Eşinizin Çalışmaması,Evde Durması,Borç Alıp Borçluların Sizden İstemeleri Boşanma Sebebi midir?

Eşinizin Çalışmaması,Evde Durması,Borç Alıp Borçluların Sizden İstemeleri Boşanma Sebebi midir?

• Ankete Katılan
    114
Ülkemizde örneği çok az ama kariyeri daha iyi olup, çalışmayı çok seven kadınların eşleri evde durup ev erkeği oluyor, çocuklar ile vs ilgileniyor ama sizin bahsettiğiniz kişi bildiğiniz asalak, bedavaya yaşamaya çalışıyor, ne eşine ne çocuğuna faydası yok. Bence boşanma sebebidir.

Şöyle anlatayım konuyu arkadaşım 18 yaşında evlendi şu an 26 yaşında hemende çocukları oldu.Kız kendisi çalışıyor bu anketi de kendisinin izniyle açtım.Ev kızın babasının evi oğlan borç da alıyormuş ve borçlu olanlar gelip arkadaşımdan istiyorlar ailesi kapalı görüşlü bir aile boşanma yuvayı yıkma diyorlar.Çocukları 5-6 yaşında var onun eğitimi,masrafı hep arkadaşım ilgileniyor.Oğlan ben seni aldattım mı da bu yuvayı yıkmak istiyorsun diyor.Umarım bir hata yapmamışımdır bende akıl veremiyorum.
Boşanma sebebi olarak sadece aldatmayı görenler olduğu sürece biz kadınlar akıllanmayız.
Hadi adam kendini kurtarıyor da kadın nasıl kanıyor?
Adamın borcunu kadından istemeleri bile ne kadar aşağılayıcı,hiç etkilenmiyorlar demek.

Şöyle anlatayım konuyu arkadaşım 18 yaşında evlendi şu an 26 yaşında hemende çocukları oldu.Kız kendisi çalışıyor bu anketi de kendisinin izniyle açtım.Ev kızın babasının evi oğlan borç da alıyormuş ve borçlu olanlar gelip arkadaşımdan istiyorlar ailesi kapalı görüşlü bir aile boşanma yuvayı yıkma diyorlar.Çocukları 5-6 yaşında var onun eğitimi,masrafı hep arkadaşım ilgileniyor.Oğlan ben seni aldattım mı da bu yuvayı yıkmak istiyorsun diyor.Umarım bir hata yapmamışımdır bende akıl veremiyorum.
Bosanmak ıcın aldatılmanın gerekli olmadigini nasıl anlatalım ki.
Aılesı keske anlatsaymıs kıza

Boşanma sebebi olarak sadece aldatmayı görenler olduğu sürece biz kadınlar akıllanmayız.
Hadi adam kendini kurtarıyor da kadın nasıl kanıyor?
Adamın borcunu kadından istemeleri bile ne kadar aşağılayıcı,hiç etkilenmiyorlar demek.
Ailesi kapalı görüşlü ev de ailesinin üstüne bence bu da yanlış ailesinin kızı evden atacak hali yok bence. Arkadaşım evden çıkarmak istiyor.Çocukları babacı bir de bu sorunları var ben kimse kınayamaz seni bu yaptığın doğru diyorum.

Yani ben anlamıyorum evlilik dediğin hayatı paylaşmak için yapılıyor. Eve maddi katkısı olmuyorsa evin işlerini yapacak dışarda işleri görecek çocukla ilgilenecek vs vs mutlaka bir katkı olmalı yani. Yoksa ne anlamı var? Sırf medeni durumumuz değişsin diye mi evleniyoruz. Kadın olsun erkek olsun aile birliğine bir katkıları yoksa o evliliğin anlamı kalmamıştır. Çalışmayan, bir işe elini sürmeyen, asalak gibi yaşayan adamı da aldatmıyor diye boşamama düşüncesini kafamda hiçbir yere oturtamıyorum. Aldığı borç paralarla ne yapıyormuş?

Ailesi kapalı görüşlü ev de ailesinin üstüne bence bu da yanlış ailesinin kızı evden atacak hali yok bence. Arkadaşım evden çıkarmak istiyor.Çocukları babacı bir de bu sorunları var ben kimse kınayamaz seni bu yaptığın doğru diyorum.
Kadın zaten oğlunun tüm masraflarını karşılıyormuş ya ailesine de ihtiyacı yoktur.
Çocuk da boşansa da babayı görmeye devam eder.

Bosanmak ıcın aldatılmanın gerekli olmadigini nasıl anlatalım ki.
Aılesı keske anlatsaymıs kıza
Çocukları çok babacı ondan korkuyorlar biraz da.Arkadaşım tabiki de babasıyla çocuğunun görüşmesine engel olamaz ama psikolojisini düşünüyor öte yandan bu adamdan da bıktı.

Yani ben anlamıyorum evlilik dediğin hayatı paylaşmak için yapılıyor. Eve maddi katkısı olmuyorsa evin işlerini yapacak dışarda işleri görecek çocukla ilgilenecek vs vs mutlaka bir katkı olmalı yani. Yoksa ne anlamı var? Sırf medeni durumumuz değişsin diye mi evleniyoruz. Kadın olsun erkek olsun aile birliğine bir katkıları yoksa o evliliğin anlamı kalmamıştır. Çalışmayan, bir işe elini sürmeyen, asalak gibi yaşayan adamı da aldatmıyor diye boşamama düşüncesini kafamda hiçbir yere oturtamıyorum. Aldığı borç paralarla ne yapıyormuş?
Telefon faturası,giyim gezme gibi işlerde.

Bu evliliği sürdürecek olan ailesi değil, kendisi. Onun mutsuzluğunu ailesi yaşamayacak, kendisi yaşayacak. Başına ne gelirse sorumluluğunu alması gereken kişi arkadaşınız. İnsanlar uzaktan konuşmayı bilirler sadece, kimse kimsenin ne yaşadığını umursamaz. İlla sadece aldatıldığında ya da şiddet gördüğünde boşanmazsın. Hoş arkadaşınızın da yaşadığı ekonomik ve duygusal şiddet olabilir bir yandan.

Arkadaşınızın anketle ya da oy birliğiyle ne yapacağını belirlemesinin ailesinin lafını dinlemesinden bir farkı olmayacak. Kendisini sorgulamalı. Ben bu evliliği yürütmek istiyor muyum? Bu duruma katlanabilir miyim, eşimin borcunu benim ödememe değer mi? Boşanırsam daha iyi bir hayat kurabilir miyim? Elimde neler var, neler yok? Kaldı ki benim görüşüme göre şu şartlar altında boşandığında kendi hayatını kendi başına sürdürebilir gibi görünüyor. Çünkü bu durumda üstüne adamın da masraflarını üstleniyor. Boşandığında en azından sadece kendisi ve çocuklarının masrafı olacak. Adam sorumsuz bir adamsa, eve hiçbir katkısı yoksa ve bu şekilde birilerinin sırtından geçinmeye alıştıysa bu evlilik bağı kopana dek böyle sürecektir. Arkadaşınız bunu göze alıyorsa, "Ben çalışır kocama bakarım" diyorsa sorun yok. Ama "Ay acaba bir gün iş bulur mu?" diye düşünüyorsa bunun cevabı muhtemelen hayır.

Ev işi bile yapmiyorsa kedi taklidi mi yapiyor?Kediyle evleniliyor muydu hic bilmiyordum..

Evet tabi ki

Eş Dediğin yükü paylaşmak için var üstlenmek için değil.

Back
X