmiş.
Sıradan ve herkese yapılabilecek olan iltifat değil olay, eşiniz açıkça eltinin peşinde geziyor, elti de durumdan gayet egolanıyor ve üstelik sizinle bu şekilde konuşarak durumu daha da ateşliyor.
Hatta bir üye önceki konuda size eşiniz flörtüz mü davranıyor dediğinde evet kesinlikle demişsiniz. Şu durumda biz gerçekten ne yapabiliriz?

Böyle bir adamı terketmeniz gerekiyor, ama boşanmayacağınız ve boşan lafını duymak istemediğiniz için şimdi hayır hayır flörtöz değil diyorsunuz. Konuyu bile çok basit sıradan iltifat eden bir eş varmış gibi açmışsınız ve doğal olarak ee iltifat normal bir şey ne var bunda minvalinde yorumlar gelmiş ama yorumları beğenmeyip karşı çıkmışsınız. Çünkü aslında olay çok başka ve söylenen şeyler bu yüzden sizin içinize sinmiyor tabi ama siz farklı yazarak bizi kandırmaya çalışsanız bile kendinizi kandıramıyorsunuz işte.
Dürüstçe yazdığınızda da bu adamla olmaz deniyor, bu defa o da işinize gelmiyor ve eltiyle kocanızın arasını tatlı tatlı açacak tüyolar, planlar ve tepkiler bekliyorsunuz bizden.

Bence sizi tek bırakıp eltiyle mutfakta başbaşa sohbet eden, göğüs dekoltesi açılınca kıskanıp tepki veren, yengesini kıskanıp bikini de giyme mayoyla denize gir diyen, ceketini yengesinin eline veren siz sorunca da ya sen yorulma işte diye geçiştiren, gezmeye bile sizinle başbaşa değil de yengesiyle gitmek isteyen bu adam için kendinizi çok fazla yoruyorsunuz.

Sizin söylemek istediğiniz şeyi anladım tabiki eşimin de davranışları normal değildi ilk zamanlar ama benim rahatsız olduğumu fark edince ve kendini düzeltmeye başladı eşim ama eltim rahatsız olduğumu bile bile yapmaya devam etti söylemek istediğim bu
Bende diyorum ki güzel arkadaşım eşin yaptığı anormal davranışların amacı neymiş, insan neden karısını bu kadar pis bir duruma düşürür, bence bunun cevabını arayın. Misal hangi kadın ablası evliliğinde eşlik görevlerini savsaklıyor diye ablasının görevlerini üstlenir, ablası dışarda hayatını yaşarken , ablasının evine gider, eniştesinin yemeğini yapar evini temizler,onlarla ablası yerine gezmeye çıkar, yiğenlerine ablasının yapmadığı anneliği o yapmaya kalkar, hatta bunları evlendikten sonrak kendi kocasına rağmen devam ettirir, bu anlattığım hikayeki abukluk eşinizin yaptığı ile aynı çünkü, zira eşinizin yaptığı saçma sapan yengesine kocası gibi davrandığı hareketlere tek savunması abisinin ilgisizliği yüzünden yengesi ve yiğeni üzülmesin diye o türlü davrandığıydı diye hatırlıyorum
Eltinizin durumuna gelirsek, eltiniz eşinizin senelerce kaynı gibi değil de kocası gibi davrandığı ve maşallah bütün aile onu kanıksadığı hatta size bile dillendirdiği için kadın sizi eltisi değil kuması gibi görüyor bence, artık sizin yapacağınız birşey yok, eşiniz artık gereken yerde gereken tepkiyi verecek, o kadına aile ortamlarında gerekli tepkileri verirse ve bundan rahatsız olanın kendisi olduğunu yüksek perdedrn dile dile getirirse , işetişimini sıfıra indirirse o kadında bir süre sonra sesini keser, ama tabi eşiniz iki taraflı oynamazsa. Ama bu kadar iğrenç imadan sonra eşiniz hala eltilerimize sizi rahatsız edecek ve burada konu açacak kadar iltifata devam ediyorsa o adamda onu yapacak kalıp yok kusura bakmayın. Aslında en temizi o karısının ki olduğunu bilmeyen o kocaya tekmeyi basmak ama sizde o yürek yok.

1.sorun eşim kendini düzeltmeye çalışsa bile ben geçmişte olanlara karsi biraz takinti gelistirdim sık sık aklıma geliyor bu durumlar

2.sorun kendi ailesindeki kadınlar eşimin bu cana yakınlığını farklı algılıyor mesela bana guzel bisey yapsa o bize de yapardı diyorlar ve eşimin bana özel hiçbir hareketi yokmuş gibi hissediyorum

1. Sorunu ikinciyi çözünce otomatik halledersiniz.

2.ye gelincee... Sorun eşinizin dışarıya nezaketi değil. Size kendinizi özel hissettirmemesi, sevgisinden şüphe ettirmesi ve çevresinin de bunu fark ederek ya da etmeyerek suistimal etmesi.

O nedenle bu konuda yapacağınız >>> en kadın ve en içten halinizle ona bunu anlatmak. Sorun anlatır gibi değil. Sadece senin bana kendimi özel hissettirmene ihtiyaç duyyorum demek yeterli. Ve bunu tatlı nazlarla o perdeden devam ettirin. Erkekler bu tarz şeylerin bizdeki etkisini fark edemiyolar.

Ben de eşime bu konuda yıllarca kızdım. Sonunda bunu onun hatası gibi göstermek yerine kendi ihtiyacım kanalından söylemeyi öğrendim.

Ve 8 yılın sonunda geçen avmde ona biraz asılır bi davranan bi kaç kızın yanında elimi yakaladı kendine çekti, hızlıca geçtik aralarından. Ben de ona teşekkür ettim. Çünkü evet normalde elele tutmamız güzel bişey ama bu sadece bana kendimi iyi hissettirmek içindi ve çok kıymetli bi adımdı.

Özetle bu bi dış dünyaya iltifat sorunu değil, konunun kaynağını iyi bulun ve ordaki ihtiyacınızı fark edin. Erkekler sorunu yok saymayı severler ama ihtiyacı çözen olmaya bayılırlar.
Tarafınızı seçin 🤗

İltifat mi gerçek mi söylüyor ikisi ayrı şey.biri gerçekten zayıflamış tır ona söylesin ama sirnasmak için söylemişse ayri

Çok artniyetli gördüm sizi bizde kuzen kayın elti vs kardeştir birbiriyle yani anlamıyorum aman mesafeli olsun güzel laf demesin ciddi olsun falan aile içindesiniz ya bir de eltime karşı nazikti kızdım mesafe koydu diyorsunuz yapacak adam yanında iltifat etmez zaten kardeşinin karısı ya da kuzeni ya.

bir kilo vermişsin yakışmış diyemeyecekse vay halinize bu ne özgüvensizlik. Bana da erkek kuzenlerim abla hiç yaşlanmıyorsun güzelleşiyorsun falan derler eşim laf dese ağzının payını veririm benim akrabalık ilişkilerime de karışamaz maksat elti aslında tüm sorununuz o..

Back
X